Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שוב לכולם.

אם אתם זוכרים התחלתי בבירורים בנושא ה-CarPC לפני מספר חודשים, כשגם חיפשתי רכב.

כעת העניין קונקרטי. רכשתי רכב מסוג פג'ו 106 ראלי שנת 1997.

בקרוב אני מתחיל להכניס אותה לטיפולי מוסך\חשמלאי\זגג רכב וכו', ע"מ לבצע יישור קו, וכמו כן ארצה לנצל את העניין עבור הכנה ל-CarPC.

אז ככה. אציג את עצמי למי שלא מכיר (כנראה רובכם).

אני ליאור, 21.5, מהרצליה. חולה מוזיקה וסאונד, וגם מתעסק בעניין (הלחנה).

כיוון שיש כאן אנשים עם רמת ידע משמעותית גבוה משלי, ארצה להבהיר, הידע שלי

* באודיו - יש לי ידע די מתקדם.

* באודיו לרכב - אני ממש בחיתולי. לא התעסקתי לעולם בנושא אודיו לרכב. האודיו היחיד זה הסטאפ שהתקנתי בבית עם מיקסר, מוניטורים, וכו'. גם באלקטרוניקה אין לי ידע מלבד הדברים הבסיסיים (סוגי קונקטורים, סיגנלים, פאזות, חוק אום וכו').

* ברכב בכלל - הידע שלי הוא בינוני, ולא התעסקתי במכונאות רכב אף פעם. אבל עכשיו עם ה-106 ראלי זה נראה כמו הזמן להיכנס.

* במחשבים - כאן בא הייתרון הגדול, וכנראה הסיבה לפרוייקט זה. אני חי, נושם, אוכל ושותה מחשבים. יש לי נסיון רחב עם תוכנה וחומרה. אני גם תוכניתן במקצועי, וגם ביצעתי Modding על מחשבים.

אין לי זמן רב, אני נכנס לשירות קבע בימים אלו, אך מצד שני יש לי הרבה סבלנות ומוטיבציה להשקיע כדי לעשות פרוייקט שווה. ברור לי שלהכין CarPC בארץ ובכלל זה לא פרוייקט Cost-Effective, אבל לכל אחד יש את החרק שלו :)

נתחיל... השרשור עם המפרט של הרכב ומגוון פרטים נמצא בפורום טכני:

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=44330&highlight=

שוט של תמונות של הרכב שצילמתי אתמול נמצאות ב-

http://106.car.co.il

ברשותי מצלמה דיגיטלית כך שבמידת הצורך אצלם תמונות שיעזרו להבנת העניין.

הרעיון הוא לשים מחשב עם הארדיסק שיהיה הרבה נפח ל-MP3ים. כמו כן מתוכנן רדיו באמצעות כרטיס רדיו ואנטנה. GPS של ישראל באמצעות תוכנה וכרטיס GPS. והתממשקות למחשב בבית באמצעות WiFi.

המערכת שתלווה את ה-CarPC צריכה להיות מכוונת יותר לכיוון SQ. ברור שאי אפשר להגיע לתוצאות מושלמות. שכן מדובר גם ב-MP3ים (אע"פ שאני מאוד מאוד קפדני לגבי האיכות שלהם, אין כזה מושג 128 בכלל). לדעתי זה יסתכם בסאב אחד מדוייק בבגאז וקומפוננט מקדימה, וכמובן מגברים\קרוסים עפ"י הצורך. מה דעתכם?

על אילו רכיבים הייתם ממליצים ללכת בהתחשב בנתונים?

אני חושב שאני יכול להכניס מיד של עד 5 אינץ' בדלתות של הראלי, ולא נראה לי שאני רוצה להתחיל לפרק את הדלת או לשים קיקר.

מלבד זאת, הבעלים שם טוויטרים כנראה די מעפנים (לא בדקתי) הממוקמים בתמונה כמו שנראה למטה. מה המיקום האופטימלי לטוויטרים ברכב זה? אתם יכולים לראות עוד תמונות בלינק למעלה.

האם יש צורך כלל בהוספת Rear Stage באמצעות רמקולים אחוריים ברכב פצפון כזה?

וחוצמזה, בהנחה ואנו מדברים על הגברה מתוך כרטיס קול ולא 50 וואט של הד-יוניט, אילו מגברים או קרוסים אני אצטרך למערכת?

בתור התחלה הנה התכנון שלי לגבי הדאשבורד:

download.php?id=18067

איפה שכרגע נמצא ה-Head Unit אני מעוניין לקחת לעבודה כך שירחיבו את הדאשבורד כלפי מעלה (מאיזה חומר הוא עשוי?). שיראה משהו מקורי כאילו הגיע מהמפעל - זה מסומן בצהוב. במקום ה-Head Unit אני מתכוון לשים LCD Touch Screen, כמו שמוצג בירוק.

אני גם לא רוצה בלאגן עם משטרה\טסטים, כך שחשוב לי שזה יראה אורינל ולא משהו מודבק, וגם איזה "כפתור חירום" או משהו שמכסה את המסך, למקרה הצורך.

שימו לב שלמלטה - בסגול - נשאר שטח מת. יש שם תא שאפשר לזרוק שם מפתחות, ויותר בפנים יש מאפרה, אבל אני לא מעשן ולא אתן שיעשנו ברכב שלי :twisted:

יש שם המון שטח מת, אבל מצד שני זה לפני ידית ההילוכים ולכן לא ארצה שיהיה שם ה-LCD כי אני כל הזמן אגע בו בטעות \ אשבור אותו.

אולי אשים שם כרטיס קול חיצוני עם בקרות ווליום. אולי כונן CD עבור הכנסת דיסקים. אולי אבקש שיבנו לי פאנל מיוחד ואעשה שם בקרים עפ"י רצוני (נגיד Mute, או פאנל עם כפתורים, או אלוהים יודע).

לגבי המחשב עצמו, יש לי מארז Chieftec Dragon DX-01BLD שהוא גדול, שחור ויפה (ואפילו עלה ביוקר בזמנו), עם חלון שקוף. מה שממש יכול להתאים לפרוייקט אם אוסיף פלואורוסנט חזק בפנים.

הבעיה היא שהמארז גדול והבגאז' של ה-106 לא כל כך...

download.php?id=18066

להלן מידות של הפריטים כפי שמדדתי אותם בס"מ...

פריט רוחב גובה עומק

בגאז' 109 42 63

מחשב 47 20 52

מאפרה 20 20 15 בחלק הכי עמוק

הד יוניט 20.7 19.5 מעט

זה יוצא שהמחשב שוכב בבגאז', תופס כ-47 ס"מ מתוך 109 ס"מ של רוחב הבגאז'.

דבר זה משאיר 64 ס"מ משמאל או מימין עבור הסאב. נראה לכם מספיק? הוא לא ידפוק את המחשב לחלוטין? (לחץ\קרינה). אגב שימו לב שיש לי חלון מחומר שאינו מתכתי, לא סגור איזה סוג פלסטיק זה, ולכן כנראה אין מיסוך מלא מהקרינה האלקטרומגנטית.

יש עוד כמה נקודות. דבר ראשון אני מתחיל להתעניין בבידוד הדלתות ואולי הרמקולים כי הרכב אינו שקט. מה החומר המומלץ ביותר וכמה בידוד יעלה כולל עבודה?

וגם - הרכב הגיע עם אגזוז פתוח של אנסא. אחלה אגזוז, סאונד לא חזק מדי, אך בהחלט יותר רועש מהמקורי. אני חושב שלמטרות סאונד זה לא יהיה טוב. האם כדאי להחליף לאגזוז המקורי? יש לכם המלצות אחרות?

ובגדול מה דעתכם?

אשמח אם תוכלו לענות על השאלות לעיל, או להעלות הצעות או הערות בנושא!

סה"כ אין הרבה מקורות מוסמכים לנושא זה בארץ.

תודה רבה!

pccase.jpg

dashboard.jpg

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

לא דיברת בכלל על עניין התקציב .

אם אתה מעוניין לקבל המלצות בקשר לרמקולים מגברים וכו אתה צריך לכוון אותנו כמה אתה מוכן להשקיע.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

צודק. מצטער.

אני מוכן להשקיע עד 10,000 ש"ח בפרוייקט כולו. עדיפות לפחות אם אצליח לצאת בפחות.

שים לב שמארז כבר יש לי (אלא אם אקנה חדש), וכמו כן יש לי מעבד פנטיום 4, לוח אם וחצי ג'יגה זיכרון. אני אצטרך לקנות מגוון רכיבים כמו הארדיסק של נייד, כרטיס רדיו, רסיבר GPS, כרטיס רשת אלחוטי, ספק מיוחד, מקלדת ועכבר אלחוטיים או מוזרים מסוג כלשהו. כל זה יעלה לי כ-2,500 ש"ח לדעתי.

בנוסף, אני אצטרך לקנות Touch Screen LCD בגודל 10 אינץ' ככה. זה גם יביא אותה בעוד איזה 2500 לדעתי. אולי אני אצטרך להזמין מחו"ל, כי אין כמעט מבחר בארץ.

זה משאיר כ-5000 שקל להשקעה בהגברה, רמקולים, ובידוד. אם זה נראה Overkill למערכת שהולכת להשמיע MP3ים אז אולי להוריד ל-4000 ככה.

פורסם

תגיד ,משעמם לך?

בשביל מה לך לחפש הרפתאות?

חבל על הכסף שלך ועל המאמץ,תשקיע במערכת במקום במחשב באוטו,אתה לא ג'יימס בונד. :lol:

זאת ההמלצה שלי,תעשה מה שבראש שלך.

8)
פורסם
תגיד ,משעמם לך?

בשביל מה לך לחפש הרפתאות?

חבל על הכסף שלך ועל המאמץ,תשקיע במערכת במקום במחשב באוטו,אתה לא ג'יימס בונד. :lol:

זאת ההמלצה שלי,תעשה מה שבראש שלך.

מי אמר שחבל על הכסף , אם זה מה שמדליק אותו אז זה לא בזבוז כסף . הוא ביקש המלצות איך לעשות דברים לא אם לעשות אותם.

לגבי ציוד .

כמו שרשמת אין צורך לשים רמקולים מאחורה . הם רק יפריעו לבמת הצליל.

קומפוננט איכותי מקדימה וסאב מאחורה יעשו את העבודה כמו שצריך.

מורל דוטק הוא סט קדמי טוב , שיבה - סאב טוב סאבים של JL מצוינים , מגברים אתה יכול לקחת של רוקפורד , אלפיין , לנזר ( מעט יותר זול אבל עושה את העבודה ) . כמו תמיד , הכי טוב זה שתסתובב בחנויות , תשמע דברים , תחזור אלינו ותספר מה שמעת ומה אמרו לך כי הרבה פעמים מנסים לדחוף סתם מוצרים . בקיצור תשמע דברים ותתרשם ..

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

סתם שאלה...

עם אתה רוצה להעמיס את כל הציוד הזה על הרכב

למה קנית ראלי? פוזה?

ראלי זה רכב נהיגה והוא בכוונה מתוכנן בקמצנות על מנת לחסוך במשקל...

עדיף, היית מחפש לך GTI.

בכל מקרה בהצלחה.

הרמן.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

אתה שוכח ממיר מתח חזק כדי להפעיל מחשב עם מארז ולוח אם וספק כח של 300W ככה לא ?

למה להשתמש בהרדיסק של נייד?

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

את הראלי קניתי משיקולי מחיר וזמינות. אם היה לי את הכסף לקנות ואת הזמן לחפש הייתי קונה GTI.

וכן, בכל רכב ספורטיבי יש שיקול של כוח מול משקל.

כמה עשרות קילוגרמים יורידו לי במעט מהביצועים, אך יספקו לי הרבה הנאה בבידור.

את המחיר הזה אני מוכן לשלם.

זה כמו שלא הייתי מוכן להתפשר על ראלי בלי חלונות חשמליים, או בלי מיזוג.

לפי הבירורים שלי אני כנראה אצטרך ספק כוח מיוחד, ולא ספק רגיל עם ממיר. עדיין בשלבי בירור.

הארדיסק של נייד יעמוד יותר טוב בטלטלות, באופן טבעי, ולכן הוא דרוש כאן.

למישהו יש תובנות כדי לעזור לי בפרוייקט? באתי כדי לשאול שאלות, ושואלים אותי שאלות חזרה. אתם כ"כ יהודים :D

אתם מכירים אנשים\חנויות בארץ עם נסיון בפרוייקטים כאלו?

תסתכלו על התמונה עם הפאנל, האם המיקום נראה לכם הגיוני ל-LCD? ומה אעשה עם המאפרה, נראה כמו אזור מבוזבז... (סליחה מראש לכל המעשנים).

פורסם

מבלי להעליב, תעזוב את כל השטויות שמציעים לך כאן (ממיר מתח.. מחשב בתא מטען..)

ולך על הקונפיגורציות שמוכיחות את עצמן בmp3car.com

יש פה אולי בן אדם וחצי עם נסיון בכאלה התקנות לעומת ששם יש הרבה יותר מ-100...

ולא נראה לי שהשפה היא מכשול בשבילך (אפילו אם אתה בצבא קבע :) חח לא להעלב.. הצלחתי להבין שזה ביחידה עם "קצת" שכל)

פורסם

רק רציתי לחזק את דבריו של רפאל לגבי מודולים לטיפול בחשמל..

באתר mp3car.com ישנה אופציה לרכישה של רכיבים כדון מודול שברגע שכיבית את הסוויץ' מכבה את המחשב בצורה סדירה, או מודול ספק שמתאים למתח באוטו.

בנוסף אני הייתי הולך על הארדיסק של מחשב נייד, הוא בנוי יותר לטילטולים.

אם תוכל לקפוץ ביום שבת למפגש, אשמח לדבר איתך ארוכות בנושא כי גם אני פעם ניסיתי לתכנן מחשב לרכב אך מטעמי תקציב ויתרתי בשלב הזה, מה גם אימי לא התלהבה מהרעיון ואבי אף שנא אותו :!:

בכל מקרה, הצלחתי לברר די הרבה בנושא.

אם אין באפשרותך להגע בשבת, צור איתי קשר בפרטי ואני ידון איתך בכל הבעיות הכרוכות.

אלון :idea:

פורסם

היי,

אמנם אני לא מומחה גדול במערכות רכב - אבל במחשבים אני מבין ;)

מומלץ לעבוד עם לוחות micro-atx ומארזים מתאימים, כך תוכל להכניס את המחשב לתוך התא כפפות ולהשאיר מקום.

כמו כן, ישנם לוחות שבאים עם מעבדים embedded, אמנם לא מדובר במעבדי intel, אבל המעבדים הללו הם X86 לכל דבר, היתרון שלהם (חוץ מהעובדה שאתה מקבל מחשב שלם בלוח אחד) -

א. הם זקוקים לקירור פסיבי בלבד (אין צורך במאוורר)

ב. צריכת החשמל מגוכחת והאלטרנטור שלך לא יזיע אפילו קצת.

ראיתי כמה עם יציאת SPDIF ככה שלא תצטרך לסמוך על הכרטיס קול המעפן שלהם ותוכל לבצע את ה D/A מחוץ למחשב עצמו.

בגדול, אפשר להכניס מחשב קומפלט (כולל דיסק של laptop, שלא תעז לחשוב לרגע על דיסק סטנדרטי) למארז בגודל קטן יותר מlaptop סגור... לא רע בכלל.

פורסם

תודה על ההערות!

אני פותח עכשיו ת'רד ב-MP3Car, מקווה שיוכלו לעזור בקבלת ההחלטות.

אגב, כרגע שמתי לב שטעיתי ב-URL עם התמונות של הרכב (ואי אפשר לערוך את ההודעה).

זה http://106.pic.co.il

תהנו.

פורסם

בתור אחד שיצא לו הרבה לנסוע עם המחשב (תיקונים....חצי שנה היתה בעיה ולא ידעו במעבדה איך פותרים אותה), אני ממליץ שתשתמש בלפטופ במקום במחשב רגיל. קרה לא פעם שבמעבדה הכרטיס מסך עבד יופי, אבל לאחר נסיעה הביתה של מספר קילומטרים (בכבישים הנהדרים של ירושלים...) הכרטיס נדפק, ומלא קישקושים היו לי על המסך...

תקנה לפטופ יעודי, או שתבנה איזה בולם זעזועים כלשהו...

• תוכן חדש...