Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה,

כיום אין לי טלוויזיה כלל, אין לי הוט, אין לי יס, וגם אין לי תכנון לאחד מהם (למתחכמים - גם לא "עידן+").

כל התוכן שאני מתכנן לראות - יגיע בלעדית מהמחשב ואולי מהאקס-בוקס (כשממש יתחשק לי ויהיה לי יותר מ10 דקות פנויות בחיים).

הרעיון הכללי הוא לקנות טלוויזיה חכמה (SmartTV), שתאפשר לי לגשת לכל התוכן שלי במחשב הביתי דרך הרשת האלחוטית, וגם בעצמה תהיה כמו סוג של חצי-מחשב (עם דפדפן ותמיכה מלאה בעברית).

כלומר - תקשורת אלחוטית חובה, ודפדפן - גם כן חובה (למרות שהבנתי שדרך האפליקציה של גוגל אני בעצם יכול לגלוש לכל אתר מבלי להקיש כתובת).

אחרי טיול קצר במספר חנויות (עדיין לא עשיתי "חריש עמוק"), הגעתי להתלבטות בין שתי חברות: פיליפס וסמסונג.

או ספציפית - בין שלושת הדגמים הנ"ל:

Philips 47PFL7606H LED

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=799368

Philips 42PFL7606H LED

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=799367

Samsung UA46D6000

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=796617

שני הראשונים זהים לחלוטין למעט הגודל (42" לעומת 47") ובעלי קצב רענון 400Hz

והסמסונג 46" וקצב רענון 200Hz.

ההשואה הכי טובה ביניהם שהצלחתי להשיג עד כה הייתה בחנות שקם אלקטריק, כששתיהן תלויות על קיר, ומחוברות דרך מפצל לממיר YES-HD על ערוץ ששידר HD.

בעקרון - מבחינת תמונה, אני כמעט משוכנע שאהבתי יותר את הפיליפס.

אבל מה שמעניין הוא שבשקם אלקטריק ממש דוחפים את הפיליפס (בשני סניפים שונים), ובעולם הקולנוע ממש דחפו את הסמסונג.

איזה מהן אתם הייתם בוחרים הביתה? וכמובן למה?

כמו כן - בזאפ גיליתי שיש הבדלים שמגיעים עד ליותר מאלף שקל בין יבוא מקביל ליבוא רשמי.

האם באמת כדאי לשים כל כך הרבה יותר כסף על יבואן רשמי?

מה זה נותן במקרה של סמליין (סמסונג) ומה זה נותר באלקטרה (פיליפס) שיבואן לא רשמי לא נותן?

תודה על העזרה!

בברכה!

יונתן.

פורסם

תבדוק את התמיכה של פיליפס בעברית.

דגמים שאני בדקתי לא מראים כתוביות בעברית.

חלק מהיבוא המקבילי לא מתאימים לגמרי לישראל עם עברית,עידן פלוס...

אייל

פורסם

מבחינת איכות תמונה - הפיליפס אין ספק, פשוט מדהימה.

מבחינת מדיה - הסמסונג מצטיינת כאן עוד מסדרה C שלהם.

הפיליפס תעלה לך יותר כסף ותקבל אחריות רק לשנתיים.

הממשק של הסמסונג פשוט ובעברית, בפיליפס קצת מסובך.

מבחינת היבואן / האחריות / נותן השירות. לך רק על יבוא רשמי!

אצל היבואן הפרללי אתה אולי "תחסוך" כמה שקלים, אבל בעצם תקנה מוצר זול יותר.

יבואנים מקבילים משיגים את הסחורה שלהם מכל מקום אפשרי, רק לא ישירות מהמפעל.

זאת אומרת שאתה יכול לקבל מוצר משומש / משופץ / מוחדש / היה בבית לקוח וכיוב'.

שאל את עצמך רגע ברצינות בלי לקפוץ - האם אתה היית קונה רכב חדש, נגיד טויוטה קורולה, ממישהו שמתעסק ביבוא אישי?

אתה תחסוך כ-10,000 ש"ח מסכום של 150,000 ש"ח - אבל בידיעה שהוחלף ברכב חלק, לא משהו רציני, נגיד הגיר.

אה, שכחתי לציין שאותו היבואן הוא גם נותן האחריות והשירות ואין לו גישה (או סיבה) להשתמש בחלפים מקוריים!

בנוסף לכל, אתה תמיד תוכל להתמקח על המחיר בכל רשת מכובדת. כמובן עם טאקט - להתמקח ולקנות, לא "לברר".

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

למה הכוונה "מדיה"?

אני בד"כ לא צופה בסרטים עם כתוביות,

מבחינת תמיכה באתרים - מעדיף שתהיה לי אפשרות לגלוש ולראות עברית מלאה.

מבחינת תמונה - אחרי שהסתכלתי על ה6000 של סמסונג ל7606 של פיליפס - הפיליפס לוקחת בהליכה (גם בגלל קצב הרענון שלה שהוא פי שתיים).

אבל מעצבן אותי מה שכותבים פה ובHT על התמיכה של פיליפס בכל הקשור למחשב ולעברית.

מבחינתי - כל הטלוויזיה תחובר בלעדית למחשב ותשמש להזרמת תוכן מהמחשב בלבד.

(כמו שציינתי, אין לי כוונה לקנות נגני DVD, BLU-RAY או להתחבר ליס/הוט/עידן+).

האם באמת אצטרך להתפשר על איכות תמונה או על איכות תמיכה במדיה?

ועוד שאלה: 42"? או 46/7"?

(צפיה ממרחק של כ2.5-3 מטר).

בברכה!

יונתן.

פורסם

אתה יכול להסתפק ב-42" או להנות מ-46/7", אצלי זה 51" ל-4 מטר וזה מעולה.

נ.ב. ללא מערכת סאונד טובה אתה מפסיד 50% מהחוויה הקולנועית.

8)

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
למה הכוונה "מדיה"?

אני בד"כ לא צופה בסרטים עם כתוביות,

מבחינת תמיכה באתרים - מעדיף שתהיה לי אפשרות לגלוש ולראות עברית מלאה.

מבחינת תמונה - אחרי שהסתכלתי על ה6000 של סמסונג ל7606 של פיליפס - הפיליפס לוקחת בהליכה (גם בגלל קצב הרענון שלה שהוא פי שתיים).

אבל מעצבן אותי מה שכותבים פה ובHT על התמיכה של פיליפס בכל הקשור למחשב ולעברית.

מבחינתי - כל הטלוויזיה תחובר בלעדית למחשב ותשמש להזרמת תוכן מהמחשב בלבד.

(כמו שציינתי, אין לי כוונה לקנות נגני DVD, BLU-RAY או להתחבר ליס/הוט/עידן+).

האם באמת אצטרך להתפשר על איכות תמונה או על איכות תמיכה במדיה?

ועוד שאלה: 42"? או 46/7"?

(צפיה ממרחק של כ2.5-3 מטר).

גם מ-37 אינ'ץ אתה תהנה. אני ממליץ לך לרכוש טלוויזיה עם ממיר דיגיטאלי מובנה.

לי יש סוני 37" דגם KDL37BX ומרחק צפייה של 2.8 מטר.

איזה כייף לי :)

פורסם

הנושא של הגודל מול מרחק היא שאלה שתמיד עניינה אותי.

לפני שנתיים קניתי סמסונג 37 אינץ' פול HD.

הצפייה בה מקרוב עם ערוצי יס HD היא פשוט תענוג.

אבל - למרות שאני יושב רק 3 מטר מהטלויזיה, מאז שביקרתי אצל חבר שהתחדש בLED 55, אני לא מפסיק לחפש טלויזיה אחרת, גדולה יותר.

בתכלס אין לי כסף כרגע להחליף טלויזיה אבל אין ספק שהטלויזיה הבאה שלי תהיה 50 או 55.

תתפשר על 37 או 42 ובעוד שנה תתחרט שלא הלכת על יותר גדול.

לדעתי ל3 מטר 42 זה פשוט ממש גבולי. לך על יותר גדולה במיוחד היום כשהמחירים באמת ירדו משמעותית, סתם דוגמא, ההורים שלי קנו LG 37 אפילו לא FULL HD בשנת 2007 ב7000 שקל.

שנתיים לאחר מכן בסוף 2009 קניתי סמסונג 37 FULL HD ב4000 שח. היום אפשר לקנות 46 אינץ' במחיר הזה.

פורסם

שלום,

אני נמצא בדיוק במצב שלך, קראתי וראיתי כל דבר על כל המכשירים העניינים.

מסקנות:

-קניה רק מיבואן רשמי

-פיליפס, מעולות, אבל לא קוראות כתוביות בעברית מדיסק-און-קי. ב- HT טוענים שיש שם עניין של מהירות התמונה.

-לד של סמסונג, פשוט שוס! אבל יקר

-רענון של 200 ו- 400 הרץ, לשם מגיעים רק ממנגנון החלקה ולא מדובר ברענון "אמיתי". קח רק מכשיר עם רענון אמיתי של 100 הרץ ומעלה

-אם יש עידן+, תיקח, ככה תרויח עוד כמה ערוצים. אבל זה לא שיקול מרכזי.

-אין דבר כזה גדול מדי !!! גם כאן כמו בכל מקום, יותר גדול יותר טוב. מינימום 47 לכל סלון בכל גודל!!! פחות מזה זה כסף לפח.

פורסם
הנושא של הגודל מול מרחק היא שאלה שתמיד עניינה אותי.

לפני שנתיים קניתי סמסונג 37 אינץ' פול HD.

הצפייה בה מקרוב עם ערוצי יס HD היא פשוט תענוג.

אבל - למרות שאני יושב רק 3 מטר מהטלויזיה, מאז שביקרתי אצל חבר שהתחדש בLED 55, אני לא מפסיק לחפש טלויזיה אחרת, גדולה יותר.

בתכלס אין לי כסף כרגע להחליף טלויזיה אבל אין ספק שהטלויזיה הבאה שלי תהיה 50 או 55.

תתפשר על 37 או 42 ובעוד שנה תתחרט שלא הלכת על יותר גדול.

לדעתי ל3 מטר 42 זה פשוט ממש גבולי. לך על יותר גדולה במיוחד היום כשהמחירים באמת ירדו משמעותית, סתם דוגמא, ההורים שלי קנו LG 37 אפילו לא FULL HD בשנת 2007 ב7000 שקל.

שנתיים לאחר מכן בסוף 2009 קניתי סמסונג 37 FULL HD ב4000 שח. היום אפשר לקנות 46 אינץ' במחיר הזה.

אין סוף לגודל, העיניים מתרגלות לכול גודל, אחרי 5 דקות של צפייה הגודל כבר לא ממש משנה בין 37" ל-46 אינ'ץ במרחק צפייה של עד 3 מטר.

סתם ביזבוז כסף.

איזה כייף לי :)

פורסם

גם פיליפס וגם סמסונג טובות מאוד, כמובן בדגמים ספציפיים.

יותר גדול = יותר מהנה לצפייה = יותר כסף. אסור לקחת מסך גדול באיכות נמוכה - תצטער על כך בכל צפיה!

אז צריך למצוא משהו באמצע עם איכות גבוהה ככל האפשר ומחיר שאפשרי לך.

השיקול של 100 הרץ חשוב לאיכות תמונה, תמיד עדיף על 50. אין הרבה יצרנים שמספקים אותו.

תן דעתך שפיליפס מכר את חטיבת הטלביזיות לחברה נכבדה בדרום מזרח אסיה. מה זה אומר? איני יודע, לי זה לא מפריע.

הבדל בין יבוא רשמי למקבילי אפשר לזהות בארץ היצור. יתכנו שינויים קטנים במיפרט הפנימי. במוצר כזה קצת מיקוח בחנויות יתן מחירים טובים, ומכשיר מיבוא רשמי ימכר בפחות ממקבילי לפני מיקוח. אפשר להתמקח גם עם חלק מהאתרים, היכן שיש אפשרות הצעת מחיר. תציע קצת פחות מהמחיר הסופי שאתה רוצה, הם יחזרו אליך ויתכן שהסיכום יהיה כמו שרצית.

חשוב לא לשלם את כל המחיר לפני שהמכשיר בידיים שלך.

אני לא הייתי מחפש מכשיר סמארט - כעת זו רק ראשית הדרך של טלביזיה תקשורתית, אין תמיכה בעברית, קשה עם דברים אחרים. עדיף לחבר סטרימר אלחוטי וככה לתקשר עם המחשב.

יש לי פיליפס 42", מצויינת. פה השיקול העיקרי היה התאמה למשחקי קונסולה מהירים. העברית מוצגת היטב בסרטי דיבידי וחיבור סטיק או דיסק חיצוני. שמעתי משהו ולא יצא לי לבדוק בעיות של כתוביות sub srt, אם כי ראיתי שיש עדכון קושחה לפתרון בעיה שהיתה בגרסה הראשונית. אם כתוביות כאלו מגיעות מסרט מזדמן, אפשר לחפש גרסה עם כתוביות מוטמעות.

יתכן ולצרכים שלך מכשיר פלסמה יהיה טוב. וכמו שאמרו - חובה מערכת קול משובחת.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

לפני כשלושה חודשים קניתי את ה 7606H 42 ביבוא של אלקטרה במחיר 6500 ש"ח.

גם אצלי מרחק הצפיה הוא כ 3 מטרים ואני מצטער שלא הלכתי על ה 47 לפחות.

לא יודע אם יש תלת מימד בסמסונג, אבל אני מאז שיש לי את הפיליפס מנסה לראות את כל הסרטים שיצאו בתלת מימד.

התלת מימד הזה באמת תענוג, אבל חשוב שיהיה מסך כמה שיותר גדול ומותקן בגובה העניים.

את האמת התעכזבתי מאיכות התמונה ב YES רגיל, סידרה 8 ישנה של אחי הרבה יותר טובה בתחום הזה, כמו כן יש בריחת רקע לבן בפינות של המסך ובכל הביקורות מחו"ל שקראתי ציינו שאין בריחת רקע במסכים הנ"ל (צריך לבדוק אם השירות של אלקטרה באמת מצדיק את הפרש המחיר).

פורסם

שאל את עצמך רגע ברצינות בלי לקפוץ - האם אתה היית קונה רכב חדש, נגיד טויוטה קורולה, ממישהו שמתעסק ביבוא אישי?

אנלוגיה לא טובה.

טלוויזיה לא דורשת טיפולים וכמעט לא מתקלקלת. כשכן מתקלקלת, לרב פשוט מחליפים. אין כאן ממש יתרון ליבואן "רשמי". רק תבדוק שמי שאתה קונה ממנו הוא לא יבואן קיקיוני שייעלם מחר (וגם אם כן, אם החיסכון ממש גדול, זה יכול להתשלם).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אין בכלל מה להשוות, הסמסונג טובה בהרבה

לא ממליץ לקנות סמסונג מיבוא פרללי, לא רק שזה שנה אחריות גם את השנה הזו תקח בערבון מוגבל שלא תקבל שום שירות שאפשר לקרא לו אחריות

ממליץ לשלם עוד כסף ולקבל אחריות כמו שצריך מסמליין

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...