Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מערכת ראשית-דגם זנית

מערכת זו פועלת בזמן שהרכב נע במהירות שיוט, המצערת פתוחה ב-1/3 האמצעי שלה, המנוע עובד בסיבובי ביניים, במצב זה המנוע צורך כמות דלק שמוגבלת ע"י הפומית(דיזה).

לכן המנוע שואב גם בנזין מנחיר הביניים(באר), מפלס הדלק בבאר יורד ונכנס ממנו אויר, אי לכך יוצא מהנחיר הראשי תחליב(אמולסיה) אשר קטן הרכב הדלק בתוך התערובת הנוצרת.

התערובת שנוצרת היא 1:15-1:16, והמנוע צורך יחסית פחות דלק.

*דגם סולקס

מערכת זו עובדת בתחום סיבובי הביניים של המנוע במהירות השיוט של הרכב.

הנחיר הראשי ניצב, ולתוכו מוכנס חליל, חליל בעל קדח מרכזי וקדחים צדדיים.

זרם האויר שעובר בצואר הונטורי יוצר תת-לחץ סביב לנחיר הראשי. זרם האויר המרכזי נכנס לתוך החליל, בולם את יציאת הדלק, מתערבב איתו ויוצא בהשפעת תת-הלחץ דרך הקדחים הצדדיים.

יחד עם הדלק מתקבלת תערובת תיקנית דלה ביחס של 1:15-1:16.

מערכת האצה

מערכת זו נכנסת לפעולה כאשר הנהג לוחץ באופן חד על דוושת האוץ(גז), במצב זה נוצר מפל אויר ויש צורך להעשירו מיידית בדלק.

אי לכך הבוכנה נלחצת וכל כמות הדלק הנמצאת תחתיה מוזרקת אל צואר הונטורי.

נוצרת תערובת עשירה ולעיתים עשירה מאד.

מערכת למהירויות גבוהות

מערכת זו נכנסת לפעולה כאשר הרכב מגיע למהירות גבוהה, בוכנת משאבת ההאצה יורדת לתחתית הבאר ולוחצת על שסתום המאפשר כניסת דלק נוסף לנחיר הראשי.

מתקבלת תערובת עשירה(1:12 בערך) המאפשרת לרכב נסיעה במהירות זו.

מערכת סרק

כאשר מצערת התערובת סגורה לא נוצר תת-לחץ סביב לנחיר הראשי, לכן לא קולח ממנו דלק. יש צורך לספק בנזין בצורה עקיפה.

מהבאר יוצא צינור אל מתחת למצערת, בו מגיע גם אויר מהחלק העליון של הקרבורטור, לכן מתחת למצערת מתקבלת תערובת מוכנה בכמות קטנה, אך היא עשירה בהרכב של 1:12.

בכדי להתגבר על בעיית חיתוך(הפסקה רגעית) בפעולת המנוע, יוצרים במערכת הסרק שני נחירים ליציאת התערובת: (1)מעל למצערת (2)מתחת למצערת.

במצב שהמצערת סגורה קולחת תערובת רק דרך הנחיר התחתון.

במצב של פתיחה הדרגתית של המצערת קולחת תערובת דרך שני הפתחים.

רק לאחר שהמצערת נפתחת עוד קצת, מפסיקה הקליחה לגמרי ומתחילה לפעול המערכת הראשית.

מערכת התנעה - (צ'וק, משנק)

מערכת זו נכנת לפעולה בהתנעה הראשונית של הרכב כאשר הוא במצב עבודה קר.

ע"י סגירת תריס המצערת מופסקת כניסת האויר אל הקרבורטור ונוצרת תערובת עשירה מאד.

עם התחממות המערכות יש צורך בפתיחת המצערת, בין ידנית ובין אוטומטי, ע"מ לאפשר למע' הראשית להכנס לפעולה סדירה.

עמית

(על קצה המזלג)

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

סליחה על קטנות האמונה אבל אני בספק שמישהו יבין איך זה עובד בלי לכל הפחות ללמוד בעיון שרטוטים מפורטים של קרבורטורים (שלא לומר פירוק כמה קרבורטורים בידיים). אני התקשיתי לדמיין את כל הדברים, ואני כן למדתי שרטוטים.

קרבורטור זה מכשיר מאוד מורכב ולא מדוייק שבנוי על עקרונות פיזיקליים לא פשוטים. עד היום אני לא מבין איך הצליחו לעשות מכוניות שנוסעות טוב על קרב' (בעצם אני כן מבין. פשוט בזבזו ים דלק ונסעו על תערובת עשירה בטירוף).

מה שמזכיר לי למה אני כל כך סולד מקרב' וכל כך מאושר שהגעתי לעולם הרכב אחרי שהם נגנזו, לא משנה כמה אני אראה מבטים מלאי געגועים של חובבי רכב, כשהם נזכרים בקרבורטור הראשון שלהם ...

נ.ב. מה שכתבתי אינו בסתירה להערכה שיש לי להשקעה בכתיבת המאמר. יוזמה ברוכה, ותודה.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

- מהם דגמי הקרב' המפורטים?

- מה עם התייחסות לוובר?

האם הדברים שהבאת הם כלליים או נוגעים לדגם ספציפי?

תודה מראש

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

שמצוין בפרוש שהכתבה מתיחסת לקרבורטורים מדגמי זניט(השנוא עליך

משום שהוא קרבורטור בודד ואתה מעוניין להרכיב וויבר כפול)וכן מצוין שהכתבה

מתיחסת לדגמי סולקס.

וכן מצוין שזה על קצה המזלג.

ובקשר לכותב הקודם שמברך על כך שהוא הגיע ישר לרכב מוזרק..

בני דורי מתגעגעים לרכבים בעלי קרבורטור וגם אתה תחפש כאלה

רכבים. כי שם נמצא הכף והעניין.

הכתבה רשומה בצורה כללית ואינה מכוונת לרכב ספיצפי.

בברכה

צביקה קרבורטורים

צביקה קרבורטורים נתניה

054-4861318

עבודה-09-8332213

פורסם
שמצוין בפרוש שהכתבה מתיחסת לקרבורטורים מדגמי זניט(השנוא עליך

משום שהוא קרבורטור בודד ואתה מעוניין להרכיב וויבר כפול)וכן מצוין שהכתבה

מתיחסת לדגמי סולקס.

וכן מצוין שזה על קצה המזלג.

ובקשר לכותב הקודם שמברך על כך שהוא הגיע ישר לרכב מוזרק..

הכתבה רשומה בצורה כללית ואינה מכוונת לרכב ספיצפי.

בברכה

צביקה קרבורטורים

צביקה, קראתי בעיון, ואז שאלתי - שוב - כי אני לא מבין בתחום עד כדי כך - האם מדובר בדגם מסויים או שמדובר בכלל ?

כתוב שם זנית' או סולקס, בפעם האחרונה שבדקתי שניהם היו יצרנים של קרבורטורים, ולהם היו דגמים מדגמים שונים. לכל השאלה שלי היא האם המאמר מתייחס לדגם מסויים של זנית' ודגם מסויים של סולקס או שמה מדובר במגמה שמאפיינת את הקרב' של שתי החברות?

-זו השאלה, בהרחבה כעת, ושוב, צר לי אם לא הייתי ברור קודם-

רון.

אה, וחשוב מזה - אני לא "שונא" זנית', אני פשוט אומר שיחסית לוובר ולהציע שלהם, הזנית' הוא קרבורטור די גס מבחינת הרזולוציה שלו-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

הכתבה מנוסחת בצורה כללית ומתיחסת לכל דגמי סולקס

ולכל דגמי זניט בצורה כללית ולא לרכב מסוים או שנתון מסוים.

ובקשר להערתך בקשר לדגמי זניט אני חייב להסכים איתך,

אתה צודק.

בברכה

צביקה

צביקה קרבורטורים נתניה

054-4861318

עבודה-09-8332213

פורסם

בני דורי, עוד 20 שנה, יתגעגעו לרכבים עם המנועים הגסים של בעירה פנימית, עם כל הג'יפה של דלק, והזרקה, וזרימת אויר חופשית, וטורבואים והילוכים ואגזוזים ורעש. כי שם נמצא הכיף והעניין, ולא בכל המנועים החשמליים החרישיים והמשעממים עם התמסורת הרציפה שלהם.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

המאמר היה יכול להיות מרתק...אם הוא לא היה כתוב בסינית !!

שמע עמית, אתה אדם יקר שמקדיש מזמנו על מנת ללמד את הבורים - זאת מצווה. אבל מה הטעם בהסבר "על קצה המזלג" כשלא מבינים ממנו כלום ?

קראתי הכל אבל זה לא נתן לי הרבה...זה גיבוב של תיאורים טכניים שמי שלא מתעסק ומתמצא - לא יבין (מצד שני מי שמתעסק ומתמצא כנראה שכבר יודע איך פועל קרבורטור "על קצה המזלג")

אולי עדיף לנסות להתחיל עם הסבר בסיסי יותר תוך כדי צירוף תמונות\שרטוטים...

לילה טוב,

ארנון.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

• תוכן חדש...