Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוטטתי לי מעט באישורי התקינה של API ונוכחתי לדעת שאין שום חברת שמן בשם ליקווי מולי או מגאין אשר קיבלו תקן אמריקאי לשמן מנוע. הדבר די תמוה בעייני מכיוון שחברת שמן זאת מומלצת לרוב פה על ידי חברי הפורום והנה מתגלה שהיא עומדת בתקנים ממש כמו חברות השמן הישראליות שכולם פה די אוהבים לשנוא. האם באמת כך הדבר והחברה הנ"ל אינה עומדת כלל תחת ארגון התקינה האמריקאי? או שמא זה אני שלא יודע לחפש?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני רואה שאין כל-כך עניין בנושא, אך בגלל שזה מוזר לי אשמח לקבל איזה תגובה כמו: האם השמן עומד בתקני API? או שמא הוא יותר כמו שמני הארץ אשר סה"כ תואמים אך לא עברו שום מבחן תקינה כזה או אחר ביבשת אמריקה?

על אריזות השמנים מבית ליקווי אכן מוטבע רמת התקן האמריקאי שבו השמן עומד אך באתר של API אין שום תוצאה בחיפוש אחר שמן מכל קטגורייה מבית ליקווי מולי או מגאיין.

פורסם

לתקנים יש חשיבות רבה ורצוי לבחור שמן בעל מפרטים המתאימים למפרטי הייצרן או/גם למפרטי API.

דרך אגב זו דרישה בסיסית המוזכרת בכול ספר רכב אם זה רכב תוצרת VAG (מפרטי VAG או ACEA ) וכלה ברכבים תוצרת טויוטה.

איזה כייף לי :)

פורסם

הבנתי שאסור לשווק אותם פה בארה"ב, יש איזו חברה שמייצרת תוספים עם שם דומה או משהו כזה ולהם הזכויות על השם ככה שלמה להעביר תקן לשמן במדינה שהוא לא יכול להיות משווק בה?

הם מוכרים פה תחת שם אחר, LUBRO MOLY.

haters will hate

פורסם

ומה קשורה התגובה והלינק הזה לכאן? :roll:

ניתן לבדוק תקני API עדכניים באתר של ה API.

ברכב שמצריך תקן X של API חייבים להשתמש בשמן שאושר ע"י ה API. בשמן שרשום במפרט שלו שהוא עומד בתקן X של API אבל לא נבדק על ידם לא הייתי משתמש.

כל חברה שמכבדת את עצמה שולחת שמנים למבחני ה API ומקבלת חותמת (או לפחות אני רוצה להאמין שככה זה עובד). חברה שלא עושה כן אני לא ארכוש את השמנים שלה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, זה בדיוק החלק "המלחיץ", על אריזת השמן אמנם כתוב התקן, אך משום מה ארגון API לא מכיר במוצר, הווי אומר שהוא לא באמת נבדק על ידם (ממש כמו השמנים של פז, דלק וכד'). ועוד לחשוב שזוהי חברת שמנים די פופולרית בקרב חובבי הרכב והמטוריקה, מעכשיו לפני שאני פוזל לחברת שמן כזו או אחרת אני קודם רץ לבדוק באתר התקינה האמריקאי.

פורסם

מרק אני מפריד בין תקן של שמן לבין התאימות שלו למפרט היצרן או איך שתחליטו לקרוא לזה.

סה"כ היצרן לוקח את השמן ובודק אותו במשך תקופה של חצי שנה אם איני טועה על הרכבים שלו ולפי התגובה של החומר מחליט האם השמן עומד בתקן ובדרישות שלו(של יצרן הרכב).

API זהו סתם תקן שלדעתי אין לו כל חשיבות כי במילא לא בודקים את הדברים החשובים באמת על מנת לתת תקן.

אולי אחד מיצרני השמן יפרסם ויגיד לנו מתי נקודה ההבזקה של השמן? ידעת שלא בודקים זאת כלל?

מבחינה תיאורטית כל רגע השמן הנ"ל יכול לעבור את נקודת ההבזקה שלו ולהידלק.

קובי

פורסם
לא יודע לגבי השמן הזה.

אבל באופן כללי גם ככה התקנים האלו לא משנים כלום.

קובי, לדעתי הם משנים ועוד איך. יש הבדל בין שימוש בשמן תוצרת "ז'וז'ו ובניו על האש" לבין שימוש בשמן תוצרת חברה שרשומה ב API-הן מבחינת תצרוכת דלק, שמירה על המנוע ובמקרים מסויימים גם היווצרות בוצה.

ומה קשורה התגובה והלינק הזה לכאן? :roll:

ניתן לבדוק תקני API עדכניים באתר של ה API.

ברכב שמצריך תקן X של API חייבים להשתמש בשמן שאושר ע"י ה API. בשמן שרשום במפרט שלו שהוא עומד בתקן X של API אבל לא נבדק על ידם לא הייתי משתמש.

כל חברה שמכבדת את עצמה שולחת שמנים למבחני ה API ומקבלת חותמת (או לפחות אני רוצה להאמין שככה זה עובד). חברה שלא עושה כן אני לא ארכוש את השמנים שלה.

איתמר.

+1000.

איתמר, זה בדיוק החלק "המלחיץ", על אריזת השמן אמנם כתוב התקן, אך משום מה ארגון API לא מכיר במוצר, הווי אומר שהוא לא באמת נבדק על ידם (ממש כמו השמנים של פז, דלק וכד'). ועוד לחשוב שזוהי חברת שמנים די פופולרית בקרב חובבי הרכב והמטוריקה, מעכשיו לפני שאני פוזל לחברת שמן כזו או אחרת אני קודם רץ לבדוק באתר התקינה האמריקאי.

+1000 פעם שנייה. לדעתי תמיד מומלץ לבדוק מול אתר API (ולמחמירים-אתר מקביל של ACEA, למיטב ידיעתי התקנים שלהם נחשבים לרוב יותר מחמירים) על מנת לקבל מושג. האמת היא שבהתחלה חשבתי שחברות מוכרות מופיעות שם, הופתעתי ש liqui moly לא מופיעים למיטב זכרוני (וגם לא eurol ועוד חברות, גם חברות ישראליות לצורך הדיון), דבר שמבחינתי מצמצם מאוד את מספר היצרנים שמהם אני מוכן לרכוש שמן מנוע.מבחינתי API זה כמו תו איכות (כן, אני מודה שזה נשמע פלצני :) ).

מרק אני מפריד בין תקן של שמן לבין התאימות שלו למפרט היצרן או איך שתחליטו לקרוא לזה.

סה"כ היצרן לוקח את השמן ובודק אותו במשך תקופה של חצי שנה אם איני טועה על הרכבים שלו ולפי התגובה של החומר מחליט האם השמן עומד בתקן ובדרישות שלו(של יצרן הרכב).

API זהו סתם תקן שלדעתי אין לו כל חשיבות כי במילא לא בודקים את הדברים החשובים באמת על מנת לתת תקן.

אולי אחד מיצרני השמן יפרסם ויגיד לנו מתי נקודה ההבזקה של השמן? ידעת שלא בודקים זאת כלל?

כפי שרשמתי ממקודם, לתקן הזה יש חשיבות מאוד גדולה. לגבי נקודת הבזקה של שמן וכו'-יש דבר שנקרא MSDS וכל יצרן שמכבד את עצמו מפרסם את הדף הזה-שמכיל תכונות של השמן כגון נקודת הבזקה/קפאון, צמיגות בטמפ' מסויימות וכו'. ניתן למצוא זאת אפילו בדפים של חברות ישראליות כגון פז, אז על אחת כמה וכמה בחברות זרות. צריך רק לדעת איפה לחפש :roll:

לגבי המשפט שהדגשתי באדום-ובכן, משום מה אני לא רואה רכבים מתפוצצים בכבישי ארצנו בצורה אקראית עקב התלקחות כלשהי (אלא אם מדובר ב"הזמנה" מיוחדת :twisted: או בפגם בייצור/כשל מכני מקומי). זהו עוד מאפיין של תקן API :wink:

פורסם

ברור ש-API זה סתם גוף שקיים מאז 1924 ופירסם יותר מ-500 תקנים בנושא שמנים וגזים.

:roll:?API+%D7%96%D7%94+%D7%98%D7%95%D7%91+%D7%9C%D7%99%D7%94%D7%95%D7%93%D7%99%D7%9D+%3F

דרך אגב רק לאחרונה איגוד ייצרני הרכב ביפן בשיתוף פעולה עם פורד ומרצדס הנקרא ILSAC נכנסו לשיתוף פעולה עם API בכדי לפתח תקנים חדשים ולשפר את שמני המנוע ולפרסם תקנים בתהליך מהיר יותר.

שיתוף פעולה זה הניב את התקן החדש SN לשמני מנוע.

פורסם
אולי אחד מיצרני השמן יפרסם ויגיד לנו מתי נקודה ההבזקה של השמן? ידעת שלא בודקים זאת כלל? - ומאיפה המידע הזה הגיע אליך ?

איזה ייצרן שמנים אתה מבקש שיתרום את זמנו לפורום ויעזור לך לעשות סדר בראש ? :roll:

מכון הנפט האמריקאי מפרסם תקנים שונים בנושא שמנים כאשר חלק מהבדיקות נעשה על-פי תקנים רלוונטים לנושא כגון:

ASTM D 445 - צמיגות השמן שצריכה להיות בטמפ' של 100 מעלות צלזיוס.

D 6557 - תקן לבדיקת תכונות השמן למניעת קורוזיה

L-40-A-93 - תקן או בדיקה המגדירה את כמות השמן שהולכת לאיבוד כתוצאה מהתנדפות.

והרשימה ארוכה...

נקודת ההבזק של השמן בוודאי שנבדקת לפי תקן ASTM D 92 והיא מינימום 200 מעלות צלזיוס.

פורסם

מוזר מאוד, גם אני שמתי לב לכך לאחרונה ומאוד מוזר לי

אך בכל זאת יש לי רק דברים טובים לומר על השמן שלהם לרכב שלי 5W40 סינטטי מלא

פעם הבאה מפנק את האיטלקיה בRP!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

לא הייתי נלחץ.

חיפוש ברשימה הענקית של API מונה רק 3 חברות שמנים גרמניות הנושאות תקן API. אני משער שרוב המכירות של השמנים הגרמניים (והאירופאים בכלל) הן לשוק האירופאי, ורוב יצרני הרכב האירופאיים דורשים עמידה בתקנים של ACEA ולא של API שמזוהה יותר עם רכבים אמריקאיים ורכבים מהמזרח.

יש הטוענים כי התקנים של ACEA אף מחמירים יותר מתקני ה API, אבל מצד שני מי יודע מה תקן X של ACEA מתיר או מחסיר ביחס לתקן API ושעלול להיות קריטי לתפקוד תקין של המנוע.

בשורה התחתונה:

אם הרכב דורש תקן של ACEA יש להשתמש בשמן המאושר על ידם (לא הצלחתי למצוא בחיפוש זריז רשימה כזו אבל אני בטוח שקיים דבר כזה).

אם הרכב דורש שמן העומד בתקנים של API יש להשתמש אך ורק בשמן שהוכר ע"י ה API ועומד בתקנים שלו. רשימה מעודכנת נמצאת כאן: http://eolcs.api.org/

איתמר.

עריכה: אוקיי, אז אולי אין באמת שום דרך לדעת אם שמן עומד במפרט של ACEA לאור הציטוט הבא מהאתר שהלם:

ACEA itself does not certify oils or license or register compliance certificates. Oil manufacturers are themselves responsible for carrying out all oil testing and evaluation according to recognised practices. They are also responsible and liable for all claims made that their products meet the ACEA Oil Sequences.

במילים פשוטות: אנחנו לא מעניקים שום תעודה שהשמן אכן עומד בתקנים שלנו, זה הכל באחריות היצרנים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...