Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

בעקבות אכזבה מVAG, אחרי שנים שאבי קונה רכבים מהקבוצה- האחרון, גולף TSI 160 כוחות סוס כפולת מצמדים שזכתה בתואר מנוע השנה, ועוד הרבה, שהפתיעה עם הרבה מאוד קפיצות למוסך בשל גיר הDSG וכרגע עוברת החלפת מנוע(!!) לאחר כ70 אלף ק"מ. צ'מפיון בכלל לא נותנים את השירות שהם מתיימרים לתת, לצערי. הרבה עצבים והרגשה שלא מספרים לך את הכל. האחריות על הרכב נגמרה כבר, ונציגי השירות מדברים כאילו "תראה איזה טובה אנחנו עושים לך עם החלפת מנוע על חשבוננו! אתה יודע כמה זה עולה??" כאילו שזה החלפת גז במזגן או איזה טיפול תקופתי-שגרתי מקובל. אני אפתח מאוחר יותר שרשור מעמיק בנושא כשאדע בדיוק מה הסיבות להחלפת המנוע וכל התיקונים האחרים.

אבי החליט שהוא מחפש רכב חדש, באותו הסגנון שהוא קונה כבר שנים- האצב'ק 5 דלתות (שרוב הזמן לא ייסעו בה יותר מ-2 נוסעים), ספורטיבית יחסית, איכותית וחסכונית. ההצעות שהעליתי כרגע הן האלפא רומיאו ג'יולייטה וה-BMW סדרה 1 החדשה שמגיעה ברגעים אלו לארץ. הכיוון הוא לגרסאות 170 כוחות הסוס ב2 הרכבים והתיבה האוטומטית. קראתי קצת ביקורות ומבחני דרכים ונראה כי מבחינה כללית האלפא טובה אך חסר בה משהו. לעומת זאת, הסדרה 1 זוכה לשבחים רבים מכמעט כלל הבחינות (למרות שקראתי מספר קטן של מבחנים לא בעברית כי הרכב חדש מאוד). בנוסף, דרגת זיהום 3 זהם גם משהו שאני מייחס לו חשיבות רבה.

התקציב הוא בסביבות ה-190,000 למרות שבמקרה הצורך כנראה לא תהיה בעיה להתגמש קצת.

אשמח לשמוע את דעתכם בעניין לגבי רכבים אלו ועוד רכבים אשר שייכים לאותה הנישה של האצ'בק איכותיות.

תודה רבה!

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם חשובה לך רמת הזיהום אז אפשר להכניס גם את הלקסוס CT200, נכון הביצועים וה-"ספורטיביות" לא ממש ברי השוואה לב.מ.וו או האלפא אבל חבילת האבזור לא רעה בכלל וכבונוס מקבלים גם צריכת דלק מעולה ושמירה על הסביבה.

השירות בלקסוס אמור להיות אקסקלוסיבי ויחדת הכוח כבר הוכיחה את עצמה בפריוס כאמינה.

בהצלחה.

פורסם

תודה על התגובות!

הלקסוס ההיברידית עלתה כאופציה אך ההבדל בכוח בין הרכבים הוא משמעותי מדי, ולכן היא יוצר למטה ברשימת האופציות.

אשמח לקבל עוד מתגובותיכם לגבי רכבים אלו והדומים להם.

תודה רבה!

פורסם

אם אתה מחפש משהו ייחודי, יש לך את הלנציה דלתא. מנוע חזק 200 כ"ס וגם די איכותית מבפנים.

יחד עם זאת, האמינות ושמירת הערך עדיין בגדר תעלומה.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם
אם אתה מחפש משהו ייחודי, יש לך את הלנציה דלתא. מנוע חזק 200 כ"ס וגם די איכותית מבפנים.

יחד עם זאת, האמינות ושמירת הערך עדיין בגדר תעלומה.

חשבתי גם על הרכב הזה, אבל מבחינת ביצועים הוא משתווה לגרסאות ה-170 כ"ס של הסדרה 1 והגיולייטה, אבל בדרגת זיהום 11 שמבחינתי זה מעבר לגבול.

פורסם

אני יודע שאתה לא מחפש את זה, אבל מה דעתך על GTI?

אני יודע שמדובר באותו יבואן נוראי, אבל מדובר על גיר ומנוע אמינים בהרבה (יש גם ידני ב- 3 ד), וחווית נהיגה באמת מיוחדת.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הכתבות האחרונות על הBMW 1 קטלו אותה מבחינת נוחות נסיעה, וגם דיי לכלכו מבחינה דינמית,אל תקנו בלי נסיעת מבחן.

גם הA CLASS החדשה וגם הVOLVO V40 החדשה אמורות להגיע, אולי שווה לכם לחכות.

STI 2004

פורסם
אני יודע שאתה לא מחפש את זה, אבל מה דעתך על GTI?

אני יודע שמדובר באותו יבואן נוראי, אבל מדובר על גיר ומנוע אמינים בהרבה (יש גם ידני ב- 3 ד), וחווית נהיגה באמת מיוחדת.

המחירים אומנם דומים, אבל השיפור בביצועים (שזו הסיבה לשמה הצעת את האוטו הזה) הוא "לא משוגע"- לפחות על הנייר, חצי שנייה פחות בתאוצה ל-100 קמ"ש. יותר זיהום, ואבזור פחות. בנוסף, להשאר עם אותו היבואן כבר לא נראה כמו אופציה בעקבות השירות הנוראי שגררה החלפת המנוע ברכב. תודה על העצות!

פורסם
אם בדקת ג'ולייטה, אז מה עם הלנצ'יה דלתא?

תודה על ההצעה, הגבתי לגבי הדלתא כמה פוסטים למעלה!

הכתבות האחרונות על הBMW 1 קטלו אותה מבחינת נוחות נסיעה, וגם דיי לכלכו מבחינה דינמית,אל תקנו בלי נסיעת מבחן.

גם הA CLASS החדשה וגם הVOLVO V40 החדשה אמורות להגיע, אולי שווה לכם לחכות.

באמת?? אשמח אם תוכל לשתף בלינקים לכתבות כאלה.. קראתי כמה כתבות על נסיעות בסדרה 1 החדשה (2012) וכולן שיבחו אותה מרוב הבחינות. מעניין אם יש כבר כתבות מישראל על הרכב הזה..

לא שמעתי עד עכשיו על הוולו V40 שבדרך, מעיון מהיר מצאתי את הנתון הזה לגביה :

מנוע בנפח 1.6 ליטר טורבו בהספק של 180 כ"ס ב-5,700 סל"ד ומומנט של 24.5 קג"מ המתקבל בין 1,600-4,000 סל"ד. מנוע זה משווק עם תיבת 6 הילוכים ידנית או אוטו' (PowerShift). מנוע זה מציע ביצועים של 8.5 שניות 0-100 קמ"ש (7.7 ידני) ומהירות מרבית של 225 קמ"ש. צריכת הדלק המשולבת עומדת על 15.6 ק"מ לליטר (16.95 ידני).

שדי מראה כי היא תעשה שימוש בתיבת PowerShift לא מאוד יעילה נוכח ההבדל בביצועים לעומת הידנית, וזה רלוונטי בהתחשב בזה שאני מחפש רכב אוטומטי. כנראה גם לא תתקרב לדרג' זיהום 3. על הA-CLASS החדשה לא מצאתי מידע מספיק מוחשי, כנראה שיקח עוד הרבה זמן יחסית עד שתגיע לפה.

אני חושב שכיסיתי את רוב האופציות כרגע. הBMW והאלפא נראות הכי רלוונטיות, אני אקבע נסיעות מבחן ואדווח לכם.

מקווה לשמוע ממי שנסע על אחת מאלו. למישהו יש נסיון עם תיבת 8 ההילוכים האוטומטית ה"רגילה" (פלנטרית) אבל מתקדמת של BMW?

תודה!

פורסם

בבקשה

http://cars.walla.co.il/?w=/4701/2514975

"כך הופתענו לרעה מאיכות המתלים, בתחילה. ספק אם החבר'ה מבוואריה הכניסו למשוואות כיול המתלים שלהם את כבישי ישראל המצולקים, אבל הדבר גורם לכך שהסדרה 1 תהיה למכונית לא נוחה לנסיעה - פשוט כך. מתליה קשיחים מאוד וקצרי מהלך, כך שכל מפגש עם בור ביוב מוגבה או פס האטה, מסתיים בחבטה לא נעימה. החוויה מהמתלים הללו לא משתפרת גם כשיוצאים מהעיר ומגבירים מהירות (לרוב זה עוזר, כאן לא), משום שה-116i ממשיכה לסבול מספיגה לקויה והנסיעה מלאת קיפצוצים מציקים"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4198128,00.html

"נקודת חולשה בולטת ומפתיעה לרעה היא נוחות הנסיעה. כיול המתלים, אפילו בגרסה צנועת ההספק בעלת צמיגים בחתך גבוה, נוקשה באופן לא ברור. התוצאה היא נסיעה קופצנית שלא לצורך במגוון רחב מדי של מצבים. בעיר זו ממש בעיה, מחוץ לעיר זו פשוט אכזבה"

רמת זיהום 3 היא בהחלט יפה, אבל אני מניח שזה קשור להספק הצנוע ולמערכת הSTRT/STOP.

בכל אופן, על התיבה והמנוע יש דעות חיוביות ביותר.

STI 2004

פורסם

כן, 0-100 עם 8.6 שניות ו-6.9 בהאצת ביניים הם נתון מעולה יחסית לנתונים.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
המחירים אומנם דומים' date=' אבל השיפור בביצועים (שזו הסיבה לשמה הצעת את האוטו הזה) הוא "לא משוגע"- לפחות על הנייר, חצי שנייה פחות בתאוצה ל-100 קמ"ש. יותר זיהום, ואבזור פחות. בנוסף, להשאר עם אותו היבואן כבר לא נראה כמו אופציה בעקבות השירות הנוראי שגררה החלפת המנוע ברכב. תודה על העצות![/quote']

אני באמת שלא רוצה להחזיר אותך למקום שממנו אתה רוצה לברוח, אבל לגבי מה שכתבת - לי היתה 160 לפני ה- GTI. ולפניה 140.

תאמין לי שאת ההבדל תרגיש בסיבוב, כמו שהיתה פעם פרסומת ל- ZX :-) אבל גם בקו ישר. הנתונים על הנייר הם לא הכל. שלא לדבר על הצליל המככר. תעשה סיבוב - תבין לבד למה אני מחכה לכל החלפת הילוך ;-)

מבחינת אבזור, למעט מושבים שאינם מאלקנטרה (ועיצובם הגרפי ב- GTI שנוי במחלוקת), התמיכה טובה יותר. מה עוד חסר לך?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

Bar72 - די נו, הבן אדם כל כך מיואש מגולף וצ'מפיון ורק בגלל זה מוכר רכב ומה אתה מציע לו? גולף אחרת מצ'מפיון.

הבנו שאתה מרוצה מהגולף, אבל בחייאת רבעק, לפעמים זה לא מתאים.

• תוכן חדש...