Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שלא רוצה לקרוא את כל הכתבה, הנה תקציר:

עם פתיחת הנתיב המהיר התברר שבנקודת היציאה ממנו הוקטן מספר הנתיבים החינמיים לתוך תל-אביב משלושה לשניים, מה שיצר עומסי תנועה גדולים מבעבר. לאחר ששר התחבורה ושלל פקידים אחרים הביעו את תרעמתם על הנושא והבטיחו לתקנו, נערכו עבודות בכדי לפתור את הבעיה. אולם גם כיום, שנה וחצי אחרי פתיחתו בעלות של 350 מיליון שקלים, הנתיב המהיר עדיין מצמצם את כמות הנתיבים החינמיים על כביש 1 למשך כמה עשרות מטרים מ-3 ל-2, כאשר שלל הפקידים טוענים ש"הדבר אינו משמעותי" השאלה הנשאלת היא: מי מרוויח מכך?

ובכן, כמיטב המסורת, להלן תקציר שיחתו של שר התחבורה עם ראשי הפרויקט ושלל פקידיו בנוגע לנתיב המהיר:

*כמה שבועות לפני פתיחת הנתיב המהיר*

ישראל כץ: נו, איך מתקדמות העבודות?

פקיד: הכל הולך לפי התוכנית, אדוני השר.

כץ: האם הגעתם לפתרון שיגרום לציבור לשלם על הנסיעה?

פקיד: בהחלט. אפילו פתרון גאוני! שים לב לזה: כדי לגרום לציבור לחשוב שהפקקים גרועים יותר ממה שהם, אנחנו חוסמים נתיב אחד בכניסה לתל אביב ומצמצמים את כביש 1 לשני נתיבים, בדיוק בנקודה שבה נגמר הנתיב המהיר.

כץ: (חושב) בואנה, רעיון אדיר. ככה מי שנוסע דרך הנתיב המהיר מרוויח השתלבות חלקה, ומי שנוסע בחינם ייתקע בפקקים!

פקיד: בדיוק. אין, אנחנו גאונים. אף אחד לא ישים לב. לפי החישובים שלנו זה יגרום ל-30% יותר פקקים, מה שיגדיל ב-30% את הנהגים שנרשמים לנתיב המהיר בחודשים הראשונים! מה שאומר - עוד כסף למדינה!

כץ: כן, אין ספק שחייבים לגרום לציבור להירשם ולשלם. הרי בנינו ב-350 מיליון שקל נתיב מטופש שיהיה שימושי רק 5 ימים בשבוע, 5 שעות ביום. חייבים לקבל את הכסף הזה בחזרה. כל הכבוד חבר'ה.

*מעט לאחר פתיחת הנתיב המהיר*

פקיד: אדוני השר, הציבור מתלונן על הפקקים. מה נעשה?

כץ: אוי, הבכיינים האלה. תגיד להם שאני מזועזע מהמחדל ושאדאג לטפל בו בהקדם האפשרי.

פקיד: ואיך תעשה את זה?

כץ: תביא כמה פועלים ומכונות ותעמיד פנים שאתה עושה שם משהו. בינתיים זה יגרום לפקקים אפילו יותר גדולים.

פקיד: אדוני השר, אתה גאון.

*שנה וחצי לאחר פתיחת הנתיב המהיר*

פקיד: אדוני השר, הצלחנו לבלבל אותם במשך שנה וחצי, אבל הם שוב כועסים.

כץ: בואנה, חבורת כוסיות הנהגים האלה. רק בוכים כל היום. אם זה לא על מחירי הדלק זה על מצלמות המהירות ואם לא עליהן, על הנתיב המהיר. מה בסה"כ רצינו - לגבות מהם עוד כמה גרושים! אפשר לחשוב. מה עכשיו הם רוצים?

פקיד: הם טוענים שהפעולות שביצענו לא עזרו ועדיין יש פקקים.

כץ: נו ברור שיש. הרי לא עשינו כלום!

פקיד: האמת, צמצמנו קצת את האזור שבו יש הקטנה לשני נתיבים בלבד. אנחנו יכולים לומר להם שהכמה מטרים האלה הם לא דבר משמעותי והם בטח יאמינו. מזל שהציבור טיפש מדי בשביל להבין שברגע שיש צמצום, אפילו למטר אחד, זה יוצר פקקי ענק כי נהגים צריכים בכל מקרה להצטופף משלושה נתיבים לשניים. זה בטח יקנה לנו עוד שנה שנתיים של שקט.

כץ: תקשיב, אתה אפילו יותר נבזי ממני. מגיע לך להיות שר.

*שלוש שנים לאחר פתיחת הנתיב המהיר, סוף 2013*

פקיד: אדוני השר... יש בעיה.

כץ: מה אתה מציק לי עכשיו? עוד כמה שבועות הבחירות.

פקיד: אבל מבקר המדינה ביצע מחקר וגילה שהפקקים העודפים שנגרמו בגלל הנתיב המהיר גרמו לאובדן של כמה עשרות מיליוני שעות עבודה בשנים האחרונות, לכמה עשרות תאונות מיותרות ולזיהום אוויר מוגבר שעלו כולם ביחד קרוב למיליארד שקלים למשק. הכל בגלל הצמצום שעשינו משלושה נתיבים לשניים...

כץ: מבקר המדינה מעניין לי ת'תחת. אני ממילא לא מתכוון להישאר במשרד הזה אחרי הבחירות. ששר התחבורה הבא יטפל בטעויות שלכם. עכשיו עזוב אותי בשקט, אני צריך ללכת ללקק לביבי.

:?:roll::cry::twisted:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפני שבועיים אמרנו "מה נשתנה?"

הרי השיטה לא השתנתה ב-64 השנים האחרונות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אז אולי באמת תפסיקו לדאוג לעצמכם ותסעו עם כל עם ישראל בפקקים. הכבישים בארץ שעולים כסף לא יהיו כלכליים וישחררו אותם לציבור.

כל רכב שנוסע בכביש שעולה כסף מחזק את השיטה שאומרת בוא נבנה כבישי אגרה כי יש מספיק אנשים שישלמו בשביל לסוע בהם.

המדיניות היא לקחת ולקחת ולצחוק עלינו בפנים כשאנחנו באים בדרישה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

תתקע בפקקים = יותר שימוש בדלק

WIN WIN למדינה.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

רוני אתה סוג של גאון, שעשעת אותי כהוגן! :lol:

בתור אחד שעובר שם כל בוקר - זה עצוב כמה שאתה צודק.

חבל שאין נתיב מהיר שכזה באיזור הכנסת...

פורסם

אני משתמש כל בוקר בחניון של הנתיב המהיר. פיתרון פשוט, זול ויעיל (רק למי שעובד באזור המסלול של השאטל)

אגב, אני לא מכיר את פרטי הסכם הזיכיון של הנתיב המהיר, אך אני לא חושב שהמדינה מרוויחה ישירות מכך שיש יותר משתמשים בנתיב. זה עניינו של הזכיין ולא עניינה של המדינה.

פורסם
אך אני לא חושב שהמדינה מרוויחה ישירות מכך שיש יותר משתמשים בנתיב. זה עניינו של הזכיין ולא עניינה של המדינה.

עוד יותר טוב. מי אמר שאת כץ מעניינת קופת המדינה יותר מכיס בעלי ההון?!

פורסם

רוני, זה היה יפה. אהבתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

רוני

קישון פודל על ידך.

והעצוב הוא שהמציאות עולה על כל דמיון.

רק חסר הסיגר המיץ והבורקס להשלמת הצבע לתמונה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ובכן, כמיטב המסורת, להלן תקציר שיחתו של שר התחבורה עם ראשי הפרויקט ושלל פקידיו בנוגע לנתיב המהיר

לפני יותר מ 25 נכתבה השורה שנכונה היום בדיוק כמו אז: הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם.

פורסם

סרוניס - כתיבה שנונה ויפה. סחתיין.

תראו, יש שתי דרכים להסתכל על זה:

מצד אחד, הורדת הנתיב היא דבר מקומם ברמות ואני זוכר את העצבים שחטפתי כשגיליתי שזה מה שעשו. אין ספק שזה דורש פיתרון.

מצד שני, כל הפרויקט הזה הוא דבר חיובי ולא מובן מאליו, במיוחד החניון שמאפשר להחנות את הרכב מחוץ לעיר ולהיכנס לת"א-ר"ג בחינם. השאטלים מתקתקים כמו שעון וזה פיתרון זול, נוח ומצוין. יותר ויותר אנשים משתמשים בפיתרון הזה מדי יום ובקרוב מאוד כבר לא יישארו שם מקומות חניה.

פורסם
אז אולי באמת תפסיקו לדאוג לעצמכם ותסעו עם כל עם ישראל בפקקים. הכבישים בארץ שעולים כסף לא יהיו כלכליים וישחררו אותם לציבור.

כל רכב שנוסע בכביש שעולה כסף מחזק את השיטה שאומרת בוא נבנה כבישי אגרה כי יש מספיק אנשים שישלמו בשביל לסוע בהם.

המדיניות היא לקחת ולקחת ולצחוק עלינו בפנים כשאנחנו באים בדרישה.

+10000.

אנשים לא מבינים, וכנראה לא יבינו אף פעם שרק כשלון מסחרר של םרוייקט כזה יפסיק את התהליך.

שנים שאני אומר, כביש שש היה הניסוי, ולאחר שהצליח, יותר ויותר כבישים ופרוייקטים יעברו למתכונת האגרה.

או כמו שכתבתי בשרשור אחר, שלמו מיסים כמו אירופה, קבלו שירותים לציבור כמו ארה״ב, כלומר כמעט כלום.

פורסם

קראתי את הכתבה המקורית והכתבה האלטרנטיבית של רוני. לא צחקתי מדבריו של רוני ולא מכיון שאינם שנונים או מנוסחים היטב.

לא צחקתי מכיון שאני מאמין שדבריו של רוני, שאמורים להוות סאטירה המתארת מציאות בהגזמה, מתארים למעשה, מציאות כהוויתה. יתכן שיש כאן רשלנות, יתכן טיפשות[של מקבלי החלטות].כנהגים, אנו כועסים על כך, על מצלמות מס, מחירי חלפים ועוד.

בפועל, זהו רק סימפטום למדיניות בנושאים חשובים לא פחות. יש לחשוב כאזרחים, לא רק כנהגים.

אני מוטרד, כדי לברוח ממציאות זו-אני גולש כאן בפורום, אך אין מנוס ומציאות זו חודרת גם לכאן כמו לכל תחום בחיינו. סליחה על הכבדות. שבת שלום.

• תוכן חדש...