Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום, בדרך מבית הכנסת, מספר לי השכן שלי, אדם מבוגר, שהוא עומד למכור את הרכב שלו, הונדה סיוויק כמעט בת 3, עם 13K ק"מ. מעבר לחוסר ההבנה למה למכור רכב כזה ולקנות חדש, הבנתי שבמהלך 3 השנים שהרכב אצלו הוא לא ביצע בו את 2 הטיפולים השוטפים, למעט "הוספתי פעם אחת חצי ליטר שמן", וגם זה לא נעשה במוסך מורשה, אלא אצל חבר של אחיו...

האם יישור קו של כל הנוזלים והפילטרים יפצה על ההזנחה היחסית, או שההזנחה עלולה לפגום באמינות הרכב לאורך זמן? מדובר ברכב שבקושי נסע, למרות שנוזלים מאבדים מתכונותיהם גם לאורך זמן ולא רק משימוש.

לא שיש לי כוונה או צורך לקנות את הרכב, אבל עלתה בליבי המחשבה האם אני הייתי רוכש רכב כזה. מה דעתכם?

פורסם

תראה זה מורכב.

מצד אחד (אני מדבר על הדגם האחרון עם מנוע 1.8L) רכב אמין מאוד (ראיתי איך מתעללים ברכב כזה באופן קבוע, כאב לי הלב), רכב חזק מהרבה בחינות.

מצד שני, יכול להגרם נזק. (אבל הסיכוי נמוך מאוד לדעתי רק 13KKM ב3 שנים, יוצא שיש ימים\שבועות שהוא לא הניע בכלל את הרכב!), אם זה היה צרפתיה, הסיכוי גבוה יותר.

אם אני הייתי במעמד הקניה, והוא היה אומר לי שהרכב לא טופל בחיים, הייתי מוריד לו כמה אלפים בצ'ק.

פורסם

היי

גם אם הרכב טופל כל חצי שנה - עדיין לא משלמים מחירון היום. קח אותו לבדיקה הכוללת הספק מנוע ותראה . או שתגיד לו שתכניסו את הרכב למוסך מרכזי, תחליפו את כל השמנים/טיפול גדול וזה ירד לו מהמחיר.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
היי

גם אם הרכב טופל כל חצי שנה - עדיין לא משלמים מחירון היום. קח אותו לבדיקה הכוללת הספק מנוע ותראה . או שתגיד לו שתכניסו את הרכב למוסך מרכזי, תחליפו את כל השמנים/טיפול גדול וזה ירד לו מהמחיר.

ואיך בדיוק הגעת למסקנה הזו?

רכב במצב מכני מעולה ללא ליקויים שלא זניחים, עם שליש מהק"מ השנתי הממוצע.

נחשב אמין בטירוף, בעל ירידת ערך מזערית ודרישה מצד הקונים - תשלם גם תשלם, כמה שיגידו לך.

(אלא אם כן תיפול על פראייר)

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

המנוע צריך לעבור בדיקה מקיפה לגילוי בוצה אם קיימת, חפש פה שרשור של בחור שרכש מאזדה 6 שלכאורה טופלה במוסכי יבואן, כשהוא פתח את מכסה השסטומים הוא ראה שחור בעיניים תרתי משמע כנראה שלא הוחלף שמן מעולם והמנוע היה מלא בבוצה.

התופעה יכולה להיות ממשית דווקא ברכב שלא נסע הרבה ולכן השמן נפגע כתוצאה מכך.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

כמה עולה בימנו מנוע 1.8 של סיוויק? הייתי מוריד את הסכום הזה (או סכום קרוב לזה) וקונה.

הנזק העיקרי שיכול להיגרם מחוסר טיפול הוא למנוע. אז בשקלול של עלות מנוע חדש, זאת דווקא נשמעת לי עסקה משתלמת.

אגב, הבורות של אנשים בכל מה שקשור לתחזוקת הרכב מדהימה אותי בכל פעם מחדש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לדעתי לא אמור להגרם נזק למנוע אבל עדיין צריך לבדוק את זה, כמו שהמליתו לך קח את הרכב לבדיקה שיבדקו את הקומפרסיה (ככה קוראים לזה ?) במנוע אם הכל תקין אז קח אותו בלי לחשוב פעמיים ... אם החלטת שלא שלח לי הודעה פרטית, אני אקנה אותו בשביל אבא שלי ;-)

פורסם
תראה זה מורכב.

מצד אחד (אני מדבר על הדגם האחרון עם מנוע 1.8L) רכב אמין מאוד (ראיתי איך מתעללים ברכב כזה באופן קבוע, כאב לי הלב), רכב חזק מהרבה בחינות.

מצד שני, יכול להגרם נזק. (אבל הסיכוי נמוך מאוד לדעתי רק 13KKM ב3 שנים, יוצא שיש ימים\שבועות שהוא לא הניע בכלל את הרכב!), אם זה היה צרפתיה, הסיכוי גבוה יותר.

אם אני הייתי במעמד הקניה, והוא היה אומר לי שהרכב לא טופל בחיים, הייתי מוריד לו כמה אלפים בצ'ק.

הרכב אמין מאוד רק ששומרים עליו ומטפלים בזמן.

אצלי ברכב משנת 2008 התקלה היחידה שהייתה זה העלוקה, שאותה בכל מקרה התקינו בארץ. וסוחך שמש אחד שהתבשל מהחום בקיץ והוחלף באחריות. טפו טפו טפו :)

פורסם

הנוזל היחיד שדורש החלפה ב3 שנים הראשונות הוא שמן מנוע.

לדעתי אם הרכב נוסע תקין אז אפשר לשקול קניה (בהנחה משמעותית) ומייד לקחת את הרכב למוסך שיורידו אגן שמן וינקו אותו + פלאשינג.

יתר הנוזלים (בלמים, קירור) ממילא צריך להחליף רק אחרי 4 שנים בד"כ.

רצועות וכו' גם כן אחרי 3-5 שנים בד"כ.

פלאגים לפי נסועה.

פילטר אוויר+פילטר מזגן לא נורא אם לא החליפו בהתחשב בנסועה הזעומה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

העניין הוא שמוכר כזה בטוח שרכב בן 3 עם רק 13 אלף קילומטרים שווה הרבה מעל המחירון ולדעתי אם יגיע קונה שידרוש הורדה במחיר בגלל הטיפולים שלא בוצעו הוא ישלח אותו לדרכו כי יש מספיק קונים שיסתנוורו מרכב עם שנסע כל כך מעט ויסכימו לשלם.

אני אישית חושב שהייתי משלם מחירון ורץ לבצע שטיפה לאגן השמן וכמובן החלפה ונראה לי שגם צמיגים אחרי 3 שנים כבר לא שווים הרבה וברכב שלא הוחלף בו שמן בטח לא טרחו לבדוק לחץ אויר מעולם.

אותי מעניין כמה פעמים יצא לו לתדלק את האוטו :)

פורסם

בוא נגיע לעניין, אפשר טלפון?

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם
היום, בדרך מבית הכנסת, מספר לי השכן שלי, אדם מבוגר, שהוא עומד למכור את הרכב שלו, הונדה סיוויק כמעט בת 3, עם 13K ק"מ. מעבר לחוסר ההבנה למה למכור רכב כזה ולקנות חדש, הבנתי שבמהלך 3 השנים שהרכב אצלו הוא לא ביצע בו את 2 הטיפולים השוטפים, למעט "הוספתי פעם אחת חצי ליטר שמן", וגם זה לא נעשה במוסך מורשה, אלא אצל חבר של אחיו...

האם יישור קו של כל הנוזלים והפילטרים יפצה על ההזנחה היחסית, או שההזנחה עלולה לפגום באמינות הרכב לאורך זמן? מדובר ברכב שבקושי נסע, למרות שנוזלים מאבדים מתכונותיהם גם לאורך זמן ולא רק משימוש.

לא שיש לי כוונה או צורך לקנות את הרכב, אבל עלתה בליבי המחשבה האם אני הייתי רוכש רכב כזה. מה דעתכם?

בדוק את הרכב מכול ההיבטים האפשרים ואל תסמוך על שום מילה שהשכן או בעל הרכב מספרים לך.

בעיקרון עם הרכב באמת לא עבר טראומה כולשהי או תאונה אני הייתי קונה את הרכב למרות שלא בוצע לו שום טיפול במשך 3 שנים.

איזה כייף לי :)

פורסם
היי

אתה מדבר שטויות, רכב ששמור וטופל כמו שצריך נותנים עליו מחירון ולפעמים אפילו יותר, עוד לא היה רכב שנמכר אצלינו בפחות מזה אלא אם היה בו ליקוי שהיה הוגן להוריד מחיר בגללו.

פורסם

הייתי קונה בהחלט.

עושה יישור קו של כל מה שצריך, ומקבל רכב עם ק״מ אפסי.

זה כמובן במידה ולא קיימת שם איזה תקלה חריגה או תאונה וכו׳

V5

• תוכן חדש...