Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים, אחרי יום ארוך של תלאות, אולי סוף סוף מצאתי אוטו...

היום הזה התחיל עם אדם שמציג את עצמו בשם רצון שרעבי, שפירסם מודעה על דייהו לאנוס 1999 יד שניה עם 69 אלף ק"מ. באתי אליו לגבעתיים, האוטו היה במצב מעולה, הוא טען שהיד הראשונה פרטית. הרמתי טלפון קטן לחבר של אבא שלי, שבדק ומצא שהאוטו היה יד ראשונה מחברה, ושהחברה מכרה אותו עם 160 אלף ק"מ. כמובן שאמרתי לאותו נוכל "ביי ביי" והמשכתי בחיפושים.

דיברתי עם אדם נוסף, שהציג את עצמו בשם נסים מרמלה, שטען שיש לו לאנוס 2000 יד שניה פרטית, עם 100K ק"מ. הוא נתן לי את המספר של האוטו, והפלא ופלא - גם האוטו הזה לא יד ראשונה פרטית, אלא חברת השכרה. בניגוד לנוכל הראשון, לפחות הוא חסך לי את הנסיעה.

בסוף, חבר של אבא שלי שיש לו סוכנות טרייד-אין התקשר אליי ואמר שהגיעה אליו דייהו נובירה 2000 יד ראשונה עם 102K, במצב מעולה, ושבמקום מחירון 43 הוא עושה לי אותה ב-39 בגלל הקילומטרז'.

אני ואבא שלי באנו אליו ונסענו על האוטו, מה אני אגיד לכם, פשוט תענוג. נוח מאוד, מרווח מאוד, ביצועים סבבה לגמרי (עושים קיק-דאון ותוך חצי שניה האוטו ב-5000 טורים וב-100 קמ"ש; ב-100 קמ"ש האוטו ב-2800 טורים), אוטו שקט מאוד - לא שומעים את הכביש. מזגן מעולה, 2 ח"ח מקדימה, נעילה מרכזית, אוטומט כמובן, והבונוס: טסט ל-11 וחצי חודשים. בקיצור - כל מה שהבורגני הממוצע (שזה אני, מה לעשות) מחפש באוטו. בנוסף, האוטו נרכש בסוף יולי 2000 - סוף שנת המודל.

יש לי רק 2 בעיות עם האוטו: הוא יקר יחסית בשבילי (תכננתי להוציא מקסימום 35), והוא מאוד-מאוד-גדול. ומכיון שאני רווק, אין לי צורך בכזה אוטו ענק, מה גם שאני גר בת"א והחניה שם לא סימפטית.

מצד שני, האוטו מעולה, ממש נהניתי בו, וגם הנושא של האמינות משחק פה תפקיד - זה חבר של אבא שלי 30 שנה, סוחר מכוניות ממולח, ואני יכול לסמוך עליו ב-10000% שהמשפט שלו "גם לבת שלי הייתי לוקח אותו" - הוא אמיתי.

ועכשיו אתם נכנסים לתמונה: איך האוטו מבחינת אמינות ועלויות אחזקה? אל תתביישו לקטול. תודה!

פורסם

ראשית כל זהו דייהו, מכאן שזהו רכב בעל סחירות נמוכה, כך שה"חבר" של אבא שלך הוא קודם כל סוחר ורק אח"כ, כן נכון, הוא שוב סוחר.

המחיר שהוא הציע לך זה לא מטוב ליבו, אלא מאחר והוא מסוגל לזהות פראייר שחושב קודם כל - זה חבר של אבא, ורק אח"כ - זהו סוחר.

עכשו, לאחר שנקודה זו הובהרה, ניגש אל הכלה:

(1)אמינות - סבירה פלוס.

(2)נוחות - בינונית.

(3)התנהגות - חפש במקום אחר.

(4)ביצועים - ראה (3).

בקיצור רכב אפרורי, משעמם והבינוניות שולטת בו.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אמיר , עם כל הרצון לעזור , מה זה שווה ?

אתה גם ככה לא מתייחס להמלצות שנותנים לך כאן, אז למה לנו לבזבז את הזמן ?

המלצנו לך לא לקנות את הלאנוס ובכל זאת אתה מתעקש, אז אני שואל, מה בעצם אתה מחפש כאן ?

פורסם

אולי זה עניין של טעם, אבל אחרי שכל החיים שלי נסעתי בסיטרואן קסנטיה (או שאתה בא להגיד לי שגם קסנטיה זה לא אוטו עם נוחות וביצועים?), אני לא מוצא שום הבדל בנוחות ובביצועים בין הנובירה לקסנטיה.

לגבי החבר של אבא שלי: ברור שהוא לא הולך להפסיד עליי, אבל הוא חבר של אבא שלי 30 שנה והוא לא היה ממליץ לי על אוטו לא טוב. אין מצב כזה, הבנאדם הזה עזר לי ולאבא שלי המון פעמים, וגם אבא שלי עזר לו המון פעמים, הוא לא יעבוד עליי.

לגבי האמינות: סבירה פלוס זה לא טוב. אתה מוכן לפרט?

פורסם
אמיר , עם כל הרצון לעזור , מה זה שווה ?

אתה גם ככה לא מתייחס להמלצות שנותנים לך כאן, אז למה לנו לבזבז את הזמן ?

המלצנו לך לא לקנות את הלאנוס ובכל זאת אתה מתעקש, אז אני שואל, מה בעצם אתה מחפש כאן ?

שלומי: זה לא נכון שאני לא מתייחס להמלצות שנותנים כאן. מכונית אחת פסלתי רק בגלל מה שקראתי פה, אחרי בדיקה!

אני פשוט לא מקבל את מה שאתם אומרים על הלאנוס מבחינת נוחות וביצועים, זה הכל! יכול להיות שלכל העולם האוטו הזה לא נוח, אבל לי הוא היה ממש נוח וכיפי. אז זה לא שאני לא מתיחס, אלא אני פשוט לא מקבל את מה שאתם אומרים בנקודה הספציפית הזאת, ורק בה.

אני שואל פה רק על דבר אחד: אמינות ועלויות אחזקה. זה הדבר היחיד שמעניין אותי, למה אתה כל הזמן חוזר על המנטרה של "זה אוטו עם ביצועים גרועים ולא נוח"? גם אם זה נכון ב-100% - זה לא מה שמעניין אותי. אותי מעניין שהאוטו ייסע ויתקלקל כמה שפחות, וכאשר הוא מתקלקל - שהתיקונים יהיו זולים. שאלה פשוטה: האם דייהו נובירה מקיימת את שני התנאים הנ"ל, ואותם בלבד?

פורסם

כן, בעיקרון האוטו מקיים את שתי התנאים האלו.

הוא אמין יחסית (לכל כלל יש יוצא מן הכלל), והטיפולים בו לא יקרים.

לאוטו כזה, גם עם הק"מ שלו הוא נמוך ויד ראשונה לא קונים במחירון. קונים בקצת מתחת. ככה שהוא לא עושה לך הנחה.

בן,

שלא מבין איך אפשר למצוא בדייהו נובירה כאוטו עם ביצועים סבירים. נסעתי באוטו, ונהגתי עליו. פשוט אוטו אפור בשביל להגיע ממקום למקום בלי ליהנות ואולי אפילו לסבול (לא נסעתי עם הרכב נסיעות ארוכות ולכן אני לא יודע איך הוא בנסיעות ארוכות)".

Back to the original - NC again.

פורסם

טי בי: תודה על תשובתך.

1. לא אמרתי שהוא עושה לי הנחה. להיפך, אני די משוכנע שמכיוון שהוא סוכנות טרייד-אין, אני משלם לו איזה 2000 ש"ח מעל למה שהייתי משלם לאדם פרטי. אבל ה-2000 ש"ח האלה שווים לי, כי אני יודע שאני קונה אוטו מבנאדם שהוא חבר של המשפחה שלי, ולא איזה נוכל.

2. כל הזמן אני רואה פה ירידות על המכוניות הבאות: לאנוס, נובירה, לנטרה. מה אני אגיד לך, נסעתי בשלושתן, ואני פשוט לא רואה הבדל בינן לבין מכוניות כמו סיטרואן קסנטיה (נסעתי על אחת כזאת 5 שנים), פז'ו 306, ופז'ו 206 (נסעתי בשתי האחרונות, מכוניות של חברים).

יותר מזה: להורים שלי יש AUDI A6. אמא שלי נסעה בלאנוס, אבא שלי נסע בנובירה, ושניהם התלהבו ואמרו שהאודי שלהם קצת יותר כיפית, לא בהרבה (והם לא יגידו לי דברים "כי אני רוצה לשמוע"). אז אני בטוח שאם כולם פה כ'כ שונאים את המכוניות האלה - אז יש להם סיבה טובה. אבל אני פשוט לא מבין אותה, והייתי שמח אם היו מסבירים לי אותה. מה לא נוח לכם במכוניות האלה?

פורסם

בתור מישהו שעברו תחת ידיו 4-5 נובירות... הרכב בסיסי ביותר. אין שום דבר ממש רע להגיד עליו וכמובן שגם לא שום דבר טוב. האמת שהדבר היחיד שאני זוכר הוא שהברקסים ברכב זה ממש חלשים (ואני מדבר על מכוניות חדשות לגמרי ומספר רב של מכוניות כאלה שעברו אצלי)

פורסם

תראה, כל עוד אתה לא סוחר, ואין בכוונתך למכור את הרכב בזמן הקרוב, אז אתה יכול לקנות

א-ב-ל:

1) אל מצפה לקבל את המחיר ששילמת כשתמכור, וגם לא משהו קרוב אליו.

2) אל תקנה את הרכב ללא בדיקה במכון, והתחייבות לתיקון כל הלקויים

3) אתה צריך להשאיר עוד כמה אלפיות ליישור קו כמו: החלפת טיימינג + מותחנים, החלפת שמנים ונוזל קירור - או בקיצור יישור קו.

4) כמו שקודמיי אמרו הרכב אמין יחסית, אבל מאד רגיש אם לא מטפלים בו בזמן לכן אל תדלג על יישור הקו.

בהצלחה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

המחיר גבוה מדיי לרכב כזה.

אתה יכול להשיג בקלות נובירה פרטית מאותו שנתון עם פחות קילומטרז' ובפחות כסף.

הרכב הזה לא שווה יותר מ-35K עם כזה קילומטרז'.

39K זה מחיר לנובירה יד 1 מצב חדש ועם קילומטרז' נמוך.

הבחור מנצל אותך, אני בטוח שאם אני הולך מחר לדבר איתו אני מוציא את אותו אוטו באותו מחיר לפחות בלי להכיר אותו 30 שנה.

בקיצור לך חפש לך נובירה פרטית עם קילומטרז' נמוך.

זה רכב של זקנים, לא קשה למצוא אחת לא קרועה.

ואל תקנה בשום פנים ואופן את הנובירה הזו במחיר שהוצע לך - סתם שוד לאור יום.

פורסם

צבי ואסף תודה רבה.

האוטו עשה טסט בחודש שעבר, יש לזה משמעות בקטע של התיקונים? טיימינג הוחלף ב-90 אלף.

צבי: "כמה אלפיות" בשביל דייהו של 4 שנים על הכביש נשמע המון. אם זה נחשב לאוטו עם עלות אחזקה נמוכה, אז כמה עולה בממוצע יישור קו באוטו עם עלות אחזקה גבוהה?

פורסם

טסט לא אומר הרבה חוץ מזה שחסכת לעצמך את האגרת רישוי. בלי לזלזל חס וחלילה באף מכון רישוי מניסיון שלי עם הרבה מכוניות אני יכול להעיד שאפשר לעבור טסט עם המון ליקויים ברכב, כל עוד יש לך פח אשפה , מגבים תקינים ומשולש אזהרה.

מומלץ ואף חובה לקחת את הרכב לבדיקה על מנת ללמוד על העבר (מבחינת תאונות ) ועל ליקויים שאולי יש לו. תשאל את הסוחר אם יש לו הסטוריית טיפולים של הרכב (ספר רכב).

פורסם

1. לא אמרתי שהוא עושה לי הנחה. להיפך, אני די משוכנע שמכיוון שהוא סוכנות טרייד-אין, אני משלם לו איזה 2000 ש"ח מעל למה שהייתי משלם לאדם פרטי. אבל ה-2000 ש"ח האלה שווים לי, כי אני יודע שאני קונה אוטו מבנאדם שהוא חבר של המשפחה שלי, ולא איזה נוכל.

2. כל הזמן אני רואה פה ירידות על המכוניות הבאות: לאנוס, נובירה, לנטרה. מה אני אגיד לך, נסעתי בשלושתן, ואני פשוט לא רואה הבדל בינן לבין מכוניות כמו סיטרואן קסנטיה (נסעתי על אחת כזאת 5 שנים), פז'ו 306, ופז'ו 206 (נסעתי בשתי האחרונות, מכוניות של חברים).

יותר מזה: להורים שלי יש AUDI A6. אמא שלי נסעה בלאנוס, אבא שלי נסע בנובירה, ושניהם התלהבו ואמרו שהאודי שלהם קצת יותר כיפית, לא בהרבה (והם לא יגידו לי דברים "כי אני רוצה לשמוע"). אז אני בטוח שאם כולם פה כ'כ שונאים את המכוניות האלה - אז יש להם סיבה טובה. אבל אני פשוט לא מבין אותה, והייתי שמח אם היו מסבירים לי אותה. מה לא נוח לכם במכוניות האלה?

(1)הוא מרוויח הרבה יותר(אבל הרבה יותר) מ-2K, הוא בכלל לא ממצמץ בעיניים בשביל רווח כזה, אבל זה לא עינייני, שירוויח ויבושם לו, רק חבל שזה יהיה על חשבונך.

(2)אין טעם בכלל בהשוואה שבין רכבים צרפתיים(וקסנטיה בפרט) לבין קוריאנים, באם זוגתי מודעת להבדלים הללו(היא מתגעגעת ל-BX), קשה לי להאמין שאתם לא מבחינים בכך.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אמיר מהמרכז, מה שאתה אומר נשמע מופרך לחלוטין. לפי הדברים שלך כמעט כל הרכבים הם בעצם בעלי איכויות דומות. אז למה לעזאזל נובירה חדשה עלתה 100000 ש"ח ו-A6 עלתה פי שלוש?

תסלח לי, אבל לאנוס, נובירה, או כמעט כל קוריאנית אחרת, לא תשתווה באיכויות כלליות לאף אחת מהמכוניות שציינת. לא ל-206, לא ל-306, לא לקסנטיה בוודאי ובטח שלא ל-A6. זה פשוט מגוחך לחשוב ככה. ואולי אתה גם חושב שמחשב 486 עם צג 14 אינץ שווה לפנטיום 4 עם 19 אינץ, או שמערכת קולנוע ביתי ב-200$ מהדיוטי משתווה באיכויותיה למערכת של B&W ב-2000$... (אם בכלל יש להם מערכות במחיר מצחיק כזה :wink: )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני: זה בדיוק העניין. יכול להיות שבשבילך קסנטיה ולנטרה זה שני עולמות שונים לגמרי, אבל בשבילי זה בדיוק אותו הדבר. בשבילי, אוטו זה בשביל לנסוע לאוניברסיטה, ולהגיע אליה בלי להתקע בדרך.

אותי לא מעניינים קג"מ, סל"ד, מומנט, מהירות מירבית, והרעש שהמנוע עושה כשהוא מתאמץ. אותי מעניין שהאוטו ייסע, ואם זה אוטומט זה בכלל סבבה. כל השאר זה אך ורק בונוס.

הערה כללית, אליך ולרוב כותבי הפורום הזה: חברים, תבינו - למעלה מ-90% מהאנשים, הם כמוני. לא מעניין אותם ביצועים ודברים כאלה, מעניין אותם שהאוטו שלהם ייסע ולא יעשה להם בעיות. האוכלוסיה בפורום הזה היא לא מדגם מייצג של האוכלוסיה בישראל, אלא מומחים שמבינים במכוניות ושמים לב לפרטים שבנאדם פשוט לא מודע להם ולא אכפת לו מהם.

לכן, כשאתם נותנים עצות לבנאדם פשוט, תבינו שהצרכים שלו שונים מהצרכים שלכם. אם אתם באמת רוצים לעזור (ואני בטוח שזה מה שאתם רוצים) - תנו לבנאדם תשובה בנושאים שמעניינים אותו, לא בנושאים שמעניינים אתכם. לדוגמא: אם אני מפרסם פה שאלה "האם מכונית X היא אמינה והאחזקה שלה זולה", והתשובות שאני מקבל הן "אל תקנה את מכונית X, היא לא נוחה והביצועים שלה גרועים" - אז התשובה אולי נכונה ב-100%, אבל זו לא תשובה למה ששאלתי.

מקווה שתיקחו את הביקורת ברוח טובה, אמיר.

נ.ב.

אחרי שבעקבות מה שראיתי בפורום על המכונית הקודמת שראיתי (לאנוס) החלטתי לא לקנות אותה, אני כנראה אוותר גם על הנובירה. אז שלא יגידו לי שאני לא מקשיב למה שאומרים לי בפורום... :)

• תוכן חדש...