Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

חבר הפורום matanfr ביקש ממני לעזור לו בהחלפת שמן ביאריס 2009 הרובוטית שלו.

כחובב טויוטה ו DIY לא יכולתי לסרב להצעה המגונה הזו, ולאחר שמתן רכש את כל החלפים הדרושים לטיפול נפגשנו היום וביצענו את הטיפולון. בנקודה הזו אני מעוניין להבהיר כי זהו טיפול של חובבים שנערך בתנאים לא אידאליים ואני לא ממליץ לבצע אף טיפול, קטן כגדול, ללא מישהו עם ידע או נסיון ובטח שלא להתעסק עם מערכות בטיחות.

1. הפציינט:

IMG_0382.jpg

2. הכלים הנדרשים לטיפול:

IMG_0384.jpg

כלי עבודה:

* מפתח ראצ'ט 3/8 מרובע.

* מפתח פילטר שמן ייעודי של טויוטה.

* בוקסה 14 לפתיחת קרטר שמן.

* מיכל איסוף שמן משומש.

* כפפות לטקס.

* נייר מגבת ומגבונים.

3. פילטר השמן:

IMG_0387.jpg

פילטר השמן מגיע למעשה כאלמנט הסינון עצמו ושני O Ring, אחד לבית המסנן ואחד לבורג הריקון של הפילטר. הפלסטיק הלבן הוא איזה תופסן מיותר שנועד לעזור בשליפת ה O RING הקטנה, באמת שאפשר לחיות בלעדיו. מתן גם רכש שייבת אטימה לקרטר השמן ובורג קרטר חדש שבסוף לא השתמשנו בו.

4. תחתית הרכב:

IMG_0383.jpg

באדום: בורג ריקון אגן השמן. פתיחה וסגירה עם בוקסה בוקסה 14 ויש להחליף את טבעת האטימה.

בירוק: בורג הניקוז של פילטר השמן. יש לפתוח אותו קודם לפירוק בית הפילטר על מנת לרוקן שמן. מפתח 3/8 של הראצ'ט עושה את העבודה. להערכתי גם מפתח 10 מרובע (כמו של צרפתיות) יעשה את העבודה.

בתורכיז: בית המסנן. צריך מפתח ייעודי של טויוטה (אפשר למצוא באי-ביי בעלות דולרים בודדים) בקוטר 64 מ"מ ו 14 שיניים.

5. המסנן הישן:

IMG_0386.jpg

6. בית המסנן עם הסנן החדש:

IMG_0388.jpg

בזמן שהשמן נוזל ניקינו את בית הפילטר, החלפנו את זוג ה O RING והרכבנו את הסנן החדש.

7. פילטר האוויר:

IMG_0389.jpg

IMG_0390.jpg

פילטר האוויר הנ"ל מקורי ועבר למעלה מ 26,000 ק"מ. מאחר ומצבו לא מזהיר בלשון המעטה הוא יוחלף בקרוב. הפירוק פשוט מאין כמוהו וכולל שחרור שני קליפסים ממתכת, פתיחת המכסה והפילטר נשלף החוצה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

8. פירוק פילטר המזגן:

IMG_0392.jpg

IMG_0391.jpg

תא הכפפות נשלף החוצה ע"י "מעיכתו" משני הצדדים ושחרור הפינים שנועלים אותו במקום. לאחר מכן יש לפרק את מכסה הפלסטיק השחור הארוך בעדינות והפילטר נשלף החוצה. הרכבה בסדר הפוך.

9. לאחר שכל השמן התנקז החלפנו את שייבת בורג הניקוז של אגן השמן והרכבנו את בית הפילטר מחדש. מתן בחר להשתמש ברוייאל פרפל 10W30 בניגוד להמלצתי (5W30, יאללה, מי רוצה עוד שרשורפלצת בנושא שמנים? :twisted:) ומשפך סופר מתוחכם תוצרת פריגת שלמרבה ההפתעה מתברג לתוך המנוע ומונע אפשרות של נזילת שמן מהמשפך בזמן המילוי. אימצתי את הסטארט-אפ.

IMG_0393.jpg

10. בדקנו שלא נוזל כלום ושהמדיד מראה מקסימום, הנענו את המנוע ווידאנו שנורית לחץ השמן לא נדלקת ושאין נזילות. לאחר שהמנוע הגיע לטמפ" העבודה, דימום המנוע והמתנה של מספר דקות שוב בדקנו את המפלס והמלצתי למתן לעקוב אחרי זה בימים הקרובים לראות שהכל תקין.

לסיכום אפשר לומר שמדובר בטיפול פשוט מאוד שחוסך כמה שקלים טובים במוסך. טיפול כזה לא מהווה תחליף למוסך (אמין) שבודק גם את הבלמים ושאר מערכות בטיחות (בולמים נוזלים, תפוחים \ משולשים \ בושינגים בלויים, מצב רפידות בלם וכו'). כמו שהדגשתי בתחילת השרשור אני לא ממליץ לאף אחד לבצע טיפול ללא ידע מוקדם או ללא מישהו בעל נסיון שיכול לעזור בשעת הצורך.

מקווים שנהנתם (כי אנחנו כן. מאוד.) :wink:

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ראשית כל, ברצוני להודות לאיתמר על הידע והמעקב הצמוד בנוגע לטיפול הנ"ל. אכן התנאים היו של חובבנים (ולראיה-הבוץ שהצטבר על הנעליים והבגדים) אך אכן יש יתרון מאוד גדול לטיפולים בשיטת "עשה זאת בעצמך".

שנית, כפי שרשמתי בפוסט קודם, מחירי החלפים בארץ הם שערורייתיים-פילטר שעולה כאן 80 ש"ח לפני מע"מ עולה בחו"ל 6 דולר. עוד סיבה להזמין את החלפים מחו"ל ולהתחיל לטפל לבד. כל עוד העניינים לא מערבים דיאגנוסטיקה של תקלות במחשב ופעולות מורכבות שדורשות ציוד מיוחד (כגון ריקון והחלפת נוזל בלמים) אין שום סיבה לא לבצע את הפעולות לבד-ושוב, עם השגחה קרובה של אדם בעל ידע טכני (או אפילו מוסכניק). שווה להזמין מחו"ל בהזמנה מרוכזת על מנת להוזיל עלויות.

לסיכום, הנה תמונה של אב הבית המהולל שטרח על הצילומים ופיקח על כל העניינים. חריץ האינסטלטורים לא נראה כאן אך אני בטוח שהוא יציץ מתישהו באחד הטיפולים המצולמים הבאים :lol:

איתמר.jpg

פורסם
הפילטר אויר תקין לגמרי ויש לו עוד שני טיפולים לפחות לרוץ

זו דעתך ואני לא מסכים איתה. הפילטר כבר לא מתפקד כחדש, מלא בפיח וסתום. החלק שרואים בתמונה הוא צידו העליון וה"נקי" יותר, החלק התחתון שחור לגמריי. הצעתי למתן לבצע החלפת פילטר כל 20,000 ק"מ. פילטר מקורי כזה לא יקר, החלפתו פשוטה ותעשה רק טוב למנוע, לביצועים וצריכת הדלק.

מתן, לא מצאת זווית פחות מחמיאה?

איתמר.

פורסם

הוא לא מלא בפיח ולא סתום אלא קצת מוכתם באדי שמן וכך יראה כל פילטר גם אחרי 5000 ק"מ ולדעתי 40000 ק"מ זה מספיק לגמרי להחלפת פילטר אויר אבל היי זה הכסף שלך או של מתן

פורסם

אף פילטר לא נראה ככה אחרי 5,000 ק"מ וגם לא אחרי 10,000 ק"מ, לא אדי שמן ולא בטיח ובטח לא ברכב חדש. אני לא מבין על מה הויכוח.

איתמר.

פורסם

הויכוח שאתה מתווכח איתי שהפילטר סתום ופסול בשעה שאני שאוכל פילטר כאלו לארוחת בוקר על הבסיס יומיומי אומר לך שחבל על הכסף

פורסם

סבבה.

פורסם

כמה הערות:

ראשית, לגבי מסנן האוויר-אני מעדיף להחליף אותו בהזדמנות הראשונה על מנת להיות בראש שקט.

שנית, לגבי מסנן השמן-בניגוד למסננים אחרים בטויוטה שבהם המסנן מגיע בתוך קופסת פח שמוברגת ישירות ומושלכת לאשפה לאחר ההחלפה, המסנן הנ"ל יותר חסכני בפח מבחינת עלות הייצור ולא מצריך יותר מדי התעסקות.

שלישית, הסיבה שמסנן המזגן יחסית נקי היא שאני נוסע עם סירקולציה פנימית רוב הזמן, ולא חיצונית.

לטיפול הגדול (3 שנים) אנסה לרכוש שמן 0W20 או 5W20 במידה ויהיה זמין בארץ.

פורסם

למה השמן החדש נראה כאילו הוא משומש בהיסטריה וכזה שחור?

שמן סינטתי מלא בד"כ יותר בהיר משמן מינרלי ואף צבעו נוטה לירקרק.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

השמן של רוייאל פרפל מגיע בצבע סגול כהה כנגזר משמם.

איתמר.

פורסם
אף פילטר לא נראה ככה אחרי 5,000 ק"מ וגם לא אחרי 10,000 ק"מ, לא אדי שמן ולא בטיח ובטח לא ברכב חדש. אני לא מבין על מה הויכוח.

איתמר.

איתמר, אתה צודק במאה אחוז ואני בעד החלפה גם אם הפילטר היה מותקן ברכב רק 20K. לפי צבע הפילטר לא ניתן לקבוע ב-100 אחוז מה מצבו.

כמה מכות עם הפילטר על המדרכה ומיד רואים ענן אבק שיוצא מהפילטר.

איזה כייף לי :)

פורסם
זו דעתך ואני לא מסכים איתה. הפילטר כבר לא מתפקד כחדש, מלא בפיח וסתום. החלק שרואים בתמונה הוא צידו העליון וה"נקי" יותר, החלק התחתון שחור לגמריי. הצעתי למתן לבצע החלפת פילטר כל 20,000 ק"מ. פילטר מקורי כזה לא יקר, החלפתו פשוטה ותעשה רק טוב למנוע, לביצועים וצריכת הדלק.

ממבט צד, עד כמה שניתן להבחין, המסנן אויר נראה טוב מאוד.

האם הצד המלוכלך יותר הוא לכוון המנוע או לכוון כניסת האויר?

ועוד שאלה...מה עשיתם רק סיכה? מה לגבי בדיקת בלמים, מיסבים, מתלים, חופשים וכו'?

• תוכן חדש...