Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני קראתי את זה ולאורך כל הכתבה אני אומר ואיי כאילו מישהו קרא לי את המחשבות.

http://news.walla.co.il/?w=/2501/2520896

תהנו :)

שלום

אני מסכים לכל מילה בכתבה!

מעניין אם הכתבה תעיר מישהו אי שם במשטרה או ב-"אור ירוק", והמשטרה תתחיל לאכוף את העבירה הזאת.

לא נשכח גם את המנהג, שהוא בעיני גרוע יותר והוא אי איתות בעת מעבר בין נתיבים או לפני פניות!

שי

פורסם
שלום

אני מסכים לכל מילה בכתבה!

מעניין אם הכתבה תעיר מישהו אי שם במשטרה או ב-"אור ירוק", והמשטרה תתחיל לאכוף את העבירה הזאת.

לא נשכח גם את המנהג, שהוא בעיני גרוע יותר והוא אי איתות בעת מעבר בין נתיבים או לפני פניות!

שי

או גרועים מאלה- אלה שמאותתים תוך כדי הפנייה ולא במרחק סביר ממנה, וחושבים שבכך הם מקבלים את הזכות המלאה לעשות ככל העולה על רוחם. ראה אשכול "תופעת המאותת והכביש שלו"...

פורסם

מישהו הוציא לי את המילים מהפה, יום יום יום יום.

ולגבי האכיפה - גם בארץ זה לא חוקי וגורר קנס נכבד אלא מאי, משטרת ישראל מעדיפה אכיפה פשוטה יותר במקום לעשות סדר אמיתי בכבישים.

אני בטוח שגם אם יהיה נהג שיעקוף מימין את הנהג האיטי, השוטר כמובן יבחר לו בנהג "המהיר" :x

אברה קדברה

פורסם

האמת, מעולם לא ירדתי לסוף דעתם של הנהגים שכל כך מתעצבנים מהתופעה הזאת. אנשים ממש יוצאים משלוותם בגלל איזה נהג שנשאר בנתיב השמאלי. שלא תבינו אותי לא נכון: כולנו באותו צד (הצד הימני...). גם אני לא מת על ה"שמלאנים" הללו, וגם אם הם לאו דווקא יושבים בנתיב השמאלי הקיצון אלא גם בנתיב ה"אמצעי." אני אפילו נוהג לסמן להם קצר באורות (לא באופן אגרסיבי - רק הבהוב קצר או שניים) וגם מפגין זהירות רבה כשאני נאלץ לעקוף אותם מימין.

אבל לדעתי, כל הכעס על התופעה הזאת קצת מוגזם וגם לא מכוון למקום הנכון: מה אכפת לי שהנהג ממול "מעכב" אותי או "קובע" לי איפה לנסוע? אותי רק מעניין שאני אצטרך עכשיו להיכנס לו לתוך השטח המת מימין. כלומר, הבעיה הפרקטית או התרבותית שמעורבת כאן לא מעניינת אותי, אלא רק הבעיה הבטיחותית, וכך צריך להיות!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

היו על זה כאן אינספור דיונים. אני מעדיף כל פעם נהג שנוהג על 120-140 וער לכביש, מאשר אחד/אחת שישן/ה בנתיב השמאלי בכביש ובוהים בשמים.

אברה קדברה

פורסם

אז אצלי קרה משהו אחר.

באמת עקפתי משמאל, לא כזה מהר(לפחות כמו זה שמאחורי רצה), התחיל לצפור לי להבהב, עברתי לימני.

הבחור הביא לחיצה, מסתכל עליי במבט מזלזל. ויצא לעקיפה מימין, ואז משמאל, ואז מימין. וכך הוא נעלם לו...

פורסם

אף אחד לא מקפיד על הכלל הזה.

לא נהגים פשוטי-עם, לא נהגי משאיות, לא אוטובוסים (אמן תקבל שלשול, נהג קו 947 שישב אתמול בערב על השמאלי בכביש החוף וסירב לזוז בכל הדרך מנתניה לחדרה) וגם לא שוטרים\קצינים, שלא-אחת עוקפים מהימני בעצמם.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
מאותתים תוך כדי הפנייה ולא במרחק סביר ממנה

למה לא מאותתים חלק מהנהגים? בגלל שכאשר כן מאותתים אז לא נותנים להם להכנס. למהדרין מאותת במהלך הפנייה. :|

נהג תרבותי כאשר רואה רכב מאותת יאיט מאט ואפשר לו להכנס אם תנאי הדרך והמרחק מאפשרים זאת. נהג מצויי יסחוט דוושת גז עד הרצפה רק כדי שלא תכנס.

אני זוכר סיטואצייה שהייתי בנתיב שמאלי (בכביש הרבה מאוד רכבים ואני צריך לפנות שמאלה בעוד כמה מאות מטרים) והיה מאחור אמבולנס. כמובן עברתי לנתיב הימני כדי לאפשר לאמבולנס לעבור בבטחה ליעדו. ואחרי האמבולנס רציתי כמובן לחזור לנתיב (אני הרי צריך לפנות שמאלה). כמו שנהג נורמאלי היה עושה אותתתי. מה קרה? זה שקודם נסע אחרי נתן קיק דאון ושמעתי את המנוע שלו צורח, אם הוא לא היה עושה זאת הייתי יכול לחזור למקומי בבטחה כי היה מרחק סביר. אני מאותת לי ונהג שאחיו גם דופק קיק דאון.

ולמה כל זה? כי היה לי וולוו S80 (רכב שניראה כמו של זקן) בלי מקדם פחד בעיני אותם נהגים (אופל אסטרה כסופה ואימפרזה שחורה).

להבדיל, כאשר הייתה לי BMW שחורה עם חלונות מושחרים כאשר הייתי מאותת היו נותנים לי לעבור נתיבים חופשי (ממש בלי הפרעה אפשר להתקדם בפקק עומד). עם פסאט שחורה עם חלונות מושחרים גם המצב היה די טוב, אם כי פחות טוב מהבימר. עם גולף כסופה המצב היה גרוע - לא היו סופרים אותי על הכביש: חותכים, לא נותנים זכות קדימה, נדבקים לפגוש האחורי.

אנשים רבים נוהגים כבהמות ולפי מקדם הפחד. יש לך במוו שחורה? יש לך זכות קדימה. עצוב כמה שזה נכון. יש כמה צדיקים על הכביש שבאמת נוהגים לפי חוק, אבל באיזור שאני גר יש לא הרבה כאלה.

כמו עם מעבר נתיבים, איתותים וכד', אותו דבר עם זכות קדימה. כאשר היה לי גולף והייתי פונה בכיכר אנשים היו נוסעים. עם יוקון אני רואה שהוא רוצה להתחיל לנסוע ומתלבט אם לחתוך בכיכר, אבל כאשר רואה את הפגוש בגובה של ראש שלו עוצר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

על הנושא הזה דובר רבות.

אפשר לומר שקיימת קצת מודעות בארץ לייעודו של הנתיב השמאלי, אבל המון אנשים לא מודעים שהחוק תקף גם עבור נתיב אמצעי בכביש תלת-נתיבי. נהגים חושבים שבכביש כזה לגיטימי להתקע על הנתיב האמצעי כי הם לא מפריעים לאף אחד, "ומי שרוצה לנסוע מהר יכול בשמאלי". בכך הם גורמים לנהגים אחרים לעקוף אותם בנתיב השמאלי הקיצוני ולסתום גם אותו. (בגרמניה אוכפים גם את זה, עם 80 אירו + נקודה אחת 8)).

סטיה מנתיב נסיעה

תק' (מס' 3)

תש"ל-1970

40. (א) לא יסטה נוהג רכב מנתיב נסיעתו אם עלול הדבר לגרום להפרעה או לסיכון. (ב) בכביש שאינו חד-סטרי המחולק לשלושה או לחמישה נתיבים לא ינהג אדם רכב בנתיב המרכזי אלא כשהוא עוקף רכב אחר, או כשהוא מתכונן לפנות שמאלה, או כשהנתיב יוחד על ידי תמרור רק לתנועה בכיוון שהוא נוסע בו.

(ג) נוהג רכב בכביש כאמור בתקנת משנה (ב) לא יעבור לנתיב הנמצא משמאל לנתיב המרכזי.

פורסם

יותר גרוע ומסוכן בעיני זאת התופעה של שינה בנתיב האמצעי.

מר ישראלי נוהג בנתיב האמצעי על 80 ובטוח שהוא לא מפריע לאף אחד, כי מצד אחד הוא לא צריך להיתקע מאחורי הסבא והסבתא שבנתיב האמצעי, או אלו שצריכים לצאת במחלף, ומצד שני הוא גם נותן לאחרים לעקוף אותו.

מבחינתו הוא הנהג הסולידי - הנסיעה בנתיב האמצעי גורמת לו לא לצאת לעקיפות "מיותרות" כמו מי שנוסע בימני, וגם לא להיות כמו אלו ש"משתוללים על הכביש" וחבריהם שנרדמים בנתיב השמאלי.

בפועל, נוצר מצב שהנתיב האמצעי הוא הנתיב הכי איטי בכביש, ואם אני רוצה לעקוף מישהו שנוסע על 80 בנתיב האמצעי כשאני נוסע על 90-100 לצורך העניין נשארות לי שתי אופציות - לחכות עד שהשמאלי יהיה פנוי (ובואו נהיה אמיתיים, לא נוסעים שם על 90-100)ולסכן את התנועה בגלל עקיפה איטית מאוד או מימין, ואז לעשות עבירת תנועה ושוב לסכן מאוד את התנועה.

בקיצור, אנשי האמצע צריכים להתעורר ולפנות את הנתיב.

עריכה: מתאים מאוד להודעה שפורסמה לפני :-)

פורסם

אכן תופעה מעצבנת במיוחד.

אבל אותי משגעת תופעה אחרת אפילו עוד יותר;

נהגים בארץ חושבים שעצם העובדה שהם מאותתים נותנת להם את הזכות לחתוך.

כנראה התרבות נהיגה בארץ לא תשתנה לעולם...

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

עם כל אלו אני יכול לחיות, בעיקר כי מדובר בחוסר אכפתיות, דבר שהוא פסיביי. מה שהכי מפריע לי זה אנשים שכשרואים אותך מאותת נותנים גז, כדי שלא תוכל להיכנס, זה כבר מעשה אקטיבי לחלוטין. וזה גם שקוף שזה מכוון, אתה מסתכל במראה, רואה ששניכם נוסעים באותה מהירות, מאותת, נותן (כמות נכבדה של) גז, מתחיל לעבור ורואה שאיך שהוא המרחק בניכם רק מצטמצם.

במצב כזה אם אני כבר יותר משליש רכב בתוך הנתיב אני נשאר ממוקד מטרה, אם הוא (היום היה היא דווקא) רוצה לבזבז דלק ורפידות בלמים שיהנה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...