Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

יו"ר המועדון החמש נחום קדמיאל קיים החודש פגישה עם משה ימיני, ראש תחום ייצור סחר וייבוא במשרד התחבורה.

נושא הפגישה היה ייבוא אישי של חלקי חילוף, בדגש על שחרור מהיר ללא צורך באישור רשמי ממשרד התחבורה, לאותם פריטים שאין להם שום משמעות בטיחותית. ראו בקובץ המצורף את הרשימה המלאה של הפריטים לשחרור מהיר (הוקלד בוורד בגלל גודל הקובץ; את הנייר הרשמי אפשר לקבל במשרד המועדון).

להלן סיכום הפגישה:

1. הנחיות משרד התחבורה בנושא שחרור מהיר ברורות. על כל חבילה העונה לדרישות "שחרור מהיר" מוטבעת חותמת ע"י פקח משרד התחבורה: "לא נדרש אישור רשמי ממשרד התחבורה", בציון תאריך מתן ההיתר לשחרור. מכאן הדואר צריך לשלוח את החבילה לנמען במקביל למילוי טופס פרטים בלבד, ללא צורך במעורבות משרד התחבורה.

2. הסתבר כי משרד התחבורה ביצע מעקב משלו בנושא וגילה כי מגיעות בקשות של "שחרור מותנה" לבעלי חבילות אשר קיבלו שחרור מהיר שנשלחו ביוזמת דואר תל אביב. יצוין כי "שחרור מותנה" הינו שחרור המחייב אישור משרד התחבורה, והוא נדרש בייבוא חלקים בעלי משמעות בטיחותית.

3. בעקבות הממצאים קיים מר ימיני פגישת עבודה ביום 14/2/12 בהשתתפות נציגי דואר ת"א, נציגי מכס מרכז ור"צ הפקחים, במהלכו הסתבר כי הדואר פעל על דעת עצמו ושלח את מייבאי החבילות למשרד התחבורה בנוהל "יבוא מותנה" במקום שחרור מהיר, וזאת משיקולים כלכליים של הדואר.

4. לאור הנתונים שנתגלו ביטל משרד התחבורה באותו דיון את הצורך במילוי פרטים בטופס שחרור מהיר, וניתנה הנחייה כי חבילה אשר ניתן לה שחרור מהיר ע"י פקח משרד התחבורה יבוצע השחרור המהיר הלכה למעשה ללא כל דרישה למילוי טופס כלשהוא. ההנחיה הינה מיום 14/2/12.

5. מספר חלקי החילוף לשחרור מהיר הוגדל, כפי שהובטח לנו בדיון הקודם – ראו קובץ מצורף.

6. מועדון החמש מודה למר משה ימיני על האוזן הקשובה ועל הירתמותו לטובת חברי המועדון ולציבור האספנים במדינת ישראל.

בברכה,

רון פז

דובר מועדון החמש

רשימת חלפים לשחרור מהיר.doc

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

התקדמות מבורכת, אך עם זו - השיטה עקומה.

כמות החלקים שאין לה שום קשר בטיחותי שלא מופיעה ברשימה, היא אדירה.

סתם לדוגמא, חלקים או אטמים של קרבורטורים, גלגלי שיניים של טיימינג, מרימים, מותחנים, חלקי תיבות הילוכים, בוכנות, רינגים, תלתלים... אפשר להמשיך שעות.

לא יותר הגיוני להגדיר רשימה של חלקים שהם באמת בטיחותיים כגון חלקים מוגדרים של מערכות בלימה והיגוי?

חלק פלסטיק של האינטריה הוא לא חלק בטיחותי, אבל עפ"י הרשימה יעצר, הרי זה לא המפסקים עצמם...

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

השיטה עקומה באופן נוסף

הנוהל הזה עובד רק בדואר ת"א

לא בדואר חיפה ולא בנתב"ג ולא בנמלים.

כך שמי שלא גר במרכז עדיין חייב למלא בקשת יבוא כמו פעם גם לבורג

למה את זה לא מעלים בפגישות עם משרד התחבורה אני יכול רק לנחש, אני בטוח שאם הנוהל היה עובד רק בחיפה מייד היתה קמה צעקה גדולה.

בסך הכל צריך שיום אחד בשבוע יבוא הממין של משרד התחבורה לדואר חיפה למיין את החבילות ה"חשודות" שהצטברו, אבל כנראה צריך דרכון כדי לנסוע לחיפה ולממין אין דרכון עדיין.

פורסם

:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

השיטה עקומה באופן נוסף

הנוהל הזה עובד רק בדואר ת"א

לא בדואר חיפה ולא בנתב"ג ולא בנמלים.

כך שמי שלא גר במרכז עדיין חייב למלא בקשת יבוא כמו פעם גם לבורג

למה את זה לא מעלים בפגישות עם משרד התחבורה אני יכול רק לנחש, אני בטוח שאם הנוהל היה עובד רק בחיפה מייד היתה קמה צעקה גדולה.

בסך הכל צריך שיום אחד בשבוע יבוא הממין של משרד התחבורה לדואר חיפה למיין את החבילות ה"חשודות" שהצטברו, אבל כנראה צריך דרכון כדי לנסוע לחיפה ולממין אין דרכון עדיין.

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

לא יותר הגיוני להגדיר רשימה של חלקים שהם באמת בטיחותיים כגון חלקים מוגדרים של מערכות בלימה והיגוי...

הפעם באמת הגזמת, אומנם הדבר הרבה יותר הגיוני, פשוט וברור, אך בשביל לעשות דבר כזה האנשים במשרד התחבורה צריכים... השם ישמור, תתכוננו למילה הזו... לחשוב.

האמת, אני לא מאמין שהם עד כדי כך טמבלים (אולי רק קצת). הם פשוט לא באמת רוצים לשנות משהו.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

רק רוצה להבהיר, אין לי מילה רעה אחת למועדון ה-5, להיפך, רק תודות.

כל התקדמות כזו היא הצלחה, שלא יהיה ספק לשניה אחת אפילו.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

קל מאוד לבוא ולומר שהשיטה "עקומה" , אז מי שחושב כך יתכבד ויפנה למשרד התחבורה וידאג "לישר" את השיטה. אבל בינתיים:

תודה לנחום קדמיאל שלמרות שהוא איש עסוק מוצא זמן להתעסק בצרכים המיוחדים שלנו.

שלמה דן גדרון

פורסם

ישר כח

אלעד

פורסם
קל מאוד לבוא ולומר שהשיטה "עקומה" , אז מי שחושב כך יתכבד ויפנה למשרד התחבורה וידאג "לישר" את השיטה. אבל בינתיים:

אז אתה אומר שאם מחרבנים לנו על הראש במנות המכה יותר חלשה?

כל כל הרשימה הזאת זה בדיחה, הנוהל צריך להיות שאין אישור משרד התחבורה פרט לרשימה מצומצמת של חלקים שהם עלק בטיחותיים למרות שגם להם לא צריך כי למשרד התחבורה יש הבנה שואפת לאפס בחלקים לרכבי אספנות.

אבל אחרת איך יעסיקו מערכת שלמה של נמחק מטרתם לאמלל את הציבור :roll:

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם
אז אתה אומר שאם מחרבנים לנו על הראש במנות המכה יותר חלשה?

כל כל הרשימה הזאת זה בדיחה, הנוהל צריך להיות שאין אישור משרד התחבורה פרט לרשימה מצומצמת של חלקים שהם עלק בטיחותיים למרות שגם להם לא צריך כי למשרד התחבורה יש הבנה שואפת לאפס בחלקים לרכבי אספנות.

אבל אחרת איך יעסיקו מערכת שלמה של נמחק שכל מטרתם לאמלל את הציבור :roll:

נראה לי שרוב המשתתפים מבינים מה היא הדרך הנכונה. השאלה היא מה אתה מציע לעשות ברמה המעשית? אתה מוכן להתפנות לדיונים עם משרד התחבורה? אתה רוצה שמישהו מהנהלת מועדון החמש יעבוד יותר קשה כדי לפתתור את הבעיה?

פורסם

שלא תבין לא נכון, אין לי ולו תלונה אחת לגבי מועדון ה5 בנושא הזה.

כל הטענה שלי היא שאנחנו צריכים להתמודד עם מצב עקום ומעוות ומה שקורה פה זה שאנחנו צריכים ללכת בין הטיפות שאיזה נמחק ממשרד התחבורה משתין עלינו.

שים לב

את דעתך "הצבעונית" על פקידי משרד התחבורה תשאיר לעצמך אחרת תיאלץ להביע אותה במקום אחר ולא בפורום

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

לדעתי הנוהל החדש לא בא לעולם כדי להקל על בעלי הרכבים (למרות שאני מברך את מועדון החמש על קידום ודחיפה של הנוהל)

אלא בא לעזור לפקידי התחבורה להתמודד עם מבול הבקשות שקיבלו, ועל פי חוק הם חייבים לענות למבקש תוך כחודש.

הם ניתחו את הבקשות וראו שרובן באות מת"א ורובן בקשות לאותם חלפים שברשימה הזאת, לכן זאת הרשימה.

אם לדוגמא פתאום כולם היו מייבאים גירים, הם היו מכניסים לרשימה גם את זה.

פורסם

חברה לאט לאט... הכל יגיע בזמנו!

כל הכבוד למועדון ה-5.:beerchug:

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם

במקרה היום שחררתי חבילה מהדואר בחיפה עם אישור משרד התחבורה (ללא צורך במפקח למזלי)

ושאלתי שם מה הנוהל עם המפקח.

אני כותב זאת כאן בתקווה שהבעייה הזאת תעלה לדיון הבא של מועדון החמש מול משרד התחבורה (שיהיה מפקח ביום קבוע פעם בשבוע בחיפה)

אז ככה זה הולך:

1. לא ניתן להתקשר לדואר\מכס חיפה כדי לדעת מתי יגיע המפקח, הוא בא "בהפתעה" ולעיתים מודיע טלפונית יום לפני, כך שלא ניתן לתאם לעצמך להגיע כשהמפקח שם.

2. המפקח מגיע "בערך" כל שבועיים, למה "בערך"? כי הדואר זה כסף קטן בשבילם והם לא באים במיוחד אליו, מה שקורה זה שכאשר מצטברות בקשות רבות מנמל חיפה והמכס במעבר מול ירדן, הם שולחים מפקח לסיבוב בצפון ולפעמים הוא מחליט לעבור גם בדואר חיפה.

3. המכס בחיפה לעיתים מטלפן לנסות להביא מפקח אם מצטברים הרבה פריטים (ולעיתים לא)

מה שניתן ורצוי כיום לעשות במידה וצריך מפקח בדואר חיפה הוא הדבר הבא:

1. להגיע ולתת או לשלוח בדואר (בסיכון שיאבד בדואר) את אישור משרד התחבורה שבידכם ואת הדף של הדואר המודיע על החבילה. אסור לשלוח בפקס!!!

2. לכתוב על הודעת הדואר בכתב ידכם "לא להחזיר לשולח, ממתין לבדיקת מפקח משרד התחבורה", כדי שלא יחזירו לשולח אם יש עיכוב בהגעת מפקח.

3. לחכות ולקוות שהחבילה תגיע אליכם הביתה או לדואר הקרוב (אני לא יודע מה לגבי המקרים שצריך לשלם מכס בנוסף).

בהצלחה

• תוכן חדש...