Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני בקושי יודע מהיכן להתחיל במקרה הרע שקרה לי היום במוסך מורשה מטעם היבואן ניסאן בדרום הארץ, איני יכול לפרסם את שם המוסך כדי לא לגרור תביעות מצד המוסך וכו.

אתמול התקשרתי למוסך מורשה של ניסאן כדי לתאם טיפול 90Kק"מ, שלטיפול הזה חיכתי המון זמן כדי שיתאפשר לי מבחינת עבודה וזמן שלא היה לי.

תיאמתי בטלפון עם המוסך שאגיע אליהם היום בבוקר לטיפול 90Kק"מ אמרו לי בטלפון שאין בעיה ושאגיע למוסך בבוקר.

הגעתי בבוקר למוסך, המוסך היה יחסית ריק היו אולי 2 רכבים בתור, מפאת לחץ בזמן נאלצתי להשאיר את הרכב במוסך ואמרו לי שבסיום הטיפול הם יתקשר להודיע לי לקחת את הרכב, כמובן שהשארתי שם את הרכב, בשעה 7:30 ובשעה 11:00 התקשרו מהמוסך שהרכב מוכן ושאגיע לקחת אותו.

לפני התחלת הטיפול לקחתי הצעת מחיר שכוללת שמן גיר, שמן מנוע, מסננים אוויר, שמן ,מזגן,פלגים אירדיום, נוזל בלמים ואולי עוד דברים ששכחתי, את ההצעת מחיר אמרו לי להשאיר אצל הפקידה כדי שהיא תשלח לי בדואר את החשבונית כי היא צריכה לשלוח את זה גם לניסאן בשביל הריקול, בסיום הטיפול היא הביאה לי רק קבלה ללא פירוט החלפת החלקים, בסך 3660ש"ח.

כשאספתי את הרכב מהמוסך הגעתי לבית, שטפתי את הרכב וככה סתם ניגבתי את המנוע וחשבתי לעצמי לבדוק מה החליפו בטיפול, הסתכלתי על המיכל נוזל בלמים וגילתי שהוא בצבע חום כהה והמפלס שלו קרוב לקו הMIN, אמרתי לעצמי אוקיי אולי שכחו להחליף ויום ראשון אגש למוסך שיחזירו לי את החיוב או שיחליפו את הנוזל.

בעקבות כך, פתחתי את הקופסא של מסנן האוויר וגילתי שהוא מפוצץ עלים ואבק, פה כבר חשכו עיניי!, התבוננתי על מסנן השמן וגילתי כי הוא ישן ולא חדש רואים בבירור שהוא ישן, הוצאתי את המדיד שמן מנוע וגילתי כי השמן שחור!!, כאן כבר קיבלתי עצבים סגרתי את המכסה מנוע בעצבים ונכנסתי לבית לא המשכתי לבדוק מה עוד לא החליפו(למעשה כניראה לא נגעו ברכב!)

נכנסתי לבית לקחתי מצלמה וצילמתי את כל החלקים שלא החליפו, יום ראשון אני הולך להיכנס למוסך וכניראה שאני הולך להוציא קיטור בכל הכוח, שילמתי ממיטב כספי 3660ש"ח, ביזבזתי יום שלם על נסיעות הפסדתי יום עבודה ואחרי כל זה אני צריך שוב לגשת למוסך?!

אני עדיין רותח מעצבים, כמה רמאות יש במוסכים, הרכב ניסאן קשקאי 2008 עם 90Kק"מ, סיפור דומה קרה לי בטיפול הקודם במוסך אחר, עכשיו הגעתי למסקנה שלניסאן אני לא מתקרב בחיים, הרמאות חוגגת שם כניראה!

אמרו לי במוסך שיש RECALL לרכב וצריך להחליף משהו שקשור למדיד דלק, כשאספתי את הרכב מהמוסך אמרו לי שהחליפו את המשאבה קומפלט, כשהגעתי לבית הסתכלתי והמושב של התינוק היה קשור לכיסא בקשר מיוחד שרק אמא שלי יודעת לקשור, ובשביל משאבת דלק צריך לפרק את המושב, מה שגם לא היה לי ריח של טיפת דלק בתא הנוסעים, גם פה עבדו עליי כניראה.

העניין לא יעבור בשתיקה, יש לי תמונות של החלקים, קבלה אני הולך לבית המשפט יום ראשון על הבוקר אחרי המוסך!!

תלונה תוגש לאיגוד המוסכים, ניסאן העולמי והארצי.

הם חשבו שנפלו על פראייר פשוט ככה!

בושה לניסאן זה המוסך השני שניכוותי ממנו.

אגב רצינו אולי לעשות טרייד אין על ניסאן חדשה, אבל עכשיו אין סיכוי שאתקרב לניסאן.

שיהיה שבת שלום ומקווה שהעניין יסגר על הצד הטוב ביותר.

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מבין שאתה עצבני על המקרה הזה וזה מובן, אבל אין לך סיבה של ממש ללכת לבית המשפט ביום ראשון בבוקר. בוודאי ובוודאי לפני שסיימת ללבן את העניין בצורה יפה מול המוסך ומול מחלקת השירות של קרסו.

המקרה שאתה מתאר, במידה והוא נכון, ממש לא לעניין.

אם אני הייתי מנהל מחלקת השירות של ניסאן הייתי מתייצב אצלך בעבודה ביום ראשון בבוקר עם מכונאי מטעם המוסך ובודק את טענתך. אם אתה צודק - כמובן שהרכב צריך לעבור טיפול וכמובן שלך מגיע פיצוי.

אם אתה טועה - יש מצב שהייתי דורש ממך לפרסם הודעת התנצלות בפורום ועל הדלת של השירותים בעבודה. על תביעת הדיבה הייתי מוותר לך, מזל שאיזה מנהל בקארספורום ערך לך את הכותרת בזמן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני לא צריך לפחד משום הוצאת דיבה

א. לא פירסמתי שם של שום מוסך

ב. א-ב בטיפול אפילו הכי קטן שיש זה מסנן אויר מילא לא להחליף אבל לבדוק /לנקות לא הגיוני לשלם 3500 אלף שקל

ושלא ינקו לך לפחות את המסנן.

בעבודתי אני נתקל בערך ב 20 רכבים כול יום חלקם אחרי טיפולים חלקם נמצאיםן במוסך באותו הרגע וחלקם בכלל לא עברו טיפול

לכן אני כבר יודע לזהות מה חדש במה נגעו ובמה לא.

אני מאמין שאם אני אפרק עכשיו פלאג אני אגלה שלא החליפו אותו וחייבו אותי עבור פלאגים אירדיום לא סתם פלאגים.

המסנן שמן מבחוץ נראה מפוצץ בליכלוך אבק ושמן שכבר התיבש כמה לכלוך יכול לצבור פילטר בנסיעה של בערך 30 ק"מ

ובזמן של שעה וחצי שהרכב עמד בבית לפחות היו לוקחים סמרטוט ומעבירים עליו אולי לא הייתי שם לב.

נוזל בלמים בצבע החדש שלו הוא צהוב כמעט שקוף ועם הזמן צבהו מתחיל להתכהות ונהייה חום כהה עד שחור אצלי הוא בצבע

חום כהה מאוד והמפלס עוד מעט יגיע למינימום אז מה אני אידיוט/ לא מבין או שמוציא דיבה?

אני עובד בתחום הרכב כמה שנים טובות אז למדתי דבר או שניים מעבודה קשה עבדתי במוסכים ואני נתקל בהם כול יום אני יודע מה הולך שם תאמין לי גם הניסיון של 4 שנים בצבא לא גרע מזה

פורסם

מוזר שלא קיבלת קבלה מפורטת. המוסך היה יכול להדפיס עותק של הקבלה עבורך.

במקום לפרוץ ביום א' בבוקר למוסך עם להביור וסוללת עורכי דין, אני הייתי מבקש מן המוסך קבלה מפורטת של העבודה, לפני שהייתי מעמת אותם עם העובדות.

כך תהייה לך אסמכתא שכביכול בוצעה עבודה על רכבך. במצב הנוכחי בו קיבלת רק קבלה כללית - ייתכן שרק נעשתה טעות במוסך והרכב כלל לא נכנס לעבודה אלא רק בוצע תיקון ה-recall.

האם המוסך פתח כרטיס עבודה בו רשום כי יש לבצע טיפול 90K? במוסכי פיז'ו בהם טיפלתי מקובל שבעל הרכב חותם על כרטיס העבודה כשהוא מוסר את הרכב.

אני מופתע מן הסכום הגבוה של טיפול שגרתי כפי שתיארת. אני מניח שאין כל חיוב עבור ה-recall. האם עלות החלפת שמן גיר גבוהה במיוחד ברכב זה?

האם לא ביצעו עבודות נוספות (החלפת בלמים למשל?).

פורסם

מוזר מאוד שגבו ממך כזה סכום ולפי טענתך לא החליפו חלקים ששילמת .

וגם במוסך מורשה טויוטה חותמים על טופס לפני שהרכב נכנס לטיפול ,לא הביאו לחתום על כלום?

פורסם

שמע, אין דברים כאלה :shock:

אפילו אם נעשתה טעות בתום לב, איך טעות כזו יכולה לקרות!?

ואתה עוד שילמת להם חתיכת סכום.

אל תשכח לעדכן!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

הטיפול כולל שמן גיר שעלותו יקרה איני יודע אם הוא הוחלף משום שמעולם לא ראיתי את הצבע שלו לפני, לפני הטיפול חתמתי על הצעת מחיר שאני מוכן לשלם ושם יש פירוט הבעיה היא שהיועץ שירות לקח את ההצעה ממני כדי להעביר ליבואן בשביל הריקול ולכן יצאתי מהמוסך רק עם קבלה ללא פירוט. נאמר כי שאת החשבונית אקבל בדואר משום שהיא צריכה אותה לריקות. כמובן שיום ראשון קודם אני יבקש העתק לפני הכל. בכל מקרה בכל טיפול מחליפים שמן ומסנן שמן כאן לא החליפו מסנן והשמן נשאר באותו צבע כמו שהיה בצבע כהה. בקרוב אעלה תמונות של המסנן אוויר סתום שאפילו לא נוקה ושל שאר החלקים. איני יודע מה הסיבה למקרה זה, אם זאת גניבה מצד העובדים מהמוסך, או בכוונה או לא משנה מה את הסכום הכבד שילמתי, את הטיפול המגיע לי לא קיבלתי.

יכלתי לפנות למוסך כללי ולשלם רבע מהמחיר הזה ולקבל שירות טוב, פניתי למוסך החברה כדי להיות בראש שקט אך מסתבר שטעיתי... 

פורסם

אני לא מתפלא בכלל מהסיפור שלך.

חבר שלי הועסק לאחרונה ע"י מוסך מרכזי גדול וידוע בדרום,מנהל העבודה היה מביא לו רכב ואומר לו "תחליף את הבורג הזה,תנקה את החלק הזה,ותצבע את החלק הזה- 2500- ש"ח " החבר היה בהלם הוא החזיק שם חודש והמצפון הרג אותו אז הוא התפטר .

הוא סיפר לי כל כך הרבה סיפורים מהעבודה ותמיד היה אומר לי "ערן,אתה לא מבין איך עובדים על אנשים בעיניים".

Gn'f'R

פורסם

בישראל יש מעין הסכם לא רשום בין כל נותני השירות שברגע שמתעסקים במשהו שרוב האנשים לא מבינים בו/לא בודקים אותו זו עילה לדפוק את הלקוחות.

ברכב שלנו בכל טיפול שיגרתי לרכב שאני נכנס אני מקבל את רשימת ה"תיקונים" שצריך לעשות והסכומים מטורפים :shock:

פעם אחת אפילו הגעתי לסכום של 7 אלף שקל!

(מיותר לציין שלא עשיתי את אותם ה"תיקונים")

'ממליצים' לך להחליף בלמים בטענה שהם גמורים ושמסוכן לצאת עכשיו איתם מהחניה של המוסך כי אני אפגוש איזה עץ אחרי הפנייה הראשונה. לקחתי את ה'סיכון' והבלמים אכן נגמרו ... כעבור חמישה חודשים!

לא רק בתחום הרכב מחפשים לדפוק לקוחות.

תבדוק את העניין ותעדכן אותנו מה הולך עם זה.

גם אם זו באמת הייתה טעות תמימה ולא מכוונת אתה אמור לקבל פיצוי לדעתי.

פורסם

הניסיון שלי עם מוסך מורשה קרסו שונה לחלוטין ויש גם בכל מוסך מורשה שלהם דף עם רמת שביעות הרצום של הלקוחות. אני גם מקבל טלפון כמעט אחרי כל ביקור מקרסו כדי לקבל משוב על המוסך. הם גם בודקים את כל מערכות הרכב בלי קשר לסיבת הכניסה (דברים כמו נורות, חגורות בטיחו וברגים שנתקעו בצמיג).

לך אליהם ביום ראשון לא במטרה לתקוף אלה לשאול אם באמת החליפו כי נראה לך שלא. אם ינסו למרוח אותך תרים משם בנוכחותם טלפון לשירות של קרסו אבל אם יתנצלו ויסכימו גם לפצות מיוזמתם אז כנראה שמדובר בטעות בתום לב.

צריך לזכור שאחת לכמה אלפי רכבים קורה שמישהו טועה ומשהו מתפספס.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זאת אחת הסיבות שאני תמיד צמוד לאוטו בזמן הטיפול. לא אפכת לי אזור עבודה לא אזור עבודה.

הייתי גם פונה לשירות לקוחות של היבואן זה יכול לעזור.

לי היה מקרה שבו הצמה של החיישני רוורס נקרע (הרכב היה באחריות). התקשרתי למוסך הזמנתי תור ( ויש לי נסיעה של 80 ק"מ עד המוסך).

הגעתי למוסך הרימו את הרכב, והוא מבשר לי שצריך להחליף צמה , אבל כרגע אין לו במלאי והוא גם בידיוק צריך לזוז .

אמרתי לו שזה לא הגיוני שהתקשרתי למוסך הזמנתי תור ותיארתי את הבעיה והם לא היו עם מלאי שצריך בשביל הבעיה.

בכל מקרה , אמרתי לו תביא לי רק את הצמה ואני אחליף לבד, ואיזה פלא, הבחור חוזר אחרי 5 דקות עם צמה.

אז אני אומר לו אם יש לך צמה אז בוא תחליף. הוא אומר שאין לו זמן והוא חייב לצאת לקריאה בחוץ.

אני כמובן לא שתקתי על זה, הלכתי למנהל משמרת, הוא אמר שזה מה שיש ושאני אבוא פעם אחרת. כמובן שלא היה נראה לי הגיוני, כי לא נחתתי עליהם סתם ככה והודעתי שאני מגיע.

הם אמרו שאוציא את האוטו אבל השארתי אותו שם, וישר הלכתי להתקשר לשירות לקוחות של הונדה, מפה לשם הם התקשרו למוסך והאוטו שלי טופל באותו היום. העובד והאחראי משמרת קיבלו נזיפה, ( המנהל מוסך לא ציפה לטלפון משירות לקוחות, על לקוח שבידיוק עכשיו במוסך) ואני קיבלתי פיצוי לטיפול הבא בסך של כ 300 ש"ח.

אז ממש לא מפתיע אותי התנהגות של מוסכים, והמוסך המדובר מטפל גם ברכבים של וולו ויגואר, ככה שרמת השירות אמורה ליהיות גבוה. אבל בפועל זה לא ככה.

פורסם

קודם כל אין ספק שאתה צודק ויש לך קייס לכל דבר אשר תבקש.

מכאן הדרך שלך סלולה לכיוון של מנהלים וכאלה דברים.

כלומר: תתקשר אליהם בנחמדות ותכין את הקרקע ליום שבו מנהל המוסך באמת נמצא שם בשביל שלא תבוא סתם.

תיכנס אליו נחמד נחמד, כמובן שתראה לו את הרכב ואת מה ש"עשו" לך.

אחרי שאתה מבין שהמנהל הבין שיש לו עסק עם בחור רציני, תציג בפניו את הדברים הבאים:

1) עוגמת נפש

2) בזבוז זמן יקר

3) הוצאות נסיעות על מוניות (במידה ויש)

4) נזק עתידי שהיה קורה לרכב שלך במידה ולא היית בודק אם ביצעו את הטיפול.

לדעתי אתה יכול לבקש 2 טיפולים הבאים חינם, או אולי טיפול נוכחי חינם והבא גם בחינם.

אני יודע שאולי אני מגזים, אבל הם הגזימו יותר. זאת שיא החוצפה מה שהם עשו.

כמובן שבכל השיחה שלך עם המנהל או מי שזה לא יהיה, אתה צריך להיות תקיף ולבקש את מה שאתה חושב על בסיס זה שאתה לא יוצא מהמשרד שלו עד שאתה לא מקבל את זה, אחרת אתה מזמין משטרה.

אני לא יודע אם מישהו הבין מה קרה כאן, אבל זה באמת גניבה לאור יום של בן אדם תמים ששילם סכום נכבד מאוד.

אני באמת שלא הייתי מהסס לערב משטרה.

וכמובן בלי קשר לזה שהוא בטח יביא לך את כל מה שסיכמתם (כי אין לו ברירה) אני ממליץ לך לערב את ניסאן ישראל.

כמו כן להזהיר אנשים אחרים שעומדים לעשות שם טיפול.

אולי זה ישמע לכם מוגזם מה שאני מציג פה, ועל פניו אני רק מדבר כי זה קל, אבל באמת ובאמונה שכך היית נוהג במקום פותח השרשור.

צריך ללמד את כל המוסכים האלה שאף אחד לא פראייר במדינה הזאת.

אני מאחל לך המון הצלחה.

Polo 2012

פורסם

המקרה שאתה מתאר, במידה והוא נכון, ממש לא לעניין.

זה האנדרסטייטמנט של השבוע. בכלל, אנשים פה עדינים מדי. אם מה שמתואר כאן נכון אז לא מדובר במשהו "לא לעניין", גם לא "יצאו ממש לא בסדר" או מה שלא תרצו. מדובר בעניין פלילי.

לבוא ביום ראשון בצורה עדינה ונחמדה? להגיד להם שאתה לא מרוצה מהשירות? מה פתאום?!?! צריך להכנס בהם בכל הכוח.

אני ממליץ להתייעץ עם עו"ד, אפילו רק בטלפון, גם לפני ההגעה אליהם. הוא יתן לך עצות איך לפנות אליהם ומה לעשות הלאה. הייתי מגיע לשם עם מצלמה או לפחות מכשיר הקלטה, דורש בתוקף לדבר עם מנהל המוסך ומראה לו את כל הטענות שלי, לא לפני שאני מבקש ממנו פירוט מלא של מה שבוצע ברכב (כלומר - לבקש פירוט ואז לעבור איתו אחד אחד על מה שלכאורה בוצע ולהראות לו שזה לא בוצע). עוד לפני זה - הייתי מכין מבעוד מועד מכתב לקרסו שמפרט את הטענות (עדיף להתייעץ עם העו"ד) עם העתקים לאיגוד היבואנים ולאיגוד המוסכים, כולל הוכחות מצולמות. גם אם יתנצלו ויתקנו את מה שאירע, הם צריכים ללמוד מהכיס שככה לא מנהלים עסקים.

אם צריך, אני יכול לעזור בפנייה לתקשורת - אבל רק לאחר שיתבהרו הדברים. אני זמין בה"פ.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...