Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש קטע כביש של מספר קילומטרים שהמהירות שם מוגבלת ל 70 קמ"ש, זה כביש בין עירוני ישר, נתיב אחד לכל כיוון עם חומת הפרדה בין הנתיבים כך שאין שום אפשרות לעקוף.

נהגים מסויימים אוהבים לנסוע שם גם מעל 100 קמש. כשאני נוהג שם אני מנסה להשאר במהירות המותרת ז"א 70-80 קמ"ש, ולמרות זאת נדבקים אלי מאחור , ויש כאלה שבשלב מסויים מתחילים להבהב עם האורות ואף לצפור, אני לא מוריד או מעלה מהמהירת שלי ולא מגיב כלל אבל האמת זה די נמאס והופך את הנהיגה שם למלחיצה יותר.

מה אתם הייתם עושים במצב כזה ?

• תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמובן שאם אפשר לעבור נתיב ולהתשחרר מהלחצן - זה הפתרון המועדף.

בכל מקרה, ברגע שנצמדים אלי מאחורה או בכלל לא שומרים מרחק ממני מאחור - אני מיד ובעדינות מגדיל את הרווח מהרכב ממול בשניה אחת, או מאט את מהירות הנסיעה עצמה במעט. ככה, גם אם אני צריך לבלום, אני אוכל לבלום באופן שיאפשר גם לנהג מאחור להגיב בזמן. בנוסף, הדבר מעודד את הנהג מאחור לעקוף ומאפשר לו לעשות זאת מבלי לסכן אותי ואת עצמו.

מעבר לכך, ניתן לסמן אחורה בעזרת מאותתי החירום או אפילו בהבהוב קצר של אורות הערפל האחוריים (אם יש) וזה בדרך כלל עוזר. אם כלום לא מועיל, גם ירידה לשוליים סלולים או עצירה רגעית במקום כמו תחנת אוטובוס מאפשרים להשתחרר מהלחצן.

מה לא לעשות? אסור לחנך את הנהג מאחור על ידי בלימות שרק מרגיזות אותו ומסכנות אותו ואותנו. הבלימה פועלת כקריאת "זאב זאב" כך שהנהג מאחור לומד לא לסמוך על אורות הבלמים שלך. גם "חסימות" של שדה הראיה של הנהג הן פתרון שאני לא אוהב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בד"כ אם נדבקים אליי ,אז הדבר הראשון שאני עושה זה להפעיל אורות מצוקה,אם זה לא עוזר ,אני פשוט מפעיל את האורות ערפל האחוריים ופשוט בשנייה אחת הבנאדם תופס מרחק.

פורסם

זו אחת הסיטואציות הכי שנואות עליי. הפתרון שלי פשוט ואני מיישם אותו רק אם לא ניתן לרדת לשוליים/לעצור בבטחה ולתת לעקוף/רמז בצורת אורות מצוקה או ערפל לא מזיז לקרנף.

אני מוריד מהירות בעזרת ההילוכים על כל הבהוב שאני מקבל מאחורה. ככל שה"נצמד" מאחוריי מהבהב יותר באורות ויותר מלחיץ, ככה אני יותר מוריד את המהירות, בפרינציפ :evil: .

בלימת פתע תיושם אצלי רק במצב חרום.

פורסם

מה, לא שמתם לב שהבחור כתב מפורשות "אין שום אפשרות לעקוף" ? ? ?

לכל הגאונים "אני מוריד מהירות בכוונה", אתם בטח גם חותכים בפראות ואו בכוונה מישהו שבטעות נכנס לכם לנתיב או "חתך" אתכם בגלל שטח מת במראות ?

חברים, הכביש הוא אינו מגרש משחקים, נדבקים אליכם ? תפעילו אורות מצוקה מספר פעמים או אורות ערפל כדי לסמן לו, לא מתייחס ? אל תתייחסו גם אתם.

חבל על החיים שלנו, לא נראה לי שאפשר לשנות את תרבות הנהיגה של אנשים פה ואין טעם להתעצבן פשוט תלמדו לחיות עם זה

(אני עושה בערך 300 ק"מ ביום על משאית, מוגבלת מהירות והרבה פעמים אנשים נדבקים חותכים בכוונה ומה לא, אני אישית נשאר אדיש חבל על העצבים שלי)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

תלמד את החוצפן לקח,דבר ראשון תשים אורות ערפל אחוריים כמו שנאמר פה,אם לא הולך לך עם זה, תדפוק ברקס רציני ותספר אחרי זה שרץ חתול על הכביש,פלוס לך למיון תוציא כמה אלפי שקלים ותלמד אותו לקח.

פורסם

למה להתחכם, אם הכביש בנוי טוב, וכולם ברגיל נוסעים ב90 100, אז תיסע גם אתה. (לפעמים כתוב 70 והשלט הוצב לפני הרבה זמן ואולי לא היה פעם גדר הפרדה, חוץ מזה לפי התיאור שלך אין אכיפה שם, זה לא אומר שאפשר לסגור סקאלה, אבל ב80 90 הסיכוי שיעצרו אותך, יהיה הסיכויי שתזכה בלוטו.)

אם הוא משובש\סיבובים מסוכנים\תהום וכל סיבה מוצדקת ליסוע לאט, סע במותרת.

כל מקרה תן אורות מצוקה, לא עוזר אורות ערפל אחוריות, לא עוזר, שם מוזיקה מוריד ל60 קמש ונוסע בקצב שלך.

חבל לשחק סתם עם אנשים, כמו לבלום בפתאומי או שטויות אחרות.

פורסם

ניר, אם הוא רוצה לסוע במהירות המותרת אין סיבה שמישהו שרוצה לעשות עבירות יצמד אליו,

אני גם לא סובל אנשים כאלו, בדרך כלל אני גם משתמש במאותתי חירום, מי שיש לו בעיה שיחפש לעצמו הזדמנות לעקוף, אני לא רושם עבירות על הרכב ועל הרישיון שלי בגלל כל מיני אידיוטים שלא יודעים לנהוג ועושים מה ב*** שלהם,

המשטרה לא מחנכת את הנהגים דרך הכיס, וככה התרבות המוטורית שלנו נראית, אם באירופה זה עבד אין סיבה שכאן זה לא יעבוד,

אני רוצה לראות בנאדם ממוצע שמקבל פעם או פעמיים קנס ולא יפסיק לעשות עבירות, יהיו כאלו אבל מעט מאוד, לרוב יכאב בכיס כל כך שהם לא יעשו את זה שוב...

אני גם מאוד משתדל לא להצמד לכל מיני אנשים,

למרות שיש מקרים שממש חוצפנים, נוסעים בדרך אילת 60 קמ"ש על השמאלי ובסוף פונים ימינה, זו התנהגות נבזית ומגעילה על הכביש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני מתקשה להבין את מוחם המעוות והמעוך של האנשים שעושים את זה. היצמדות לא נותנת כלום. אפשר לנסוע באותה מהירות של הרכב שלפניך מבלי הצורך להיצמד ובמידת האפשרות, לעקוף אותו. לעומת זאת, הסיכוי להתנגש גדול (כפי שראינו לאחרונה בייחוד בתקופת הגשמים) ותמיד תהיה אשם, אז למה לעשות את זה ?

מה לעשות אם נצמדים אליך ? להגדיל מרווח מהרכב שלפניך, לנסוע לאט כדי להפחית את הסיכון הממשי שהטיפש יוצר ובכך לשכנע אותו, ככל שיתאפשר לו, לעקוף אותך. הכי חשוב, להיות אדיש, לנסוע רגיל ולא להראות לבהמה שאתה מתרגש או בכלל שם לב שהוא שם - זה עשוי להרגיע אותו.

אתמול נסעתי בכביש בלי אפשרות לעקוף והיה לפניי רכב ללימוד נהיגה שלפניו היה רכב אחר שנצמד אליו, נסע מאחוריו קטע כביש, וכל שניה היה זז ימינה ושמאלה (לחפש פירצה??) ותהיתי, מה הבעיה? למה שלא תסע מאחוריו במהירות שלו תוך שמירת מרחק, בלי קוצים בתחת, וכשתוכל תעקוף ? לא מבין.

פורסם
ניר, אם הוא רוצה לסוע במהירות המותרת אין סיבה שמישהו שרוצה לעשות עבירות יצמד אליו,

אני גם לא סובל אנשים כאלו, בדרך כלל אני גם משתמש במאותתי חירום, מי שיש לו בעיה שיחפש לעצמו הזדמנות לעקוף, אני לא רושם עבירות על הרכב ועל הרישיון שלי בגלל כל מיני אידיוטים שלא יודעים לנהוג ועושים מה ב*** שלהם,

המשטרה לא מחנכת את הנהגים דרך הכיס, וככה התרבות המוטורית שלנו נראית, אם באירופה זה עבד אין סיבה שכאן זה לא יעבוד,

אני רוצה לראות בנאדם ממוצע שמקבל פעם או פעמיים קנס ולא יפסיק לעשות עבירות, יהיו כאלו אבל מעט מאוד, לרוב יכאב בכיס כל כך שהם לא יעשו את זה שוב...

אני גם מאוד משתדל לא להצמד לכל מיני אנשים,

למרות שיש מקרים שממש חוצפנים, נוסעים בדרך אילת 60 קמ"ש על השמאלי ובסוף פונים ימינה, זו התנהגות נבזית ומגעילה על הכביש.

הסכמתי לכל מה שכתבת עד שהגעתי לסוף - אז אתה נצמד אליו ומה יוצא לך מזה ?

פורסם

כשאתם נצמדים או צופרים למישהו מקדימה אתם רק מכניסים אותו ללחץ גדול יותר, הסיכוי שהוא יבצע מהלך פזיז/לא רציונלי כלשהו גדל משמעותית וכך גם הסיכוי לתאונה.

עמעום קצר עם אורות הדרך, לא צריך יותר מזה.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

ברגע שאתה נוסע ויש לך מישהו צמוד לזנב,

יש כמה אופציות.

מתחילים ברגוע.

מפעילים וישרים ומתיזים מים מעל מהירות 60 קמ"ש ,(זה הדבר הכי שנוא אצל נהגים ,וזה בדרך כלל הכי יעיל) אוטומטית אתה תראה איך הנהג מאחור בולם.

מניסיוני האישי זה מצליח לי כל יום(אני עושה בין-300 ל-500 ק"מ ביום) חברים זה עובד כל הזמן,רק לוודא שיש לך מספיק מים.......

יש לך גם את האפשרויות שאמרו פה,לפעמים זה לא עוזר וגם זה יכול להוביל למקומות לא רצויים, ועדיף שלא.

ככה באלגנטיות אתה יוצא מהמצב מבלי להתעצבן,

סעו בזהירות ,

פורסם
כשאתם נצמדים או צופרים למישהו מקדימה אתם רק מכניסים אותו ללחץ גדול יותר, הסיכוי שהוא יבצע מהלך פזיז/לא רציונלי כלשהו גדל משמעותית וכך גם הסיכוי לתאונה.

עמעום קצר עם אורות הדרך, לא צריך יותר מזה.

מי שמספיק טיפש בשביל להיצמד, מספיק טיפש וחמור גם כדי לא להבין את זה וכדי שזה גם לא יעניין אותו.

• תוכן חדש...