Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

לפני כשלושה שבועות הייתה לנו בעיה במזגן של הפאסט (מודל 2004). הצג של המזגן הפסיק לעבדו וכל הזמין הוציא אויר חם.

שיחת טלפון קצרה לחבר שיש לו וולקספווגן והתייעצות לאיזה מוסך ללכת. (האם למוסך הקבוע או איפה שהחבר מטפל, שניהם מורשים! )

טוב, נסענו לאיפה שהחבר מטפל, נכסים לקבלה, שלום שלום מדברים עם הפקיד והוא הולך לדבר עם החשמלאי (מפני שזאת בעיית חשמל למי שלא הבין), החשמלאי אומר שהוא עמוס ולהתקשר אליו באמצע שבוע ולקבוע טור לעוד שבועים (מה זה קופת חולים?!), אה כן וגם 450 ש"ח לבדיקה! , רק בדיקה!!!

אמרנו לעצמנו שאנחנו לא פראיירים , ניסע למוסך אחר שאומנם הוא לא הכי גדול ולא הכי מוכר אבל הוא מטפל ברכבים הללו ואולי הוא יודע.

טוב, נכנסים למוסך מספרים על הבעיה, אין בעיה שבו אני שולח את החשמלאי, שוב פעם מספרים לחשמלאי על הבעיה, הוא ניגש פותח את תיבת הפיוזים עובר פיוז פיוז, הופ הנה אחד שלא עובד - מחליף אותו והופ יש מזגן.

תודה רבה לך אדוני, כמה אתה רוצה בבקשה? שום דבר זה בסדר. ועוד נתן לנו כמה פיוזים בלי לשלם.

הייתי חייב לשתף זאת, מקווה שאנשים לומדים מזה :)

פורסם

לדעתי כולם צריכים לקרוא את הסיפור הזה.

אני כל הזמן אומר את זה ואנשים חושבים שאם זה מוסך של היבואן/יצרן/.... אז הוא יכול להתעלל בלקוחות והדבר הכי גרוע שיש במוסכים האלה ואני משתדל לא לדרוך בהם (מחוסר ברירה היה לי ריקול לרכב)זה שלא נותנים לי להיכנס ולראות מה עושים לרכב.

ולפעמים איזה עובד מתוסכל שובר לך את האוטו ומדביק הכל עם סיליקון עד לפעם הבאה שיש לך בעיה ואז אתה מתפלא מה זה הסיליקון הזה .....

פורסם

יש לנו (למשפחה שלי) עסק גדול של ציוד חקלאי, ככה שאנחנו לא פראיירים ואנחנו עובדים עם מכונות הרבה יותר מתוחכמות וגדולות מאוטו.

שאלנו את אותו מוסכניק נחמד שעלה על הבעיה, אם אפשר לעשות אצלו טיפולים ולהביא את השמן מפני שאנו שמים לו תוסף כמו במכונות החקלאיות. הבחור הנחמד נענה בהסכמה ואמר שזאת בכלל לא בעיה, אתה יכול להביא מה שאתה רוצה.

במוסך המורשה דבר כזה לא הוסכם.

אני מסכים עם כל מילה שהבחור מעליי כתב.

פורסם

תודה על השיתוף סיפור מעניין מצטער שאני נדחף, אבל גם לי יש סיפור דומה.

באחת הנסיעות הביתה חזרה מעבודה הרכב (פולקסווגן קרוול 06) נכנס למצב בטוח, כלומר נוסע על טורים גבוהים והילוכים נמוכים, המשכתי הביתה בזחילה.

למחרת בבוקר הרכב במוסך מורשה היבואן (צ'מפיון) מבדיקה עולה שטורבו נתפס, הצעת מחיר לטורבו מחודש 10,000 שקל.

חשבתי לא הגיוני לי שהטורבו הלך אחרי 150 אלף קלומטר.

כמה שיחות טלפון המליצו לי על מוסך קטן שמטפל בעיקר במסחריות של פולקסווגן.

נגשתי למוסך,סיפרתי על התקלה, חיבר אותי למחשב אכן הטורבו נתפס אך יש פיתרון, שסתום טורבו עלותו 500 שקל, גם כאן לא האמנתי אבל הלכתי על האפשרות הזולה.

כיום אני על 180 אלף קלומטר ללא שום תקלה נוספת בטורבו.

פורסם
שלום לכולם!

לפני כשלושה שבועות הייתה לנו בעיה במזגן של הפאסט (מודל 2004). הצג של המזגן הפסיק לעבדו וכל הזמין הוציא אויר חם.

שיחת טלפון קצרה לחבר שיש לו וולקספווגן והתייעצות לאיזה מוסך ללכת. (האם למוסך הקבוע או איפה שהחבר מטפל, שניהם מורשים! )

טוב, נסענו לאיפה שהחבר מטפל, נכסים לקבלה, שלום שלום מדברים עם הפקיד והוא הולך לדבר עם החשמלאי (מפני שזאת בעיית חשמל למי שלא הבין), החשמלאי אומר שהוא עמוס ולהתקשר אליו באמצע שבוע ולקבוע טור לעוד שבועים (מה זה קופת חולים?!), אה כן וגם 450 ש"ח לבדיקה! , רק בדיקה!!!

אמרנו לעצמנו שאנחנו לא פראיירים , ניסע למוסך אחר שאומנם הוא לא הכי גדול ולא הכי מוכר אבל הוא מטפל ברכבים הללו ואולי הוא יודע.

טוב, נכנסים למוסך מספרים על הבעיה, אין בעיה שבו אני שולח את החשמלאי, שוב פעם מספרים לחשמלאי על הבעיה, הוא ניגש פותח את תיבת הפיוזים עובר פיוז פיוז, הופ הנה אחד שלא עובד - מחליף אותו והופ יש מזגן.

תודה רבה לך אדוני, כמה אתה רוצה בבקשה? שום דבר זה בסדר. ועוד נתן לנו כמה פיוזים בלי לשלם.

הייתי חייב לשתף זאת, מקווה שאנשים לומדים מזה :)

נתן לך נתיכים ספייר :shock:...נראה לך הגיוני שכך מתקנים תקלה? נתיך לא נשרף סתם ויש לחפש את הסיבה למה זה קורה וזה יכול להגרם מעומס יתר של המעגל או קצר רגעי ונדרשת בדיקה מדוקדקת למעגל(ים) של הנתיך השרוף.

החאפריות של המוסך האחרון עלולה לעלות לך בשריפת הרכב ואני מקווה שתלמד מזה.

פורסם
נתן לך נתיכים ספייר :shock:...נראה לך הגיוני שכך מתקנים תקלה? נתיך לא נשרף סתם ויש לחפש את הסיבה למה זה קורה וזה יכול להגרם מעומס יתר של המעגל או קצר רגעי ונדרשת בדיקה מדוקדקת למעגל(ים) של הנתיך השרוף.

החאפריות של המוסך האחרון עלולה לעלות לך בשריפת הרכב ואני מקווה שתלמד מזה.

לא צריך להגזים.

מה מחיר פיוז? בעיה למוסך לתת כמה פיוזים?

הרי לפיוז (כמו להרבה רכיבים חשמליים אחרים) יש אורך חיים מסוים.

אולי הפיוז הזה הגיע למיצוי.

אם התקלה תחזור על עצמה אז יש מקום לבדיקה.

אבל סתם מהחלפת פיוז - המוסך חאפר?

פורסם

כן, המוסך חאפר! יש לנתיך אורך חיים כמו לחווט חשמלי, ז"א המנוע ישפוך פעמיים והרכב יגיע לגיל של גריטה לפני שנתיך ישרף מעייפות (ואני עוד מגזים לטובת בנתיך) ולכן כן 2, על המוסך היה לבצע בדיקות בסיסיות להבטיח כי אין תקלה חשמלית שתגרום לנתיך להשרף שוב וכן 3, הנתיך ישרף שוב.

היוצא מן הכלל הוא אם הנתיך גם שייך לשקע מצית ואז גורם חיצוני עלול היה לגרום לשריפתו, אך את זה היה על המוסך לברר לפני שדחף נתיך חדש ושלח את הלקוח לדרכו עם נתיכים ספייר..

פורסם
לא צריך להגזים.

מה מחיר פיוז? בעיה למוסך לתת כמה פיוזים?

הרי לפיוז (כמו להרבה רכיבים חשמליים אחרים) יש אורך חיים מסוים.

אולי הפיוז הזה הגיע למיצוי.

אם התקלה תחזור על עצמה אז יש מקום לבדיקה.

אבל סתם מהחלפת פיוז - המוסך חאפר?

יש טעם בחלק בדברייך. לפיוז יש אורך חיים מסויים או תקופת שירות שהיא בדרך כלל הרבה יותר ארוכה מאשר לתקופת השירות של הרכב.

בתנאים מסויימים תקופת השירות עלולה להתקצר כתוצאה מפגם בייצור הפיוז או/גם כשל מוקדם של הפיוז כתוצאה של לחות גבוהה+טמפ' גבוהה במיוחד בפיוזים שהמרכיב העיקרי שלהם הינו אבץ.

איזה כייף לי :)

פורסם
כן, המוסך חאפר! יש לנתיך אורך חיים כמו לחווט חשמלי, ז"א המנוע ישפוך פעמיים והרכב יגיע לגיל של גריטה לפני שנתיך ישרף מעייפות (ואני עוד מגזים לטובת בנתיך) ולכן כן 2, על המוסך היה לבצע בדיקות בסיסיות להבטיח כי אין תקלה חשמלית שתגרום לנתיך להשרף שוב וכן 3, הנתיך ישרף שוב.

היוצא מן הכלל הוא אם הנתיך גם שייך לשקע מצית ואז גורם חיצוני עלול היה לגרום לשריפתו, אך את זה היה על המוסך לברר לפני שדחף נתיך חדש ושלח את הלקוח לדרכו עם נתיכים ספייר..

סלח לי מאוד אדוני, אך חלק מהדברים שאתה כותב פה הם בכלל לא נכונים.

הלך פיוז, מה אתה רוצה, שישלחו את האוטו לגרמניה לבדיקה?! נווו באמת זה כולה פיוז בן אדם.

• ספונסר פורום
פורסם

דניאל כותב דברים חכמים ואתם בוחרים לזלז בהם.

פיוס לא נשרף ללא סיבה נקודה,והחלפתו באחר לאוצרת את התקלה,אלא את התוצאה של התקלה(שכמובן תחזור שוב).

אני מקווה לפחות שערך המאמר של הפיוז זהה ולא דחפו פיוס עם ערך גבוה מידי.

אורן

פורסם

או דחפו נתיך סיני זבל, בעל ערך גבוה יותר מהרשום על הנתיך.

סלח לי מאוד אדוני, אך חלק מהדברים שאתה כותב פה הם בכלל לא נכונים.

הלך פיוז, מה אתה רוצה, שישלחו את האוטו לגרמניה לבדיקה?! נווו באמת זה כולה פיוז בן אדם.

מה זה הלך? לאין הוא הלך בלי להודיע ולמה אתה לו קורא לא חזרה?

כולה פיוז? בוא נוותר על כולם אצלך ברכב ונחכה לקצר הבא ולחוקר שריפות שיבוא אחריו.

ועכשיו עם ציניות פחותה יותר ולפני ששולחים את הרכב לגרמניה... צריך לפתוח שרטוט חשמלי ולברר איזה מעגלים מזין הנתיך הנ"ל, להפעיל את כל הצרכים ולמדוד צריכת זרם כללית על הנתיך, לברר עם יש התקנות אביזרים על מעגלים אלו ולבודד נושא זה, להביט ולטלטל צמות חשמל כדי לבדוק אם יש רתמה חשמלית מסויימת המתחככת בגוף הרכב, מוסך מורשה יבואן יכול לחפש במאגרי מידע של היצרן אם נתקלו בתקלות אלו בעבר בדגם רכב זה ומה הפתרון ובכך לחסוך זמן אבחון יקר ועוד.

כל זה לוקח זמן ולכן המוסך הראשון, שנתן לך הצעת מחיר על הבדיקות, ידע מניסיון כנראה מול מה הוא עומד להתמודד.

פורסם

אני מאמין שכל מכונאי וותיק גילה שלפעמים פיוז הולך סתם כך.בלי סיבה.

כבר היו מספיק מקרים(ואני לא צעיר) שהחלפתי פיוז והתקלה לא חזרה.

הבדיקה הכי פשוטה היא להחליף פיוז ולראות אם התקלה חוזרת ולא לפרק

חצי אוטו,במעקב אחר צמת החוטים,לפי השרטוט ולגלות שהכל בסדר וגש

למשרד ושלם 450 ש"ח על הבדיקה המיותרת.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

אם באמת קיימת תקלה - הפיוז יישרף שוב הרבה לפני שהרכב יישרף, ואז הוא חייב ללכת לבדיקה יסודית.

פיוזים, כמו כל רכיב חשמלי אחר, יש אחד מכל כמות מסויימת שמיוצר עם תקלה (וזה ידוע וסביר בכל חברה).

לכן, סתם לשלוח רכב לבדיקה יסודית זה מיותר. אלא אם ידוע על בעיה במערכת מסויימת שעלולה לפיוזים להשרף.

אם מדובר על מערכת אמינה שאין בה תקלות מיוחדות או ידועות, יש סיכוי הרבה יותר גבוה שהפיוז היה עם פגם מאשר הרכב החליט יום אחד לשרוף פיוזים ואז גם להתאבד.

אם יש תקלה - הפיוז יישרף שוב תוך כמה ימי עבודה (או אפילו פחות)

ואם יש תקלה רצינית, קרוב לוודאי שהיה לו חיווי בלוח שעונים או לחלופין חיווי פיזי אחר הרבה לפני שמשהו יעלה שם באש.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...