Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב!

לאחר תקופה ארוכה של שדרוגים קטנים ולא פוסקים, סלט ברכיבים, וניסויים בהתקנות, החלטתי להתחיל הכל מחדש.

כל הציוד הקודם נמכר, נמסר, או סתם אופסן, ונרכש ציוד חדש או משומש.

אשמח לשתף אתכם בתהליך ההתקנה (אם כי זה יקח קצת זמן), לשמוע את עצותיכם, הערותיכם, והארותיכם, כמובן שביקורות יתקבלו בברכה.

הרכב המדובר: פיז'ו 206, 5 דלתות.

מה בתפריט: איטום: שני באלקים של דיינמאט

סט קדמי: סיז רפרנס חדש

סאב: סיז לוטוס SW300

מגבר לסט הקדמי: זטק P2 EVO

מגבר לסאב: JL 500\1

חיווט: מהמצבר למגברים - כבל רתכת 36 מ"מ - שווה ערך ל2G.

מהמפצל בתא המטען לכל מגבר: עבור ה (+) כבל רתכת 25 מ"מ - קצת יותר גדול מ-4G

עבור ה(-) של כל מגבר: כבל רתכת 36 מ"מ - שווה ערך ל2G.

מפצל: מפצל של CONECTION

פיוז: מיני ANL של CONECTION.

וכמובן, יחידת ראש של אלפיין 9813 - עוד יותר ישן ממה שהיה, אבל תומך ב3WAY במידה ובעתיד ארצה לעבוד אקטיבי.

לגבי האיטום, בחישוב גס, על מנת לאטום את כל הרכב, אני זקוק למשהו כמו 10 מטר מרובע של חומר איטום:shock:.

מה שיש לי כרגע נותן 6.6 מטר של חומר איטום. האם לדעתכם יש צורך לאטום רצפה וקיר אש? או שנתן להסתפק בדלתות קדמיות, תא מטען, וגג? במידה וכן, מה החומר המומלץ עבור הרצפה וקיר האש, היות ומקריאה בפוסטים שונים, להשתמש בדיינמאט אקסטרים עבור רצפה וקיר אש יהיה קצת בזבוז.

הסט הקדמי לבנתיים יורכב במיקום המקורי (החרא), ובהמשך יעבור לבניות שימצו את הסט בצורה טובה יותר.

לבנתיים זאת רשימת החלקים, עדיין חסר לי כמה דברים קטנים שיושלמו בשבועיים שלושה הקרובים, ורק אז תחל העבודה (התכנון הוא להשבית את הרכב למשך יומיים שלושה, לפרק את כל הסלון מהרכב - כולל דש בורד אם אחליט שכדאי להשקיע באיטום של קיר האש, ולסיים את העבודה.)

תמונות של החקלים אני אעלה בהמשך.

וכאן, לאחר החפירה הארוכה זה המקום להגיד מילת תודה קטנה לאנשים שונים מהפורום שייעצו בבחירת הרכיבים, מכרו את חלקם כחדשים, או כיד שנייה, הקשיבו לכל השגעונות שלי (בסה"כ דיי חדש בתחום, לפחות בהבנתו המוסיקאלית) בסבלנות ובסובלנות - תודה תודה ושוב תודה!!!

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האם יש המלצות בנוגע לעניין האיטום? כן לאטום רצפה, לא לאטום? ומה עם קיר האש? וכמובן במה כדאי להשתמש (דיינמאט רגיל, או שיש משהו אחר שכדאי להשתמש בו?)

נ.ב. שכחתי לציין מקודם, החיווט לרמקולים יהיו כבלים של 4 מ"מ, חסרי חברה, אבל אם להסתמך על מה שרשום על הבידוד החיצוני, יוצרו בטיוואן, והם מסוג OFC - מאמין שיעשו את העבודה.

לגבי הRCA, רכשתי לפני כמה זמן 2 כבלים שבמקור יועדו לוידאו בייתי, באורך של 5 מטר - הכבלים נרכשו באיזו חנות בחיפה (שלא קשורה לתחום הרכב בכלל), שתוך כדי שיחה עם הבעלים החלטתי לסמוך עליו בעניין ( אדם מבוגר, בשנות ה50 המאוחרות לחייו, ומדבריו היה פעיל בתחום האודיו לרכב בשנות ה-60 וה-70).

פורסם

להלן תמונות של הציוד, רק תמונה של הסט הקדמי אין לי, היות והוא בדירה השנייה בדרום, בהרצה.

מתנצל מראש על איכות התמונות, מאז שמכרתי את הDSLR, אני פשוט לא מסתדר עם מצלמות הכיס - שלא לדבר על איכות התמונה.

ועוד דבר קטן, איפה ניתן להשיג נעל למצבר עם 3 יציאות (אחת של 2G ועוד שתיים של 8G)?

P5060030.jpg

P5060031.jpg

P5060033.jpg

P5060035.jpg

P5060036.jpg

P5060037.jpg

P5060038.jpg

פורסם

כדי לא לפתוח עוד שרשור עם שאלות, ארכז הכל פה.

הסאב כאמור הוא סיז 12" SW300. בהתאם ליצרן הוא זקוק לתיבה של 37 ליטר - אטומה, או 64 ליטר פורטד (ולפי חישובים בכל מיני תוכנות, יותר קרוב ל100.....).

אבל...היות ואני לא מתכוון להחליף רכב בזמן הקרוב, ובפיז'ו 206 תא המטען גם כך לא גדול, ואני הייתי רוצה לשמור על שימושיות מינימאלית (אני לא נשוי, ואין ילדים, כך שעגלה של תינוק לא צריכה להכנס לשם, אבל קניות לשבוע, ומצרכים ל"על האש" כן).

התיבה כרגע אם אני זוכר נכון בנפח פנימי של 31-32 ליטר, אני זוכר שקראתי באיזה מקום שהוספת צמר סלעים, או ספוג אקוסטי מגדילה את הנפח, לפי ההסבר זה קורה בגלל שגלי הקול "רואים" נפח לפי שטח פנים, ואם אני מוסיף לשם חומר, אז אני בעצם מגדיל את שטח הפנים של התיבה.

האם מישהו יודע כמה אני אצתרך להוסיף לתיבה על מנת להגיע לנפח הרצוי (חסר לי בין 6 ל-5 ליטר.)?

פורסם

יורי,

תתחדש!!!

פצצה של רכיבים, באמת פצצה של רכיבים. הגברה סוף הדרך לרמקולים סוף הדרך.

יחידת ראש פנטסטית שתעשה עבודה יפהיפיה.

לגבי הסאב - אוי הוא נראה לי מוכר :-D - אתה לא צריך להגדיל לה את הנפח! אל תעשה את הטעות הזו.

זה נכון שזה כתוב באתר של סיז שזה אמור להיות 37 ליטר אבל זה מידע מאוד ישן ששונה אח"כ ואני חושב שאתה גם תוכל לראות את היבואן הקודם של סיז - DANNYG כותב לי על כך בפומבי בפורום, לכן הנפח הוא 32 ליטר. תשאיר את זה ככה.

לגבי חומרי הבידוד - מיותר, אל תוסיף, גם ככה זה רכב קטן ויחס המשקל שאתה מוסיף לו כאן הוא גדול.

הייתי מציע לך להביא דיינא ליינר או STP SPL וSTP BIPLAST או סטינגר OVER KILL או אתה החומר המקביל של סקונד סקין בשביל לטפל בוויברציות מהדלתות והמגש האחורי. דיינאמאט יש לך די והותר.

המון בהצלחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

את עניין הנפחים דווקא מצאתי באתר אחר, לא באתר של סיז (שם אגב, מציינים שלמידבסים של סט הפרפורמנס צריך נפח של 16 ליטר).

רכשתי יריעה של דיינהוד שנשארה במלאי אצל מישהו בטבריה, כך שאני מקווה שהאיטום יספיק לי להכל (על הרצפה אני אשים שטיח מצמר סלעים או משהו בסגנון - באודי בזמנו היו משתמשים בחומר הזה לא מעט, ושטיח של ס"מ אחד עושה פלאים להעלמת רעשי כביש מתחתי הרכב).

כנראה שבשבת הבאה, אחרי משמרת לילה אתחיל בעבודות הפירוק, הניקיון, וההרכבה.

לגבי משקל, להערכתי הגסה אני מוסיף בערך 45-50 ק"ג (איטום באזור ה-25 ק"ג, סאב באזור ה-15 ק"ג, כבלים, משהו כמו 3-5 ק"ג, סט קידמי עוד 2 ק"ג, ור"ד עוד קילו, סה"כ).

אגב, הערה חשובה ששכחתי לרשום בהתחלה:

***אני לא מקצוען, ולא איש מקצוע בתחום, אין לראות בשרשור זה, מדריך או הוראות עבודה - כל מי שיחליט להתבסס על מה שיראה בשרשור זה, ויגרום לנזק לרכבו, או לעצמו, עושה זאת על אחריותו שלו, ואין לבוא בטענות כלפיי, או כלפי האתר והמשתמשים בו***

פורסם

לגבי מילוי כדי להגדיל את הנפח, תקרא כאן, מעמין שאין לך בעיה של רוסית

התמצית של המאמר - בנפחים עד 85 ליטר, ניתן לקבל עד 30 אחוז הגדלה בתנאי שממלאים 24 גרם של מילוי לליטר נפח ו25 אחוז הגדלה במילוי של 16 גרם לליטר בתיבות גדולות יותר. מילוי מומלץ - הלופייבר משמיכות או כריות

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם
את עניין הנפחים דווקא מצאתי באתר אחר, לא באתר של סיז (שם אגב, מציינים שלמידבסים של סט הפרפורמנס צריך נפח של 16 ליטר).

לגבי משקל, להערכתי הגסה אני מוסיף בערך 45-50 ק"ג (איטום באזור ה-25 ק"ג, סאב באזור ה-15 ק"ג, כבלים, משהו כמו 3-5 ק"ג, סט קידמי עוד 2 ק"ג, ור"ד עוד קילו, סה"כ).

היו לי את המידים של סיז והם אכן דורשים נפח .הקפד על כך כי אחרת לא תפיק מהם את מלוא איכותם.

לגבי המשקל שיתווסף לך-שכחת להוסיף את משקל המגברים.בעיקר של הP2 המדהימיישן הזה. :wink:

לעומריקו שלנו יש סאב סיז .דבר איתו לגבי גודל התיבה. להערכתי הגסה,היא קטנה יותר מ37 ליטר רק שאינני זוכר אם היא אטומה או פתוחה.

בהצלחה ידידי!

ליאור

פורסם

ליאור, אכן אתה צודק, שכחתי לגמרי את משקל המגברים, והפלטה שתכנס בתא המטען....עוד 20 ק"ג בסה"כ - וזה אומר שאני כבר מגיע למשקל של אדם נוסף ברכב...

לגבי המידבסאסים, נפח הדלת הוא כ-34 ליטרים, אני מאמין שאחרי איטום, והתחשבות בשאר המכלולים שיש שם, אני אגיע לאזור ה-20 ליטר - ואם לא, אז כמו שציינתי בתחילה, יהיו בניות בהמשך.

פורסם

דווקא בעוד שבועיים?

ב-4 שבועות הקרובים, לפי סידור המשמרות יוצא שאני עובד בימי שישי....

אבל למפגש שיהיה אחרי 4 שבועות אני בוודאי אגיע.

• תוכן חדש...