Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים, עוד שבועיים סחבק אורז את עצמו וטס לניו זילנד לחודשיים, (פוגש שם חבר שעובד באוסטרליה כרגע).

התכנון זה להתחיל בקרייסטצ'רצ', לרדת דרומה, אחרי זה קווינסטאון, טה אנאו והטרקים, ומשם לטפס צפונה לאט לאט ולקראת סוף מרץ לעזוב את האי הדרומי, סוף הטיול הוא ב18 לאפריל באוקלנד.

התלבטנו בין לקנות רכב או להשכיר, כרגע כנראה שנקנה איזה סטיישן ב3000 דולר, מחפש המלצות למקום לקנות בקרייסט' ומקום למכור באוקלנד. המלצות למסלולים וטרקים, אכסניות בדרך, מקומות שווים וכו' - אטרקציות מוטוריות גם זורם!

בקיצור - כל מי שהיה - תציפו אותי במידע :)

תודה ושבוע טוב לכולם!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

שלום וערב טוב

אתה הולך לראות נופים שלא ראית בחיים שלך-באחריות.:-D

לגבי מוטוריקה- יש מוזיאון נחמד ויפה עם אוסף גדול של מכוניות ואופנועים בחלק הדרומי של האי הצפוני.

המוזיאון נמצא כמה עשרות ק"מ לפני שאתה מגיע לבירה וולינגטון-מומלץ ביותר.

לפי מה שנאמר לי, זה המוזיאון היחידי באי, כדאי לבקר.

שיהיה לך אחלה טיול.

סלע

פורסם

אין לי עצות, אבל גם אני מתכנן טיול כזה מתישהוא. אז אני מצפה ממך לשמור ולזכור כל פרט חשוב שאתה יכול! כולל עלויות כמובן :-)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לגבי ניוזילנד אין לי איך לעזור לך, אבל לגבי עניין הרכב, 3000 דולר זה המון, כשאני היתי באוסטרליה (2005),

עבדתי במוסך בסידני כמכונאי, וקניתי מזוג גרמנים, הולדן קומדור 1983 סטיישן, חוץ מפלאנץ' של הטרמוסטט וטרמוסטט שהיו גמורים, הרכב היה במצב מעולה, והיה מצויד כבר בג'ריקנים של בנזין, מים, גזיה, אוהל, מזרון שולחן וכסאות מתקפלים ועוד'.

וכל זה במחיר של 1000 דולר אוסטרלי, הם ביקשו בהתחלה כ2400 דולר, הם היו צריכים למכור את הרכב כמה שיותר מהר,

היה להם טיסה למחרת חזרה לגרמניה.

העצה הכי טובה תבדוק בלוחות ובפורומים של בקפקרים בניוזילנד, לגבי רכבים, לרוב מוצאים רכבים שמורים במחיר זול מאוד,

שכבר מצויידים בהכל, וזה חוסך לך המון כסף וריצות וניסעות בשביל לזווד את הרכב, עוד משהו שעיתי בשביל להחזיר עלויות הוא

טרמפים, לוקח טרמפיסיטים, כמה שניכנסים ברכב ומתחלקים בדלק.

הכי חשוב תהנה, וכשתגיע לאוסטרליה על תתקע בסידני יש המון המון מה לראות (תנסה להגיע לטזמניה אחד הדברים הכי שווים שיש).

הנה כמה דוגמאות של רכבים בשלוף:

http://www.carmarket.com.au/ המון קונים מהתאר הזה

http://www.cars4backpackers.com.au/result/all-all-all-2012-2-500-1500

פורסם

לצערי לאוסטרליה אני לא מגיע, נהיה יותר קשה לקבל לשם ויזה מאשר לארה"ב (אליה יש לי :))

בכל מקרה, ה3000 זה מקסימום, מן הסתם שאם נמצא מטיילים לחוצים - זה רק יעזור.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

יש רק בעיה אחת, שכבר רמזו עליה: לא תרצה לחזור !

הנופים, המקומות, האנשים הנחמדים - חוויה!

רכב חובה! ימקסם את החוויות. תן דעתך שהנהיגה בצד שמאל, אם אינך מתורגל - תן קצת זמן להסתגלות במקום שקט.

הכבישים שם ריקים והתנועה דלילה. המשמעות שלפעמים אין איפה לאכול ולהצטייד...

קשה להכנס פה לכל מקום ונקודה. לדעתי לאי הדרומי יש להקדיש שני שליש עד שלושת רבעי הזמן. את הקצת זמן שנותר תקדיש לחפירה יסודית באתרי מטיילים - יש המון מה לראות ולעשות בניו זילנד.

תבדק לאן צריך לשריין מקומות - כמו טראקים, שייט בפיורדים, סירת מרוץ בקניון סלעי בקווינסטאון שהיא עיר חביבה וסביבתה יפה, אני ממליץ על שיטוט לאורך החוף המערבי עד המעבורת צפונה ולא בדרכים הכי ראשיות, כל נחל הוא נהר כחול ותכלת, יש המון רפטינג ופעילויות אקסטרים מסוגים שונים. אזור הר קוק בסדר אבל לא התלהבתי.

בחלק הצפוני דלגו מוולינגטון האנמית ישר לרוטורואה, משם בכמה ימים לאוקלנד ואם יש זמן צפונה ממנה.

הנאה מובטחת!

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

חודשיים זה אולי נשמע המון אבל הזמן יעוף לך, ולקנות ולמכור רכב יגזול ממך זמן יקר בתחילת וסוף הטיול, מה גם שלתקופה כזאת זה די גבולי מבחינת החיסכון הכספי. עצתי היא למצוא דיל טוב מחברת השכרה מקומית ולטייל עם ראש שקט, במיוחד שהעלויות מתחלקות עם החבר שיטייל איתך ואולי עם עוד טרמפיסטים שתאספו בדרך

אני הייתי שם לפני כשנה וחצי למשך כמעט שלושה חודשים, ושכרתי יחד עם חבר טויוטה קלדינה (מעין קורולה סטיישן) ב-20 וקצת דולר מקומי (ליום כמובן) - כולל ביטוח, שזה מחיר זול בהחלט. מצד שני חשוב לציין שהרכב היה משנת 96 כמדומני (אבל הרכבים שם שמורים בצורה נהדרת). אתה יכול לשכור רכב חדש יותר (אבל לא בהכרח 2012 אלא מהשנים האחרונות) מחברת השכרה גדולה אבל זה יעלה הרבה יותר

מעבר לזה אני אישית הכי אהבתי את החצי הדרומי של האי הדרומי, כלומר מקרייסצ'רץ' ומטה

קצת אטרקציות מרכזיות שתתחיל לחפש עליהן מידע:

אקרואה וחצי האי בנקס - איזור מדהים (קרוב לקרייסצ'רץ')

בדרך דרומה מקרייסצ'רץ' על החוף המזרחי יש לך את Oamaru, עיר חביבה עם מוזיאון רכב נחמד

טרק המילפורד - חייבים להזמין מקום הרבה זמן מראש וזה די הימור בגלל מזג האוויר ההפכפך, אבל אם אתה נופל על ימים יפים זה טרק מדהים. האמת היא שגם בגשם הפיורדלנד מדהים. בטה אנאו ממליץ על האכסניה של רוזי המקסימה

טרק הקפלר - היום הראשון והשלישי שלו משעממים אבל היום האמצעי שווה הכל

הר קוק ואגם טקאפו - לא לוותר, איזור מדהים והטיפוס לבקתת מיולר היה השיא מבחינתי בטיול

עוד טרקים מומלצים: גילספי פאס (קשה! אבל יפה). פסגת בן לומונד בקווינסטאון - מסלול יום שאני אהבתי. טונגרירו באי הצפוני - אני עשיתי את המסלול של היום הבודד שהיה מדהים, אם יש זמן לדעתי כדאי לעשות את הטרק המקיף של שלושה ימים

Wanaka - העיר האהובה עלי. לא לפספס הקרנה של סרט כלשהו בסינמה פרדיסו (כולל עוגיות חמות מהתנור בהפסקה!)

יש כביש שיוצא מוואנאקה צפונה ומגיע אחרי כ-40-45 ק"מ למקרורה (משם יוצאים לטרק הגילספי פאס). יצא לי לעשות אותו כ-5 פעמים (לא תוכנן מראש, אילוצי טרקים...) - קטע כביש יפהפה בין 2 אגמים. בהמשך סיפרו לי שמצלמים שם הרבה פרסומות רכב.

ב-invercargill יש בחנות כלי עבודה במרכז העיר את האופנוע המקורי של ברט מונרו (עליו מבוסס הסרט The World's Fastest Indian) - אם תעבור בעיר בדרך מקרייסצ'רץ' לטה אנאו זה שווה הצצה

זהו לבינתיים... חוץ מזה אל תשכח שעכשיו מצולם שם "ההוביט", אולי תיתקל בסט צילומים אי שם בדרך... :)

מחפש פיאט פנדה 4X4 דור ראשון (שנות השמונים)

כל היודע דבר או אף חצי דבר על אחת, אנא צור קשר בה"פ, תודה!

פורסם

אחד הטיולים השווים זה ניו זילנד. הערסים והעמך הישראלי טרם הגיעו לשם (כנראה בגלל המחיר), וזה יהיה לך פשוט תענוג!

אם יש לך זמן וכסף, תחשוב בחיוב על הארכת הטיול שלך שם.. כנראה שתרצה להישאר שם יותר (אם לא לתמיד)

המלצות מטיול בדרום ומרכז אמריקה שעשיתי במשך 7 חודשים:

1. מצלמה איכותית! לא צריך מפלצת יקרה. למשל Canon PowerShot SX230 HS תעשה את העבודה נהדר.

לא תאמין איזה תמונות מדהימות אפשר להוציא מהמצלמות האלה. והתמונות ילכו איתך הרבה זמן.. ואל תשכח כמובן לצלם הכל :)

בכלל תיעוד של הטיול זה דבר מאוד חשוב וכדאי שיהיה לך גם יומן מסע כזה. יש כל כך הרבה חוויות ומחשבות לרשום!

2. המחירים כנראה יהיו יותר יקרים ממה שאמרו לך (אלא אם מישהו טייל שם לאחרונה ממש). המחירים בעולם בעלייה תמיד.

בדרום אמריקה למשל המחירים עלו בחלק מהמקומות ביותר מ-50% תוך שנתיים (ארגנטינה, ברזיל..)

3. בגלל שהטיול קצר כדאי לתכנן את התוואי ואת הימים. להרבה ישראלים יש נטייה לא לתכנן, וזה פשוט חבל. אם תתכנן תוכל לדחוס הרבה יותר דברים בזמן הקצר שלך שם. ימים שלמים עלולים להישרף לך. לא שזה רע במקום כזה, אבל חבל שתחזור עם תחושת החמצה (מניסיון, לצערי).

4. תביא איתך מזוודה נוספת של 80 ליטר. לרוב אני נכנס במזוודות כאלה 8)

תהנה!

פורסם

כמה שאלות - סתם בשביל לעשות חישוב כלכלי..

נניח וקניתי רכב והפסדתי 500 דולר במכירה, עוד 100 דולר על תהליך הקנייה ועוד 150 דולר מעבורת זה 750 דולר, לא כולל תקלות אפשריות, לזה צריך להוסיף כ250 דולר ביטוח צד ג'.

השכרה תעלה לנו כ2000 דולר

השאלה היא האם 1000 דולר (ניו זילנדי)זה הפרש שבגללו עדיף להשכיר מדובר על 1500 שקל לבנאדם.?

בנוסף - טימקס' למה אתה מתכוון בתביא עוד מזוודה? גם ככה החברת תעופה מגבילה אותי ב20 קילו :[

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

זה עניין של סיכון-רווח..

אתה בגיל שאתה יכול להרשות לעצמך הרפתקאות כאלה (וטוב שכך!)

בטיולי משפחות באירופה למשל לא עושים דברים כאלה (לרוב..), ואני באופן אישי הייתי הולך על החוויה של הקניית רכב.

אל תשכח שלא תמיד חברות ההשכרה יעשו לך חיים קלים, בטח אם חס וחלילה תהיה מעורב בתאונה או תהיה בעיה לאוטו.

התכוונתי שתכניס אותי למזוודה שלך, אבל לא לקחתי בחשבון את העניין של המשקל-יתר.. באסה :roll:

פורסם

מה שנקרא כל הזין בoverweight :)

לגבי החוויה, צודק.

מבחינת גניבות - ראיתי המלצה דווקא לסדאן בגלל תא המטען הסגור (מבחינת להשאיר את הרכב באיזה חניון של טראק) - מה דעתכם?

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כולי קנאה.

את ירח הדבש שלי בשנת 2000 עשינו בניו-זילנד.

מממממממממממדהים!

היינו שלושה שבועות באי הדרומי בלבד, עם רכב שכור (איזה מוטציה של פורד פיאסטה).

זה לא טיול זול ואם אתה רוצה להנות כדאי שתכין כסף והרבה.

חוויות מדהימות של קרחונים, דולפינים, לוויתנים, פיורדים ונופים עוצרי נשימה. שלא לדבר על האנשים של ניו-זילנד.

אם אתה אוהב בשר...זה אחד המקומות הטובים להנות ממנו (לא הייתי בארגנטינה שם שמעתי שאפילו טוב יותר).

שים לב לנהיגה ב"צד השני". לוקח כמה ימים להתרגל, סע בזהירות!

כמו שאני תמיד כותב, אתה/ם השגרירים האמיתים שלנו. תתנהגו כמו בני אדם. בנימוס וכבוד למקום ולתושבים.

תשאירו רושם טוב והם ישמחו לארח אותנו שוב.

אנחנו לנו בעיקר בצימרים שכל אחד היה יותר יפה מהשני.

פשוט חוויה בלתי נשכחת.

כמו שכתבו לך לצלם והרבה!

אני לא משתגע על מצלמות פוקט, טובות ככל שיהיו לטיול כזה הייתי מתעקש על DSLR

את ההבדל תראה כשתחזור הביתה.

אל תשכח לשתף אותנו בתמונות, כדי שגם אנחנו נקנא. ואם אתה עוצר בדרך בסינגפור תרים טלפון ותזמין אותי לבירה :beerchug:

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני גם אהיה בניו זילנד החל מה28 לחודש.

וגם אני בדילמה לגבי רכיבה\השכרת רכב.

ממה ששמעתי מאנשים שכבר טיילו שם, לא בטוח שתצליח למכור את הרכב כ"כ בקלות. עוד חודשיים זה כבר סוף עונת הטיולים המאסיבית שם, וכמובן שהביקוש לרכבים לתיירים יורד. בד"כ הניו זילנדים מנצלים את התקופה הזו לקניית רכבים מתיירים במחירי רצפה ומכירתם שוב בעונה במחירי רווח.

דברים שכדאי לקחת בחשבון זה שגם מכירה וגם קנייה יכולים לקחת זמן, אפילו שבוע מהטיול (אני מכיר מישהו שלא הצליח למכור את הרכב עד הטיסה ופשוט השאיר אותו באיזה מגרש). מה גם שבמחירים האלו ברור שלא מקבלים רכב חדש \ מטופל. כניסה למוסך בנוסף להוצאה הכלכלית זה גם משהו שיכול לתקוע ולשבש את התוכניות שלך.

לגבי השכרת הרכב, לא שמעתי על זה יותר מדי דברים רעים חוץ מכמובן העלות הגבוהה יותר.

VW PASSAT 1.8T

פורסם

אני ינסה לעזור לך בתשובות עם קניית רכב.

כבר מעכשיו תבדוק באתרים ותראה מי מתכוון לעזוב את ניוזילנד בתאריכים שאתה מגיע, לרוב הם יפרסמו את זה בכל מני אתרים

של בקפקרים.

אין לך מה לפחד בקניית רכב, התהליך הוא מהיר, ולא אמור לקחת לך יותר מכמה שעות כולל כל הטפסים שצריך למלא.

אם כבר רכב רק סטיישן, אתה לא תאמין כמה זה נוח במיוחד שצריך לישון איפה שהוא, ואין לך כוח לשלם לאכסניה, או שבחוץ

יורד גשם מטורף ולהתחיל לבנות אוהל אתה צריך חליפת סערה :)

בנושא גניבות, לי לא גנבו באוסטרליה כלום, וגם למרבית האנשים שהכרתי שם.

מכירת הרכב לא תקח שבוע, כל עוד לא תמכור את הרכב במחיר גבוהה, ואם תמכור למשהו שבא לטייל כמוך זה ילך במהירות.

לי לקח יום למכור ויום לקנות, כולל טיול בסידני למשרד הרישוי הלוך ושוב וטיול בבונדאי ביץ' והסביבה :-P

אני מצתער להגיד את זה אבל האנשים היחידים שאתה צריך להזהר מהם הם הלו הישראלים, אתה לא תאמין כמה חוצפה יש לנו

הישראלים בחו"ל, לדוגמא באותו יום ששהיתי בבייקפקר בקנברה, פרצו 3 ישראלים לחדר הכביסה ופשוט ישנו שם והשתמשו

בציוד שהיה שם (איך אני יודע שהם ישראלים? כשהמשטרה הגיע ותחקרה אותם הם דיברו אחד עם השני בעיברית), ויש לי עוד דוגמאות.

פורסם
... אתה לא תאמין כמה זה נוח במיוחד שצריך לישון איפה שהוא, ואין לך כוח לשלם לאכסניה, או שבחוץ

יורד גשם מטורף ולהתחיל לבנות אוהל אתה צריך חליפת סערה :)

.

מעניין, לא קרה שלא "היה לי כוח לשלם" כולה לשלוף את הויזה.

קל פשוט וממש לא מעייף, לא מסכן נשים בהריון או בעלי לחץ דם גבוה....

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...