Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5190 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

נסעתי הבוקר באחד הרכבים של ההורים (פיג'ו 307, 2005), נכנסתי לרחוב צר עם הרבה תנועה, לפני איזה זקן נסע כל הזמן גז ברקס גז ברקס אפילו שמקדימה 25 מטר לא היה רכב. הגעתי לנקודה מסוימת ברחוב לפני מעבר חציה והאטתי, הסתכלתי לשניה לצד והחזרתי את המבט קדימה ראיתי שהוא דפק ברקס עצבני, והגבתי שניונת אח"כ, נכנסתי בו מאחורה במהירות די נמוכה.

הרכב שלו מאחורה גם ככה היה די מעוך וישן, הוא יצא מחויך ואני עם פעם ראשונה שמשהו קורה לי עם הרכב הייתי מפוחד ולחוץ בטירוף. הוא לא ביקש פרטים ולא רצה כלום, רק הרגיע אותי, אמר לי "מחול לך, ושיהיה חג שמח" (בנאדם חרדי\חסיד מאוד נחמד) ונסע. לא כל כך הבנתי, כי לפי מה שאני יודע אמורים להחליף פרטים ולערב ביטוחים ועניינים, אבל כל מי שדיברתי איתו אמר לי איזה מזל היה לי כי בדר"כ אנשים שנכנסים בהם מנצלים את זה "נכנסת לי בכל הרכב" ועושים הצגות ומוציאים מהביטוח שלך 30,000 לעשות צבע ומנוע חדש לרכב שלהם :)

הייתי אמור להתעקש על פרטים או שבמקרה כזה שהאשמה היא שלי רק אני הייתי יכול לחטוף (מבחינת השתתפות עצמית)?

הנזק לא רציני, הלוחית רישוי התעקמה לחלוטין והניט הימני נתלש החוצה ככה שהיא קצת תלויה באוויר ויש מימין לה מכה שהיא לא ממש עיקום כלפי פנים אלא משהו שטחי מאוד, מעל המיקום של הלוחית יש התקלפות קטנה של הצבע ברוחב של חצי סנטימטר ובאורך של 2 סנטימ (משהו בסדר גודל של חצי בוטן), ועל הפלסטיק השחור הזה שנמצא מצידי הלוחית יש לי בצד אחד שריטות כאילו חפרו בתוכו.

סיפרתי להורים, תמכו מאוד "נהג חדש, לכולם זה קורה, לומדים מטעויות, לא לפחד לחזור לכביש, להזהר שבעתיים, להיות מרוכז רק בנהיגה" וכו' וכו' אבל עדיין אני מרגיש מבואס בצורה שקשה לתאר. זה תחושה של "עד היום לא קרה כלום והייתי נהג מצוין" והבטחתי לעצמי שלא קורה לי אפילו שריטה, ועכשיו כזה דבר אידיוטי על איבוד ריכוז של חצי שניה כשראיתי שיש לפני אחד כזה שבולם בפתאומיות ולא נוסע חלק והייתי צריך להתנהל בצורה הרבה יותר זהירה מבדר"כ כי אתה רואה שיש לפניך מישהו בעייתי. ממש ממש מתסכל. ממש. קשה לתאר כמה. אני מרגיש כל כך מפגר. פשוט אידיוט.

בכל מקרה - הנזק. לפי חיפוש שעשיתי בפורום עלה שאת הלוחית אני יכול להחליף בכל מכון רישוי מורשה, רק לבוא עם הרכב ועם רשיון הרכב וכמובן הלוחית המעוקמת, לשלם 45 שקלים, ותוך 5 דקות אני בחוץ עם חדשה - הפרטים נכונים? אם כן, האם יש המלצות על מקומות מסוימים, או שבעסק של לוחיות הכל אותו דבר? (הבנתי שאנשים רוצים עם צהוב, בלי צהוב, עם IL, בלי IL, וזה משנה את המחיר... אשמח להסבר).

מעבר לזה, מה שיותר חשוב, זה לתקן את השריטה הזאת (החצי-בוטן) ואת הפלסטיק עם הגירודים.

קודם כל - איפה אפשר לעשות את זה בחיפה? אני יודע שיש שני איזורים גדולים של מוסכים ומכוני טיפול ברכב וכו' - אחד באמצע רחוב יפו (ממול לשווארמה ג'יבלי, איפה שיש את כל הסוכנויות רכב של דודג' וקרייזלר ומול קצין העיר), והשני באיזור של תל חנן (בן יהודה, המלאכה, האשלג וכו') - אני רק לא מבין בזה ולא מכיר מי נחשב טוב או זול או תחמן או חרטטן וכד', ואני לא רוצה להגיע למקום שיטחנו אותי במחיר כי אני לא מבין ומכיר, וגם לא להגיע למקום שיעשו לי עבודה חריאטית ויאמרו לי "זה מה יש".

תמונות של הנזק ללוחית והמכה שמימין לה והנזק בפלסטיק השחור עם הגירודים מצורפות.

אז לסיכום:

• לוחית רישוי, מה שרשמתי נכון? ואם כן, מה ההבדלים בין מכוני הרישוי השונים?
  • המכה שמימין ללוחית + שריטונת חצי-בוטן על התחתית של מכסה המנוע (ממש מעל הלוחית) + הגירודים\שריטות על הפלסטיק בצד הלוחית - איפה מתקנים? וכמה כסף כזה דבר אמור לעלות?
  • האם זה תיקון של "להשאיר את הרכב ולחזור עוד שבוע" או משהו שעושים במקום?

תודה רבה לכולם מראש! מצער אותי שמקרה כזה מביא אותי להשתמש בקארספורום - צריך להגיע לכאן רק לדיווחים על מאורעות משמחים (משמחים סטייל "אבא זכה בפאוור בול. מי רוצה סיבוב על הבוגאטי ויירון החדשה שלי?" או "מהלילה - הדלק יורד לשיא של כל הזמנים. 0.56 ש"ח לליטר" או "סיקסט מכריזה על ביטול אי-השכרה לצעירים, מעתה ניתן לשכור רכבים מכל הקבוצות, בכל הגילאים, ללא קשר לפז"ם נהיגה" וכד' :lol: )

בכלל, האם אני מגזים באיך שאני מרגיש או שלכולם זה קורה בפעם הראשונה (למי שזה קרה לפחות... אם זה לא קורה לכולם)?

עריכה: הוספתי תגובה למטה עם תמונה מסומנת עם 2 נזקים נוספים שלא ראיתי בהתחלה, אשמח אם תעיפו גם באלה מבט ותתנו הערכה לתיקון. תודה.

IMG-20120403-00757.jpg

IMG-20120403-00758.jpg

פורסם

אמממ הסתכלתי עכשיו שוב בתמונה לעומק, ואני רואה שיש עוד מכהנונת קטנה בצד ימין עם שפשוף מעליה (סימנתי בשני אדומים בתוך העיגול הצהוב) ובתחתית יש שפשוף נוסף (סימנתי באדום) ככה שאלה מצטרפים לרשימת הנזקים...

בנוסף, סימנתי בכחול את הפלסטיק השחור (סוג של תריס) ששכחתי לציין שאחרי המקרה ראיתי שהוא יצא מהמקום (הוא המשיך לשבת שם, אבל הקליפסים שתפסו אותו השתחררו). כשהגעתי הביתה פשוט חיברתי קליפס אחרי קליפס לתוך החיבור שלו מימין עד לשמאל וזה חזר למקום - האם זה מספיק וגם לפני זה זה כבר היה עם קליפסים? או שלפני זה גם היה מחובר עם דבק או משהו וחיבור הקליפסים לבד לא טוב?

12121212.jpg

פורסם

קרה לי גם משהו דומה כשהייתי נהג צעיר.

נכנסתי ברכב אחר מאחורה כשלא הייתי לגמרי מרוכז והנזק היה יותר משמעותי (5000 ש"ח ולי לא קרה כלום).

זאת היתה הרגשה נוראית - גם האשמה על זה שפגעת במישהו, גם כעס על עצמך, גם לא נעים מול ההורים.

מה שיפה זה שבסופו של דבר כשזה רק כסף מהר מאוד זה נשכח, בטח כשמדובר על סכומים כל כך פעוטים כמו כמה עשרות שקלים (במיוחד לאור התגובה של בעל הרכב הנפגע).

חשוב מאוד ללמוד מזה באמת, ולא לתת לזה לקרות שוב, אבל תזכור שזה דבר שיכול לקרות לכל אחד ואין צורך לסחוב את ההרגשה הרעה הזאת איתך.

פורסם
קרה לי גם משהו דומה כשהייתי נהג צעיר.

נכנסתי ברכב אחר מאחורה כשלא הייתי לגמרי מרוכז והנזק היה יותר משמעותי (5000 ש"ח ולי לא קרה כלום).

זאת היתה הרגשה נוראית - גם האשמה על זה שפגעת במישהו, גם כעס על עצמך, גם לא נעים מול ההורים.

מה שיפה זה שבסופו של דבר כשזה רק כסף מהר מאוד זה נשכח, בטח כשמדובר על סכומים כל כך פעוטים כמו כמה עשרות שקלים (במיוחד לאור התגובה של בעל הרכב הנפגע).

חשוב מאוד ללמוד מזה באמת, ולא לתת לזה לקרות שוב, אבל תזכור שזה דבר שיכול לקרות לכל אחד ואין צורך לסחוב את ההרגשה הרעה הזאת איתך.

זה בדיוק איך שאני מרגיש. גם מצטער עליו, אבל בעיקר בעיקר בעיקר ממש כעס על עצמי. אני ממש מאוכזב מעצמי. זאת תחושה שאני לא מכיר. אני בדר"כ כל כך אחראי וכל כך בוגר וכשהתחלתי ללמוד נהיגה בגיל 17, הפסקתי עד אמצע השירות בגיל 20, פשוט כי לא היה לי זמן ומרחתי את עצמי במשך 3 שנים, אבל כשהוצאתי את הרשיון לא מזמן הבנתי שהיה לי יתרון בלחכות. שאני כבר לא ילד מתלהב בן 16.5 שקיבל הרגע רשיון ומת לעשות פוזות, מהירות, פתיחות וכו', אלא פשוט להגיע מנקודה A ל-B, ופשוט נשבעתי לעצמי שאני לא אתן לזה לקרות לי. ככה שהנזק הכספי או הפיזי זה הערך מוסף פה. מה שממש יושב לי על הנשמה עכשיו זה התחושה של אכזבה עצמית.

פורסם

א. פגיעות פגוש לפגוש כאלה קורות , סטטיסטית,(כמעט) לכולם במוקדם או במאוחר. אל תקח ללב. מי שיגיד לך שלו זה לא יכול לקרות, והוא מרוכז כמו מיקי שומאכר בסיבוב הגמר ,כשהוא נוסע על 20 בעיר, אחל לו ממני שאכן לא יתבדה במהרה.

ב. למזלך נפלת על בחור נחמד. הוא היה יכול לסבך אותך קשות. (מספיק שהיה עושה מזה שכואב לו הגב או הצוואר ,כדי לקבל עוד כמה גרושים מהביטוח, ואתה היית מסתבך בתאונה עם נפגעים, שזה ממש לא מומלץ לנהג חדש...).

ג. הפגיעה ברכב שלך יכולה לקרות שוב (חלילה) למחרת התיקון שאתה מתכנן , גם מפרחה בSUV שתחנה לפני הרכב שלך.

זה ממש מינורי. קח אקדח ניטים (אם אתה באזור הרצליה, אני אלווה לך אקדח+ניט, עלי:lol: ) ישר את המספר כמה שאפשר, תקע לו ניט חדש, פנק את האוטו בווקס, אחרי שתעשה קצת פוליש על השריטה החדשה שגילית בהודעה השניה, ושכח מהסיפור.

לא תצליח לשמר את הפגוש הקדמי בלי שריטות כאלה לאורך זמן. תאמין לי, אני יודע. כשקניתי את המאזדה, היו לה שני קילופים בפגוש האחורי. הסוכן בבאדג'ט התעקש לצבוע לי אחרי שהעברתי בעלות (הם צובעים רק אחרי שהם מוכרים כדי שתראה שלא היה שם משהו רציני) ועיכב אותי חצי יום במוסך הפחחות שלהם כשכבר יכולתי להנות מהאוטו.

שבוע וחצי אחרי שהאוטו אצלי, נוצץ כולו, אני חוזר מפגישה לאוטו שחנה בחניון DC בת"א, ונחש מה אני מגלה?

קילוף מכובד בגודל של שני הקילופים שהיו יחד, בפגוש (רק בצד שני...):evil:

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

יכול לספר לך שזה קורה לכולם.

שמח לשמוע שהבן אדם הגיב כמו שהגיב.

תקן את הלוחית. סע בזהירות.

חג שמח!

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
א. פגיעות פגוש לפגוש כאלה קורות , סטטיסטית,(כמעט) לכולם במוקדם או במאוחר. אל תקח ללב. מי שיגיד לך שלו זה לא יכול לקרות, והוא מרוכז כמו מיקי שומאכר בסיבוב הגמר ,כשהוא נוסע על 20 בעיר, אחל לו ממני שאכן לא יתבדה במהרה.

ב. למזלך נפלת על בחור נחמד. הוא היה יכול לסבך אותך קשות. (מספיק שהיה עושה מזה שכואב לו הגב או הצוואר ,כדי לקבל עוד כמה גרושים מהביטוח, ואתה היית מסתבך בתאונה עם נפגעים, שזה ממש לא מומלץ לנהג חדש...).

ג. הפגיעה ברכב שלך יכולה לקרות שוב (חלילה) למחרת התיקון שאתה מתכנן , גם מפרחה בSUV שתחנה לפני הרכב שלך.

זה ממש מינורי. קח אקדח ניטים (אם אתה באזור הרצליה, אני אלווה לך אקדח+ניט, עלי:lol: ) ישר את המספר כמה שאפשר, תקע לו ניט חדש, פנק את האוטו בווקס, אחרי שתעשה קצת פוליש על השריטה החדשה שגילית בהודעה השניה, ושכח מהסיפור.

לא תצליח לשמר את הפגוש הקדמי בלי שריטות כאלה לאורך זמן. תאמין לי, אני יודע. כשקניתי את המאזדה, היו לה שני קילופים בפגוש האחורי. הסוכן בבאדג'ט התעקש לצבוע לי אחרי שהעברתי בעלות (הם צובעים רק אחרי שהם מוכרים כדי שתראה שלא היה שם משהו רציני) ועיכב אותי חצי יום במוסך הפחחות שלהם כשכבר יכולתי להנות מהאוטו.

שבוע וחצי אחרי שהאוטו אצלי, נוצץ כולו, אני חוזר מפגישה לאוטו שחנה בחניון DC בת"א, ונחש מה אני מגלה?

קילוף מכובד בגודל של שני הקילופים שהיו יחד, בפגוש (רק בצד שני...):evil:

כבר קצת יותר טוב :) מכל החברים שדיברו איתי וידעו לומר "תירגע, לכולם זה קורה בשלב כלשהוא", אחד אמר לי את הדבר הכי נכון - כשהוא עשה את הראשונה שלו, הוא נכנס במישהו שעמד ברמזור ומעך לרכב (שלו ושל השני) את הצורה, והוא היה צריך להסתבך עם ביטוחים ומשפטים וכו', ושבסופו של דבר כ ו ל ם עוברים את זה מתישהוא, אז אני צריך לומר תודה שאת "טבילת האש" שלי עברתי לא רק עם נזק שולי ביותר אלא בלי עניינים וביטוחים ונפגעים שבמקרה של נהג צעיר לוקחים את זה קשה...

מבחינת התיקון עדיין לא קיבלתי פה תשובות מההודעות, ובנוגע למה שאתה רשמת - קודם כל, הלוחית מעוקמת בצורה שאין סיכוי שאני איישר אותה, אני מעדיף לשלם את הכמה גרושים האלה ושייראה כמו שצריך. אקדח ניטים וניטים יש גם יש D:

בנוגע לשריטות - איך עושים "פוליש"? והאם זה ממש יחזיר למראה הקודם או שרק יטשטש ובשביל להחזיר חייבים לצבוע? ווקס - חצי שעה לפני התאונה לקחתי את הרכב לשטיפה ועשו לו גם ווקס חם, יעזור לעשות את זה שוב?

עכשיו נשארו שני דברים - המכה המרכזית בגודל חצי-בוטן ששם נראה לי חייבים צביעה כי זה ממש התקלף. ואת השפשוף שגיליתי בהודעה השניה (זה שנמצא מתחת מתחת ללוחית).

מה הסדר גודל מבחינת מחיר של תיקונים כאלה?

ודבר אחרון - לא הבנתי את המשפט "לא תצליח לשמר את הפגוש הקדמי בלי שריטות כאלה לאורך זמן" - ז"א שאין מה לתקן כי בכל מקרה זה יקרה שוב?..

פורסם

שזו תהיה התאונה הקשה ביותר בחיים שלך.

לגבי הנזק - סדר את לוחית הרישוי ותמשיך הלאה. הנזק שיש לך אפילו לא נחשב לתאונה. זה משהו ברמה יומיומית כמעט למי שמחנה רכב באיזור תל אביב.

פורסם

התכוונתי למה שאמר הכריש המוזרק דיגיטלי מעלינו פה.

9/10 רכבים "סובלים" ממעיכות קטנות כאלה בפגושים ברמה יומיומית. אני יודע, את זו אתה עשית בעצמך, והיא תאכל לך את הלב כל פעם שתבוא לאוטו. אבל כלכלית- מוטב להשאיר אותה ככה.

אם תחליט ללכת לפחח בכ"ז , תקבל ממנו את המבטים (המוכרים לי מקרוב :oops: ) של "מסכן, חולה קשות הבחור"...

זה סוג של מכה שאף אחד לא מתעכב עליה.

לתקן את זה כמו שצריך יצריך צביעה של כל החצאית. עניין לא זול בכלל (כ1000 ש'). לתקן חפיף- עדיף כבר לעשות פוליש - ווקס ולשכוח מזה.

פורסם
התכוונתי למה שאמר הכריש המוזרק דיגיטלי מעלינו פה.

9/10 רכבים "סובלים" ממעיכות קטנות כאלה בפגושים ברמה יומיומית. אני יודע, את זו אתה עשית בעצמך, והיא תאכל לך את הלב כל פעם שתבוא לאוטו. אבל כלכלית- מוטב להשאיר אותה ככה.

אם תחליט ללכת לפחח בכ"ז , תקבל ממנו את המבטים (המוכרים לי מקרוב :oops: ) של "מסכן, חולה קשות הבחור"...

זה סוג של מכה שאף אחד לא מתעכב עליה.

לתקן את זה כמו שצריך יצריך צביעה של כל החצאית. עניין לא זול בכלל (כ1000 ש'). לתקן חפיף- עדיף כבר לעשות פוליש - ווקס ולשכוח מזה.

אוקיי. כן, דיברתי עם חברים היום וכולם אומרים שחבל ללכת לתקן את זה. אז באמת עם השריטות הקטנות והשפשופים אני משלים אבל יש שני דברים שממש מציקים לי בעין - החתיכת פלסטיק השחורה בצד הלוחית שהחורים בה נראים כמו חורים שנוצרים בספוג כשחופרים בו עם הציפורניים, והמכה הקטנה על תחתית המכסה מנוע שזה לא סתם שפשוף אלא ממש קילוף של הצבע. בנוגע לכיסוי השחור - האם יש אפשרות למלא את החורים איכשהוא (אולי עם שפכטל או גבס ולצבוע את זה אח"כ עם טוש ארטליין שחור D:)? אם לא, האם זה חלק שמתפרק בקלות ואפשר להחליף מפירוקיה (חבר שלי טוען שזה כיסוי שמכסה את הבולם זעזועים של הרכב או משהו כזה..). ובנוגע למכה עם הקילוף צבע - היא ממש ממש קטנה כמו שכבר הזכרתי, גודל של רבע במבה - אין אפשרות פשוט לגשת לפחח והוא ישפריץ על זה קצת צבע וגמרנו?..

תודה

פורסם

זו גומיה שמורכבת על הפגוש ותפקידה לחטוף במקומו את המכות. אי אפשר לתקן אותה, רק להחליף.

אם אתה מוצא בפירוקיה אחת כזו לא שרוטה, אני נכנס איתך שותף בטור טוטו. זה אומר שיש לך מזל מטורף. הגומיות האלו ממלאות את יעודן- לספוג מכות חניה ולהישרט במקום הפגוש הצבוע. כמעט בכל רכב שנוסע על כבישי ישראל הגומיות האלה שרוטות/מעוכות/משופשפות, אל תמחק את המיותר, בד"כ זה הכל יחד.

אי אפשר לצבוע משטח חלקית.

א. זה לא יראה טוב (אולי יותר גרוע מהקילוף)

ב. זה ישמר לחות בין הצבע החדש+מילוי בונדו לקילוף והתוצאה - התפתחות חלודה.

אגב התפתחות חלודה- אחרי שתעבור בעדינות עם פוליש תראה מה מצב הצבע שם. אם הפח שם באמת חשוף, תיגש לפחח ותראה לו. רצוי לתקן כדי שלא יחליד. לדעתי,ממה שרואים בתמונה הרוב זה צבע של הרכב השני שירד על הרכב שלך. הפוליש יסיר את זה ואז תראה אם בכלל נשאר משהו שצריך לתקן.

פורסם

לכולנו זה קורה, לא נורא, נפלת על בחור חביב תהיה שמח עם זה.

שהייתי בן 17 ריסקתי למורה שלי למתמתיקה את הסוזוקי שנייה לפני מבחן חשוב.. בוא נגיד שהיא הייתה פחות נחמדה :)

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

הוא אומר שיש לו מכה בתחתית מכסה המנוע.

כנראה משהו שלא רואים בתמונות.

• תוכן חדש...