Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטתי לשתף אתכם בתהליך טיפול-שימור-שיפור הרכב שלי רנו 19 16S קבריולט, העלתי גם בפורום PCR.

קניתי את הרכב לפני חצי שנה בערך, מאז הוא עבר הרבה, בגלל שרק לא מזמן חשבתי להעלות את התהליך אז אין לי תמונות של לפני ואחרי עד השבוע האחרון.

קצת על הרכב: שנת 1995, מנוע F7P 1764 סמק, 16 שסתומים 138 כ"ס ב-6500 סל"ד, שיא מומנט ב4250 סל"ד, מנוע מייבוא נכנס לפני שנתיים-שלוש,

הרכב עם קצה שלדה מקדימה - עבר בדיקה מעמיקה שאין כל פגיעה בהיגוי ולו הקטנה, אחרת לא הייתי מתחיל את כל התהליך מלכתחילה.

נמכר בארץ (יבוא סדיר) רק ב- 1995 ונמכרו 7-8 רכבים.

בעל הרכב הקודם היה מטפח ומשקיע ברכב, הוא גם עובד ברנו, אז היה לו גם מקורות טובים, אבל הטאצ' לדברים הקטנים היה חסר-הכל היה דרך מוסכים.

קניתי את הרכב אחרי שעבר במהלך שנה:

- החלפת חיישן חמצן

- שיפוץ T.P.S

- החלפת כל מערכת הפליטה, 3 דודים וממיר.

- מסרק הגה חדש

- מאורר קירור מנוע חדש

- 4 צמיגים חדשים

- וכמובן טיפולים סדירים ושימוש בשמן איכותי EXCEL ופילטרים מקוריים.

הרכב נרכש באוגוסט:

-היה מותקן ברכב מערכת אודיו שבעל הרכב פירק, אז דבר ראשון פתחתי והוצאתי את כל החיווט מהמצבר ובכל הרכב, בדרך הוצאתי את מערכת האזעקה שלא עבדה,

גיליתי כל כך הרבה שאריות חיווט מהעבר וקומבינות, העפתי הכל והחזרתי הכל למצב המקורי, הוצאתי כמה קילו של חוטים... נקי כמו שאני אוהב.

-אני גם אוהב לדעת איזה נוזלים בדיוק יש לי ברכב, אז הוחלף שמן מנוע 10W40 AcDelco, ניקוז שמן ברקס ומילוי חדש DOT4, החלפת נוזל קירור לפרסטון.

-חלק מהמנורות בדש בורד, לוח שעונים ולחצנים לא עבדו, החלפתי את כל המנורות השרופות ובדרך סידרתי עוד כמה צמות חוטים.

-בזמן בלימה ההגה רעד-דיסקים קדמיים עקומים, הוחלפו רביעיית דיסקים ורפידות של פרודו חדשים.

ספטמבר:

-כבל קלאצ נקרע, החלפתי אותו בדרך גם החלפתי את הכבל אוץ שרעד בנסיעה.

אוקטובר:

-לפני הטסט יש לעשות בדיקת בלמים(רכב מעל 15 שנה), ראיתי שצינורות הבלימה היו קצת ישנות, אז החלטתי להחליף לצינורות שזורות - טסט עבר חלק.

זה נכון

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תן לנו כמה תמונות של המכונית שנהנה, אחרי הכל זה רכב מיוחד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נמשיך,

נובמבר:

-קניתי את הרכב בלי מיכל מים לוישרים, אז קפצתי לפירוקיה הקרובה ונמצאה מיכל מים+ מנוע של פולו שהתאימה ממש טוב למקום הבעייתי של המיכל.

scaled.php?server=215&filename=img2788nt.jpg&res=medium

-2 כריות הבולם שלי היו צריכות לעוף, אבל הרכב הזה נדיר בארץ, לא מצאתי בשום מקום אפילו לא תחליפי, חיפשתי קרוב לחודש.

הגעתי לחברת רנו שבצרפת(בעזרת ידידי מרנו) והם רצו 888 (!!!) ש"ח לכרית בולם אחת, בעזרתו קיבלתי הנחה ויצאו לדרך לארץ הקודש.

scaled.php?server=26&filename=img2785tt.jpg&res=medium

-נעשה שיפוץ ציריות בעקבות תקתוקים, החלפת חבקי/תושבות מסרק הגה והוחלפו זוג תפוחים, ולסיום בוצע כיוון פרונט.

דצמבר:

טיימינג, לא ידעתי אם הוחלף ומתי (מנוע מייבוא) והבעלים הקודם לא עשה, אז הוחלף כולל 2 מותחנים ומחזיר שמן, אם כבר פתוח, לא נחליף?

scaled.php?server=821&filename=img2799pa.jpg&res=medium

scaled.php?server=834&filename=img2797b.jpg&res=medium

התמונות הם של הטיימינג שהיה מורכב ברכב, היה במצב טוב!

ינואר:

-התחילו בדקות הראשונות של ההנעה רעש של דפיקות-מרימים הדראולים, נעשה פלאשינג של BG,

החלפתי בדרך 4 פלאגים של Denso, ושמתי שמן מנוע של XADO 10W40 חצי סינטטי, XADO זו חברה שנחשפתי אליה במהלך הלימודים שלי והחלטתי לנסות,

אני חייב להגיד שזו אחת ההחלטות הטובות שלי- שמן מעולה! פעולת מנוע שקטה וחלקה יותר, הנעה קלה יותר, סל"ד סרק התייצב כמעט לחלוטין, ועוד יותר הופתעתי

כי הוא באותה דרגת איכות בדיוק כמו של AcDelco שהיה לפני, דרגה API SL.

scaled.php?server=35&filename=img2801w.jpg&res=medium

-החלטתי גם לנסות את התוסף ג'ל קראמי של XADO שלפי הנתונים שלהם זה נראה קצת מוגזם לדעתי מה שהוא אמור לשפר, שיפור של +-20% בתצרוכת הדלק,

מעלה קומפרסיה בחזרה לנתונים המקוריים, משפר האצת מנוע, הפחתת רמת גזי פליטה ...

4da06316c0811-250x250.jpg

http://www.xado.com/global/index.php?route=product/product&path=36&product_id=102

זהו תהליך של 3 תוספים, אחד בכל 100-250 ק"מ והתהליך מושלם לאחר עוד 1500 ק"מ, נכון להיום אני כבר 200 ק"מ אחרי 3 התוספים

יש לי תצרוכת דלק ממוצעת שעשיתי , 10.5ק"מ לליטר בנסיעה משולבת.

עשיתי בדיקת קומפרסיה, 220-215 בכל הצילינדרים - מעולה!!!

ברגע שהתהליך יושלם אני יבצע בדיקת קומפרסיה ויחזור עם תוצאות, בנתיים אני יכול להגיד שיש כבר שיפור קטן בתצרוכת דלק.

זה נכון

פורסם

-עכשיו לגג, אמרנו קבריולט, אמרנו גשם, הגג הוחלף לפני כמה שנים ועדיין ניראה טוב, אבל, הגג בצבע לבן מושך את העיניים(אני לא אוהב) והיו נזילות קטנות בין החיבורים, ואין חלון אחורי !!! מי שעשה את הגג,

כניראה חסך לעצמו כמה גרושים, לא רוצה להגיד מה אני חושב עליו.

דיברתי עם כמה רפדים שמתעסקים עם זה בארץ, ולא רצו פחות מ-8000 ש"ח! ניגשתי לאיביי, גג חדש כולל משלוח בסביבות 3500 ש"ח,

שאלתי את הרפדים כמה על התקנה, רוצים 2500 ש"ח על התקנה!!, עשיתי חושבים והחלטתי לעשות את כל הפרוייקט בעצמי.

ניגשתי ללוח השרטוט והתחילו החישובים והמדידות, בנתיים בחיפושי לאחר בד לגג, הגעתי לבד המוכר בתחום הפרגולות המוכר בשם שמשונית,

גג בד או וניל דורשים תשומת לב יתרה וטיפול אימפרגנציה כל חצי שנה, שמשונית כלום- שגר ושכח והוא גם חזק יותר, ועמיד יותר מול השמש, אז למה לא שמים אותו לכל הקבריולטים, כי הוא לא גמיש,

אז כאן החישובים שלי צריכים להיות מדוייקים מאוד, בנוסף חיבור החלקים נעשה ע"י ריתוך ולא תפירה, חזק יותר.

הגעתי למפעל קיבוץ העוגן בשם העוגנפלאסט, נקנה בד שמשושנית בצבע שחור האיכותי

והיפה ביותר, וניגשתי למפעל שעושה את החיתוכים וההלחמות, יד ביד איתו עשינו הכל ביחד, לא הבין איך נפלתי עליו, אני גם משלם לו וגם עוזר לו

לפני:

scaled.php?server=651&filename=img2379my.jpg&res=medium

scaled.php?server=812&filename=img2386m.jpg&res=medium

אחרי:

scaled.php?server=12&filename=img2770xc.jpg&res=medium

scaled.php?server=560&filename=img2772y.jpg&res=medium

scaled.php?server=84&filename=img2728ff.jpg&res=medium

לסיום, ניקיתי וסידרתי את כל מעברי המרזבים של המים, החלפתי את כל הגומיות של הגג ושל החיבורים, והיום, טיפה לא נכנסת, רכב יבש וחם,

נותר לי לעשות מתיחות אחרונות של הגג, צריך קצת זמן ויום שמש.

-תא המנוע היה מלא מידי לטעמי, ולא היה נגישות כמעט לכלום, כל הסתכלות קטנה הייתי צריך לפרק את הצינור + בית פילטר האויר(INBOX) הגדול והמגושם הזה:

scaled.php?server=543&filename=renaultinbox.jpg&res=medium

נרכש צינור יניקה ופילטר של חברת RamAir מאנגליה, עבר שימון ונכנס לרכב, קיבלתי מרווח, שיפור תגובת מנוע בטורים גבוהים, ומוזיקה לאוזניים :)

scaled.php?server=851&filename=img2779fe.jpg&res=medium

scaled.php?server=138&filename=img2782o.jpg&res=medium

-כיוון פרונט:

בנסיעה בקו ישר, ההגה היה נוטה מעט ימינה 2-3 מעלות, נעשה כיוון פרונט.

זה נכון

פורסם

ינואר:

-המזגן:

צינור המחבר בין המעבה למדחס היה סדוק הצינור הוחלף לחדש, הוחלף רדיאטור קירור חדש(מפירוק), הוחלפו כ-ל גומיות האטימה, וואקום וגז, תוצאה - מזגן מקפיא!!! מוכן לקיץ :)

-לאחר חיפושים רבים נמצאה רנו 19 הידוע בשם - תורמת איברים, סוף סוף החלפתי דברים קטנים שהציקו לי כמו :

ידיות הדלתות הפנימיות נסדקו במהלך השנים, הקליפסים של הכיסויים לרמקולים מקדימה היו שבורים, מתג חלונות החשמל של הנוסע עבד הפוך, מכסה דלק היה חסר, הפלסטיק מסביב למצת, כנפונים מסביב לגלגלים, ועוד...

בקיצור הכל הושלם, ויש לי הרבה ספיירים :)

את מכסה הדלק החלפתי וצבעתי השבוע, אז יש תמונות של התהליך:

מכסה הדלק היה בצבע אפור, אז היה צריך לצבוע.

הרכב ללא המכסה:

scaled.php?server=845&filename=img2762f.jpg&res=medium

הצביעה (2 שכבות):

scaled.php?server=705&filename=img2759fj.jpg&res=medium

פירוק והרכבה:

scaled.php?server=21&filename=img2763yo.jpg&res=medium

scaled.php?server=718&filename=img2764mn.jpg&res=medium

התוצאה הסופית:

scaled.php?server=85&filename=img2766m.jpg&res=medium

scaled.php?server=848&filename=img2768w.jpg&res=medium

תמונות נוספות של הרכב עם מכסה הדלק, אפשר לראות בחלק מהתמונות למעלה.

יש עוד כמה פרוייקטים קטנים שלא צילמתי, אני יצלם ויעלה בהמשך, וכמובן יש פרוייקטים עתידיים שבהם יעלו תמונות מקיפות יותר... 8)

זה נכון

פורסם

אני חושב שזה רכב מאוד יחודי.

אכן, אלוהים המצא בפרטים הקטנים וזה מאוד חשוב לסדר את ולהחליף את כל הפלסטיקים השבורים והסדוקים.

הגג, שיש לו חלק מאוד משמעותי בהופעה של הרכב, לא נראה טוב. מצטער אבל החיסכון פה בא על חשבון האיכות.

גג מקורי נראה כמו גג מקורי, כל דבר אחר נראה כמו אוהל שמולבש על האוטו.

היית מביא גג ב 3.5K אין מנוס...

הקאפות החסרות גם פוגמות ברכב, זו הזדמנות לשדרג לגאנט חדש לא?

תהנה ממנו ובהצלחה בהמשך השיפוץ.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

יפה סוף הדרך!!!! ראיתי את האוטו הזה לפני כ6-7 שנים ליד שפרעם ופירגנתי לבנאדם שיש לו אוטו כזה יפה, ועכשיו טוב לדעת שיש מישהו שהולך לשמור עליו.

DROZD

פורסם

כל מה שיש לי לכתוב,הוא שאני מודה לאל שאתה זה שרכשת את האוטו ממני.

ההשקעה פשוט מדהימה,והתוצאה בהתאם.

פשוט סידרת תא כל הדברים שהציקו לי ברכב.ואני שמח שהרכב הגיע לידיים אוהבות.

המשך כך ידידי.ואם תטרך משהו,רק צלצל.

נ.ב בהזדמנות שאתה באיזור יש איזה פלסטיק שמחכה לי במחסן בשבילך...:wink:

renault megane 5dr 2010 1.6

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

נציג מכירות רנו-אולם תצוגה ת"א-קרסו מוטורס.

פורסם

עוד פרוייקט שכבר עשיתי לפני חודש בערך ורק היום צילמתי.

החלפת טלסקופים של הגג:

מערכת סגירת ופתיחת הגג אצלי ברכב היא ידנית (וטוב שכך), יש 4 טלסקופים שתומכים בפתיחה וסגירה שבזמנו עשו משהו והיום כבר עושים כלום,

בחיפושים של חודש בערך לא מצאתי כלום ובטח לא מקוריים.

הגעתי דרך איביי למישהו שמוכר טלסקופים STABILUS גרמניים מקוריים בארץ, מצאתי טלסקופים אבל לא עם הכוחות והמידות המדוייקות, למזלי שכן שלי חרט,

אז הוא חרט לי את המידות שאני צריך ומתאמים חדשים, והיום אני פותח וסוגר עם הזרת .

אז יש תמונה רק של התוצאה הסופית:

img2830q.jpg

img2828gr.jpg

בתמונה המצורפת חלק מהטסלקופים החדשים והישנים.

IMG_2796.jpg

זה נכון

פורסם

היבואן של טלסקופים סטביליוס הגרמני היא :חברת רדקו מרחוב ריבל .בתל אביב

שרות טוב ומחירים הוגנים .הזמנתי משם טלסקוף בלעדי לאלפא .הוזמן עבורי במיוחד מגרמניה בזמן קצר ובמחיר הוגן

פורסם

עבודה יפה וכל הכבוד על ההשקעה הארוכה, בזמן וכסף.

אני מציע לך לחבור למי שידוע בכינוי ובשם "בני ל"

בנוסף להיות איש מקצוע מעולה הוא עם נסיון עצום ברכבי רנו, שיפץ 15 אחת צהובה-כתומה ואפילו רולס רויס ואחרות , וגם איש מעניין ונחמד (אן עברת את מבחני הקבלה...).

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

שיפוץ ממש יפה לרכב מיוחד ודי נדיר בארצנו.

נהנתי לראות את התמונות של השיפוץ. :-)

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

• תוכן חדש...