Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום עלתה שאלה מעניינת בוויכוח ביני לבין מישהי במקום עבודתי. שנינו עושים שירות לאומי באותו מקום, היא דתייה ואני חולה סכרת נעורים. שנינו מקבלים מאותה אגודת התנדבות 22 ימי מחלה בשנה מלאה (1.9-1.9).

עכשיו אמרתי לה, שאין פה צדק כי אני בן אדם חולה ואם נותנים לבין אדם בריא X ימי מחלה אז אני צריך לקבל X+Y (כאשר Y>0 למתחכמים אם יש כאלו). היא לא הסכימה איתי ואמרה ש22 זה מספיק לכולם, הגבתי לה כאשר אם נותנים 22 ימים לבן אדם חולה, אז בן אדם שהוא בריא צריך לקבל פחות.

התקשרתי לנציגת האגודה שאני בקשר איתה, העלאתי את הנושא וחוץ מלגמגם לא היה לה מענה.

השאלה שלי, בעיקר לבקיעים בחוקי התעסוקה, האם בתור בן אדם חולה מגיעים לי יותר ימי מחלה או הטבה אחרת כלשהי במקום עבודה בנושא של היעדרויות ?

תודה לעוזרים הנכבדים.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

22 ימי מחלה בשנה?

אני מקבל 5 ימי מחלה בתשלום בשנה (חי בקנדה)

מה שנקרא - צרות של עשירים.

ובכל מקרה, הטיעון שלך קצת הזוי - למה לקחת את זה רק לתחום הבריאות?

בוא ניתן יותר כסף לאנשים עניים יותר.

בוא נאפשר לאנשים שגרים רחוק יותר, להגיע מאוחר יותר

וכו' וכו'.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

תחשוב גם באיזה מצב זה מעמיד מעסיק , שיודע שמראש יתן לך יותר ימי מחלה?

אתה מוריד לאוכלוסיה שלמה את הסיכוי ליהיות מועסקים עוד קצת.

22 יום זה מעל הנורמה הרי גם ככה.

אני לא אומר שלא צריכה להיות בך התחשבות בתור חולה כרוני , אלא שתחשוב שניה על שני צדדי המטבע.

הפתרון צריך להיות יותר אינטיליגנטי לדעתי וברוב המקרים פרטני (אופציה לעבודה מרחוק לדוגמא)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

1. החוק מחייב לתת רק 18 ימי מחלה בשנה.

2. החוק בכלל לא מחייב את המעסיק לשלם על כל יום מחלה. על היום הראשון (ברצף) כלום, על השני והשלישי 37.5%, ועל הרביעי והלאה 75%.

רוב המעסיקים משלמים 100% על כל ימי המחלה למרות שהם לא חייבים. (בין היתר כי לא רוצים שעובדים חולים יגיעו וידביקו את כולם)

3. אתה בכלל בשירות לאומי, חוקי העבודה לא חלים עליך.

4. מה ז"א "לא נותנים לך עוד ימי מחלה"? מה כבר יקרה אם תהיה חולה יותר מ22 ימים בשנה? יפטרו אותך? לא יכולים. יורידו לך מהמשכורת שאין לך?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

2. החוק בכלל לא מחייב את המעסיק לשלם על כל יום מחלה. על היום הראשון (ברצף) כלום, על השני והשלישי 37.5%, ועל הרביעי והלאה 75%.

רוב המעסיקים משלמים 100% על כל ימי המחלה למרות שהם לא חייבים. (בין היתר כי לא רוצים שעובדים חולים יגיעו וידביקו את כולם)

אני זוכר שבדקתי את העניין לאחרונה ואני דיי בטוח שזה היה כלום ביום הראשון, 50% בשני ו100% מהשלישי והלאה.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

לגבי גובה התשלום WIL צודק.

למקרים מיוחדים כמו המקרה שלך יש את מושג הנכות. אף אחד לא ישלם לך יותר ימי מחלה מלאדם אחר כי אז למה בכלל להעסיק אדם שלא רק נעדר יותר אלא גם דורש תשלום נוסף עבור ימי הנזק שהוא גורם. לעומת זאת אם אתה בא עם נכות אז אני כמעסיק יודע מראש מה המגבלות ולא נעושא בנזק מעבר לאבדן ימי עבודה שלקחתי מראש בחשבון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני מתנדב, אני מקבל 3 ש''ח לשעה נראה לי שזה לא כזה קריטי. פשוט קצת אבסורד שאם במסגרת כזאת שהיא הרבה יותר גמישה כביכול נותנים לאנשים בריאים וחולים אותו דבר זה לא הכי לגיטימי.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

תשמע, לא רוצה להיות מנייאק אבל חולה סכרת לא צריך יותר ימי מחלה מאדם בריא.

חולה סכרת ששומר על איזון, מבחינתי הוא אדם בריא לכל דבר והוא לא מועד יותר למחלות.

חולה סכרת שהסכרת שלו לא מאוזנת הוא אידיוט ומהר מאוד הוא ייגלה את התוצאות המאוד בעייתיות של זה.

פורסם

נקמיצי'י - אני אהיה גס, אבל הפוסט שלך אינו במקומו.

איזון של סכרת אינו עניין פשוט גם למטופל בעל שיתוף פעולה יוצא מהכלל. יש יותר מדי גורמים משפיעים שאינם בשליטה.

חיי היום-יום שלהם מוגבלים על ידי צורכי האיזון - חייבים לאכול, לבצע בדיקות ולקחת תרופות לפי תוכנית מדוקדקת בלי הרבה גמישות. בלי משטר קפדני הם מסתכנים בסיבוכים - היפוגליקמיה מסכנת חיים או איזון לא מספק הגורם סיבוכים חריפים וארוכי טווח.

לא מעט חולי סכרת אינטליגנטיים וקפדנים מתקשים להגיע לאיזון סביר.

ועל סיבוכי המחלה כנראה שאינך יודע הרבה.

העובדה שאחוז גבוה מהחולים מטופלים ומאוזנים היטב אינה מקלה את חומרת המחלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספירל - אני לא התכוונתי לפגוע באף אחד ותאמין לי שאין צורך ללמד אותי על סכרת, אני יודע עליה הרבה יותר מרוב האוכלוסייה.

אבל תסביר לי, למה חולה סכרת צריך יותר ימי מחלה מאדם אחר? (באמת, לא בקטע מזלזל) - נגיד חולה דיאליזה צריך להיות 2-3 ימים בשבוע בבית חולים - ברור שאי אפשר לנהל ככה חיים ולעבוד.

סבבה.

חולה סכרת מצבע את בדיקות הסוכר בבית, את התרופות לוקח בבית. אם יש צורך בבדיקות דם רוטיניות וביקורים אצל הרופא הוא יכול לעשות את רובם אחרי הצהריים או בבוקר לפני העבודה. כמו שאר האנשים.

אם זה חולה סכרת לא מאוזן שהסתבך - זה כבר משהו אחר.

פורסם

חולה סכרת אינו מקבל יותר ימי מחלה מאחרים, כל עוד אין סיבוכים.

אני מניח שאתה מדבר על חולי סכרת מסוג 2 שבדרך כלל נוטים לארועים קיצוניים של עליה וירידה חדים בערכי הסוכר פחות מחולי סכרת נעורים. חולי סכרת נעורים נתונים יותר הן לירידות חדות ומסכנות חיים בערכי הגלוקוז, ומאידך לסיבוך הקרוי קטואצידוזיס סכרתי הנובע מעליה חדה בערכי סוכר הדם בליווי שורה ארוכה של שינויים ביוכימיים ופיזיולוגיים מורכבים המהוים מצב חירום רפואי.

תוסיף על זה את הסיבוכים הכרוניים של סכרת רבת שנים - עוורון, מחלות כליה, מחלות לב, מחלות כלי דם, מחלות עצבים, רגל סוכרתית וכו' וכו' וכו' כבר מדובר בנכויות קשות שחלקן בהחלט פוגעות קשה בכשר העבודה, וחלקן בהחלט גורמות נכות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם להיות ממש מעצבן אז

1. סכרת נעורים זה מושג שכבר לא קיים :wink:

2. אתה יודע כמה מקרים של קטואצידוזיס היו בשנה האחרונה בישראל?

בלי קשר, לא משנה סוג סכרת והסיבוכים של הסכרת שמגבילים ושאת חלקם פירטצ מונעים עבודה, לא המחלה המקורית.

(כאילו אם מישהו חולה סכרת וכתוצאה מכך נפגעו לו כלי הדם בעין וכתוצאה מכך הוא איבד את הראייה לא יפסיק להיות נהג מונית בגלל שהוא חולה סכרת אלא כי הוא עיוור)

אתה יודע מה, זה גם לא חשוב לדיון, סתם הערתי פרט לא חשוב במיוחד.

חולים שהם חולים שזקוקים ליותר ימי חופש בד"כ לא עובדים ובטח לא במשרה מלאה, מוכרים כנכים ומקבלים קצבאות. זה מה שרציתי לומר. סליחה על הסטייה מהנושא ורפואה שלמה לכל החולים.

פורסם

הסיבה שלכולם (לבריאים ולחולים כרונית.) יש את אותם ימי מחלה בחוק זה כי אלו ימי מחלה

אדם אשר חולה יתר על מידה נקרא כאשר הוא מאושפז

גם אם עברת את מכסת ימי המחלה שלך אך הינך מבלה מעבר לכך באישפוזים תכופים הינך יכול לתבוע תשלום מביטוח לאומי ולא מהמעביד עד 90 ימי אשפוז

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
אם להיות ממש מעצבן אז

1. סכרת נעורים זה מושג שכבר לא קיים :wink:

2. אתה יודע כמה מקרים של קטואצידוזיס היו בשנה האחרונה בישראל?

אני מודע למינוחים בסכרת, פשוט פותח השרשור השתמש במונח מסויים אז המשכתי באותו מינוח.

מסכים אתך שנושא הדיון כלל אינו סכרת, אבל, שוב, העניין עלה בגלל פותח השרשור. איננו יודעים מה טיב האיזון שלו ולכן עד כמה הוא מוטרד מהנושא, כלומר באיזו תדירות יש לו ארועים חריפים הפוגעים בכושר עבודתו באופן חולף (ארקו - העניין שהזכרתי אינו מעניננו בפורום, בבקשה אל תרחיב).

לגבי עניין ימי המחלה והנכות - צריך להבחין ביניהם, שכן מדובר בנושאים שונים לחלוטין. ימי המחלה נועדו לטיפול והתאוששות ממחלות חריפות. הדוגמא שציינת - נהג המונית המאבד את רשיונו משום שראייתו נפגעת אינו שייך לתחום זה אלא לתחום אבדן כושר עבודה ונכות שבמסגרתם מפוצה מי שמאבד את כושרו לעבוד לתקופה ממושכת או לצמיתות.

• תוכן חדש...