Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא נדירה במגרש גרוטאות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במושב קוממיות שבדרום (ליד אשדוד) נתגלה מגרש גרוטאות ובו זרוקות אלפות שונות כמו ג'וליה, ברלינה וכולי, רובן במצב בלתי שפיר בעליל.

בעודי עובר על התמונות, אני נתקל באיזו אלפטא שלא ממש מסתדרת לי. במבט שני היא נראית עוד יותר מוזרה, ואז פתאום אני קולט ולא מאמין, זאת ALFA 6.

למי שלא יודע, ALFA 6 הוא רכב פאר שיוצר בין השנים 79 ל86 במספרים קטנים למדי. לרכב מנוע V6 בעל 3 קרבורטורים כפולים (!) בנפח 2500 סמ"ק, שלדה מתוחכמת מאוד בעלת מתלה דה דיון אחורי ומוטות פיתול מקדימה, ופנים מפואר ומאובזר ביותר. סדרת הייצור השניה של הרכב קיבלה הזרקת דלק, ובמבחר האופציות היו קיימים מנוע דיזל וגם תיבה אוטומטית של ZF.

לגבי הרכב הספציפי שבתמונה: זוהי דוגמא של סדרה ראשונה מייצור מוקדם, משנת 79 או 80 לפי הסימנים החיצוניים, עם תיבה אוטומטית (שימו לב מקרוב ללוחית הקטנה מצד שמאל על תא המטען).

זוהי כנראה גם המכונית היחידה מסוגה שאי פעם יובאה לארץ.

norm_CE41AEB69AED4EE1BD8C0F30C8F554DE.JPG

בימים טובים המכונית הזו נראתה ככה:

alf601.jpg

alf602.jpg

כיום הרכב נעלם לאנונימיות מוחלטת והוא נחשב נדיר בעולם, בודדים עדיין מחזיקים ומטפלים כראוי ברכב שכזה.

לגבי שיפוץ מדובר במשימה כמעט בלתי אפשרית, זמינות החלקים הלא מכאניים היא מזערית עד בלתי קיימת. נכון, זה לא רכב ספורט, במבט ראשון זו סתם קוביה עם 4 דלתות... אבל קוביה מפוארת, אלגנטית, מהירה ומיוחדת מאוד (ויש לה אפילו מזגן כסטנדרט ועוד הרבה גימיקים).

את התרד המקורי אפשר לראות בפורום אלפא

http://www.iaroc.org.il/phpBB2/viewforum.php?f=1

אולי פעם מישהו יציל את החיה הנדירה הזו, בינתיים זהו הסיפור.

פורסם

עכשיו עשית לי - חבל על הזמן... חשבתי שאראה את 6 רק בסרטים איטלקיים ישנים כשאנדריאנו צ'לנטאנו נוהג בה ובורח ממשטרה שברובה נוהגת על אלפטות... אני פשוט מתאר כמה כסף הפרוייקט הזה אמור לקחת ו... :mad: אולי למלא תופס לוטו? או לחפש אוצר? ALFA 6 - אני לא מאמין... בבקשה בבקשה מישהו מהאלפיסטים - לפחות תחלצו אותה משם, תכסו אותה, תשמרו אותה לזמנים טובים... :(

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

פורסם

מדהים,מדהים.

כל פעם שאני רואה את האיטלקיות הגדולות הללו אני מקבל צביטה בלב, פיאט 130,לנציה גמא, אלפא 6 .... חלומות רחוקים.

אגב,האלפא GTV 6 שאני חושב שחולקת את המכללים המיכנים עם הרכב הנ"ל נמכרה במספרים די משמעותיים (יחסית כמובן) בארה"ב וחלפים מיכנים ניתן למצוא בקלות יחסית.

אם לרכב יש רישיונות ולמישהו יש מקום זמן וכסף שווה להצילה ולעקוב ברשת כי יתכן ויום אחד יופיע רכב כזה במצב סביר יותר באחד האתרים בחו"ל ואולי יהיה ניתן להרכיב משתיים שנגזר גורלן אחת לתפארת מדינת ישראל

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

לגבי המנוע ומערכת ההסעה (המיתלים) רוב החלקים זמינים, המנוע הוא אכן כמו הGTV6, חוץ מהקרבורטורים, המתלים דומים (לא זהים) ל GTV6.

לגבי השאר אין כלום, במיוחד לסדרה ראשונה, מה שכן ידוע לי על מקומות מעטים באירופה שמחזיקים סטוקים ישנים של חלקים חדשים. לעיתים נדירות מופיעים חלקים חדשים (חלקי בודי ופנים) באיביי גרמניה.

אנחנו עדיין מנסים לארגן מישהו שלפחות יבוא וייקח אותה משם, קודם כל צריך לאתר את הבעלים.

פורסם

האלפא 6 הזו הובאה בתחילת שנות ה 80 על ידי השגרירות האיטלקית,והיתה בשימושו של השגריר.האלפא 6 הוצגה בשנת 79,והיתה ניסיון ראשון של אלפא להיכנס לתחום מכוניות הסאלון שנשלט בלעדית(כמעט)על ידי היצרנים הגרמנים."לכבוד" המכונית פותח מנוע 6 בוכנות חדש לגמרי,בתצורת V,בעל 3(!)קרבורטורים כפולים,בלוק וראשים מאלומיניום,וגלי זיזים עליונים,כמובן.המכונית נראתה כמו גירסה מתוחה ומאורכת של האלפטא,ואכן היא דמתה לה בפרטים רבים.המיתלים היו דומים,עצמות עצה מלפנים,דה-דיון מאחור,אבל ב 6 הגיר והמצמד מוקמו במקומם הטיבעי,ולא צמוד לסרן האחורי,כמו באלפטא.כדי לתת לה סיכוי בארה"ב,צויידה ה 6 כבר בראשית דרכה בגיר אוטומטי 3 מהירויות(של ZF)והגה כוח ומזגן היו ציוד תקני.אגב אלפא אוטומטית,ה 6 היתה האלפא האוטומטית השנייה,אחרי הברלינה שצויידה גם היא בגיר אוטומטי קנוי(בורג-וורנר).כמכונית,האלפא 6 היתה כישלון קולוסאלי.איכות הגימור והייצור עמדו על רמה נמוכה מאד,החלודה היכתה בהן,כמו בכל האיטלקיות משנים אלו,היה קשה עד בלתי אפשרי לכוון את 3 המאיידים הכפולים,והן זייפו תמידית,וצרכו דלק בפרעות.גם התנהגות הכביש נפגמה מאד מהזכור מהאלפטא,בגלל חלוקת משקל שונה,ולמעט ביצועים טובים לא היה בה הרבה.בעיות חשמל היו בהן בלי סוף,וכל פנים המכונית החל להתקלף ולהתפורר תוך פרק זמן קצר.גם המכירות היו בהתאם,ומהדור הראשון נמכרו סה"כ 6385 מכוניות בלבד,ומהדור השני,שהוצג ב 83 וכלל הזרקת דלק אלקטרונית(L ג'טרוניק של בוש)נמכרו סה"כ 5685 יחידות,שאת רוב המכירות תפסה גירסת ה..טורבו-דיזל(2746 יחידות).ייצור המכונית נמשך עד 87,עת שאלפא הממשלתית נמכרה לפיאט,והחל פיתוח ה 164,שהיתה מוצלחת לעין שיעור.מנועיה,לעומת זאת המשיכו לככב בדגמים נוספים ומוצלחים של אלפא(75,164)נפחו הוגדל ל 3.0,והוא בשינויים מסויימים,משרת את דגמי אלפא עד היום.אין ספק שלאלפא 6 היה חלק לא מבוטל בהדרדרותה של אלפא,עקב הסכומים הניכרים שהושקעו בפיתוחה,ורמת המכירות האפסית.האלפא 6 לא נחשבת למכונית בעלת ערך אספני גבוה,וחלק לא מבוטל מהן פשוט נרקב למוות.האלפא 6 לא יובאה לארץ ביבוא סדיר,ולפי רמתה לא נראה שהפסדנו הרבה..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אגב,האלפא GTV 6 שאני חושב שחולקת את המכללים המיכנים עם הרכב הנ"ל נמכרה במספרים די משמעותיים (יחסית כמובן) בארה"ב וחלפים מיכנים ניתן למצוא בקלות יחסית.

הבדל עיקרי אחד בין הדגמים הוא שהאלפא 6 עושה שימוש בגיר קידמי, בעוד שאר משפחת האלפטא משתמשת בגיר מאחור: טרנסאקסל.

אכן מכונית סלון עם קלאסה!

שימו לב כמה מקום יש מאחור.

alf6inn.jpeg

alf6sin.jpeg

alfa6int.jpeg

alf6at3.jpeg

alf641.jpeg

פורסם

כל הכבוד לחן על הסיכום היפה... למרות שאחרי מה שאמרת לא נראה לי שמישהו יקפוץ על המציאה 8)

בכל זאת חבל לנו על האוטו. היום, כנראה, כמה חברה הולכים לשם. לפי מה שהבנתי בעל המקום הוא איש מאוד לא חביב... אבל ננסה.

אגב ניסיון השיווק לארה"ב היה עצוב מאוד, 7 מכוניות הובאו לשם למטרת תקינה, עברו מבחני בטיחות ובדיקות שונות, ולבסוף כולן הושמדו והיבואן מעולם לא הביא אותן באופן סדיר.

פורסם

יש לפחות עוד אחת שאני מכיר ונמצאת במקום אחר.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
האלפא 6 הזו הובאה בתחילת שנות ה 80 על ידי השגרירות האיטלקית,והיתה בשימושו של השגריר.

גם האלפטא GT שלי היתה במקור רכב דיפלומטי. למישהו יש מושג לאיזו שגרירות היה רכב כזה בסוף שנות ה 70 (שנת 78 ) ? אולי המכונית של בנו הפוחז של שגריר איטליה, או שמא מכונית השופינג של אישתו ?

סתם סקרנות.

חיים

פורסם

דיווח מהמגרש: רוב המכוניות במצב מזעזע. האלפא השש גם היא, חבוטה ומחוררת מכל הצדדים. לפי הסוליה של הצמיג, בהערכה גסה, הרכב לא נסע לפחות 10 שנים. הבעלים לא בארץ.

norm_CB9FDB7BF58647DF89260BF38370004C.JPG

norm_241ACE07E29149C181E52502D3DD92D1.JPG

AH WELL :oops: ניסינו

פורסם

יש בשכונה שלי אלפא כזאת רק שהחזית שונה :shock:

מאחורה כתוב אלפא 6 :!:

והיא נוסעת כל יום... :shock::shock::shock:

ולבנאדם יש עוד 3 אלפות משנות השבעים...

Honda XR250L 1995

Honda Civic coupe 1995

פורסם

ראיתי את התמונות ורציתי לבכות...

אני זוכר בתור ילד את האלפא 6 של שגרירות איטליה חונה

כמעט מדי יום בככר המדינה. היא הייתה חומה מטאלית ויפייפיה.

נראה לי, לפחות לפי הצבע, שזו באמת המכונית הזו...

כלכך חבל, אצלי בראש היא עדיין זכורה כמו חדשה...

לא להאמין מה שהשנים עשו לה.. :cry:

HFturbo

• תוכן חדש...