Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאחר ומתוכננת לי נסיעת עבודה, חשבתי לקחת גם את המשפחה: אישה + בן 5 + בת 10 חודשים (עד אז).

אשמח להמלצות לשלושה ימים + מלון - אם יש לכם ניסיון אישי.

ראיתי, למשל, שהמובנפיק נמצא במקום מדהים והילד שלי לא יפסיק להסתכל מהחלונות על הים+רכבות, וגם יש שם את מוזיאון נימו לילדים, אבל מצד שני הוא רחוק מהגן חיות או כל דבר אחר (למעט נניח רובע החלונות האדומים, שפחות מעניין אותנו... - ובכלל נורא שהוא עדיין קיים, אבל זה עניין אחר).

חשוב שלמלון יהיה חדר שיכול לאכלס את כולנו, במחיר סביר יחסית, שתהינה כמובן מעלית + אמבטיה, ושהסביבה תהיה נחמדה. כאמור, קריבה לפארק מעניין או לגן חיות מועילה.

תודה :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

נניח בין 200-300 יורו ללילה.

למרות שמלונות שמתאימים למשפחות הם מראש לא ב- 10000 יורו ללילה...

פורסם

כרגיל - בדוק ב-tripadvisor.

מבחינת הילדים - הולנד מדינה שממש בנויה לילדים, אם כילאו דווקא אמסטרדם. בעיר עצמה הרב מונומנטים ומוזיאונים שחלקם מתאים לילדים (למשל - ביקור בארמון המלכה מחד ובמוזיאון השעווה מאידך - שניהם בכיכיר הדאם), שיט בתעלות, ופעילויות מסוג זה. אם אתה מתכוון לשהות עוד כמה ימים לפני או אחרי הביקור המקצועי אני ממליץ לך להקדיש זמן לאתרים מתאימים במיוחד לילדים מחוץ לאמסטרדם, אם כי אלה כרוכים בנסיעות בנות שעה-שעתיים. למשל - כפרי הדייגים במארקן ווולנדאם, הדולפינאריום בהארדרוויק, המוזיאון הפתוח וגן החיות בארנהם, מספר פארקי שעשועים (אם כי גיל 5 קצת תעיר מדי, אני לא בטוח שההשקעה הכספית מוצדקת).

התחבורה הציבורית בהולנד טובה מאוד עם רשת רכבות מסועפת ודי מדוייקת ואוטובוסים המתואמים אתה לאתרים שאינם ממוקמים בסמוך לתחנות הרכבת. אפשר לשכור רכב ולנהוג - אבל להיא בחשבון שנהיקגה בתוך אמסטרדם, כמו בכל עיר אירופית גדולה, לא מומלצת, ובנהיגה הבין עירונית יש להקפיד מאוד על כל הכללים ובמיוחד על המהירות, הסובלנות של המשטרה ההולנדית אפסית, הקנסות מוטלים בסטיה של 2 קמ"ש מהמהירות המותרת והמצלמות חבויות בכל פינה. הרי גאטסו היא חברה הולנדית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חזרנו לא מזמן מאמסטרדם. מקום מאוד נחמד לילדים

אנחנו חמישה ושכרנו בית, שהיה די במרכז (5 דקות הליכה מתחנת הרכבת). הבעלים חצי ישראלים בעבר ונורא נחמדים.

http://www.aviyha.com

מוזיאון נמו הוא חובה לילדים. הינו שם יום מלא.

יש גם את מוזיאון הימיה שנראה לי קצת גדול לגילאים האלה, שוק הפרחים הצף, הכיכר המרבזית שמלאה אומנים (ומפגינים)

ד"א ההגעה לשדה התעופה וממנו מאוד נוחה ברכבת.

כרטיסי אשראי בלי "צ'יפ" כמעט ואינם מכובדים. הרבה מכונות (לדוגמא כרטוס ברכבת) מוכנות לקבל רק מטבעות! תכין כ 15 יורו במטבעות של יורו\2 יורו

אריאל

פורסם

המובנפיק אחלה מלון ולדעתי המיקום שלו אחלה, כיוון שהוא קצת הצידה, אבל עדיין מרחק קצר מהמרכז.

יש הסעה בחינם מהמלון לתחנה המרכזית, ומשם אפשר אפילו ללכת ברגל לרחוב המרכזי.

אני הייתי שם עם אשתי, בלי הילדות, ככה שאני לא יודע איך החדרים הגדולים יותר, אם בכלל קיימים כאלה.

למטה יש טיילת, שאפשר לנסוע בכיף עם אופניים, והנוף באמת חביב מאוד.

הכל תלוי מה בדיוק אתם רוצים לעשות עם הילדים, ולאן לטייל.

פורסם

מלון רנסנס.

מיקום מעולה, לא גדול ולא קטן, צוות מאוד נחמד, ארוחת בוקר מצויינת.

מגיע לשם המון ותמיד נהנה.

מומלץ בחום.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מחייה את השרשור - מי שהיה לאחרונה או בכלל בהולנד עם משפחה שכוללת ילדים קטנים ויכול להמליץ על מלון/מסלול בהולנד, לארבעה ימים, לחודש אפריל, אני מקשיב :-)

בתור דוגמא:

1. האם יש פארק שעשועים שבן 6 יאהב?

2. האם הייתם ממליצים לישון בסירה (אם ניסיתם)

3. האם הפארק של אמסטרדם vondelpark מספק מספיק עניין ליום שלם?

4. איזו טחנת רוח מסתובבת הכי מהר?

יכול להיות מסלול כוכב ממלון מחוץ לעיר, למשל.

וכו'...

פורסם

מלון שאהבתי (לפני כ-10 שנים) היה הולידיי אין בליידן. קיבלתי חדר המיועד לבעלי כלבים, כלומר הדלת נפתחת ישירות לבגאג' של הרכב. ארוחת בוקר מצויינת. בעיר עצמה אין הרבה מה לעשות, רק טחנת רוח המשמש כמוזיאון (הילדים ישמחו לטפס במדרגות העץ כמה קומות). העיר מקושרת היטב בכבישים ומסילות ברזל. האג נמצאת במרחק פחות מחצי שעת סניעה, ויש בה הרבה מה לראות - בית הפרלמנט, מוזיאון מאוריצהאוס הסמוך שאיילו ילדים נהנים בו, מוזיאון פנומה מסדאח עם ציור הקנבס הגדול ביותר בעולם המתאר את עיירת החוף הסמוכה להאג, וכמובן, גולת הכותרת לילדים - מאדורודאם. בכיוון השני מרחק הנסיעה לאמסטרדם כשעה. אם שוכרים רכב בכלל אין בעיה למצוא מקומות מעניינים בטווח נסיעה של שעה-שעתיים.

לגבי הוונדלפארק - הוא יעסיק את הילדים לא יותר מ-10 דקות, וגם זאת אם מזג האויר יאיר לכם פנים. אבל בסמוך נמצאת קריית המוזיאנים, וילדים יאהבו את מוזיאון ואן-גוך. אני רק מזהיר אתכם מפני אכסנית הנוער הסמוכה - אני התאכזבתי ממנה קשות. אל, שוב, זה היה לפני 10 שנים.

מקום שהילד (וההורים) עשוי לאהוב, אם לא נסגר, הוא מבשלת הבירה של היינקן באמסטרדם. סיור מרשים במבשלה ההיסטורית (שהפכה למרכז מבקרים), כולל טעימות בסופה. רק לא לשתות אפילו טיפת אלכוהול לפני נהיגה.

בכלל - מזג האויר הוא הדבר שיבנה או יהרוס לכם את הטיול. אם יהיה סגרירי יהיה עליך לבנות תוכנית עם מקומות סגורים בלבד. כמוכן עליך לעקוב מקרוב אחר התחזיות, כיון שמזג האויר יכול להשתנות באחת. אני, למשל, ביליתי יום נפלא בפארק השעשועים אפטלינג, אבל ההנאה נקטעה באחת על ידי גשם סוחף שהחל, למזלנו, לפנות ערב, עד שהגענו לרכב היינו ספוגים עד לשד עצמותינו.

וכמובן - ראה את הפוסט שלי מימיו המוקדמים של השרשור.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מבשלת הבירה פעילה ונחמדה.

לא יצא לי להגיע עם המשפחה לשם (באפריל גם אני עובר באמסטרדם ליום או יומיים לכמה פגישות בדרך לסין) אבל אני מעדיף לרוב צימרים בכפרים. אין כמו לקום בבוקר כשהכל ירוק מסביבך עם סוסים שעוברים וברווזים שמטיילים.

טחנות הרוח נועדו במקור לשאוב מי תהום בין התעלות ולים. אחר כך כשהגיעו מנועי הקיטור עברו אליהם ובגלל התחזוקה המסובכת עברו אחר כך לדיזל ובסוף לחשמל. עכשיו מפיקים חשמל מהרוח כדי להפעיל את המשאבות החשמליות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אין לי נסיון עם צימרים בהולנד, אבל שהיתי פעם שבוע בכפר נופש לייד איינדהובן - מקום נהדר, כפי שנהג הלילה תאר. הבעיה היא שהם פתוחים רק בקיץ, ומקבלים אורחים רק בימים קבועים בשבוע, אין כל גמישות בעניין. כמוכן - חנית הרכב היא מחיץ לכפר הנופש (פרט להבאת והוצאת מזוודות, אז מקבלים אישור מיוחד) - כך שחייבים ללכת ברגל לרכב, לא מרחק גדול מדי אבל במזג אויר גרוע עלול להיות לא נעים לתינוקת.

פורסם
מלון שאהבתי (לפני כ-10 שנים) היה הולידיי אין בליידן. קיבלתי חדר המיועד לבעלי כלבים, כלומר הדלת נפתחת ישירות לבגאג' של הרכב. ארוחת בוקר מצויינת. בעיר עצמה אין הרבה מה לעשות, רק טחנת רוח המשמש כמוזיאון (הילדים ישמחו לטפס במדרגות העץ כמה קומות). העיר מקושרת היטב בכבישים ומסילות ברזל. האג נמצאת במרחק פחות מחצי שעת סניעה, ויש בה הרבה מה לראות - בית הפרלמנט, מוזיאון מאוריצהאוס הסמוך שאיילו ילדים נהנים בו, מוזיאון פנומה מסדאח עם ציור הקנבס הגדול ביותר בעולם המתאר את עיירת החוף הסמוכה להאג, וכמובן, גולת הכותרת לילדים - מאדורודאם. בכיוון השני מרחק הנסיעה לאמסטרדם כשעה. אם שוכרים רכב בכלל אין בעיה למצוא מקומות מעניינים בטווח נסיעה של שעה-שעתיים.

לגבי הוונדלפארק - הוא יעסיק את הילדים לא יותר מ-10 דקות, וגם זאת אם מזג האויר יאיר לכם פנים. אבל בסמוך נמצאת קריית המוזיאנים, וילדים יאהבו את מוזיאון ואן-גוך. אני רק מזהיר אתכם מפני אכסנית הנוער הסמוכה - אני התאכזבתי ממנה קשות. אל, שוב, זה היה לפני 10 שנים.

מקום שהילד (וההורים) עשוי לאהוב, אם לא נסגר, הוא מבשלת הבירה של היינקן באמסטרדם. סיור מרשים במבשלה ההיסטורית (שהפכה למרכז מבקרים), כולל טעימות בסופה. רק לא לשתות אפילו טיפת אלכוהול לפני נהיגה.

בכלל - מזג האויר הוא הדבר שיבנה או יהרוס לכם את הטיול. אם יהיה סגרירי יהיה עליך לבנות תוכנית עם מקומות סגורים בלבד. כמוכן עליך לעקוב מקרוב אחר התחזיות, כיון שמזג האויר יכול להשתנות באחת. אני, למשל, ביליתי יום נפלא בפארק השעשועים אפטלינג, אבל ההנאה נקטעה באחת על ידי גשם סוחף שהחל, למזלנו, לפנות ערב, עד שהגענו לרכב היינו ספוגים עד לשד עצמותינו.

וכמובן - ראה את הפוסט שלי מימיו המוקדמים של השרשור.

ציור הפנורמה הקוריאני המתאר את ההתקפה על המעוזים בתעלה במוזיאון אוקטובר בקהיר הרבה יותר גדול משל MESDAG.

פורסם
מחייה את השרשור - מי שהיה לאחרונה או בכלל בהולנד עם משפחה שכוללת ילדים קטנים ויכול להמליץ על מלון/מסלול בהולנד, לארבעה ימים, לחודש אפריל, אני מקשיב :-)

בתור דוגמא:

1. האם יש פארק שעשועים שבן 6 יאהב?

2. האם הייתם ממליצים לישון בסירה (אם ניסיתם)

3. האם הפארק של אמסטרדם vondelpark מספק מספיק עניין ליום שלם?

4. איזו טחנת רוח מסתובבת הכי מהר?

יכול להיות מסלול כוכב ממלון מחוץ לעיר, למשל.

וכו'...

2 אופציות:

1. לשכור מלון באמסטרדם, (ממליץ על NOVA-מלון זול ונעים במיקום מצויין), להזמין מראש טיול והסעה אצל מירון ובתיה מ"איזי ריידר" הם יקחו אתכם מהשדה וחזרה +טיול ליום מחוץ לאמסטרדם: תחנות רוח,מפעל נעליים,טעימות גבינה וכפר דייגים במחירים הוגנים מאד ובעברית, אטרקציות נוספות בעיר לילדים זה גן החיות ארטיס,שייט בתעלה,המוזיאון הטרופי,שייט חינם במעבורת, האכלת ברווזים בוונדל פארק(לא לשכוח להביא לחם) ופנקיק בבית הקפה שבפארק, והאטרקציה המועדפת על הבת שלי היא ללכת להצטלם עם כל המחופשים בכיכר (להכין מטבעות) וחוץ מזה-אחד הדברים שהכי כיף לעשות באמסטרדם זה פשוט להסתובב ברחוב - משהו כבר יקרה.

2. לשכור רכב בשדה וצימר מחוץ לעיר באחד הכפרים, הולנד מהווה גן עדן לילדים, צימר באיזור המרכז (אוטרכט) יאפשר לכם להגיע כמעט לכל אטרקציה בטווח של פחות משעת נסיעה - ולא חסרות אטרקציות: פארק אפטלינג-יום שלם לא מספיק לראות הכל!, גן החיות בורחר זו, הדולפינריום,חיטהורן-לתת לילד להשיט סירה ממונעת בבלנדר מוט :-), המוזיאון הפתוח בארנם, מאדורדם (מיני אמסטרדם), מוזיאון הרכבות באוטרכט...

להערכתי, 4 ימים זה מעט מאד זמן-אם זה פעם ראשונה לכו על לינה באמסטרדם עם טיול אחד מחוץ לעיר.

פורסם

הקרסנופולסקי ממוקם הכי טוב, הוא מלון יקר אבל לפעמים אפשר למצוא דיל טוב. תמיד שווה לבדוק.

swissotel גם כן מלון מומלץ שממוקם מצויין.

פעם אחת ביקרתי גם במלון זול יותר, מרשת NH, נדמה לי שמו - NH city center. מלון ברמת שלושה כוכבים, מודרני מאד.

• תוכן חדש...