Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאז שעברתי טסט לפני 10 שנים לא נהגתי באוטו ידני ועכשיו כשמחירי הדלק מאמירים ושוק הידניות נהיה אטרקטיבי רציתי לדעת מאנשים שחוו על בשרם את הגיר הידני באיזור מאוכלס וצפוף רווי בפקקים האם העברת ההילוכים לא מעיקה ושווה את הכיסכון הכספי?

חשוב לי מאוד כי אני מעוניין לרכוש רכב חדש ורציתי לדעת באיזה גיר כדאי לי לבחור?

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פרקטי ולא מעיק בכלל.

אני חושב שזה גם תלוי במידת הרכות של דוושת המצמד, ברכב שלי הדוושה די רכה ללחיצה אז נסיעה בפקקים ממש לא מפריעה לי.

יחד עם זאת, בנסיעה בפקקים עם גיר ידני יש לסגל ולאמץ טכניקות נהיגה מתאימות בהתאם לתנועה, כמו נסיעה במהירות כמעט אפסית ללא לחיצה על המצמד.

ובכלל אני שונא את הגיר האוטומטי הפלנטרי.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

הסתובבתי לא מעט שנים עם רכבים ידניים בגוש דן. אני לא יכול להגיד לך שזה היה כיף גדול. כן, זה חוסך קצת דלק אבל אם אתה נוסע כל הזמן בפקקים של הילוך ראשון-שני, החיסכון די קטן אבל העצבים ברגל גדולים.

ואני כותב את זה בתור אחד שמת על רכבים ידניים. אבל מה לעשות, בפקקים אין להם הרבה יתרונות אם בכלל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

10 שנים זה הרבה זמן,

ממליץ לך לרענן, לא ישר לנהוג על ידני.

(תעשה שיעורי נהיגה או קח איתך חבר או קרוב משפחה שנוהגים על ידני הרבה ויעזרו לך, אני לא נהגתי כמעט במשך שנתיים על ידני והייתי זקוק לרענון באיזה מגרש, אני מניח שאחריי 10 שנים המצב גרוע יותר משלי).

בנוסף לכך - אפשר להסתדר, אבא שלי נוסע הרבה על ידני בפקקים של תל אביב (לא ברכבים שמופיעים בחתימה), לא הכי פרקטי, אבל הוא מסתדר כמו גדול, נכון שלא הכי כיף כל הפקק להעביר על הילוך ראשון ושני, אבל מסתדרים, אם האירופאים מסתדרים גם אנחנו יכולים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מאז שאני נוהג, היו בבעלותי רק רכבים ידניים. אני נהנה מהגיר הידני, כמובן שפקקים זה לא תענוג גדול אבל גם ברכב אוטומטי פקק זה לא כיף, אומנם פחות מעיק.

כמובן שיש הבדלים במכוניות ידניות. כאשר נהגתי על פיז'ו 206 CC 2.0, הקלאץ היה קשיח, מפריד נמוך ובלתי נסבל.

בסיאט הקלאץ הרבה יותר נוח, מפריד יותר גבוה ויותר רך(גם באיביזה שהייתה לי בעבר ובלאון עוד יותר), גם תיבת ההילוכים הרבה יותר מדוייקת.

אני ממליץ שתבצע נסיעת מבחן ותראה איך אתה חי עם זה, אולי תראה שהשד לא כל כך נורא.

פורסם

מהנסיון המועט שלי, לרכבים גודשים (אולי גם אטמוספריים עתירי מומנט) יש קלאץ' יותר סלחן וחוסך לך את כל פעולת המספריים בתחילת נסיעה. טורבו דיזל ייתן לך את זה פלוס חיסכון יותר משמעותי.

ומבחינת מציק או לא, לי זה מעולם לא הפריע, כל עוד הפקק לא בעלייה חדה.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אם הנסועה כוללת הרבה פקקים של ראשון-שני (עצירות ומהירויות נמוכות) אז אני מסכים - זה יכול להציק. בכל מצב אחר - זה ממש לא נורא ובמרבית המקרים יותר כיף.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני גר על גבול ר"ג - ת"א (איזור הבורסה) ויוצא לי לעמוד בפקקים דיי הרבה.

עם נהיגה נכונה בקושי מרגישים בהבדל (במקום לנהוג כמו הליסינגומטים שעל כל חצי מטר שמתפנה נותנים פול גז ובלימה פשוט גולשים קדימה בעדינות...)

מה גם שהרכבים המדורנים נעימים יותר לתפעול, כך שאם אתה רוכש רכב מתקדם יחסית לא תהיה בעיה.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

בתור אחד שמחזיק רכב ידני ורכב אוטומטי, נסיעה על ידני בפקק של ראשון שני זה פשוט סיוט!!!

למזלי אני עובד בשעות מתות, ככה שהבעיה הזאת לא קיימת אצלי..

פורסם

אחרי משהוא כמו 600 אלף קילומטרים על מכוניות ידניות באיזור גוש דן והשרון אני אומר, שאין כל בעיה. זה לא מעיק, לא מציק ולא מפריע לי אישות בשום אופן.

עם המשפט הבא הרבה לא יסכימו, אבל לדעתי רכב אוטומטי לא יותר נוח לנהיגה, גם בפקקים. הכל עיניין של הרגל, גישה ותרבות.

נא לא לזרוק לכיוון שלי ביצים סרוחות, זו רק דעתי ואני מודע לכך שרוב האנשים חושבים אחרת.

פורסם

אחרי 25 שנה על ידניות (איזור חיפה) ו-10 שנים על אוטומטיות, כאשר אני שוכר רכב בחו"ל אני מתרגל לידנית תוך כמה עשרות מטרים (זינוק בראשון והחלפה לשני) - ולא מפריע לי לנהוג כך גם בתוך ערים שאינן נוחות יותר מת"א. הכל עניין של הרגל כמובן צריך לסגל לעצמך סגנון נהיגה מתאים. האמת היא שההרגלים שלי מימי הידנית נשארו גם עם האוטומטי - גלישה מתונה בפקקים ודילוג רק כאשר יש לפני מרווח מספק (אלא אם יש בעיה של נדחפים שלא מאפשרים לי להתקדם אם אני פותח רווחים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני עובר כמעט כל בוקר את פקקי הכניסה לגוש דן עם רכב ידני. לי זה לא מעיק ולא מציק. זו פעולה אוטומטית שאני עושה בלי לחשוב.

היו לי שנים של רכבי ליסינג אוטומטיים וחששתי מהחזרה לידני מאותה סיבה אבל זה עבר חלק.

פורסם
לדעתי רכב אוטומטי לא יותר נוח לנהיגה, גם בפקקים.

פעם היה לי רכב ידני ואחריו עברתי לאוטומטי. באחת הפעמים כאשר היה פקק בעלייה אני אמרתי לגיר אוטומטי תודה בכל פעם שהיה צריך לזוז מטר. עם גיר ידני בעלייה צריך לבצע הרבה מאוד פעולות וזה מעייף.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם אני זוכר טוב, עברת עם אלפא 164 רק כמה אלפי קילומורים. זה מעט מידי.

אחרי שנוהגים שנים, זה לא מעיק ולא מפריע, לא בעליה ולא בשום מקום אחר.

אבל ברור לי שהעולם הולך לכיוון האוטומטי, האנשים הופכים להיות מפונקים ועצלניים יותר ויותר, ותיבה אוטומטית היא חלק מהמגמה הזו.

גם באירופה, שתמיד הייתה נאמנה לתיבה ידנית בשנים האחרונות יש עליה במכירות של דגמים אוטומטיים ובמקום 1% בעבר הם כבר תופסים 5 או 10% מהשוק.

אני לא בא לשכנע אף אחד, ולדעתי זו שאלה שאין לה תשובה חד משמעית ואף פעם לא תהיה. לאחד זה מיותר ולאחר זה חובה.

• תוכן חדש...