Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

קצת חפרתי פה בעבר על הסקודה פליסיה שלי(מצטער)

לפני כמה ימים אבא שלי הציע לי למכור אותה ושנקנה אוטו במשוטף, עכשיו אבא שלי רוצה דיזל ואני רוצה סקודה.

עשינו קצת חיפוש ביד 2 וכל האוקטביות אבל כולן אחרי לימוד נהיגה או מונית מצאנו גם אחת ממשלתית.

שווה לקחת רכב אחרי מונית/לימוד נהיגה(לכולם קילומטרז גדול).

ומה ההבדל בין הסופרב לאוקטביה?

מחפשים רכב טורבו דיזל 1.9 שנת 2004/5 -+ עד 40 אלף, עם יש לכם הצעות אני אשמח:)

תודה לעוזרים.

Citroen volcane 2.0i

פורסם

הסופרב, יותר חזקה ויותר גדולה ומרווחת .

תשמע , הסקודות מחזיקות יפה מאוד מבחינת מנוע וגיר. העניין שמוניות/לימוד נהיגה לשעבר , אתה יכול ליפול על רכב עם הרבה בעיות, ולא תמיד אפשר למצוא אותם לפני בעזרת בדיקה.

אולי שווה לעשות בדיקה חוזרת , או לחפש אחת מאזור הפרטיות. מה שייקר את העניין קצת.

יכול להיות שתמצא מונית או לימוד נהיגה במצב טוב גם זה אפשרי !

אחפש לך עוד אפשרויות ואחזור בהקדם

פורסם

עוד אפשרות נחמדה , פולסוואגן פאסאט, עד 2005 דיזל. מחירים לא גבוהים בכלל . אפילו תשמור לך קצת כסף בצד.

ברגע שתעלה לדגם החדש יותר מ2006 ומעלה, המחירים קופצים ל50 פלוס, אך אולי שווה . החלטה שלך .

בנוסף בדקתי קצת ביד 2, לא כולם היו פעם מוניות, יש ויש, שווה חיפוש מעמיק נוסף.

קשה , אבל שווה לחפש !

בהצלחה !!

פורסם

היי

אם הממשלתית ממגרש בנתניה אז חבר בדק את הרכב ביום חמישי האחרון (לא במכון רק הגיע לראות),

והמוכר מתעקש על מחיר לא סביר בזמן שהוא אמור להוריד מהמחירון לפחות 25 אחוז. הרכב עם 160 אלף ק"מ.

הרכב היה רשום במנהל הרכב הממשלתי.

שוק האוקטביות דיזל המשומשות הוא אחד הקשים וצריך הרבה הרבה מזל למצוא אחת שמורה( ואז המוכר מבקש 5 מעל המחירון).

בכל מקרה דיזל ישן לרוב יהיה יותר יקר לאחזקה מאשר רכב בנזין מאותו השנתון,

מה גם שבמחיר הסולר של היום וצריכת הדלק של האוקטביה משנים אלו (1/14 עד 1/15 משולב בגיר רגיל), לא בהכרח מצדיקה רכישה של רכב דיזל.

אולי רומסטר דיזל/בנזין? יותר זול ולא פחות פרקטי

אם ננעלתם אז שיהיה בהצלחה

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

למה דווקא אוקטביה דיזל? בדקת את עלויות הביטוחים שלה?

ממליץ לפזול לכיוון VW בורה/ פאסאט דיזל או סיאט טולדו (רק ידנית, אין אוטומט), שלהם מחירי ביטוח זולים משמעותית.

משנתון 2006 (הצורה החדשה) של האוקטביה- הביטוחים חוזרים לגבול ההגיון ואז גם היא מומלצת מבחינתי.

סתם לכיוון כללי- וכמובן שזה תלוי מאוד באזור המגורים:

אוקטביה טור דיזל- אין אפשרות לבטחה באזורינו, ואם בכל זאת- סכום הביטוח חוצה את ה11 אלף ש"ח די בקלות (למודל 2005 ידני).

לעומתה- אוקטביה דור 2 דיזל (מודל 2006)- לא עשו עניין ונתנו הצעה של 6900 (כולל נהג צעיר).

המחירים הנ"ל- אנחנו גרים באזור הדרום ו"לפי סטטיסטיקה לא רשמית של אזורינו" זמן השהייה של אוקטביה טור עד לגניבה עומד על פחות מחודש.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

תנסה לא להתקרב לאוקטביה המחרים מאוד יקרים של הביטוח

ויש גם מיגונים גבוהים מאוד

חפש משהו אחר

פורסם

לדעתי דווקא מגאן טורבו דיזל 1.9 היא האופציה המתאימה לך, אם תצליח למצוא כזו.

בשנים 2007-2008, עם ירידת הערך שהמגאן כבר ספגה. המנוע יותר חזק מאשר האוקטביה, והביטוח יעלה בערך שליש מאוקטביה.

פורסם

ביטוח זה באמת אחד הדברים שלא בדקתי.

11 אלף?! לאופנוע אין מחירים כאלה.

אני מעדיף רכב גרמני כמו :)

ואבא שלי רוצה טורבו דיזל כי לתענתו היא אוכלת פחות דלק(אפלו שהפליסיה שלי שנת 99 1.6 אוכלת 1-16)

הטולדו ממש נחמדה רק לא מצאתי הרבה דיזל.

VW פאסאט, שווה לבדוק :)

עם יש לכם מה להציע עוד או להגיד בנוגע לסקודה סופרב/אוקטביה אני אשמח.

נ.ב

אני מעדיף רכב עם גיר רגיל ואבא שלי אוטומט

איך מגיעים להסדר בנושא כזה(למרות שהוא לא מתלונן כשהוא נוהג באוטו שלי)

יש הבדל גדול בצריכת הדלק?

מצטער על החפירה.

Citroen volcane 2.0i

פורסם

יש הבדל משמעותי בצריכה בין ידני לאוטומט, ובנוסף לכך- הידני אמין משמעותית מהאוטומט.

נסה להציע לאביך לנסות לנהוג על דיזל ידני. הדיזל בזכות המומנט הרב שיש לו יותר סלחני ממנוע בנזין בכל הקשור לנהיגה בגיר ידני (זריקת קלאץ מהר מדי לא תחנוק את המנוע, וכו'). מן הסתם זה יכול לשכנע אותו.

אבל למה דווקא דיזל? אתם נוסעים הרבה בשנה? ואם כן- כמה? אתה מודע שבמקרה הטוב, אתה תמצא אולי אחרי חצי שנה (ויבקשו עליו לפחות 5 אלף מעל המחירון) רכב דיזל שמור מספיק? וגם זה בתנאי שתעשה מנוי ליד2 בSMS. אם הנסועה לא גבוהה- אין סיבה מיוחדת להתעקש על דיזל דווקא. אגב- רוב הTDI לוגמות ליטר סולר לכל 16-17 ק"מ. אם נוהגים ממש רגוע ניתן להגיע ל1:19.

בהצלחה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אבא שלי נוסע כל יום לעבודה וחזור ואני עוד נוסע בערב ובסופי שבוע.

יוצא בערך 100 ק''מ ביום.

כפי שידוע לי הפאסאט/אוקטביה אוכלות 1-20

אוקטביה מצב שמור או לא אחרי מונית לא מצאנו עדיין, אבל כמה פאסאטים שנת 2005 פרטיות יד 1 אכן מצאנו, בימים הקרובים נלך לבדוק.

הרי אין הבדל בין האוקטביה והפאסאט, נכון?

Citroen volcane 2.0i

פורסם

בוודאי שיש הבדל,

האוקטביה היא מכונית משפחתית,

הפאסאט היא מכונית מנהלים, כלומר מכונית ברמה גבוהה יותר.

פאסאט היא מהליגה של סופרב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם תשווה את תוספת הדלק לשנה למנוע בנזין יחסית לדיזל (ונראה לי ש-1:20 לנסיעה מעורבת היא מעט אופטימית), לתוספת הביטוח שתשלם על אוקטביה (או סופרב. 11,000 ש"ח...???!!!) יחסית לרכב בנזין עם ביטוח "שפוי", נראה לי שההפרש לא יהיה משמעותי.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

היי

למאה ק"מ ביום = 2,500 בחודש ו 30,000 בשנה

לא ממש משתלם דיזל. ושמי שסיפר לך על 1/20 באוקטביה ידנית 2005 כנראה לא היה ממש מרוכז בזמן המדידה

1/15 עד 1/16 משולב זה הטופ שתוציא ממנה.

לדוגמא - אוקטביה 2011 1.6 טורבו דיזל מסילה משותפת תה"ל DSG7 שזה הכי חסכוני שיש באוקטביה (הידני יתן תוצאה דומה ), בנהיגה סופר רגועה מגיעה ל 1/17 עד 1/18 משולב.

אני ממש לא בטוח שאתם צריכים רכב דיזל, קל וחומר סקודה אוגנביה.

שנה שעברה לבן דוד שלי גנבו אוקטביה דיזל 2004 מהחניה בשש וחצי בערב בפאקינג כרמיאל!!!

(הייתה לה צריכת דלק 90% בין עירוני 1/16 )

אולי באמת המגאן תתן תמורה טובה לשקל ולשרות קרסו :lol:

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

סופרב דיזל אוטומט מאותם שנים מצויידת בגיר ZF, אני מכיר נהג מונית שכל 100K ק"מ היה משפץ את הגיר. אם תמצא סופרב ידנית היא גם תיהיה חסכונית יותר וגם אמינה יותר.

דיזל היום משתלם לפחות באותה מידה כמו הבנזין. מחיר סולר כימעט כמו בנזין (תלוי מתחנה ומהסדרים שלכם עם התחנה), הדיזל לרוב צורך פחות מבנזין. כמו כן לדיזל יש יותר מומנט על טורים נמוכים והוא סוחב טוב יותר. גם דיזל מחזיק הרבה יותר קילומטרים מבנזין, לא נדיר לראות אוקטביה דיזל ידנית עם 700K ק"מ עם מנוע מקורי.

CASTRO_PK, לפי השיחות שלי עם נהגי מונית, אוקטביה 1.9 ידנית אוכלת כ1 ל14 במשולב וזה לא 1 ל20. סופרב אוטומטית פחות חסכונית. 1 ל20כימעט עושה רק במנוע SDI מקונצרן המדובר מאותם שנים שאתה מחפש.

לדעתי טורבו דיזל ידני רכב אופטימלי מהרבה בחינות. למצוא אוקטביה דיזל ידני כימעט בלתי אפשרי, רובן מונית לשעבר או לימוד נהיגה. אתה מוכן לאמץ רכב עם עבר קשה שהיה מונית בעבר? (יש שמורות להפליא וזה נדיר ויש שמורות פחות במילים עדינות)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אבא שלי ממש נעול על טורבו דיזל, ולא מעמין לכל מה שרשמתם לי פה ועדיין בראש של האוקטביה אוכלת 1-20

ואכן ממש קשה למצוא אחת שמורה.

עם הרכב כ''כ לא משתלם למה כל השוטרים וכל הנהגי מוניות נוהגים עליהם?

בטקציב שלנו אפשר למצוא גם פאסאט, אתם חושבים שעדיף ללכת על פאסאט?(לאבא אין בעיה)

מחר אנחנו נוסעים לראות אוקטביה שנת 2005 יד 1 עם קלומטרז' 140 אלף(ממשלתית)

Citroen volcane 2.0i

• תוכן חדש...