Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהנתם בו?

בן דוד שלי מתגייס בקרוב והוא חושב על זה ,הוא ממש אוהב לנהוג ולהיות על ההגה,אם יש לו כבר רישיון כל מה שהוא צריך זה לסמן

שהוא רוצה ויקחו אותו?

פורסם

יש המון סוגים של נהגים, בהמון מקומות, עם אופי תפקיד שונה בכל תפקיד ובכל מקום (וגם אצל כל מפקד), ככה שלא ממש אפשר לענות על השאלה שלך.

פורסם

הייתי נהג בתובלה , מעל 15 בסדיר + קורס 04 (סמיטריילר)בסוף השירות .

מילואים על סמי . כמעט כל שנה .

בגדול עם כל הסטיגמות לגבי התובלה היה לא ממש רע. אין אף אחד על הראש יותר מדי , הייתי די הרבה בבית מבחינת יציאות , וממש הרבה על הכביש :-D .

הייתי כמעט בכל בסיס של הצבא מאילת ועד הנקודה הכי צפונית בצפון .הובלתי כמעט כל דבר שאתה יכול לעלות על הדעת , מ סירות , מנות קרב , ביגוד,אוכל , ג'יפים,מצברים,תחמושת,פרגולות,חלקי רכב ,זבל,פגזים,שולחנות,נשקים,נעליים,מעילים,גלגלים,מלגזות ועוד............

בדרך כלל לבד, לפעמים שיירות של כמה חבריה בכל הארץ .

שירות מאוד מגוון , דיי מעניין בדרך כלל ,אבל לא מתאים לכל אחד .

יש הרבה תפקידים של נהגים בצבא , מנהגי בוס ועד נהגי תובלה .

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

דיי מעניין בדרך כלל...? אפשר אולי להרחיב קצת יותר(לא בצחוק) אני פשוט לא רואה משהו מעניין או מגוון בכל היום להיות בנהיגה על משאית.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אם יש לו את האפשרות לתפקיד מעניין ומועיל יותר בצבא שיעשה את זה.

3 שנים של נהיגה בצבא זה בזבוז זמן (בלי זלזול באף אחד, כל תפקיד חשוב) ואם הוא יהיה נהג משאית אז הוא גם "יזכה" בכמות מילואים יפה לאחר השירות.

פורסם
דיי מעניין בדרך כלל...? אפשר אולי להרחיב קצת יותר(לא בצחוק) אני פשוט לא רואה משהו מעניין או מגוון בכל היום להיות בנהיגה על משאית.

מעניין , זה בגיל 18-21 לטייל בכל הארץ , לראות את כל הצבא מבפנים כולל את הבסיסים הכי מיוחדים שיש . להיות מעורב בהרבה

מצבים שרוב החיילים לא מעורבים בכלל . יש הרבה דוגמאות .אחת לדוגמה, זה למשל הובלה של סיוע לנפגעי רעש האדמה החזק הראשון שהיה. בלילה עשינו כמה חבריה הובלות עד לבטן המטוס של ציוד מיוחד לצוות סיוע ישראלי.

יש עוד מלא , זה לא רק נהיגה .. אבל לא לכל אחד .

מה כל כך מעניין בלהיות , טבח , מחסנאי , נשק, שקמיסט , מכונאי, פקיד?

גם חייל קרבי זה לא בדיוק " לה לה לנד".

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

הבעיה היא שרוב הנהגים מוקפים במהלך השירות באוכלוסיה מאד לא איכותית.

אינטליגנטים בד"כ לא מגיעים לשם, וגם אם נניח שהחבר המדובר הוא סטיית תקן, הוא עדיין ירגיש כמו בגן חיות.

הבעיה השניה היא המילואים - נהגים עושים יותר ימים מהממוצע, הם הראשונים להיות מוקפצים בשעת חירום,

ויש להם מעט מאד שליטה על ההצבה שיקבלו. חבל להצטער בעוד 20 שנה על החלטה שגויה שקיבלת כילד.

יש סיכוי שהתפקיד יהיה מעניין, מאתגר וכו', אבל סטטיסטית יש יותר סיכוי שזה יהיה משעמם, מעצבן ושוחק.

לבסוף, גם בשביל קורות החיים בהמשך "נהג" זה לא מציאה.

לא ברור מהן האופציות הנוספות שעומדות בפני החבר, אבל בהנחה והן לא מאבטח מתקנים/טבח/עובד רס"ר,

אז גם על תפקיד הנהג הייתי ממליץ לוותר.

פורסם

ועדיין לא מצאתי את הפאן שבלהיות נהג.:roll:

להיכנס לבטן המטוס תובלה יכול כל חייל בחיל האוויר.

באיזה מצבים הייתה מעורב שחייל היה אחר לא?

אני לא בא להגיד שזה תפקיד חשוב פחות מתפקידים אחרים,פשוט לא מצליח לראות אפילו יתרון אחד בתפקיד שכזה(חוץ מרישיון למשאית שאפשר לנצל אחרי הצבא).

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אני מעריך מאד את הנהגים בצבא, טוחנים אותם בסדיר, טוחנים אותם במילואים, ובסוף מסתכלים עליהם מלמעלה בגלל הסטיגמה שנהגים בצבא זה אנשים זבל.

אם הוא רוצה להיות נהג בצבא שילך לתפקיד כלשהו, יתקמבן עם מ"פ ויהיה הב'קו של (נהג בוס).

שפשוף נעים :)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לבסוף, גם בשביל קורות החיים בהמשך "נהג" זה לא מציאה.

חולק עליך.

המון מקומות שבודקים קו"ח קודם כל בודקים שהמועמד\ת בכלל עשו שירות צבאי,בודדים המקרים שבודקים לעומק מה עשית איפה למה כמה ומדוע.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

בלי שום קשר למה שנאמר פה על נהגים , אני לא עובד היום כנהג , אבל זה תמיד נתן לי עבודה לאחר הצבא .

השכר ההתחלתי היה הרבה יותר גבוה מכל החברים שלי ,במיוחד על סמיטריילר. מה שפתח אופציות לכל מני דברי שרוצים אחרי השירות .

ולמי שלא יודע , נהג זה המקצוע הכי מבוקש בארץ .

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

אני חייב לומר, שנהג - זה או שאוהבים את זה - או שלא !

אני אישית מ-א-ד אוהב לנהוג.

רק תנו לי רכב ויעד לא קרוב. (שונא לנסוע מפ"ת לתל אביב לדוגמא)

אני מאד מכבד נהגים, ולא רק בצבא.

נהגי בוס ? זה לדעתי הכי בזבוז זמן שיש. לא תורם כלום לא בצבא ולא אחרי.

אלא אם כן אתה איכשהו מצליח לעשות עם זה משהו.ואני לא מצליח לחשוב מה בדיוק.

אם אפשר להוציא מהצבא קורס סמיטריילר זה בכלל פגז !

יש י-ם עבודה בזה בחוץ, משכורת לא רעה, אבל מה? טוחנים שעות ולא רואים הרבה את האשה וילדים.

אז מה שנשאר לי לעשות זה לצפות ב Ice road truckers ולחשוב על "מה היה קורה אם ..." :-P

• תוכן חדש...