Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'ולייטה VS לאון - אהרונוביץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.netcar.co.il/magazin/focus/juleon12.asp

לא שאני תמיד מתחבר לדימויים שלו, אבל מעניין לקרוא את התרשמותו.

על כל פנים, גם אם אוהדי אלפא כאן לא יסכימו עם התוצאה, במחיר (המופרך לחלוטין!) של הג'ולייטה, אפשר כבר להשוות אותה ל- FR ומעלה, ואז ברור שהיא לא במשחק... נותר לטובתה עיצוב חיצוני מוחץ יותר, ותו לא. אה, טוב, זה מרגיש כמו פינת עישון מגניבה ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 365
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לגבי השוואת המחירים אז יש קצת אמת בדברייך אך מצד שני גם שגיה וזאת כי לקוח של סיאט מרגיש כמו ברמי לוי =כל יום מבצע או מבצעים לשנים (מ2010 ועד עכשיו סיאט זה מבצע אחד גדול ) וזה משהו שבאלפא כנראה לא יקרה ואם כל האהבה שיש לי לרכבי סיאט זה דבר שלי מפריע .

נ.ב

הימור קטן שלי אומר שזה מה שהולך להיות בהונדה.

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

באלפא זה לא יקרה? לידיעתך יש להם מבצעים ממש עכשיו על המיטו והג'ולייטה.

(למבחן לא אתייחס, לא קורא או נכנס למבחנים של ה''בוחן'' הזה)

פורסם

לא חידש לי כלום:wink:

וזאת התוצאה בכל המבחנים ההשוואתים של הלאון מול הגולייטה, גם בגרסאות הספורטיביות CUPRA R מעל לתלתן.

אולי זה יפתח את העיניים לכמה אנשים כאן.

פורסם

אני מסכים שהלאון היא הקניה הכדאית היום אבל מי שקונה אלפה לא תמיד מחפש את התועלת והתמורה לשקל...מה גם שהחבר שלי שרכש שנה שעברה לאון ב135k נחרד כל פעם מחדש לראות איך היבואן מוחק לו את הערך של הרכב , יש לי הרבה דברים רעים להגיד על סמלת אבל לשמור על מחיר הם יודעים

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם
באלפא זה לא יקרה? לידיעתך יש להם מבצעים ממש עכשיו על המיטו והג'ולייטה.

(למבחן לא אתייחס, לא קורא או נכנס למבחנים של ה''בוחן'' הזה)

המבצעים שלהם מדברים על דגם חדש שנכנס אך לא על כל מה שיש להם . (ובטח שלא היום X ומחר Y).

נ.ב

לעצמי הייתי לוקח סיאט מהספורטיביות ולא אלפא (חוץ מאת הGT שנורא אהבתי לנהוג בה ).

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם
אני מסכים שהלאון היא הקניה הכדאית היום אבל מי שקונה אלפה לא תמיד מחפש את התועלת והתמורה לשקל...מה גם שהחבר שלי שרכש שנה שעברה לאון ב135k נחרד כל פעם מחדש לראות איך היבואן מוחק לו את הערך של הרכב , יש לי הרבה דברים רעים להגיד על סמלת אבל לשמור על מחיר הם יודעים

יש אמת בדברייך. סיאט באמת שוחטים עם המבצעים שלהם, לכן למדתי לקנות מהם רק במהלך מבצעים.

חשוב לציין שגם מי שלא קנה במהלך מבצע קיבל הנחה יפה בסיאט.

לגבי סמל"ת. רק עכשיו ראיתי שיש מבצע על המיטו והפחיתו ממחירה 10K.

בנוסף אי אפשר להגיד על אלפא שהיא מהווה סמל לסחירות גבוהה.

פורסם

זו שמירת מחיר שקרית, "על הנייר". בעוד כמה שנים הלאון כמשומשת תהיה שווה במחירון 80 אלף, בעוד האלפא תהיה שווה 120 ואף אחד לא יקנה אותה - כי יש לאון ב-80...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא חושב שחבר שלך צריך להיחרד...

יכול להיות שהוא קנה את הרכב עם מערכת מולטימדיה ואולי עוד תוספות,

ולכן עלה לו על הכביש 135K.

גם היום מי שרוצה מערכת מולטימדיה וכו' דורשים ממנו 130K, ככה שהפער לא משמעותי.

רוצה לומר, 120K זה אולי נשמע טוב אבל בפועל זה יוצא יותר.

אל תשכח שהוא גם נהנה מהרכב כבר שנה, ומי שקונה עכשיו הולך לקבל דגם חדש

תוך כמה חודשים, אז שיתנחם גם בזה.

פורסם
לא חושב שחבר שלך צריך להיחרד...

יכול להיות שהוא קנה את הרכב עם מערכת מולטימדיה ואולי עוד תוספות,

ולכן עלה לו על הכביש 135K.

גם היום מי שרוצה מערכת מולטימדיה וכו' דורשים ממנו 130K, ככה שהפער לא משמעותי.

רוצה לומר, 120K זה אולי נשמע טוב אבל בפועל זה יוצא יותר.

אל תשכח שהוא גם נהנה מהרכב כבר שנה, ומי שקונה עכשיו הולך לקבל דגם חדש

תוך כמה חודשים, אז שיתנחם גם בזה.

ואני קניתי 1.8 ידנית 150K:lol:

אז יש לך לחבר שלך במה להתנחם.

למרות המחיר הגבוה על פניו, בשנת 2008 שקניתי את הרכב זאת הייתה עסקה טובה יחסית. לא היו הרבה אופציות ידניות מעניינות בטווח המחירים הזה.

פורסם

תמיד אמרתי שהלאון לא מוערכת מספיק ולא הבנתי למה לא רואים יותר ממנה על כבישי ארצנו.

מאז שאני מתנייד בלאון, ראיתי רק שתי (!) לאונים כמו שלי... :roll:

פורסם
http://www.netcar.co.il/magazin/focus/juleon12.asp

לא שאני תמיד מתחבר לדימויים שלו, אבל מעניין לקרוא את התרשמותו.

על כל פנים, גם אם אוהדי אלפא כאן לא יסכימו עם התוצאה, במחיר (המופרך לחלוטין!) של הג'ולייטה, אפשר כבר להשוות אותה ל- FR ומעלה, ואז ברור שהיא לא במשחק... נותר לטובתה עיצוב חיצוני מוחץ יותר, ותו לא. אה, טוב, זה מרגיש כמו פינת עישון מגניבה ;-)

שמע אם אתה מוצא בולשיט טהור כמעניין, תהנה.

יש אמת בדברייך. סיאט באמת שוחטים עם המבצעים שלהם, לכן למדתי לקנות מהם רק במהלך מבצעים. לא רק אתה, אני חושב שכל המדינה למדה כבר.

חשוב לציין שגם מי שלא קנה במהלך מבצע קיבל הנחה יפה בסיאט.

לגבי סמל"ת. רק עכשיו ראיתי שיש מבצע על המיטו והפחיתו ממחירה 10K.

בנוסף אי אפשר להגיד על אלפא שהיא מהווה סמל לסחירות גבוהה.

יש ימי מכירות בסמל"ת, בדיוק כמו באודי, מרצדס, פולקסוואגן ואחרים. יש הבדל תהומי בין ימי מכירות לבין הבית ז*ונות של סיאט.

לגבי המבחן, באמת שאין לי אפילו כח להתייחס לרצף השטויות שנכתב שם באופן ישיר, אז אעלה כאן מספר נקודות, אחר נהיגה של כמות מכובדת של ק"מ בשתיהן:

1. הלאון לא פונה, נקודה. ליתר דיוק, לאחר שהכניסו את הXDS גם לדגמי ה1.8 היא עושה סימנים של יכולת כלשהי לפנות, לאנשהו, אבל בוא נגיד שהמתחרה המתאימה ללאון כאן הוא אוטובוס של אגד, לא ג'ולייטה.

2. לשתיהן יש השהיה קלילה לפני שהן יוצאות לדרך (בגרסאות האוטומוטיות), אין שום בעיה לשחזר 7.7 שניות עם הג'ולייטה.

3. הבלמים של הג'ולייטה עדיפים בהרבה - עוצמה, מהירות תגובה ועמידות.

4. המתלים של הג'ולייטה עדיפים בהרבה - נמצאים בנקודה מעולה בין נוחות לדינאמיות. הלאון אולי יחסית נוחה אבל לא ספורטיבית, אפילו לא בטעות.

5. עיצוב הפנים והחומרים בפנים עדיפים בהרבה. לא הבנתי על איזה עומס האיש דיבר, דווקא יש מדובר על ממשק נקי (בשונה מאופל לדוגמא). כנראה שלא היה לו מה לכתוב...

6. עצור וסע, בהתחלה הוא מציין זאת כיתרון, אח"כ כחסרון, נו שיחליט...בכל אופן, למרות הקושי האדיר שבלחיצה על כפתור, אפשר לנתק את המערכת.

7. DNA, טענותיו טפשיות. במצב נורמל אפשר להתנייד תוך נהיגה רגועה וחסכונית. במצב דינאמיק, אפשר ללחוץ. מה לא ברור?

8. האיש הזכיר את הוולוסטר כרכב בעל יומרות ספורטיביות. :lol:

9. לג'ולייטה יש התנהגות, ללאון יש תת היגוי, הזכרתי?

10. TCT של אלפא עדיף על הDSG בלאון. במצב ידני מאפשר שליטה ידנית ללא התערבות, מעלים אחורה ומורידים קדימה (למי שרוצה להשתמש בבורר), העברות חלקות יותר במנהלתית, פחות שיהוקים בחניון.

11. הלאון מרווחת משמעותית מהג'ולייטה? אולי רק במוחו הקודח של ה"בוחן" הזה. בפועל, אף אחת מהן אינה צפופה או מרווחת באופן יוצא דופן לקטגוריה. תיכף הוא יכתוב לי שהבגאז' בג'ולייטה קטן ובלאון גדול...

לאור המבצע החדש בסיאט הלאון יצרה (אצלי) ציפיות של עסקה טובה. לאחר קצת מחקר הגעתי למסקנה שזה לא המצב, המחיר הנדרש גבוה ממה שמופיע בפרסום, הרכב מרגיש זול ומיושן, היבואן הוא צ'מפיון, נראית כמו מיניוואן ואפילו הסחירות שלה מזעזעת.

הדגם סיים את חייו ועל כן המבצעים, אחרת נתוני המסירות יהיו שונים לחלוטין.

לצרכי המחשה, אם סיאט היו דורשים 160,000 ש"ח עבור לאון 1.8 אוט' (המחיר הרשמי, עמוק עמוק בספרים), רוב האנשים היו יוצאים בתחושת גיחוך קלה וממשיכים לסוכנות אלפא/אודי/ב.מ.וו/פורד/סיטרואן/פג'ו הקרובה...

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

בתור בעלים של אחת כזו (FR 2012) ודווקא כאלפיסט, הנה אני פוגש בך שוב בפורום וחייב לומר לך שוב, שדברי ההבל שלך פשוט מרגיזים.

עשית מהלאון גרוטאה, ולהגיד לך משהו ? אני הפעם הופתעתי לטובה! מהאיביזה התבאסתי, מהלאון דווקא הופתעתי! ממש!

לא יודעת לפנות, השוואות לטרקטור...לא הגזמת בכלל או שלא נהגת ברכב או שאין לך מושג על מה אתה מדבר.

אז נכון, היא לא מושלמת, וההגה יכול היה להיות טוב יותר, אך מעניין מאוד שדווקא בעלים של ג'ולייטות טוענים בראש ובראשונה כנגד הגה חשמלי חסר תחושה, אז אני מניח שגם שם המצב לא מזהיר.

TCT טובה יותר מ DSG ? מאיזה DSG ? אולי מה 7 בעל הקלאצ'ים היבשים.

במחיר של הג'ולייטה קיבלת FR עם DSG 6 רטוב, אתה בטוח שאתה רוצה לכתוב שה TCT עדיף גם על פניו? ולגביי השהיות ביציאה מהמקום, דבר שבולט מאוד ב 7, כמעט ולא קיים ב 6 שטובה משמעותית בכל פרמטר.

ואגב, אם ההשוואה שאתה מבצע היא ל FR ישנה ממליץ לך לנהוג באחרונה המחודשת, היות וזו עברה כיול כולל מחדש נוסף על תוספת ה XDS.

אני עם חישוקי 18 האופציונליים והרכב עדיין בעל נוחות נסיעה יותר מסבירה ומפתיעה למדיי, והיא רחוקה שנות אור מהתחושות והביקורות הרבות שקראתי על ה FR הקודמת טרום מתיחת הפנים.

עם הקופרה 2011 (איביזה) הייתי פשוט סובל ושובר שיניים, הלאון באופן יחסי אליה ממש C5.

פורסם

ההגה של הג'ולייטה טוב יותר, בכל פרמטר, לא שהזכרתי את הגה.

ממה כל כך הופתעת בלאון? נהגתי ברכב ועוד בכבישים הנכונים.

היא לא גרוטאה, אך אין טעם לקשור לה כתרים לא לה. בהתייחס למחירה בלבד ובהתעלם מצפי סחירות עתידי וכו', דווקא מדובר על קנייה לא רעה בכלל. מי שיכול להרשות לעצמו ג'ולייטה וחושב שיקבל את אותו הדבר ב60,000 פחות, טועה. קודם כל כי הפער הוא קטן יותר בפועל ובעיקר כי הלאון, בהתעלם מהמחיר, נחותה מהג'ולייטה, ב.מ.וו 1, פוקוס וכו' (ובהתחשב במחיר, זה בהחלט הגיוני).

TCT עדיפה על DSG יבש. אם אלפא יחליטו לייצר TCT רטוב, נשווה אותו לDSG רטוב.

למרות זאת, היתרון העיקרי של הרטוב הוא ביכולתו להתמודד עם מומנט רב יותר.

הTCT הוא הטוב בקטגוריה (של היבשים), זה לא אומר שהDSG7 אינו טוב, פשוט לא טוב כמו הTCT.

השוואה שאני מבצע היא ל-1.8 TSI. בנוגע לFR, אאל"ט XDS תמיד היה לה, אך עדיין לא מדובר על רכב בעל התנהגות מהנה.

בליל שטויות של איזה ליצן אשר הועלה על הכתב ופורסם ברשת, לא אמור לעשות יותר מדי רושם על אנשים שראשם נמצא על כתפיהם.

נ.ב. הג'ולייטה נוחה מהמיטו באופן משמעותי ביותר.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תוכן חדש...