Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתגייס בעוד חודש, צריך עזרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים לחברי קארספורום :-)

אני אנסה להסביר הכל בקצרה.

הנתונים שלי הם לא רעים- קב"א 56, דפ"ר 90, ופרופיל 97.

אני בן יחיד, וההורים שלי הסכימו לחתום לי על התנדבות לקרבי.

הם חתמו לי לפני כחודשיים-שלושה, ואחרי הרבה מאמצים ובעיות שהצבא עשה לי עם ההצהרה עצמה, היא התקבלה ועכשיו אני יכול ללכת לקרבי.

לטענת הצבא, מכיוון שחתמו לי קרוב מדי לתאריך הגיוס (3-4 חודשים מרגע קבלת ההצהרה :roll: ) לא מגיע לי לקבל מנילה, ולכן אני אדע את השיבוץ שלי רק ביום הגיוס.

בינתיים הלכתי לעשות גיבוש חובלים, שאותו סיימתי אך לא עברתי, ושוב, בגלל הקרבה של הגיוס (2-2.5 חודשים) לא מגיע לי לקבל ראיון דובדבן.

אחלה.

התאריך גיוס בינתיים היה כללי ולא רמז על שום שיבוץ.

לפני כשבועיים כשקיבלתי את הצו גיוס החדש עם התאריך המעודכן, שכן מרמז על השיבוץ, גיליתי שמדובר בגיוסי השלמות של מג"ב ושל תותחנים.

לא אחלה.

הגיוסים של חי"ר (גולני גבעתי וכו') הם כ15 יום לפני הגיוס שלי, ולכן אפילו אם הקצין מיון יהיה מאוד נחמד ויתן לי גבעתי\גולני, כבר יהיה מאוחר מדי ואני לא אקבל את גיבושי היח"טיות (גדס"ר, ויחידות מיוחדות כמו אגוז ורימון).

ממש לא אחלה.

אני ממש לא רוצה להתגייס לא למג"ב, לא לתותחנים, לא לשריון, אני רוצה חיל רגלים. אני רוצה לקבל גיבושים כמו שמתגייסים נורמליים מקבלים. אולי אני נשמע לכם מתנשא, אבל אני לא. פשוט אלו הדברים שאני רוצה, ואני מאמין ששם אני אוכל למצות את עצמי יותר. לשם אני לא אתגייס בתחושה של באסה, של דיכאון, של שביזות החל מהיום הראשון.

יצרתי קשר עם לשכת הגיוס בטלפון, אך כמובן אף אחד לא יכול ולא רוצה לעזור לי בכלום.

אני אובד עצות, אני מרגיש שהצבא רוצה בכוח לדכא אותי ובמקום לקבל חייל שרוצה להתגייס להיות לוחם, חדור מוטיבציה, אלא חייל מדוכא שרק רוצה לעוף משם.

כמובן שיש לי את הקלף של הצהרת ההתנדבות שהוריי חתמו עליה, והם יכולים לבטל אותה בכל רגע שהם\אני ירצו\ארצה.

אני יודע שיש הרבה "אני רוצה" כאן, ואני יודע שהצבא זה לא תוכנית כבקשתך, אבל אני ממש לא מתכנן לוותר על זה.

לצערי הרב קשרים בצבא אין לי, ולא להורים שלי.

אני מאוד רוצה להתגייס, מאוד רוצה לשרת שירות משמעותי בחי"ר, ואם אתקבל, ביחידות יותר מעניינות. יש לי המון מוטיבציה, אבל היא הולכת ויורדת ביחס ישיר לכמה שהצבא שם עלי ז*ן.

מישהו יכול לתת עצות מה לעשות במצב הזה?

מאוד חשוב לי, תודה רבה.

פורסם

עם כל הכבוד לרצון שלך ולמטוביציה הגבוהה(בלי טיפת ציניות) וזה יפה מאד אבל אתה צריך להבין שככה המערכת עובדת,לשנות אותה לא תצליח גם בעוד 100 שנה.

כל בחירה שהמערכת תעשה בשבילך בייחוד בתור לוחם אתה צריך לקבל אותה בהמון אהבה והבנה ולבוא בשיא המוטיבציה.תכלס, היום רוב החיילות בשגרה עובדות באותה צורה ואחרי הכל את רוב השירות שלך אתה תעביר בגדוד ובקו שזה מה שכולם עושים בשגרה.

פורסם

אני ממש מבין אותך, וגם לי עשו מלא צרות אבל ברוך השם הגעתי לאן שרציתי לאחר מלא אנשים טובים באמצע והדרך ונחישות.

אז יכול להיות שגם מקומך אינו קבוע כבר מעכשיו, ושאפשר להזיז דברים.

אבל, וזה אבל גדול.

שנינו יודעים, שגם בתותחנים ומג"ב צריך אנשים טובים. ואתה צריך לזכור שחייל עם מנוע פנימי חזק כמו שיש לך (כך עושה רושם) יכול להפוך מחלקה שלמה למקצועית הרבה יותר. ואם אתה מתכנן לצאת לקצונה אז בכלל, התרומה שלך תהיה הרבה יותר גבוהה במקומות כאלה.

אני יודע שזה קשה, ושזה הרבה פחות זוהר והאגו נפגע. אבל פה נמדדת בגרות של חייל, להמשיך לתרום גם כשקצת קשה לו מנטלית ולא רק איפה שהכי כיף והכי מגניב.

אני לא אומר להרים ידיים וללכת לאן שמשבצים אותך. תילחם, אל תוותר, תגיע לאן שאתה רוצה. אבל בסוף אם זה לא מה שתקבל, ויש סיכוי דיי טוב לכך, תזכור שגם לצבא יש צרכים ו"אם צריך גלגל, אז אני גלגל"!

בהצלחה בהמשך!

אם יש לך שאלות, אל תהסס לפנות אליי

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

היי חבר , אני מכיר היטב ונתקל כל יום מחדש באנשים כמוך שמעוניינים רק בחי"ר , ואני דווקא מעודד את זה שמישהו בטוח במה הוא רוצה .

בכל זאת , סביר להניח שאכלת אותה , ובעוד שהרבה יספרו לך על אפשרויות כאלו או אחרות , סביר להניח ששום דבר לא יפעל ובמקרה הכי טוב תוכל לקבל שיבוץ למקום אחר אך לא פופולארי גם כן (למשל כמו שכתבת , שריון) .

עצתי לך , היות וכרגע מסתמן שזה "גורלך" , היא במקום להגיע למקום חדש עם פרצוף אני מסכן (ואתה באמת תהיה כזה) , להפך , לבוא לשם כמצטיין .

לכל אחד מהחיילות האלו יש יחידות מעניינות (מג"ב עם מספר יחידות , שריון עם הפלס"רים , תותחנים עם מורן) , ואפשרויות קידום מעולות לכיוון הפיקודי .

הכרתי הרבה אנשים שהתגייסו למקומות האלו כשהם מאוכזבים , חלקם עברו את הגיבושים , חלקם לא אבל התקדמו לתפקיד פיקודי ומרגישים טוב עם זה .

את המוטיבצייה שלך עכשיו , לטובתך , תתחיל לתרגם להצטיינות בכל מקום אשר תהיה בו , ואולי לקצת אימוני כושר שבחודש אחד יתנו עוד קצת .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם
אולי אני נשמע לכם מתנשא, אבל אני לא.

לי דווקא נשמע שאתה מכוון נמוך מדי.

אנשים בגילך עם מוטיבציה וכושר גופני לא חסר. למעטים מהם יש אינטליגנציה וראש על הכתפיים כמו שיש לך,

ואת זה אני אומר אפילו מבלי להכיר אותך, רק מלקרוא מה שאתה כותב פה. אני מאמין שיש כמה יחידות לא כ"כ

שגרתיות שלא חסרה בהן עבודת שטח ויכולות להרוויח מאנשים כמוך. אולי לא יהיה לזה את הפרסטיז' של גבעתי,

אבל הידע הטכני שתקבל שם יהיה בעל ערך רב יותר באזרחות, והסיפוק מהשירות יכול להיות גדול באותה מידה.

תחפור קצת באינטרנט ותראה מה יכולים להציע לך חיל האוויר והים. יחידות עילית כמו שלדג או 669, וגם פחות

עילית כמו גף סיורי ים בשייטת 3, יה"ק 5700, י"ק 533 או טייסת פקחי ההעמסה בכנף 28. אלה כמה דוגמאות

מהתקופה שבה אני הייתי חייל, מן הסתם יש עוד הרבה כאלה.

פורסם

קודם כל תודה לכל מי שהגיב! זה מאוד חשוב לי. :-)

killer2004,

אני יודע שכך עובדת המערכת, אבל אני גם יודע שאם לא מוותרים והולכים עם הראש בקיר (מול הצבא) בסופו של דבר אפשר להשיג את המבוקש.

הבעיה היא שאני לא רוצה להכתים את התיק האישי שלי מהיום הראשון בסירוב פינוי\כלא.

יאיר,

אני יודע שצריך אנשים איכותיים במקומות כמו מג"ב ותותחנים, ואני באמת מאמין שאני אוכל לתרום שם המון, אבל בפחות רצון ממה שהייתי תורם במקום אחר, שהוא יותר "איכותי".

וכן, מנקודת המבט שלי כרגע, אני רוצה להיות מפקד ובסופו של דבר גם לסיים בה"ד 1 במגמת להב. אבל זאת הדיעה שלי לפני הגיוס, ודעתי יכולה להשתנות במהלך השירות.

אני לא חושב שאני אמשוך את ההצהרה במידה ואגיע למקום כזה, ואמשיך להלחם לעבור למקום אחר. אם לא אצליח, אז אין מה לעשות, זה מה יש. זה מה שאני חושב כרגע לפחות.

אפשר לשאול לאן שאפת להגיע, איפה הצבא ניסה לשים אותך ולאן בסוף הגעת?

Moonlight Theory,

אני יודע על היחידות כמו מורן, שאליה קשה להתקבל, ואני די סקפטי לגבי הסיכויים שלי להגיע לשם. הבנתי שהרבה נפלי טייס מגיעים לשם ולא נשאר הרבה מקומות לכאלה שמגיעים מהגיבוש.

לגבי שיריון- אני ממש ממש לא רוצה, פשוט לא נמשך לזה.

במג"ב יש יחידות מאוד מעניינות כמו ימ"ס, שהייתי מאוד רוצה להגיע אליה, או מתיל"ן, שגם שם בשמחה הייתי משרת. אבל הבעיה, שאם לא מתקבלים, ונופלים לגדודים, נכנסים לשירות שלפי מה שהבנתי מאוד משעמם, והחומר האנושי שם הוא לא איכותי בכלל (לא כולם כמובן). ובכלל, היחידות המיוחדות של מג"ב מושכות אותי יותר מתותחנים\שריון כי אני גם מוצא את תחום הלוט"ר מאוד מעניין ומושך אותי. תפקיד שהייתי גם שמח להיות בו הוא מדריך לוטר במתקן אדם.

בכל מקום שאליו אגיע, אנסה לתרום מעצמי הרבה ואשאף למצוינות, אבל בכל זאת אני מעדיף לעשות את זה במקום שאני אהיה יותר שלם עם עצמי אם אשרת בו.

אם זה לא סוד, במה אתה מתעסק שיוצא לך לפגוש הרבה אנשים בגיל שלי עם שאיפות דומות?

דריש,

אני מכוון נמוך מדי כי לפני הגיוס לא אוכל לעשות שום דבר שיעזור לי להגיע ליחידות מעניינות כמו שאתה אמרת.

אני ניסיתי להגיע לטיס, אבל הראיה שלי גבולית מבחינתם ולכן החליטו שלא לאפשר לי לגשת לגיבוש (חוץ מזה עברתי את הכל), כמו כן ניסיתי להתקבל לחובלים, אבל שם לא קיבלו אותי בגיבוש.

ע"מ להגיע לשלדג ול669, שמדובר בכלל ביחידות עילית כמו שאמרת, שאליהם אני אשמח מאוד מאוד להגיע, צריך לעבור יום סיירות. אותו אולי אוכל לעבור לאחר הגיוס שלי, וזה אם יהיה לי הרבה מזל, והמפקדים יתחשבו בי.

הציעו לי להיות לוחם ימי על סטי"ל\דבורה (שייטת 3 שהזכרת, מדובר בסטילים, לא?) מבלי לעבור גיבוש, אבל אני לא רציתי.

להיות פקחי העמסה ובקרי טיסה לפי מה שהבנתי מגיעים רק נופלי טיס, ופקח טיסה לא נתנו לי בגלל שאני מיודע ליחידות שדה.

בסופו של דבר, אני כן שואף הכי גבוה, מצידי אם היתה לי האפשרות להתגייס לכל סיירת מובחרת הייתי עושה זאת בשמחה, אבל אי אפשר לעשות את זה בשלב הזה, אלא אולי אחרי הגיוס לצאת לגיבושים, כמובן אם המפקדים יאשרו.

פורסם

מה דעתך לנסות לקבוע שיחה אישית עם מפקד לשכת הגיוס בה היית, או למצוא גורם בכיר באכ"א שיסכים לדבר איתך?

אפילו אם לא יסכימו, ללכת ולשבת כל היום מול חדרו ולהתעקש לשוחח איתו.

נאיבי, חריג, אבל אולי זה יצליח.

מהכרות שלי עם התותחנים - יש להם יחידות מיוחדות, אפילו עם יכולת טיסה, זה לא בום-טראח כמו שנדמה. לדוגמה, קצין תצפית שם זה אחד התפקידים הכי קשים ומאתגרים, לדעתי. גם בקצת מג"ב שפה ושם היו בסביבה שלנו, נהניתי מהאקשן, האוירה והמקצועיות במה שהם עושים.

רק שאני לא מעודכן במה שיש כיום. אבל היתה סיבה טובה להתנדב למילואים ביחידת חי"ר הרבה מעבר למקובל.

הלואי שיהיו הרבה חיילים עם רצון ונכונות כמו שלך.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אני לא יודע אם אמרו לך או לא, אבל לדעתי כדאי לך להתחיל לכתוב מכתבים ולחלק אותם בפקסים לכל הגורמים שאתה חושב שקשורים על מנת לקבל דח"ש (דחיית שירות) ב4 חודשים ושיבוץ מחדש באחת מחטיבות החי"ר.

את המערכת אתה לא תשנה כמו שקילר כתב, אבל אתה תגיע לאן שאתה רוצה.

אין מה לפחד מ"תיק אישי" מריתוקים וממעצרים בתחילת השירות (כאשר הרקע הוא סירוב פינוי מהבקו"ם) כל אלה לא שווים כלום כבר כעבור מספר חודשים ולא מתייחסים לזה בכלל.

בהצלחה.

אני אישית הצלחתי לצאת מתפקיד ג'וב לחטיבה לוחמת בהתכתבות ולפני הגיוס.

פורסם

אתה כרגע צריך לדעתי רק לדאוג לדחות את השירות

ואז יהיה לך מרווח פעולה

ותתחיל לנג'ס להם מה אתה רוצה

אם תעמוד על שלך הם ישברו בסוף תלוי כמה רחוק אתה תהיה מוכן ללכת

כח בחשבון שאולי תצטרך לעבור לגיוסי מרץ ולכל דבר יש השלכות

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

אני חושב שלהתחיל את השירות בסירוב פינוי זה שגוי, בעיקר אם אתה מכוון לקצונה. יש לך שני קלפים חזקים מאוד, הראשון הוא נתונים אישיים גבוהים, גם ברמה הצה”לית וגם ברמה האנושית, והשני הוא שאתה בן יחיד. שירתתי בלשכת גיוס בחיפה, ואני יודע ששם המפקד נהג לעזור למתגייסים חריגים (לשני הכיוונים) למצוא שירות הולם.

מה שהייתי עושה במקומך זה מרכז מאמצים בשינוי לפני הגיוס. טלפונים, מכתבים, פגישות ופקסים, ולשלוח אותם כמה שיוצר גבוה. במידה וזה לא עוזר ואתה מגיע למקום לא מספק, אתה יכול לבקש לצאת ליחידות התנדבותית (צנחנים למשל), שזו זכות השמורה לכל חייל. אם כל זה לא עובד, אתה תמיד יכול למשוך חתימה, לשנות לשיבוץ עורפי, לאחר מכן לחתום מחדש ולשנות שיבוץ.

בהצלחה :-)

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

מה שדריש כתב. יש לא מעט יחידות לוחמות שזקוקות לאנשים בעלי נתונים כמו שלך. יצא לי בשלבים שונים של חיי לעבוד בצמוד ליחידות אלה, ומדובר בחומר אנושי ברמה גבוהה ביותר: לוחמים חכמים ונבונים בעלי חריפות מחשבתית ויכולות קוגנטיביות ראויות לציון.

מי שמבין באילו יחידות מדובר - בבקשה שישמור את זה לעצמו ושלא יכתוב כאן את השמות המפורשים. אני בטוח שגם אם בהתחלה תגויס למשהו שאינך מתחבר אליו כגון מג"ב או תותחנים, עדיין תוכל בהמשך לפעול כדי לעבור ליחידות מהסוג שציינתי.

אגב: יש לי שני חברים ששירתו גם במג"ב וגם בתותחנים. שניהם אנשים משכילים ובעלי מוטיבציה גבוהה שתרמו כל אחד בתחומו רבות לצבא. זה ששירת במג"ב, לא עלינו, מצא את מותו בפיגוע בציר המתפללים בחברון :cry:

אני מאחל לך בהצלחה בכל אשר תפנה, ותזכור תמיד שבכל מקום בצבא שאליו תגיע אפשר להצליח. זה הכל שאלה של גישה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

יאיר,

אני יודע שצריך אנשים איכותיים במקומות כמו מג"ב ותותחנים, ואני באמת מאמין שאני אוכל לתרום שם המון, אבל בפחות רצון ממה שהייתי תורם במקום אחר, שהוא יותר "איכותי".

וכן, מנקודת המבט שלי כרגע, אני רוצה להיות מפקד ובסופו של דבר גם לסיים בה"ד 1 במגמת להב. אבל זאת הדיעה שלי לפני הגיוס, ודעתי יכולה להשתנות במהלך השירות.

זאת הטעות הכי גדולה שיכולה להיות לך. מניסיון אישי, רק מי שרוצה עכשיו להיות קצין יהיה בסוף קצין. להגיד "נראה איך יתקדם" או "מה שאני יקבל" זה לא עובד, כי הצבא שוחק אותך. אז תחזיק בדעה שלך, תלחם בשבילה ותזכיר את זה לעצמך. כי כשיגיע זמן היציאה לבה"ד, השחרור יהיה קרוב מתמיד ויקרוץ לך...

אני לא חושב שאני אמשוך את ההצהרה במידה ואגיע למקום כזה, ואמשיך להלחם לעבור למקום אחר. אם לא אצליח, אז אין מה לעשות, זה מה יש. זה מה שאני חושב כרגע לפחות.

אפשר לשאול לאן שאפת להגיע, איפה הצבא ניסה לשים אותך ולאן בסוף הגעת?

לצערי אני לא יכול לפרט איפה אני משרת.

עוד לפני הגיוס נלחמתי בבדיקות רפואיות, בסוף הצלחתי בעזרת פרוטקציות להיכנס לגיבוש לאן שרציתי. לצערי באתי עם חום לגיבוש. נשלחתי הביתה לחכות לגיבוש הבא (חצי שנה...) ונאלצתי להתגייס.

אז התגייסתי לגולני (שהייתה הבחירה השנייה שלי, למזלי) הרופא בבא"ח עשה לי בעיות ולא הסכים לחתום לי על הצהרה רפואית ולשחרר אותי לגיבוש (המקום שהגעתי אליו הכיר את הבעיה הרפואית שבגינה הרופא בבא"ח לא שחרר אותי, והסכים לי לעשות גיבוש), ורק בזכות מפקד תותח שהחליט להוציא אותי ללא צו סיפוח לגיבוש, אני נמצא היום איפה שאני. וחתום הרבה קבע.

תגובות באדום.

אם יש לך שאלות על השירות הצבאי שלי אתה מוזמן לנסות בפרטי.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

tal89,

אני חיפאי. לפני כ4 חודשים יצא לי להלחם על קבלת הגיבוש חובלים, וחלק ממה שעשיתי היה להעביר מכתב לסא"ל רובין, ובו אני כותב את כל מה שעברתי עד עכשיו עם הצבא ושאני צריך ממנו עזרה לקבל את הגיבוש כי שום תוצאה לא התקבלה משליחת פקסים לל"ג.

ידידה ששירתה בלשכה העבירה את זה לפקידים שלו.

לא קיבלתי ממנו שום תשובה.

בסופו של דבר מה שעזר היה שבאתי ללשכה ואותה ידידה נפגשה איתי ועם ס' רמ"ד תנועה, שדחה לי את הגיוס באותו היום (יומיים לפני התאריך גיוס!) מיולי לנוב'. יצא תותח.

בכל מקרה אותה הידידה לא משרתת יותר בלשכה, אז איך אני יכול לדאוג לכך שהמכתב שאני אשלח למל"ג באמת יגיע אליו?

בזמנו גם פעם יצא לי לראות את סא"ל סיגי זיליגר שפיזרה הבטחות שכמובן לא מומשו.

הייתי שמח להכנס ללשכת גיוס ולחכות ולתפוס את המל"ג אישית, בלי פגישה בלי פקסים, אבל אי אפשר סתם להכנס ללשכה.

Spring2005, dudi oknin,

אני ממש לא רוצה לדחות גיוס למרץ, כי אני כבר בן 19, וכבר אחרי דח"ש אחד. לא רוצה להתגייס כמעט בן 20.

אלעד,

שוב, הייתי שמח מאוד לשרת ביחידות כאלה, אבל אין לי שום מושג איך מגיעים אליהן.

לפי מה שהבנתי זה מאוד תלוי במפקדים במקום שאליו אני אגויס, ואם המפקדים לא משהו, יש סיכוי שהם ימנעו כל יציאה מהמקום בו אני משרת.

מצטער לשמוע על החבר ששירת במג"ב :-(

ותודה!

פורסם

יש בח"א יחידות לוחמות של מערך ה-נ"מ. כולל דברים שלא דמיינת לעצמך עדיין, גם ברמה טכנית וגם ברמה מבצעית. שווה לך לחפש את זה ולנסות את מזלך, ובאופן כללי אני מסכים עם דריש.

אישית אני יוצא ח"א (לא לוחם, אם זה משנה משהו), ויש שם תפקידים הרבה יותר מעניינים ממה שרוב האנשים שומעים עליהם. זה בלי לפרט יותר מדיי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...