Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתבה מעניינת על התופעה של החמרת ענישה וריבוי ההצעות הח"כים והממשלה להגדלת קנסות,

הגבלת נהגים, ובכלל הפיכת הנהיגה לבלתי נסבלת מבחינת אכיפה וענישה, ומנגד חוסר מעש

בנושאי בטיחות, תשתיות וחינוך, מה שבפועל כן יוריד את כמות התאונות.

הסיבה לטענתם היא בעיקר תקציבית, וכמו כן העובדה שזה מגלגל את האחריות מהממשלה

אל הנהג. הטענה שתמיד הנהג אשם, פותרת בעצם את הגופים השונים מטיפול בבעיות האמיתיות,

ולצערנו ממשיכה את אי מניעת התאונות, ואי הצדק כלפי הנהגים והאזרחים.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4179633,00.html

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השופט צודק וזה לא קשור רק לתעבורה. החמרת עונשים גם לא ממש מרתיעה כשמדובר בעבירות פליליות.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

ישבתי וקראתי את פסק הדין, ומתוך דבריו של השופט תחושתי היא, שהוא שב ומתריע על חוסר

המעש של המדינה והרשויות לגבי כל מה שקשור בתחבורה ובטיחות, וכי שבים ומטילים את האחריות

כולה על הנהג.

במקרה הספציפי הזה הוא בוחר שכן להחמיר עם הנהג, שכן הוא נהג מקצועי, שזו עבודתו, וחלה עליו

חובת זהירות כפולה(חבל שרוב הנהגים המקצועיים לא חושבים ככה...), אבל לדברי השופט:

* "מחקרים מגלים כי רובן של התאונות נגרם עקב חוסר תשומת לב למספר שניות, ורק מיעוטן

עקב נהיגה פרועה במודע".

* "לעניות דעתי, מלחמה בנגע זה של נהיגה בחוסר תשומת לב חייב לבוא, בטרם דגש על ענישה

מחמירה, בשתי דרכים עיקריות: חינוך והסברה לציבור ושיפור תשתיות. "

* כדבריו של מר ערן אל-דן, אביו של אביב זכרו לברכה, במכתבו אליי: "בזמן נהיגה אין מקום לטעויות

והסחות דעת, טעויות עלולות לעלות בחיים של חפים משפע(הטעות במקור). בזמן נהיגה עיסקו רק בנהיגה.

אם כל אחד מאיתנו יישם את הכלל לא נגיע למצבי טרגיים מיותרים מעין אלו "

פורסם

במקרה הזה הנהג עבר 14 שניות מרגע שיכל להבחין במשאית עם קונטיינר אדום עליה

ועד שהתנגש במהירות של 84 קמש

אגד עשו תחקיר על הארוע ומהעדויות עלה שהוא כל הדרך דיבר עם הבחורה שישבה מאחוריו (זה גם הוזכר בפסק דין)

עוד עלה מהתחקיר שמספר נוסעים כמעט התחננו בפניו שיפסיק לדבר וישים לב לכביש

פורסם

תשמע אף אחד מאיתנו לא היה שם וזה שהוא דיבר עם בחורה לא אומר שהוא לא ראה את המשאית. תסתכל על פגושי המכוניות בכביש ותראה שלא מעט אנשים לא מסוגלים לשפוט את הרוחב של הרכב שלהם, שהוא אפילו לא 2 מטר רוחב. כשאתה טועה ב-20 ס"מ ב-84 קמ"ש התוצאות חמורות הרבה יותר מרק שריטות על הפגוש.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

הויכוח כאן הוא לא על המקרה הספציפי, אלא העלאת הדברים שכולנו כל הזמן מדברים עליהם,

וזה שהמדינה מדירה את רגליה מלתת פתרונות מעשיים בדמות חינוך ותשתית, ומעבירה את כל

האחריות לציבור הנהגים, ומגדילה לעשות בכך שהיא מטילה עוד ועוד עונשים והגבלות עליהם,

בזמן שהגורם לרוב רובן של התאונות הוא לא נהיגה עבריינית, אלא חוסר תשומת לב רגעי,

או חוסר מיומנות ביציאה ממצב בעייתי ברגע מסויים.

פורסם

כן אבל השקעה בתרבות נהיגה וחינוך ו\או טיפול בתשתיות כבישים בעתיים, לא מביא כסף למדינה בשביל לממן את אלה... טוב נו לא נכנס לזה פה.

בכל מקרה אני מסכים איתו ומשמח אותי לדעת שלא כל אחד שנמצא שם למעלה, מעלינו - האזרחים הפשוטים, חושב על איך לדפוק אותנו עוד יותר.

פורסם

שום דבר לא מונע תאונות, אי אפשר למנוע תאונות. לא רוצה תאונות? אל תנהג ואל תכנס לרכב ואל תחצה כביש.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

לדעתי ענישה קשה יותר,קנסות הרבה יותר גדולים והחרמת הרכב לתקופות גדולות יותר+הוצאות החזקה, ופרסום על כך בתקשורת למען שיראו כולם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

החמרת ענישה לא מונעת תאונות לכשעצמה, אבל היא מסלקת מהכביש נהגים עברנים סידרתיים.

בסוף שנות ה 80' צה"ל ניהל מלחמת חורמה בנגע תאונות הדרכים, והדרך העיקרית היתה החמרת הענישה.

בתי הדין הצבאיים החמירו מאד בדין על עברות "כבדות" ולא פעם זה היה נגמר בעונשי מאסר ארוכים.

והאמת, כשהייתי נוהג ברכב צבאי אז הייתי חושב 600 פעם אם שווה לי לעבור את המהירות המותרת או "לגנוב" רמזור אדום.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
לדעתי ענישה קשה יותר,קנסות הרבה יותר גדולים והחרמת הרכב לתקופות גדולות יותר+הוצאות החזקה, ופרסום על כך בתקשורת למען שיראו כולם.

:roll:

דעתך לא מגובה בשום עובדות.

סטטיסטיקה גרידא, ב-51% מהתאונות לא נמצאה אשמה של נהג.

החמרת הענישה יכולה להוריד רק את מספר העבירות הנעשות במודע. רוב העבירות הגורמות לתאונות קטלניות, אינן נעשות במודע. היוצא דופן הוא כמובן נהיגה בשיכרות.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אני רואה את זה בשטח,כשאר אני נוסע עם נהג ברכב צבאי,הוא מקפיד על חגורות,כללים כמו שצריך כי הוא חושש מריתוק או כלא,במיוחד כשהחייל נשוי עם ילד.

לדעתי באזרחות זה גם יכול לעבוד,למשל אחרי שיש קנס על 1000 שקל בדיבור בפאלפון בזמן נהיגה לפחות באזור שלי נדיר מאוד שאני רואה משהו עם טלפון ביד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שום ענישה לא תוכל התמודד עם מגבלות הגוף והטבע האנושיים. הסחת דעת של שניות היא בלתי נמנעת במהלך נהיגה. השאלה אם במהלך אותו פרק זמן עלית חלילה על ילד או המשכת לנהוג והגעת הביתה בשלום היא תלוית מזל ותו לא. נכון שהסחת דעת מכוונת, רשלנית או ארוכה מגדילה באופן מובהק את סיכויינו להקלע לתאונה ( שיחה בסלולר היא דוגמה מצוינת למה שעבור מרביתנו היא התנהגות לגיטימית על הכביש כי היא אינה אסורה אבל היא בגדר הסחת דעת מסוכנת מאין כמוה ), אבל אין בכך כדי לחסן את שאר "הזהירים" מלהקלע לתאונת דרכים. הדרך הנכונה להפחתת הסיכון לתאונות היא יצירת סביבת נהיגה בטוחה יותר, כזו שתאפשר זמני תגובה ארוכים יותר כמו גם יכולת תמרון משופרת והתחמקות מתאונות. אלו דורשים תקציבי ענק וענישה חמורה יותר היא אמנם פתרון שאינו נכון, אבל היא מאוד זולה.

• תוכן חדש...