Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

כפי שבטח שמתם לב ימי הקיץ החמים באים עלינו לטובה , לנו יש את הפריבלגיה להכנס למקלחת או להדליק מזגן , למגבר , שלרוב אין את האופציות הנ"ל ע"מ להתקרר ,נותרת לצערנו ברירה אחת ויחידה , למות מחום - חום הינו בין האויבים הכי גדולים של המגבר ,ווליום גבוה בשילוב עם סביבה חמה יגרמו למגבר להתחמם באופן קיצוני , ובאופן בלתי נמנע יקצרו את חייו.

אני דיי חדש בכל העניינים של מערכת לרכב , וכמו שניתן לראות אצלי בחתימה המערכת היא לא מהשורה הראשונה אבל אני מבסוט ממנה אש !

ואני לא רוצה להיכנס עם המגבר לפינות חשוכות (או שרופות) לכן החלטתי לבנות לו מערך קירור , ובשל היותי סטודנט אני לא יכול ולא רוצה לשפוך כספים , ככה שהפרויקט נעשה לבד

מצרכים

1. טיפה רצון

4 מאווררי מעבד 40X10 מ"מ (20 ש"ח ,לא חייב 4 אפשר גם 2)

1 ממסר 12V (8 שקלים)

1.5 מטר חוט (חוט של מטען טלפון ישן-איך אומרים ,חינם)

2 קרשים בעובי 1.5 ס"מ רוחב 4 ס"מ (באורך של רוחב המגבר)

אוקי , מקריאה זריזה ברשת הבנתי (וזה גם דיי הגיוני) ,שעדיף שהמאווררים לא יקבלו מתח ישירות מה HU REMOTE (וגם אני לא יודע כמה זרם הרימוט יכול לתת , ואם זה משפיע על הסאונד(חלילה!!!) ,לכן החלטתי שהרימוט ישמש רק כפקד -כמו שהוא גורם להדלקת\כיבוי המגבר גם כאן הוא יגרום להדלקת\כיבוי המאווררים ,בשביל לזה יש צורך בממסר

ממסר- מפסק אלקטרוני ,מאד פשוט ,הרימוט הוא כאילו האצבע שלוחצת על המפסק), בעוד שמה שמפעיל את המאווררים זה בעצם המצבר של הרכב

שלב ראשון - הכי חשוב - רובנו מחברים את המגבר ישירות למשטח - מה שיוצר חיבור מלא בין גב המגבר ללוח אליו המגבר מחובר - וכתוצאה מחיבור זה אין פיזור חום מגב המגבר

לכן יש להגביה את המגבר כך שהגב שלו יהיה מחובר רק בשני פסים ,שזה הקרש בעובי 1.5 ס"מ, כעת המגבר מחובר לפלטה\ לכסא רק ע"י 2 הקרשים ובין המגבר לפלטה\כסא יש 1.5 ס"מ רווח (כאילו הוא צף) , במרווח זה תהיה בעתיד זרימת אוויר קריר

עכשיו החלק החשמלי - חיבור המאווררים במקביל ,

חוט המינוס שיצא מהם מתחבר לאדמת הרכב(מהכניסות במגבר).

חוט הפלוס מהמאוורים מתחבר לרגלים 8 או 9 בממסר (יש דיאגרמה בסוף).

חוט ליציאת הפלוס במגבר מתחבר לרגל 13 או 4 בממסר.

רגל מספר אחת בממסר מתחברת לרימוט HU (למשוך חוט מהכניסה למגבר).

רגל מספר 16 בממסר מתחברת למינוס -(גם כן מכניסות המגבר)

סידור המאוורים צריך להעשות תוך התחשבות בעובדה הפיזיקלית שחום עולה למעלה , לכן כיוון זרימת האוויר חייב להיות כלפי מעלה

אני תיכננתי את זה באופן שרוב זרימת האוויר תהיה מתחת למגבר וחלק קטן מהזרימה יופנה לצלעות הקירור,

נענשה גם פיניש של צביעה .

אני אשמח לקבל חוות דעת, ההתקנה נעשתה בחושך ככה שאין לי תמונות טובות של זה מחובר יש תמונות של הליך התיכנון והביצוע בבית, אבל זה עובד פיקס - כשה HU דולק גם המאווררים עובדים , בחרתי במאוררים קטנים ככה שלא שומעים אותם -והם בבגאז'

היה ממש כיף לבנות את זה ,מומלץ בחום (סליחה ,מומלץ בקור)

לא להרתע מהבניה וההרכבה זה לא דורש ידע מוקדם , עדיף לדעת להלחים בשביל לקבל תוצאה אמינה

תמונות מצורפות

מי שירצה ניתן יהיה לראות את זה עובד במפגש צפון ביום שישי הקרוב 11.5.2012 (על הגולף הלבנה)

img0584.png

img0585xz.jpg

img0597s.jpg

img0598o.jpg

img0599wj.jpg

SCANSPEAK

פורסם

אחלה פרוייקט ומאוד שימושי, כל הכבוד על היוזמה!

אני אשמח לשמוע הסבר יותר מפורט על התהליך במפגש, המגברים שלי גם בלי ווליום גבוה מרגישים כמו מחבת רותח.

פורסם

בהחלט רעיון מעניין ועוד עם הקיץ שיש בארץ, שנה שעברה לפעם נכנס לי המגבר לפרוטקשן בגלל החום.

Clarion CZ500 | Infinity 6500CS | Kicker KX350.4 | Sundown SAE 1000.1d | Pioneer TSA6973E | Kicker L5

פורסם

פרויקט מבורך ומומלץ מאוד!

החום מעייף מאוד את המגברים, מוריד את הביצועים ואף מביא לבעיות כמו שציינת.

אשמח לראות תמונות של המאווררים מותקנים ברכב.

חוות הדעת הכי טובה היא שלך! אתה יכול להשוות את המצב לפני ואחרי המאווררים.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אחרי כמה ימים של עבודה , אני יכול להגיד שזה עובד יפה מאד , לא מדדתי טמפרטורות לפני ואחרי

אבל אחרי שעתיים עבודה אי אפשר היה לגעת במגבר, הוא היה פשוט רותח ואי אפשר היה לגעת בו , לגבי איכות השמע אחרי שעתיים עבודה הייתי מוצא את עצמי מנמיך את הווליום , וחושב שזה פשוט אני שמתעייף ממנו , עכשיו שיש קירור, אחרי שעתיים נסיעה אני עדיין על אותו הווליום המגבר לא רותח ,אפשר לשים עליו יד בלי חשש , שוב לא מדדתי אבל אני מאמין שכיום אחרי שעתיים עבודה הוא לא עובר את ה -40-50 מעלות (הוא קצת יותר חם מהיד שלי),ומבחינת רכיבים אלקטרוני זה הבדל עצום .

לאחר שהבנתי מה הפרשי הטמפ' בין עם לבין בלי קירור ,ברור לי שהארכתי את חיי המגבר

לגבי צריכת זרם : בכוונה נבחרו מאוורים של מעבד של מחשב - צריכת זרם נמוכה מאד (0.09A) , לא מורגש

לגבי רעש : אין תוספת רעש ברמקולים כתוצאה מהוספת עומס למערכת החשמל (עומס מינורי)

לגבי רעש מהמאוורים - ברגע השאוטו מונע\מערכת פועלת לא שומעים אותם בכלל .

עלות : כל הרכיבים 108 ש"ח (הכל חדש)

לא צריך יותר מידי ידע בשביל זה (למרות שקל לי לדבר למדתי את זה....)

הדבר הכי חשוב הוא יצירת מרווח בין גב המגבר לפלטה עליה הוא מורכב - זה יוצר מקום לזרימת אוויר- פיזור חום

אם מישהו מעוניין בסכמה חשמלית (שתראה לו איך לחבר את הרכיבים,ככה הוא יוכל לעשות את זה לבד) שיבקש אני יוסיף לשירשור

1.jpg

2.jpg

SCANSPEAK

פורסם

2 מאווררים מכניסים ו2 מוציאים?

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

אחלה פרוייקט!

מה שמדאיג בסיפור הזה הוא למה המגבר התחיל להתחמם, אולי חייבים לעשות כיול? אבל זה לא קשור לנושא

לגבי ירידה באיכות במגבר חם - מאוד יכול להיות, הרי הנתונים של טרנזיסטורים נפגעים עם החום.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

בובי,זה נורמלי לחלוטין שמגבר מתחמם,סימן שה-HEATSINK עושה את העבודה כמו שצריך.

עם המגבר היה על סף חום יתר הוא היה נכנס למצב הגנה.

בשיפוצים...

פורסם
2 מאווררים מכניסים ו2 מוציאים?

כן, ככה יש זרימה טובה של אוויר

אחלה פרוייקט!

מה שמדאיג בסיפור הזה הוא למה המגבר התחיל להתחמם, אולי חייבים לעשות כיול? אבל זה לא קשור לנושא

לגבי ירידה באיכות במגבר חם - מאוד יכול להיות, הרי הנתונים של טרנזיסטורים נפגעים עם החום.

המערכת מכוונת יופי....ומגבר מטבעו מתחמם (גם בבית , גם במחשב ,וגם בטלפון הנייד), אם הוא לא היה מתחמם לא היו מייצרים אותו עם צלעות קירור , ובגלל זה רוב המגברים הבייתיים הם דיי גדולים (שזה לא כ"כ רצוי ברכב) ויכולים לפזר חום בצורה טובה.

SCANSPEAK

פורסם

התכוונתי שאם דרגת היציאה לא מכויילת(כלומר הממתח של דרייבר של דרגת היציאה לא מכויילת), ייווצר יותר חום מאחר ויותר זרם זורם דרך טרנזיסטורי יציאה גם בסרק וגם בפעולה. ברור שמגברים מתחממים. יעילות של מגבר בקלאס AB היא במקסימום 66-68 אחוז, כל השאר מתפזר בצורת חום. אבל בכל זאת, צלעות קירור אמורות לפזר את החום העודף, ככה מתכננים אותו. ברור שאם יש אוורור מאולץ עם המאוורר, זה רק משפר את יכולת פיזור החום ומייטיב עם המגבר. אבל, זה כבר לא קשור לנושא הת'רד.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

אתה יכול לחבר ל +- של המגבר ,אבל הם יעבדו קבוע -גם שהמגבר והאוטו כבויים, הממסר הוא בעצם כפתור שמפעיל את המאווררים, שבצעם הרדיו דיסק הוא כאילו האצבע שלוחצת על הכפתור

ככה שברגע שיש אות מהרימוט (אותו אות שמדליק את המגבר),גם המאווררים יעבדו, אין לך מה לפחד להתעסק עם זה , ממסר עולה 8 שקלים , את החיבורים לממסר עצמו עדיף לעשות עם הלחמה, לעטוף הכל באיזולירבנד, לחבר למגבר וזהו

IMG_0605.jpg

SCANSPEAK

• תוכן חדש...