Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום ההינו בטיפול (אוקטביה 1.2), וזה הפירוט:

האם המחיר הינו מופרז להחריד לטיפול ראשון? (770₪)

הכי מרגיז אותי היא הוספת תוסף הדלק כבר בטיפול ראשון, האם יש בו צורך?

חיוב על 5! ליטר שמן שבספר רשום שצריך 3.6 והם בכלל מילאו 4! דנו על זה במוסך בטלפון לאחר שווידנו בספר שצריך 3.6 ליטר, הם התחילו בסיפורים (נוסך אנחנו יותר חכמים מהיצרן) וטענו שמילאו לנו 5 ליטר למרות שראיתי שמילאו 4 בקבוקים של ליטר כל אחד.

אשמח לחוות דעתכם על המחיר והטיפול

תודה ניצן

טיפול 15k סקודה.jpg

how it's like to drive :twisted:

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לגבי התוסף - מניסיון שלי עם צ'מפיון, אם לא קיבלו את אישורך לזה, והיית אומר משהו, היו מבטלים אותו. כך היה אצלי לפחות.

באחד הטיפולים הציעו לי תוסף, ביקשתי שלא יוסיפו, בסוף הטיפול ראיתי שבכל זאת שמו, הערתי את תשומת לבו של איש השירות, והוא התנצל וביטל את החיוב על כך.

משמע, אם נוריד את התוסף, יוצא שעלה לך הטיפול 678 ש"ח. לדעתי, קצת יקר. אך אני אומר את זה מנקודת מבט של רכב ישן 2001 שמטופל במוסך מורשה צ'מפיון שבו טיפול קטן שלי עולה כ-400-500 ש"ח.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

אם אתה חושב שהולכים לשחוט אותך במחיר, תעשה לפני זה סקר שוק.

ותמיד תמיד תבקש שלא יוסיפו לך תוספים (לפעמים זה מתבטא גם במים כחולים לוישרים), מן הסתם שהם עושים על זה מלא כסף. מה גם, שהרכב שלך חדש, ככה שסביר להניח שזה מיותר.

וגם אם הוסיפו לך את השטות הזו, תתלונן ותגיד שלא ביקשת.

הכי הכי חשוב, זה לא להשאיר את הרכב לבד במוסך ותמיד להגיד להם שאם יש איזה תקלה מוזרה או חלק נוסף שצריך לשלם עליו שיודיעו קודם.

Polo 2012

פורסם

אין חדש תחת השמש. מוסך מורשה של צ'מפיון לא שונה ממוסך מורשה של כל יבואן אחר. המחירים הם פשוט שוד לאור היום והגיע הזמן שהממשלה האימפוטנטית שלנו תעשה סוף למונופולים והפקעת המחירים. החוק של "טפל היכן שאתה רוצה כל עוד הוא מורשה של משרד התחבורה" לא שווה שום דבר וזה לא הפתרון המתבקש.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לי מפריע החיוב על 5 ליטר שמן.

לצורך הדיון נניח שכמות השמן הנדרשת היא 4.1 ליטר והמוסך פותח בקבוק חמישי, הייתי מצפה שמוסך ייתן את יתרת השמן ללקוח. כך תימנע התחושה של הלקוח שגונבים ממנו.

אם השתמשו רק ב- 4 בקבוקים וחייבו עבור 5 - זו גזלה. דין פרוטה כדין מאה.

פורסם

לגבי התוסף, זה מחמם לי את השכל שמוסיפים דברים בלי שהבעלים רצה.

למה רכב שהוא אפילו לא 5 שנים על הכביש צריך תוסף?

לגבי השמן, אם פתחו בשבילך גלון של 5L, ושמו 3.6L ונשאר קצת שמן בגלון ושמו לך אותו בבאגז' למקרה חירום, אז הם יצאו בסדר.

לפי מה שהבנתי הם לא בסדר, הם השתמשו בבקבוקים של ליטר, חוצפה, זכותך לדרוש דין וחשבון.

פורסם

גם אם תהיה במוסך ותפקח עין הם ירמו אותך, לא חסר להם שיטות

בעבר היתה לי סיאט איביזה לא באחריות, ביקשתי לבצע טיפול ייזום להחליף שמן ומסנן שמן כשבמוסך רגיל יקחו על העבודה כ 80 ש"ח

לא חשבתי שיש משהו מיוחד לדפוק אותי אחרי שביצעתי טיפול כזה בעבר

כשבאתי לשלם הוציא לי חשבונית של 377 שקלים על העבודה, כשביקשתי הסברים הוא טען שהוא עשה בדיקת בלמים והחשבונית יוצאת לפי הקילומטרז של הרכב.

כמובן שהוא שיקר לי כי ביצעתי בעבר אצלו טיפול כזה, אני לא ביקשתי לבצע בדיקת בלמים ולפי הקילומטרז צריך להחליף מסנן אויר, מסנן דלק, מסנן מזגן ופלאגים דברים שטיפלתי כבר. כמובן שהוא לא ביצע שום פעולה ולא רצה להחזיר לי את הגזל

מאז נפטרתי מהרכב ויותר לעולם לא אקנה רכב מסוג אאודי סיאט סקודה ופולקסוואגן החלקים יקרים והשירות הכי גרוע שקיים פה

יש 3 סוגי אנשים אלה שיודעים חשבון ואלה שלא

פורסם
גם אם תהיה במוסך ותפקח עין הם ירמו אותך, לא חסר להם שיטות

בעבר היתה לי סיאט איביזה לא באחריות, ביקשתי לבצע טיפול ייזום להחליף שמן ומסנן שמן כשבמוסך רגיל יקחו על העבודה כ 80 ש"ח

לא חשבתי שיש משהו מיוחד לדפוק אותי אחרי שביצעתי טיפול כזה בעבר

כשבאתי לשלם הוציא לי חשבונית של 377 שקלים על העבודה, כשביקשתי הסברים הוא טען שהוא עשה בדיקת בלמים והחשבונית יוצאת לפי הקילומטרז של הרכב.

כמובן שהוא שיקר לי כי ביצעתי בעבר אצלו טיפול כזה, אני לא ביקשתי לבצע בדיקת בלמים ולפי הקילומטרז צריך להחליף מסנן אויר, מסנן דלק, מסנן מזגן ופלאגים דברים שטיפלתי כבר. כמובן שהוא לא ביצע שום פעולה ולא רצה להחזיר לי את הגזל

מאז נפטרתי מהרכב ויותר לעולם לא אקנה רכב מסוג אאודי סיאט סקודה ופולקסוואגן החלקים יקרים והשירות הכי גרוע שקיים פה

תראה אני לא מת על הגרמניות, אבל במידה והייתי רוצה לקנות אחת, המוסך לא היה מה שמרתיע אותי.

יש עוד מלא מוסכים טובים והוגנים, מדברים איתך בגובה העיניים ולא בגובה הכיס, ויש כאלה שהם הרבה יותר מקצועיים!

אולי בשנים הראשונות של האחריות מנצל אותה כי מגיע, אבל אחר כך לא מתקרב לאותו מוסך בחיים.

פורסם

היילתי רוצה להגיע לנושא העיקרי שלשמו פתחתי את השרשור!

האם ידוע לכם כמה שמן צריך להיות במנוע ה1.2 tsi?

ראיתי מחדר ההמתנה שהמכונאי מילא 4 מיכלים של ליטר כל אחד של דלקול,לאחר מכן שהביאו לנו את החשבון שאלנו את יועץ השירות מה פשר הדבר של חיוב על חמישה ליטר שמן (שראינו ששמו ארבע+צריך 3.5 ליטר) לא אמרנו לו שמילאו 4 אלה למה לשים 1.5 ליטר עודף?! הוא התחיל לחרטט לנו שהיצרן אומר שצריך 4.5 ליטר והם מוסיפים חצי ליטר "שיהיה" כי בתחנת דלק זה יעלה לך "הרבה יותר".

מה אתם הייתם עושים בפשר העיניין?

אגב שבדקתי בבית שמן היה מעל התחום האופטימלי(זה מחולק ל3 חלקים:חייב להוסיף,אפשר להוסיף,אסור להוסיף) שלנו היה בשלישי ככה שהם מילאו 4 ליטר כמו שראיתי וגם לא חמש כמו שהם חייבו כי אז זה היה הרבה יותר גבוהה.

פורסם

אז מה השאלה שלך בעצם? :?

אתה ענית לעצמך

שאלה:

" האם ידוע לכם כמה שמן צריך להיות במנוע ה1.2 tsi?"

תשובה:

"בדקתי שוב בספר הרכב רשום נפח שמן המנוע 3.6 ליטר כולל מסנן שמן!"

JL Audio

פורסם
מי מחליף שמן לאוטו חדש אחרי 15 אלף קילומטר ?..

מי שמטפל בו כמו שצריך...?

האם בטוח שהם רימו אותי או שהספר לא רציני. בכל מקרה אני מסיר את התשובה לשאלה.ולא אמשיך כניראה לטפל אצליהם ואבל חשוב לי עוד חוות דעת, והאם יש סכנה למנוע שיש בו 400 סמ"ק עודף שמן.

מכל מה שאני מוצא ברשת אתה צודק וכמות השמן שנכנסת למנוע שלך היא 3.6 ליטר, מה שאומר שהם עבדו עליך בעיניים (אם הם לא השאירו לך את המיכל הנוסף). מציע לך לשלוח מכתב להנהלת צ'מפיון עם העתק למוסך הזה בדרישה לקבל את כספך בחזרה.

אני לא מעריך שהם באמת מילאו לך יותר שמן ממה שצריך, אז לא הייתי דואג. קל גם לבדוק את זה - כשהרכב חונה (לא בשיפוע) אחרי כמה שעות, בדוק מפלס שמן ותראה אם הוא מעל המקסימום.

רוני

נ.ב. בלי קשר מחיר השמן שם מאוד יקר - 59 שקלים לליטר כולל מע"מ. נכון, מוסך צריך להרוויח, אבל מחיר ריאלי לשמן כזה הוא בערך חצי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מי שמטפל בו כמו שצריך...?

מכל מה שאני מוצא ברשת אתה צודק וכמות השמן שנכנסת למנוע שלך היא 3.6 ליטר, מה שאומר שהם עבדו עליך בעיניים (אם הם לא השאירו לך את המיכל הנוסף). מציע לך לשלוח מכתב להנהלת צ'מפיון עם העתק למוסך הזה בדרישה לקבל את כספך בחזרה.

אני לא מעריך שהם באמת מילאו לך יותר שמן ממה שצריך, אז לא הייתי דואג. קל גם לבדוק את זה - כשהרכב חונה (לא בשיפוע) אחרי כמה שעות, בדוק מפלס שמן ותראה אם הוא מעל המקסימום.

רוני

נ.ב. בלי קשר מחיר השמן שם מאוד יקר - 59 שקלים לליטר כולל מע"מ. נכון, מוסך צריך להרוויח, אבל מחיר ריאלי לשמן כזה הוא בערך חצי.

אחרי שדיברנו עם מנהל המוסך בטלפון הוא הסכים להחזיר לנו זיכוי על מיכל אחד אבל הוא לא הודה שהם מילאו רק 4 וחייבו על 5.הם איפשרו להביא שמן מהבית אבל לא הבנו כי חשבתי שנקבל יחס מנוקר אם נביא,אני רואה שקיבלנו בלי קשר.בדקתי שמן אחרי הטיפול השמן נימצא בטווח השלישי כלומר אסור להוסיף וזה מזל כי הם מילאו 4 אני לא רוצה לדעת מה היה קורה אם היו ממלאים חמש. האם אין סיכוי שצריך את התוסף דלק?

פורסם

בכל מקרה אל תחזרו למוסך הזה. ניסה לעבוד עליכם פעם אחת, ינסה שוב. באיזה מוסך מדובר?

לא בכל מוסך מאפשרים להביא שמן מהבית ולומר את האמת - במסגרת האחריות זה לא נורא אם שילמת 100 שקל יותר על השמן, בהנחה וקיבלת טיפול טוב (במקרה הזה זה לא קרה, אבל לפעם הבאה...).

תוסף דלק - אני לא איש מקצוע, קשה לי להעריך. יש כאן מבינים ממני בנושא הזה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אלו הם המחירים ברוב המוסכים המורשים (ולא רק של צ'מפיון). כ 50 ש"ח + מעמ לליטר שמן זה לא חריג במוסך מורשה יבואן, כמו גם חיוב על שעת עבודה אחת על כל שהרכב במוסך.

אומנם החיוב על התוסף הוא שיטת מצליח - אבל ברוב המקומות יבטלו את החיוב על זה.

הדבר הכי קריטי וכמובן לא ברור הוא עניין החיוב על ה 5 ליטר שמן כשבפועל יש במנוע רק 3.6 - אבל זה מספיק בשביל לנקוט ב-2 צעדים:

1. מכתב ליבואן.

2. לא לדרוך שם יותר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ויאצק, בתור מומחה - מה בנוגע לתוסף? האם יש לו חשיבות או שעדיף להמנע? אני שואל גם בשביל רכב חדש וגם בשביל רכב בן כמה שנים (בהנחה ויש הבדל בין שני המקרים).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...