Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בתחנת דלק מאוד ותיקה באזור חדרה שמאז ומתמיד עושה אינטגרציה של מנהרת השטיפה שלהם עם מבצע תדלוק כזה או אחר.

מדי פעם זה בחינם על שטיפה מעל 200 שח, מדי פעם כל השבוע למעט שישי ומ30 ליטר ומעלה.

היום זה מעל 25ליטר - עלות 5 שקלים. שלט יפה ומודפס עם הלוגו של החברה והכל.

לסחבק נגמר הדלק ברביעי בערב, אז החלטתי לתדלק שם. למה לא בעצם?

בערב מן הסתם המנהרה כבר לא עובדת אז באתי היום בבוקר. (חמישי)

כמובן שיש תור בכניסה, כרגיל.

הגיע תורו של הרכב לפניי, הוא מוציא את החשבונית, והבחור אומר לו "זה לא תקף בחמישי ושישי".

(שלא רשום בשום מקום באזור התחנה עצמה) ומפנה אותו לשלט שרשום בטוש ממש לפני הכניסה למנהרה עצמה.

הבחור בחוסר ברירה נאלץ לשלם מחיר מלא, הרי הוא לא יעשה עכשיו רוורס וינסה להזיז את חמשת הרכבים מאחוריו..

אני כמובן זכיתי לאותו היחס, ובגלל "לחץ חברתי" של כל מי שהיה מאחוריי, והדלק ששרפתי בזמן שחיכיתי בסבלנות כבר לא שווה לי להתעצבן ולחזור.

ובגלל התאריך של התדלוק - במילא לא שווה שום דבר כי ביום ראשון זה כבר לא יהיה תקף.

מדובר בסה"כ על כמה עשרות בודדות של שקלים, ולא שווה לעשות בגלל זה רעש - אבל אותי אישית זה עיצבן.

לא עושים ביום חמישי? אז תרשמו את זה בתחנה עצמה, שלא נחכה בתור עשר דקות ובסוף יגידו לנו לשלם מחיר מלא.

יום טוב לכולם.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אפרופו שטיפה מותנת בתידלוק. סונול מאפשרת ללקוחותיה לשטוף את האוטו על 14 יום מיום התדלוק. לא בטוח אם הנוהל הזה עובד בכל תחנת סונול אבל זאת שאני מתדלק בה בקביעות אכן עושה זאת.

עוד דבר, מאוד לא הייתי ממליץ למי שיש לו מראות שלא מתקפלות שם לרחוץ את רכבו. המברשות עלולות לשבור או לתלוש את המראה מהמקום, דבר שאינו מכוסה על ידי הנהלת מקום השטיפה..

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני תמיד מקפל את המראות לפני הכניסה למנהרה וגם השוטף מבקש ממני לעשות את זה.

חוץ מזה בדור אלון בקריית גת, אין שום מניעה לקבל שטיפה מתנה גם בימי שישי (ועל הדרך גם עיתון) למי שמתדלק מעל 150 שקלים.

ככה שפעם בחודשיים אני מוסיף 20 שקלים (ועל הדרך עוד 10 טיפ לשואב) וזוכה גם לשאיבה פנימית.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הם לא שורטות או משאירות סימני SWIRL?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

או בקיצור לא שוטפים במכונות שטיפה.

פעם אחת עשיתי את זה והתחרטתי, לא הוריד את הליכלוך, קילף את הצבע (היה קצת מקולף למען האמת). בכללי לא

מומלץ לשטוף במכונות האלו.

פורסם

הגיע תורו של הרכב לפניי, הוא מוציא את החשבונית, והבחור אומר לו "זה לא תקף בחמישי ושישי".

(שלא רשום בשום מקום באזור התחנה עצמה) ומפנה אותו לשלט שרשום בטוש ממש לפני הכניסה למנהרה עצמה.

הבחור בחוסר ברירה נאלץ לשלם מחיר מלא, הרי הוא לא יעשה עכשיו רוורס וינסה להזיז את חמשת הרכבים מאחוריו..

התנהלות חובבנית.

הפתרון הוא לא לשוב לאותו המקום, ובנוסף לדאוג לידע מכרים חברים על כך.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

גם בירושלים יש תחנה כזאת סיפור דומה.

נתחיל שהאוטו שלי נשטף רק ידני!

אוקי אני ואבא שלי נכנסו לתחנת דלק קבוע שאנו מתדלקים בה בכניסה לתחנה היה שלט ענק על כל תדלוק מעל 30 ליטר שטיפה בחמישה שקלים. אבא שלי תדלק ונכנס לשטיפה. לא זכינו לאותו יחס כמו מי ששילם מחיר מלא לשטיפה. וזה אומר במנהרה לא שטפו את הרכב עם צינור לחץ לא שמו שמפו (קצף) רק הפעילו את המכונה. לאחר מכן אפילו לא יבשו את הרכב!

בדיעבד היה רשום בשלט בקטן לא כולל ניגוב, בכלל לא רואים את זה.

מגניב המכשיר הזה, תגיד לי משהו, בניתוח, הרדימו לך את הבולבול? כי זאת תחושה מה זה כייפית
פורסם

גם אני נגד מכונות...

לפני כמה ימים הלכתי לשטוף את הרכב במכונה בפעם הראשונה (טוב, רכב ראשון אחרי הכל...), האמת שהתאכזבתי מהניקוי, גם חוץ וגם פנים.

אני מנקה יותר טוב, ובעלות נמוכה יותר. הבטיחו "ווקס חם" לא ווקס ולא נעליים...שטיפה חובבנית :roll:

שטפו לבד, הכי כיף.

פורסם

@Spidiman

לבד כיף כשיש חניה מקורה או בית פרטי, אני גר בעיר בבניין רב-קומות, ככה שעם דליים זה פשוט לא יעבוד.

(ולמשוך צינור מים גם לא יעבוד, קומה גבוהה..)

ככה שאני מעדיף "לסבול" תוצאות לוואי של שטיפה במכונה או של שטיפה ידנית גרועה, פשוט מחוסר ברירה.

מעבר לזה;

@נהגת שודים

בדיוק מה שאני עושה עכשיו :lol:

@yulianx

מן הסתם קצת יותר סימנים משטיפה ידנית איכותית, זה מכונה הרי, אבל לא משהו קריטי...

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
הם לא שורטות או משאירות סימני SWIRL?

משאירות בהחלט אבל שיש לך אוטו שיותר מבוגר מהילד הבכור שלך אין כבר ממש טעם לפחד על הצבע.

כמו שאמרו כאן, סונול גם נותנת עיתון יום שישי, גם שטיפה ביום שישי (אם יש סבלנות לחכות בתור) וגם אפשר לבוא ולממש את הזכות לשטיפה עד 14 יום.

למען הסר ספק, אני לא ממליץ על חברה כזו או אחרת. פשוט מספר על הדיל שהכי משתלם מבחינתי בעיר שלי. זה הכל. אם מישהו מעדיף חברת דלק כזו או אחרת שיבושם לו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

ב FIFTH GEAR פעם עשו ניסיון איזה סוג של שטיפה הכי פחות פוגעת ברכב...הם עשו השוואה בין שטיפה של מכונה, שטיפה ידנית עם מטאטא, ושטיפה ידנית רגילה. השטיפה עם המטאטא היתה הכי פחות מומלצת לצבע הרכב....

PZjWkB_q2lE דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

לכן כדי לעשות ווקס כדי לשמר או לפחות להפחית את זה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בדיוק אותו תרגיל בדור אלון אחרי מחלף עד הלום ליד אשדוד לכיוון צפון.

כשראיתי את הנהג שלפני מתווכח עם השוטפים ( ראיתי,קשה לשמוע כשאתה עם חלונות סגורים ומוזיקה ברדיו)

חשבתי לעצמי שהוא חוצפן שמבזבז את זמני ואת זמן שאר המשתרכים אחרינו בתור.

רק כשהגיע תורי, קלטתי שאותו תרגיל כנראה נעשה גם עליו....

אני דווקא החלטתי שאין סיבה שאכנע לתרגיל המסריח בגלל צפירות העומדים מאחורי. פשוט אמרתי לשוטפים שאני מעוניין לצאת מהתור. מאחור היו כ7-8 מכוניות לפחות, פגוש אל פגוש.

שלושת השוטפים בילו כמה דקות בהסבר פרטני לכל נהג ונהג מדוע הוא צריך להתחיל לתמרן את רכבו בזוויות מטורפות כדי שאוכל לצאת מהתור ולהניח לרכב הבא לתפוס את מקומי, ושמחתי לראות שעוד 2 נהגים קלטו את המתרחש ועזבו יחד עימי את השטיפה.

(מובן שמייד בתחילת הסיפור הציע לי אחד מהצוות לעשות לי שטיפה ב50% הנחה, רק כדי שלא אעורר רעש שעלול לעכב את המשך ריקון כיסי הפרייארים.)

פורסם

בתחנה אחרת בחדרה יש שטיפה חינם על כל תדלוק מעל 150 ש"ח (כשבכל מקרה מדובר על התחנה הכי זולה שאני מכיר), ורשום שהשטיפה היא בימים א-ה.נכנסתי פעם אחת לשטיפה, והאוטו נשאר מלוכלך.נייר לניגוב לא היה בתחנה.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

• תוכן חדש...