Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ראשית כל זוהי הודעתי הראשונה כאן. אני קורא כאן די הרבה האמת אבל זוהי הודעתי הראשונה.

אוסיף ואציין שעברתי(יותר נכון-חפרתי) במנוע החיפוש, אך לא מצאתי תשובה ממשית שיכולה לעזור לבעייתי.

אז כך, רכשתי לפני מס' ימים את הרכב הנ"ל( 206 sx, מנוע 1600 ידנית, 110 כ"ס, מודל 2002) עם 150K.

עשיתי ישר טיפול קילומטרז' וטיימינג. את הטיפול ביצע מכונאי הרכב שלי מזה מס' שנים.

קיבלתי את הרכב לאחר הטיפול, בנסיעתי הראשונה בעיר, לאחר רבע שעה של נסיעה חום המנוע הראה 70(משהו מוזר),

החלטתי לעצור בצד ולהשאיר את הרכב מונע, פתחתי מכסה מנוע וראיתי שהמאוורר לא עובד, הדלקתי מזגן ועדיין אין תגובה מהמאוורר.

חזרתי לרכב וראיתי שחום המנוע לאחר כרבע שעה של עמידה בצד מטפס גבוה טיפה לפני האדום.

למחרת בבוקר ניגשתי ישר למוסך מורשה פגו ותארתי את הבעיה.

לאחר בדיקת מאוורר הוא נמצא תקין וגם המנוע שלו, המכונאי בדק טרמוסטט וגילה שאין ברכבי טרמוסטט ושם אחד חדש, ועדיין כשהרכב מונע במוסך חום המנוע מזנק גבוה קצת מתחת לאדום.

במוסך החליטו לפרק משאבת מים ולבדוק אותה, היא נמצאה תקינה לחלוטין והוחזרה למקומה.

כעת במוסך אומרים שיכול להיות שזה היוניט חום, הזמינו את החלק היום ומחר ירכיבו אותו, בתקווה שהתקלה תסתיים.

כמו-כן בוחן המוסך הראה לי שהרכב היה מחובר למחשב והוא לא מאתר את התקלה, ובנוסף לזאת ציין שהרדיאטור נראה תקין לחלוטין ואם הבעיה היא לא היוניט חום, יתכן והבעיה במחשב מנוע(או משהו כזה).

שאלתי היא האם הם עשו משהו לא נכון או סתם רוצים לגזול את כספי(אני לא מבין גדול ברכבים), האם למישהו קרה מקרה זהה פחות או יותר?

פורסם

ברוך הבא לפורום!

תתחדש על הרכב!

לגבי הבעיה, קרה לי מקרה דומה, ומכאן גם התגובה שלי בהמשך, לגבי המוסך, לא יודע להגיד לך. ובכל מקרה, הנה כמה דברים שכדאי שתבדוק: 1.האם החימום ברכב עובד?

2. האם בוצע ניקוז אויר כנדרש, ולפי הספר?

3. האם ידוע לך מהו מצב הרדיאטור (סתום או לא)?

אם תשובתך ל.1 היא לא, אז ש לנקות את רדיאטור החימום הפנימי, וכדאי גם את הרדיאטור הראשי, ולאחר מכן לבצע ניקוז אויר כנדרש. אם תשובתך ל-1. היא כן, המשך לשאלה 2.

אם תשובת לשאלה 2 היא לא, בצע ניקוז אויר כנדרש, והמשך לסעיף 3. במידה וניקוז בוצע כנדרש בדוק את 3.

במידה והרדיאטור הראשי שלך סתום, בצע ניקוי, ותנקה גם את הפנימי, ולאחר מכן בצע ניקוז אויר כנדרש.

אגב, איך המכונאי בדק טרמוסטט וקבע שאינו קיים?

פורסם

שאתה אומר חום מנוע למה אתה מתכוון? יש שני מדדי חום ב XS צד ימין חום שמן , צד שמאל חום נוזל קירור.

פורסם

תודה רבה לך!

לגבי שאלה 1: כן, החימום ברכב עובד, הקירור לא.

לגבי שאלה 2: לגבי ניקוז האוויר - אשמח אם תפרט מה זה שאדע לענות.

לגבי שאלה 3: איני יודע מה מצב הרדיאטור, במוסך מורשה של פגו היום, בוחן הרכב אמר לי אחרי כל הקטע עם החלפת הטרמוסטט ופירוק ובדיקת משאבת המים שהוא לא חושב שזה הרדיאטור משום שהוא נראה בסדר גמור.

ובקשר למשפטך האחרון, הבוחן אמר לי אחרי שהם בדקו את המאורר ותקינתו "בדקנו את הטרמוסטט אבל גילינו שאין לך, אולי מישהו לפניך הוציא אותו, אז שמנו לך חדש" (אגב-לכן שאלתי אם יש סיכוי שגוזלים ממני כסף, ואכן היה לי טרמוסטט ופשוט שמו לי חדש[אם בכלל] סתם בשביל עוד כמה ג'ובות בשבילהם).

*אגב שכחתי לציין שלאחר החלפת טרמוסטט המאוורר עדיין לא נכנס לפעולה.

שאתה אומר חום מנוע למה אתה מתכוון? יש שני מדדי חום ב XS צד ימין חום שמן , צד שמאל חום נוזל קירור.

צד שמאל, חום נוזל הקירור.

פורסם

ניקוז אויר, זה תהליך שנועד להוציא את שאריות האויר ממערכת הקירור.

כמובן שאם יש סתימות ברדיאטורים (הראשי, והחימום הפנימי), הניקוז לא יעיל.

המשפט "בדקנו את הטרמוסטט אבל גילינו שאין לך...." לא מתיישב לי טוב, אבל מצד שני, אין לי מושג איך בדקו את העניין.

בגדול, הוא היה צרי קודם להגיד לך שיש חשד שהטרמוסטט לא תקין (וגם אז, אם אין טרמוסטט או שהוא תקול - הוא היה נשאר על מצב פתוח ואז היה לוקח שנות אור לחום המנוע לעלות - בעיקר בחורף), ואז כשהוא היה מפרק על מנת לבדוק את הנושא - היה מודיע שהוא לא קיים....אז כמו שאמרתי, לא יודע מה התהליך שנעשה, ולא יכול להגיד אם היה תקין או לא.

פורסם

האמת, בגדול - לפי הודעות שקראתי כאן עוד אתמול בלילה, הבנתי שיכול להיות שזה טרמוסטט/יוניט.

היום בבוקר שאלתי עוד לפני תחילת עבודה אם יש סיכוי שזה טרמוסטט/יוניט והוא אמר "הכל יכול להיות", אנו נבדוק.

המכונאי התחיל ובדק את המאורר והמנוע שלו לראות שהוא אכן עובד, והוא נמצא עובד ותקין, אך לא נכנס לעבודה.

לאחר מכן כמו שאמרתי כבר(וגם לי מסתדר!), החליפו את הטרמוסטט. שלב אחרי זה הבוחן אמר שהם פירקו ובדקו משאבת מים והיא תקינה(עכשיו-אם מפרקים משאבת מים-מרוקנים ממנה את המים או משהו?).

בשלב האחרון הבוחן לקח אותי לרכב והראה לי שהוא מחובר למחשב ושהוא לא מאתר תקלה, נגיד. הוא אמר שמחר החלק-היוניט חום יגיע והם ירכיבו אותו ויראו אם הבעיה נפתרת.

אם אתה אומר שצריך ניקוז אוויר, הם בתור מוסך מורשה לא חשבו על כזה דבר? אולי עליי להגיד להם מחר שיעשו ניקוז אוויר?(זה סיפור?מורכב? מה העלות הכספית?)

עכשיו, לגבי הטרמוסטט שאתה אומר באם הוא היה פתוח אז היה לוקח שנות אור לחום מנוע לעלות.

אצלי החום מנוע ברכב כשהוא עמד שם לקח באיזור החצי שעה להגיע אל עבר האדום. האם זה מצביע על בעיה חמורה מאוד שלא קשורה לתרומסטט/יוניט/רדיאטורים?

פורסם

ניקוז אויר זה תהליך של 3 וחצי דקות על השעון, ומבצעים אותו תוך כדי שממלאים נוזל קירור (מכונאי שמתעסק עם פיז'ו יודע עד כמה הוא קריטי לתהליך).

וכן, אם מפרקים משאבת מים, צריך אח"כ למלא את נוזל הקירור מחדש.

טרמוסטט סגור - זה מצב שבו הטרמוסטט לא מאפשר סירקולציה של המים מהמנוע לרדיאטור.

טרמוסטט פתוח - זה המצב שבו הטרמוסטט מאפשר סירקולציה של המים מהמנוע לרדיאטור.

בגדול, גם אם הייתה תקלה בטרמוסטט (ברוב הגדול של המקרים, הוא נשאר פתוח), למנוע היה לוקח המון זמן להגיע לטמפ' עבודה. ואם המנוע עדיין מתחמם, אז הבעיה היא לא בו.

פורסם

אז לפי מילותייך, אני יכול להסיק לאחר שהם פירקו משאבת מים והציאו נוזל קירור ומילאו חדש לאחר הרכבה, שהם אכן ביצעו ניקוז אוויר(הרי הם מוסך מורשה פיגו:wink: ).

עכשיו - באם הבעיה היא גם לא התרמוסטט, מכיוון שהם החליפו אותו ומדד חום המנוע עדיין עולה, סביר להניח שזה היוניט חום? או שגם לא, ואני הולך לאכול אותה פה חזק באיזה משהו?

פורסם

אם הכל בוצע כמו שצריך, והכל נמצא תקין, קרי: הרדיאטורים נקיים, ללא נזילות, וללא סתימות, ניקוז אויר בוצע כמו שצריך, משאבת המים תקינה, הטרמוסטט תקין, נוזל קירור איכותי, והיוניט לא מזייף (אגב, יכול להיות שלוח המחוונים ברכב תקול?) - רק במקרה כזה יכול להיות מצב לא נעים...

אבל מניסיון שלי, המנועים האלו עמידים (הרבה יותר ממה שמספרים עליהם), קודם חכה ליוניט, אח"כ תבדוק גם את לוח השעונים (סתם תחושה), ואם כל זה לא יעזור - תחזור לפה שוב, וקבל עצות ממומחים גדולים יותר, ואנשי מקצוע (אני בסה"כ הייתי בסרט שלך, אצלי זה היה רדיאטור סתום שמנע ניקוז אויר תקין).

פורסם
אם הכל בוצע כמו שצריך, והכל נמצא תקין, קרי: הרדיאטורים נקיים, ללא נזילות, וללא סתימות, ניקוז אויר בוצע כמו שצריך, משאבת המים תקינה, הטרמוסטט תקין, נוזל קירור איכותי, והיוניט לא מזייף (אגב, יכול להיות שלוח המחוונים ברכב תקול?) - רק במקרה כזה יכול להיות מצב לא נעים...

אבל מניסיון שלי, המנועים האלו עמידים (הרבה יותר ממה שמספרים עליהם), קודם חכה ליוניט, אח"כ תבדוק גם את לוח השעונים (סתם תחושה), ואם כל זה לא יעזור - תחזור לפה שוב, וקבל עצות ממומחים גדולים יותר, ואנשי מקצוע (אני בסה"כ הייתי בסרט שלך, אצלי זה היה רדיאטור סתום שמנע ניקוז אויר תקין).

שאלתי היום במוסך - אין נזילות משום מקום ברכב.

משאבת מים תקינה, טרמוסטט חדש(הם שמו), נוזל קרור שמו משום שהם בדקו את המשאבת מים(אני מאמין ששמו משהו איכותי, סביר להניח), רק לגבי הרדיאטורים אני לא יודע משום שהם לא בדקו, אך הבוחן אמר שהוא נראה תקין לחלוטין).

מה שנשאר - יוניט חום שמחר יוחלף ונראה מה הלאה.

לגבי לוח שעונים ידידי - סקלת המד סל"ד לא עובדת, כך רכשתי את הרכב(אגב לידע כללי למי שיקרא מתישהו תנושא הזה-עלות תיקון דבר כזה בין 400-500 ש"ח, בדקתי).

אבל אני דווקא לא חושב שלוח שעונים מזייף, משום שהמד חום מנוע היה קרוב לאדום וראיתי מין אדים שיוצאים ממכסה המנוע, למחרת בבוקר(שזה היום) ישר ניגשתי למוסך מורשה.

החשש שלי שבעל הרכב הקודם לא בישל לי איזה דייסה ואני יאכל אותה פה עם כסף.

למה גם פירוק ושליחת רדיאטור לניקוי/בדיקה זה ים כסף =\

פורסם
אוקיי עדכון מהשטח- החליפו יוניט, וכעת הם אומרים שהם בודקים מינוסים ואז את הפלוסים.

אפשר פירוש? :?:

עריכה:

התקלה טופלה, החום מנוע תקין(באיזור 90 טיפלה פחות, כשעובר את ה90 וקצת המאורר נכנס לעבודה).

הוחלף טרמוסטט ויוניט חום, משאבת מים עברה ניקוז אוויר ומולאו מים חדשים ומקוריים.

סה"כ עלות תיקון :1136 ש"ח כולל מע"מ ולאחר 10 אחוז הנחה.

מחיר סביר?

סליחה על הדאבל! רציתי לעשות ערוך ויצא צטט, אופס.

• תוכן חדש...