Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, אני יודע, זה מגיע באיחור, אפילו גדול, אבל הייתה סיבה טובה. ההתקנה הראשונה שנעשתה לי הייתה בעייתית ונאלצתי להתקין מחדש את הבולמים הקדמיים. השמאלי נזל (והוחלף בחדש בתוך יום ע"י היבואן - כל הכבוד!!) והימני רקד בתוך הבית שלו וגרם לרעשים חזקים בעת הפניות הגה חדות ימינה. בעקבות שני אלו ההתרשמות מהבולמים לא הייתה חיובית לגמרי. לפני מספר ימים בעת שהרכב בילה לו במוסך על דברים אחרים לגמרי (מסרק הגה למשל :-( ) הבעיות הללו בבולמים נתגלו והם הותקנו מחדש.

ההבדל מורגש באופן מיידי. הנוחות השתפרה ללא שום ספק. אחרי ההתקנה הראשונה לא הורגש שיפור בנוחות על הבולמים הישנים (מקוריים, 120000 ק"מ) אבל זה נבע מהעובדה שהבולמים לא היו מחוזקים כמו שצריך - מה שיצר רעשי נקישות מלפנים בזמן מעבר על מהמורות או באמפרים. כעת המעבר על מהמורות חלק לגמרי, הבולם עובד כמו שצריך, לא מייצר רעש מיותר ומספק נוחות סבירה (שוב, ביחס לסקסו VTS ובולם קשיח למדי - קוני עם 70% מלפנים). כיאה לפז'ו סיטרואן - ככל שנוסעים מהר יותר כך האוטו נוח יותר :lol:

והתנהגות - זה החלק החשוב, הרי. בשביל זה החלפתי אותם. ובכן, אתייחס בנפרד לכל סרן של הרכב:

מלפנים - האחיזה השתפרה בוודאות ביחס לבולמים הישנים וגם ביחס לבולמים הללו לפני ההתקנה. במהירות נמוכה יש הרגשת בטחון גבוהה יותר בפניות, בגבוהה יש הרגשת שליטה מבורכת בעקומות מהירות. עוד לא יצא לי לקחת אותה לכביש נהיגה פרופר אחרי התיקון אבל יש לי הרגשה ששם ארגיש גם בטחון רב יותר. היתרון הגדול לאו דווקא מתבטא באחוזים - כלומר אחיזה משופרת ב-X, אלא בפרוגרסיביות של איבוד האחיזה מלפנים ובהרגשת השליטה. ניתן לדחוק את הרכב יותר מכיוון שבניגוד לבולמים הישנים שנטו לאבד אחיזה בפתאומיות גבוהה יותר, הקוני, כשהם מקובעים כמו שצריך, מאבדים אותה לאט לאט (שוב, רק מלפנים :wink: ) ויותר חשוב - מקבלים אותה מחדש במהירות בעת פעולה מונעת (הפחתת הגה או גז).

א-ב-ל, כאן מגיעה הבעיה הקטנה מאחור. כעת, כאשר מלפנים יש יותר אחיזה והפרונט נוטה לתפוס את האספלט מהר יותר, החלק האחורי נעשה עצבני יותר. זה מתבטא בעיקר בהעברות משקל חדות, המתרחשות לרוב בעת החלקות - היגוי יתר. הרכב מאבד אחיזה מאחור וכאשר אני מחזיר אותה בעזרת הגז ו/או ההגה היא חוזרת ב"מכה" והרכב מקבל מעין דחיפה קטנה לצד השני. משהו שבמהירות גבוהה עוד לא חוויתי אבל יכול בהחלט להיות מסוכן. אני מעריך שלפני כן זה לא קרה בגלל האחיזה הנמוכה יותר מלפנים, שלא קיבעה את הפרונט באספלט.

מצד שני - זה יותר מאתגר... :wink:

עוד מילה קטנה בנוגע להגה - הוחלף לי מסרק והוא כבד יותר עכשיו. משהו קרוב יותר לרמה של 106GTI. באופן לא מפתיע גם התקשורת השתפרה - יותר קל להרגיש את מגבלות האחיזה מלפנים (אם כי גם לבולמים חלק בזה כמובן) ותחושת הבטחון גבוהה יותר. בנוסף, השטח המת במרכז ההגה קטן. בקיצור - אחלה בחלה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נו בסוף הבהמה שלך תהיה יחודית בארץ

פוזה של VTS עם תחושה של GTI אמיתית.

לדעתי ההגה של ה106 הרבה יותר טוב מזה של סקסו וכל בעלי הVTR/S יכול לשקול

הסבה כזאת בזמן החלפת מסרק...

שמח שההגה של הXS לא אכזב אותך...

בקשר לבולמים,

לדעתי ברמת הקשיחות הזו הרכב קשיח מדי בשבילי אישית, אבל עם זה מספק אותך אז סבבה.

כמו כן נוצר הצורך להיות יותר "קשוב" לרכב, שכן האפשרויות ל"אבד" אותו עלו.

מה מצב הצמיגים שלך כרגע?

מעניין עם יהיה שוני בהתנהגות עם צמיגים אחרים.

כמה נקודות למחשבה...

הרמן.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

הרמן... איפה כתבתי שההגה שהחלפתי הוא של XS? אלון (205CTI) אמנם השיג לי הגה כזה במחיר מצוין אבל א. הוא דרש שיפוץ מסוים. ב. הוא לא התאים...

ההגה שירד מ-XS שנת 97 נראה פחות איכותי מזה של הסקסו מבחינת חומרים, מפרקים וחיבורים. קשה להסביר ולא צילמתי אותם זה לצד זה לצערי (פאק שלי...) אבל זה אכן כך. במקומו קניתי הגה של סקסו משופץ. (כ-1600 ש"ח במקום 1000 שהשיפוץ היה אמור לעלות מלכתחילה).

הסיבה שהוא מרגיש טוב יותר היא מכיוון שהוא משופץ כחדש - אז כל החופשים נעלמו, וגם כי המשקל שלו כבד יותר (דבר שקורה לרוב בעת שיפוץ הגה, לפי המוסך). אין לי מושג איך הוא בהשוואה ישירה ל-106, אבל אפשר לבדוק...

בנוגע לבולמים - בכלל לא קשיח מדי. הוא יותר נוח ממקודם וזה כבר מצוין. הצמיגים אחרי כ-15000 ק"מ והחלפה קדימה-אחורה. הם לא במצב טוב אבל יש לצפות לזה אחרי נהיגה שלי במשך שנה וחצי, כמה וכמה ג'ימקאנות, טיולי נהיגה ואפילו מבחן דרכים מלא של מגזין "אוטו"...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

היי רוני.

שמח לשמוע שהסתדרת לגביי המסרק הגה, ומצטער שלבסוף לא יכולתי לעזור לך.

בקשר לסרן האחורי שכתבת "הוא חוזר במכה לצד השני"

אני מניח שזה דבר שברגע שתתרגל אליו - ייפסק. לא?

כרגע אתה רגיל עדיין לבולמים הישנים, כשהסרן הקדמי לא היה אוחז ברמה טובה כ"כ ולכן אתה מתקן את היגוי יתר באותה צורה שהיית מתקן עם הבולמים הישנים. בעבר - לקח זמן עד שהסרן הקדמי התחיל לאחוז, ולכן התיקון של היגוי היתר היה אגרסיבי יותר. כעת הסרן הקדמי אוחז מייד, אך התיקון שלך להיגוי היתר נשאר אגרסיבי כמו שהיה ולכן הסרן האחורי "מתעופף" לצד השני. כשתתרגל לבולמים החדשים אז התיקון שלך להיגוי היתר יהיה קל יותר מאשר מה שהיה עם הבולמים הישנים ואז אני מנחש שהתופעה הזאת עם הסרן האחורי תיפסק.

הגיוני, או שאני טועה?

אגב,

כניראה הבחור שבגללו לא הבאתי לך את המסרק הגה בירר טוב מאוד כמה זה עולה בשוק. לא סתם הוא אמר לי הצעת מחיר של אזור ה 1700 ש"ח. הוא ידע שזה פחות או יותר המחיר שאפשר להשיג במוסכים. לא?

בהצלחה!

בן.

Back to the original - NC again.

פורסם

בן, הבעיה עם הבולמים לא תיפסק, ככה הם מכוונים. אולי בגלל שזה קוני, אולי בגלל רמת הקשיחות שכיוונתי, לא יודע במדויק. זה לא כל כך נורא ובהחלט אפשר להתרגל לזה, אבל זה לא דבר שתלוי בנהיגה שלי. כדי לנסות להבהיר בדיוק מה זה אני אתן דוגמא - אם סקסו דיזל מסכנה נכנסת להיגוי יתר, בזמן ההחזרה (כלומר - ההתיישרות) המשקל עובר לצד השני, אבל בגלל שזו סקסו דיזל רכרוכית הוא עובר באיטיות ובפרוגרסיביות, הוא מייצר אולי עוד תנודה נוספת אחת בגלל רכות המתלים, אבל הוא לא חוזר במכה.

עם ה-SETUP שיש לי עכשיו, ההחזרה מאוד מהירה, אבל גם קשה באותה המידה. אין רכות - רק העברת משקל חדה לצד השני. לטעמי - ההעברה הזאת חדה מדי. אבל אני יכול להתרגל לזה.

בנוגע למשאבה - המחיר שדיברתי איתך עליו הוא מחיר שהמוסך משיג את החלק (כ-1000-1200 ש"ח), כך ש-1700 זה אמנם טיפה גבוה אבל בערך המחיר בשוק למשאבות מפירוק. לא נורא, בסופו של דבר אני אשלם פחות כי לא לקחתי משאבה שלמה אלא רק את החלק המכני שבה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
הרמן... איפה כתבתי שההגה שהחלפתי הוא של XS? אלון (205CTI) אמנם השיג לי הגה כזה במחיר מצוין אבל א. הוא דרש שיפוץ מסוים. ב. הוא לא התאים...

רוני

כנראה שזו הייתה טעות בהבנה שלי :oops:

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
ההבדל מורגש באופן מיידי. הנוחות השתפרה ללא שום ספק.

השאלה היחידה היא... איך הקוני בהשוואה לבולמים מקוריים וחדשים, לא גמורים כמו שהיו אצלך.

(אני יוצא מנקודת הנחה שמה שהיה עד עכשיו הם המקוריים איתם נמסר הרכב במקור.

120,000 ק"מ זה המון, גם אם היית נהג רגוע במיוחד... :wink: ).

בלי השוואה כזאת, קשה לדעת מה באמת עדיף, לא?

פורסם
השאלה היחידה היא... איך הקוני בהשוואה לבולמים מקוריים וחדשים, לא גמורים כמו שהיו אצלך.

(אני יוצא מנקודת הנחה שמה שהיה עד עכשיו הם המקוריים איתם נמסר הרכב במקור.

120,000 ק"מ זה המון, גם אם היית נהג רגוע במיוחד... :wink: ).

בלי השוואה כזאת, קשה לדעת מה באמת עדיף, לא?

מסכים לחלוטין. יכולתי באותה המידה להחליף בחדשים ואולי הם היו טובים באותה המידה. מהניסיון שלי עם פז'ו סיטרואן - הם יודעים טוב מאוד לכייל מתלים וגם בולמים.

הסיבה שהחלפתי לקוני פשוטה - בעזרת הפורום השגתי הנחה גבוהה למדי שגרמה לכך שרביעיית קוני תהיה דומה במחירה לרביעיית בולמים מקוריים. אז פשוט החלטתי לנסות משהו חדש.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אם אפשר להתעלק על על הת'רד הזה...

לפני 2000 קמ', גם אני החלפתי את הבולמים ברכב לקוני, ומשום מה יש לי הרגשה כללית כזאת כאילו הקודמים,כאשר הם היו חדשים יותר, היו יותר טובים בסיבובים...

אולי זה נגרם בגלל שכיוונתי אותם על 100% וזה לא טוב כל כך...?!?!?

והאמת שגם לי היתה בעיה קצת עם הבולמים, אבל היבואן טיפל בבעיה בצורה יוצאת מן הכלל, בחור באמת יוצא דופן, אדיב וקשוב לא כמו רוב שאר הסוחרים...

פורסם

צוקרמן, מצד שביעי לקוני יש יתרון אחד משמעותי שבשביל לעלות עליו לא צריך אפילו

לנטרל את האזעקה באוטו: הם מתכווננים.

כך שלמרות שהבולמים המקוריים של PSA נחשבים (נחשבו... :roll: ) כעילוי בהיצע הבולמים

הם עדיין צריכים להציע פשרה כלשהי בין קשיחות (הדרושה לנהיגה ספורטיבית) לבין רכות (נוחות).

את מידת השיכוך של הקוני אתה יכול לקבוע איך שאתה רוצה.

setup מקורי הוא לא תמיד הכיטוב; כל יצרן צריך לבצע פשרות כדי לקלוע לטעמם של הרוב.

דניאל

MCS 2008

פורסם

לפני 2000 קמ', גם אני החלפתי את הבולמים ברכב לקוני, ומשום מה יש לי הרגשה כללית כזאת כאילו הקודמים,כאשר הם היו חדשים יותר, היו יותר טובים בסיבובים...

אולי זה נגרם בגלל שכיוונתי אותם על 100% וזה לא טוב כל כך...?!?!?

כן. 100% זו טעות פאטאלית, אלא אם אתה מתכוון לנהוג כל היום במסלול ה-F1 החדש שבנו בבחריין.

והאמת שגם לי היתה בעיה קצת עם הבולמים, אבל היבואן טיפל בבעיה בצורה יוצאת מן הכלל, בחור באמת יוצא דופן, אדיב וקשוב לא כמו רוב שאר הסוחרים...

מה בדיוק היו הבעיות, אם מותר לשאול?

תודה.

MCS 2008

פורסם

הבעיות לא היו ספציפית מהבולמים עצמם אלה סתם טעות דפוס כנראה בקוני העולמי...

מסתבר שעל יד דגם הרכב שלי בקטלוג של קוני רשום מס' קטלוגי של בולמים שאינם מטעימים לרכבי...

כך שיצא שחיכיתי חודש לבולמים שאינם מטעימים, כשקיבלתי אותם עוד לא ידעתי על הבעיה ולכן העלו לי את הרכב על ליפט, חתכו את הבולמים המקוריים וניסו להכניס את החדשים, רק שהם לא הטעימו, הרכב היה תקוע על הליפט כי הישנים כבר היו חתוכים, התקשרתי ליבואן קוני וסיפרתי לו שהבולמים לא מטעימים, תוך שעה הוא הגיע למוסך בנתניה בו הרכבתי אותם ובדק מה הבעיה...

הוא מדד את הישנים וגילה שיש סטיה בגודל בין הישנים לחדשים, הוא התקשר לקוני, בירר ונתן את המידות המתאימות, והבטיח שיחפש לי בולמים חלופיים בינתיים... לאחר חודש נוסף קיבלתי את המתאימים והם הורכבו בהצלחה...

פורסם

הבעיות לא היו ספציפית מהבולמים עצמם אלה סתם טעות דפוס כנראה בקוני העולמי...

מסתבר שעל יד דגם הרכב שלי בקטלוג של קוני רשום מס' קטלוגי של בולמים שאינם מטעימים לרכבי...

כך שיצא שחיכיתי חודש לבולמים שאינם מטעימים, כשקיבלתי אותם עוד לא ידעתי על הבעיה ולכן העלו לי את הרכב על ליפט, חתכו את הבולמים המקוריים וניסו להכניס את החדשים, רק שהם לא הטעימו, הרכב היה תקוע על הליפט כי הישנים כבר היו חתוכים, התקשרתי ליבואן קוני וסיפרתי לו שהבולמים לא מטעימים, תוך שעה הוא הגיע למוסך בנתניה בו הרכבתי אותם ובדק מה הבעיה...

הוא מדד את הישנים וגילה שיש סטיה בגודל בין הישנים לחדשים, הוא התקשר לקוני, בירר ונתן את המידות המתאימות, והבטיח שיחפש לי בולמים חלופיים בינתיים... לאחר חודש נוסף קיבלתי את המתאימים והם הורכבו בהצלחה...

1. ממתי חותכים בולמים כשמוציאים אותם? זה משהו במיוחד לרכב שלך?

2. הרכב שלך היה מושבת חודש בגלל זה?

3. אם כתבת בסוף "מתאימים", כלומר אתה יודע איך כותבים את זה, למה כתבת 4 פעמים לא נכון בהתחלה?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני, הוחלפו גם קפיצים או רק בולמים ? איפה התקנת ומה העלות (הכוונה היא להתקנה הטובה ולא לרועשת והמשוחררת) ?

נ.ב. מהו תוקפו של בולם ביחס לקפיץ ?

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

• תוכן חדש...