Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי שהשרשור הגדול של מחירי הטלויזיה בלווין/כבלים עזר לי להוזיל את העלות החודשית ולקבל הרבה יותר עבור המעות שלי, ולאחר שהדבר גרם לי לפצוח בשיחות טלפון מרובות בניסיון להוזיל עלויות שצלחו במרבית המקרים (בזק, נטוויז'ן, סלקום, פלאפון וכו').החלטתי שהקורבן הבא יהיו ספק המים המינרלים שלי, מי עדן.יש לי בבית בר רגיל עם כדים של 19 ליטר כאשר נכון להיום אני משלם 99 שח לחודש ומקבל עבורם 3 כדים של מים טעימים.למי שזה רלוונטי עבורו, אנא רשמו את המחיר אותו אתם משלמים למי עדן/נביעות כדי שנוכל להשוות מחירים ונשיג הנחות בעקבות הידע שיצטבר כאן.

פורסם

לטעמי מדובר בבזבוז מוחלט. מי הברז מצויינים ואין צורך במינרליים.

במקרר יש לי "קיוסק" לקרח ואני מחלף פילטר פעם בחצי שנה, העלות 400 ש"ח לשנה. אי אפשר להפעיל את מתקן הקרח בלי הפילטר בגלל מבנה מערכת המים.

באותו עניין - כתבה ב"כלכליסט"

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שישיית מי עדן ב 10שח

9 ליטר בשישיה

ב 99שח אתה מקבל 90 ליטר

כיום אתה משלם 99שח על 67 ליטר, אך גם על שירות ומתקן

עיניין של נוחות אבל אם צריך לחסוך אז חוסכים..

פורסם

צודקים, זה עניין של נוחות ועל נוחות משלמים.בחנויות שבהן אני עושה את הקניות המחיר הוא בדרך כלל 12-13 ש"ח כך שבחישוב שלי מדובר על הבדל זניח של מספר שקלים.בכל מקרה, אין לי רצון להתחיל לסחוב בקבוקים מהסופר שוב אבל כן יש לי רצון לשלם מחיר ריאלי בהתאם למקובל בשוק.בנוסף, יש יתרונות נוספים לבר המים ואחד מהם והוא משמעותי עבורי הוא הזמינות שלו עבור אשתי שמתעצלת כנראה להוציא את הבקבוק מהמקרר ולשתות ולכן שותה הרבה פחות ממה שהיא שותה מאז שיש לנו את הבר.

פורסם
צודקים, זה עניין של נוחות ועל נוחות משלמים.בחנויות שבהן אני עושה את הקניות המחיר הוא בדרך כלל 12-13 ש"ח כך שבחישוב שלי מדובר על הבדל זניח של מספר שקלים.בכל מקרה, אין לי רצון להתחיל לסחוב בקבוקים מהסופר שוב אבל כן יש לי רצון לשלם מחיר ריאלי בהתאם למקובל בשוק.

ומה יותר נוח מלפתוח את הברז ולמלא כוס, או לשתות ישר מהברז?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מצטער אבל לקנות מים "מינרלים" ישראלים מהגולן זה בזבוז כסף, תשתה מהברז.

מאז שהחרא של הפרות שקע למעינות שלהם לפני שנה (אתה זוכר שהיתה עצירה של שאיבה למשך חודשיים? - זה היה זה) והם מסננים את המים סינון מוחלט ואז מוסיפים מינרלים שלאחר הסינון זה אותו תהליך שעוברים המים שאתה מקבל מהברז עד כמה שאני מבין ממה שהיה כתוב בעיתונים.

או סאן-בנדטו או כלום לטעמי האישי.

אני לא יודע איזה תהליכים עוברים עין גדי.

ולמרות כל זה, אתה יכול להתקשר למי עדן ולהגיד, "יקר לי, אני לא יכול להרשות לעצמי יותר את הכדים" ולראות איך הם יגיבו, גם 10 שקלים בחודש זה כסף :-)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

בריטה זה נחשב? :oops:

אני עכשיו מחפש פיתרון למים של ת"א (לא יודע למה פה, מכל המקומות בארץ, נודף ריח מאוד חריף של כלור מהמים), אז כפתרון ביניים הלכתי על בריטה

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אין לנו ממש ספק,אבל כעשור כבר מותקנת מערכת של קטאדין שוויץ.

פעם בשנה נדמה לי פילטר ב-200 שקל ופעם בכמה שנים פילטר קרמי במחיר של כ600 שקל.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אני לא יודע איזה תהליכים עוברים עין גדי.

אני קונה פעם בחודשיים 2 שישיות של עין גדי,אחלה טעם,לא קרה לי כלום עד כה. (בקבוקים גדולים של 2 ליטר)

כל שישייה עולה 12 ש"ח.

פורסם

נפתח בגילוי נאות: שים לב לחתימתי לפני שתשמע את מה שיש לי לומר.

ראית? יופי.

מים מינרלים זה אחלה. כמובן, אם לא אכפת לך לסחוב, או אם יש לך בר ולא מטריד אותך לשלם על מים שאתה לא צורך- כמעט תמיד יש יתרה למסלולי השירות שלהם.

במחיר נמוך יותר (חודשי), ניתן לרכוש בר מים, המכיל מסננים שונים, וכולל שירות והחלפה שלהם. הכל תלוי במסלול שבו תבחר. בעיקרון הברים מספקים מים סבירים, 75% פחות כלור, קצת מניעת אבנית, קצת מניעת עוד דרעק.

ויש גם מערכות טיהור רציניות יותר, עם או בלי אוסמוזה.

עם אוסמוזה, זו המערכת שתיתן לך את המים הבריאים ביותר. יש לה חסרונות "רציניים", אבל גם יתרונות ענקיים.

חסרונות: צריכת מים רצינית. היחס הוא 1 ליטר לשתייה על 3 ליטר של מים לביוף.

ומינרלים חיוניים שמסוננים גם הם מהמים. ארחיב עוד רגע.

יתרונות: לב המערכת היא ממברנה. הדבר הזה מסנן ברמה של 0.001 מיקרון, מונע אפילו מחיידקים מסויימים לעבור דרכו. המסנן הכי יעיל למי השתייה כיום, בשילוב עם משפרי טעם, ו-הנה אני מרחיב- מינרליזטור, שמחזיר למים את כל מה שנלקח מהם ע"י הממברנה, כמובן רק את הדברים הטובים...

על מערכת כזו, אתה עדיין תשלם פחות מאותם 99 ש"ח לחודש- בהתאם למסלול שבו תבחר, ותקבל עם זה עוד החלפות סננים תקופתיות.

למי שמצדד בשתיית מי ברז: שאלה אובייקטיבית, עד כמה שאני יכול להיות אובייקטיבי בנושא.

אחרי הפסקת מים, נכון שהמים יוצאים לכם חומים וג'יפתיים במיוחד? תחשבו שאתם שותים גם את הג'יפה הזו, אמנם במינון נמוך יותר בהרבה, אבל היא עדיין שם. חלודה ומה-לא.

EYALS05, כמו כל דבר בחיים, אני ממליץ לך להכין שיעורי בית בנושא, לחרוש קצת את דוד גוגל עכשיו כשאתה יודע בגדול מה לחפש, לראות טווחי מחירים ולהגיע להחלטה מושכלת, מה יותר משתלם לך. אל תתפוס אותי במילים- תבדוק אותי.

אישית, עברתי לאוסמוזה בעצמי, ואני כבר לא צריך להעלות 2 שישיות סודה 4 קומות פעם בשבוע... (מה לעשות, מעדיף סודה על מים, אבל היי... זה מה יש. ותמיד אפשר לקנות סודה-כאלב או משהו).

בהצלחה, ואשמח לשמוע תוצאות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז, עשית קצת סלט.

באוסמוזה הוכה רק 25% מהמים הולכים לביוב ולא 75%. אוסמוזה הפוכה זו מילה יפה אבל יש כל מיני ממברנות וכל מיני רמות סינון. ככל שרמת הסינון גבוהה יותר המערכת צריכה לחץ גבוה יותר (בהתפלה זה מגיע ל 70 אטמוספרות).

מי ברז עדיפים על מים מינרליים כי הם עוברים בקרה כל יום בניגוד למים המבוקבקים שארוזים בבקבוק חדיר וללא כל חיטוי (כדי שהם יהיו מים מינרליים ולא מים מטוהרים כמו אקווהפרש הם לא יכולים לעבור יותר מסונון מכאני ואסור להוסיף להם כלום). החלודה שאתה רואה אחרי הפסקת מים זה חול יותר מחלודה שנכנס כשפותחים צנרת. זה לחלוטין לא מזיק (משפיע על הטעם אבל לא על הבריאות).

בר מים ביתי זה עניין של נוחות (מים חמים וקרים) ולמי שמפריע לו אז גם עניין של טעם. בריאות אין פה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לפני שנתיים הכנסו לבית בר מים של מי עדן תמורת 2 כדים היינו משלמים 110 ש"ח כולל מע"מ,

נכון נרדמנו בשמירה ולא התייחסנו למחיר ...

לפני 3 חודשים התחלתי במהפיכה בכל הקשור לכלכלת הבית,לגבי מי עדן המחיר ירד ל70 ש"ח כולל מע"מ עבור אותה התצרוכת.

דרך אגב ,את המכשיר רכשנו ב300 ש"ח והתשלום החודשי הוא נטו על מים +שירות.

Gn'f'R

פורסם

זוגתי שותה עין גדי מבקבוקים.

11 ש"ח לשישיה של בקבוקי 2 ליטר.

כלומר ב99 ש"ח 9 שישיות = 54 בקבוקים = 108 ליטרים.

אני שותה מי ברז (ואם יש בהם קצת חלודה אז עוד יותר טוב, בבדיקות דם האחרונות היה לי ברזל קצת נמוך :lol:)

כ-13 ש"ח לקוב. כלומר ב99 ש"ח אני מקבל כ-7600 ליטרים, ישר לברז הביתי, בלי לסחוב בקבוקים או להניף כדים :-P

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

פילטר בריטה מטפל יפה בנושא הטעם, הודות לפילטר פחם.

על הדרך גם מסוננת קצת אבנית, אבל לא ברמות של אוסמוזה הפוכה וכיו"ב.

לדעתי קניית מים מינרליים באופן קבוע זה בערך שיא הטיפשות או הבזבזנות,

שלא לדבר על הבזבוז המשווע בשינוע מיכלי פלסטיקים ריקים

(רואים שיירות של משאיות ברמת הגולן, זה עצוב/מצחיק).

מה שלא פחות מטריד היא העובדה שגם במקומות עם שפע מים ראויים לשתיה

ממשיכים לקנות בקבוקים. גרמניה, למשל.

ואם יצמידו לי אקדח לרקה, אתוודה ואומר שמבחינת טעם

סן בנדטו הם ברמה אחת מעל לשאר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...