Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כימעט כל קומפיננט לאוטו שנתקלתי בו, בא עם קרוס אובר פאסיבי ולא ממש הבנתי את התופעה.

הרי לרמקול של בית שיש בו חלוקת צלילים - אין שימוש בקרוס פאסיבי(לפי מיטב נסיוני)

אלה בקבל או שניים שחותכים את התדרים הלא רצויים

אז למה השינוי הזה בקומפיננטים של האוטו ?

עכשיו השאלה שלי - אם יש לי שני אלמנטים עם התנגדות 4 אוממ כל אחד.

ושניהם מחוברים לקרוס אובר פאסיבי. מה תהייה ההתנגדות שהמגבר יראה ?

2 , 4 , 8 ?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

יש בFAQ מידע על קרוסים.

ברמקולים ביתיים גם יש קרוס אובר פאסיבי, בחלקם מורכב יותר ובחלקם מורכב פחות בדיוק כמו ברכב. בסך הכל אין ממש הבדל.

ההתנגדות שהמגבר יראה באופן תאורטי היא 4 אוהם (תאורטי מכיוון שהיא משתנה עם התדרים) מהסיבה שכשיש לך קרוס שמחלק את התדרים הרמקולים מתפקדים בעצם כיחידה אחת (מכיוון שאין תדרים ששניהם מפיקים יחד).

פורסם
יש בFAQ מידע על קרוסים.

ברמקולים ביתיים גם יש קרוס אובר פאסיבי, בחלקם מורכב יותר ובחלקם מורכב פחות בדיוק כמו ברכב. בסך הכל אין ממש הבדל.

ההתנגדות שהמגבר יראה באופן תאורטי היא 4 אוהם (תאורטי מכיוון שהיא משתנה עם התדרים) מהסיבה שכשיש לך קרוס שמחלק את התדרים הרמקולים מתפקדים בעצם כיחידה אחת (מכיוון שאין תדרים ששניהם מפיקים יחד).[/quote]

צר לי לאכזב אותך אבל שניהם מפיקים את אותם תדרים רק שמהקרוס הם יוצאים עם פחות db לכל אורטבה שהוא חותך

וכמובן היענות תדר של הרמקול עצמו..

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

צר לך לאכזב אותי? מה הם מפיקים את אותם תדרים? וואלה הייתי בטוח שחיתוך 6DB למשל הוא חיתוך מוחלט :roll:

כתבתי דברים בצורה פשוטה לוודא שהוא יבין ולא לסבך אותו עוד יותר (להתחיל להסביר לו במדוייק שהם כן יפיקו תדרים זהים, שטווח התדרים חופפים יתלוי בהנחתה וכן הלאה היה מאריך מאוד את התשובה מה גם שהמידע כבר מצוי בפורום).

גם כתבתי שההתנגדות היא באופן תאורטי 4 אוהם מכיוון שבפועל היא לא תהיה כזו אבל זה רק מסבך את התשובה לשאלה פשוטה.

הלינק השני בנושא קרוסים בFAQ:

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?p=29112#29112

הייתה לי הרגשה שיבוא איזה GOLDEN BOY וינסה לתפוס אותי במילה :lol:

פורסם

תאמת איל עם התשובה הראשונה היה קל להסתדר. אבל כמו שתיקנת את עצמך היא לא ממש נכונה

אז אם אחרי הכל אין פה פיצול תדרים.. אלה הדגשה וחוסר הדגשה.. אז מה זה אומר ?

שישנה אפשרות לבטל את ההדגשה ויהיו לי שני אלמנטים זהים שיקבלו את אותה עוצמה עם אותם תדרים עם התנגדות של 4 אוממ ?

ומהזה 4 אוממ תיאורטי ? חשבתי שמודדים התנגדות במצב של חוסר עבודה.. וזה מצב קבוע ובדוק. לא תיאורטי

אז במצב של חוסר עבודה אני אמור לקבל 2 ? 4 ? 6 ? 8 ?

(בקרוס שמחובר לשני אלמנטים של 4 אומ)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

לא תקנתי את עצמי, יש כאן פיצול תדרים רק שאם נקודת החיתוך היא ב4000HZ ה"פיצול" מתבצע בהדרגה. קרא את הלינק שנתתי.

מה שאתה מודד במצב של חוסר עבודה זה התנגדות DC (סתם לדוגמא אם לרמקול יש עכבה של 4 אוהם בדרך כלל ההתנגדות DC תהיה קרוב יותר ל3 אוהם) כאשר מה שמעניין אותנו היא העכבה של הרמקול שאת זה צריך למדוד כאשר הרמקול בפעולה.

עכבה זה היחס בין מתח לזרם (אפשר לקרוא לזה התנגדות AC) והערך שמתקבל משתנה עם השינוי בתדרים. הרמקול מוגדר כ4 אוהם כי זו העכבה הממוצעת שלו, במילים פשוטות נתון ה4 אוהם שמופיע על רמקול זהו ממוצע של ההתנגדות של הרמקול בכל תדר. התדרים שבודקים הם טווח הפעולה של הרמקול.

ניסיתי להסביר את זה בצורה מאוד פשוטה, אני מקווה שהצלחתי.

נ.ב.

ראיתי שכבר שאלת בנושא וחבל מאוד שפתחת ת'רד נוסף, בכל מקרה לשאלה ששאלת שם - אומנם לא מדדתי בעצמי אבל ככל הידוע לי קבל יביא לנתק ולכן קיבלת התנגדות 0.

פורסם

הבאת לי אינפורמציה מאוד משמעותית

כי לפי מה שאני ידעתי . המדידה הנכונה היא ללא עבודה.. עכשיו תיקנת אותי ואמרת שהמדידה האמיתית היא אך ורק בפעולה

אז אם מדדתי בזמן עבודה וקיבלתי 1 אוממ

זה אומר שהמגבר יציב ב1 אוממ ?

הוא לא מתנתק לי ולא מתחמם מעבר לסטנדרט.. (בימים החמים)

(1.3 אוממ = זוג רמקולים של 4 אוממ מחוברים במקביל=2 אוממ. עם עוד קרוס אובר פאסיבי של 4 אוממ)

פשוט רציתי לדעת אם אני לוקח פה סיכון .. אז זאת באמת המשוואה הנכונה?

עכשיו בוא נחרוג מהנושא לדבר יותר מעניין.

יש לי מגבר של 4 יציאות שמגביר שני סאבים.. אני משתמש בקרוס אקטיבי בשביל לתחום תדרים נמוכים.

האם אפשרי הדבר לוותר על האקטיבי. ולהכין קרוס פאסיבי שיפצל בין כל סאב. לעוד זוג רמקולים לדוגמא ?

(לדוגמא אם סאב מקבל 200 אר אמ אס. ואני משתמש בקרוס פאסבי לפצל בינו לבין זוג רמקולים של 50 אר אמ אס..)

האם המשוואה פה נכונה? או שיש בידי טעות?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

לא זה לא אומר בגלל שהמדידה שלך לא לוקחת את פעולת הסינון של הקרוס, ואת העובדה שהוא מחלק את התדרים ולכן גורם לשני דרייברים להתנהג כיחידה אחת, בחשבון.

אם הבנתי את מה שאתה שואל, אז כן זה אפשרי ברמת העקרון (כמו שיש רמקולים ביתיים שמורכבים מיחידה של 10", 5" וטוויטר למשל). בפועל זה לא יעבוד לך טוב בעיקר בגלל שבניית קרוס אובר טוב שיחתוך תדרים גבוהים זה דבר יקר ולא פשוט שמצריך בניה חכמה של קרוס גם על מנת לאזן בין הסאב לשאר הדרייברים ולסיכום זה לא דבר שאפשרי מבחינתך (לא תקציבית ולא מעשית). אף אחד בתחום הרכב לא נוהג בשיטה הזו כי היא מגבילה אותנו והיא הרבה יותר קשה לביצוע.

פורסם

קראתי את התגובה שלך מספר פעמים

ומשום מה לא ממש שצלחתי להבין לגבי מה התשובה ומה בידיוק היא אומרת

אתה יכול לקרוא בבקשה את ההודעה הקודמת שלי ולהגיב לשני החלקים בנפרד?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

הגבתי לשאלה השניה בעריכה. קצת קשה לי להגיב לדברים שלך כי אתה כותב בצורה לא ברורה ולא הכי מובנת (משפטים לא גמורים, בלי ניקוד וכו').

סט קומפוננט לרכב הוא 4 אוהם, אתה מחבר במקביל זה 2 אוהם. אם הבנתי נכון אתה רוצה לחבר בנוסף עוד טוויטרים במקביל שמחוברים עם קבל. אם כן אז קשה לדעת בדיוק מה תהיה ההתנגדות שכן כמו שהסברתי לך מדובר בעכבה שזה דבר מורכב יותר.

אם אתה מחבר את זה למגבר סביר, אז יש לו הגנה ובמקרה שהעומס יהיה גדול מדי הוא יכנס למצב הגנה אז אין מה לחשוש. לדעתי אם המגבר מסתדר בצורה טובה עם הסט ב2 אוהם הוספת הטוויטר לא תגרום לו להיכנס למצב הגנה, אבל אין לי דרך להיות בטוח (בשביל זה צריך נתונים כמו עקומת ההתנגדות, נקודות החיתוך של הקרוסים וכו' וגם אז זה יכול להיות תלוי במגבר אם הוא טוב או לא).

הוספת טוויטרים לא תתן לך שום דבר ואתה סתם עושה סלט לטעמי.

פורסם

אוקי אני חושב שעזרת לי להבין את הכל קצת יותר טוב.

אבל משהו לגבי ההתנגדות הסופית עדיין לא סגור אצלי...

אם אני לוקח 4 טוויטרים של 4 אוממ כל אחד,

ומחבר את כולם במקביל - ומחבר ליציאה אחת במגבר (לא מגושרת).

המגבר אמור לראות התנגדות של1 אוממ, אני טועה?

1.) ואם הוא עומד בעומס הנל. משמע הוא יציב ב1 אומ ?

2.) יש הבדל בין 4 טוויטרים של 4 אוממ. לבין 4 סאבים של 4 אוממ ? (מבחנת עומס על המגבר) ?

(מקווה שהניסוח קצת יותר ברור.. השתדלתי.)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

כן, ההתנגדות תהיה 1 אוהם (לא אוממ אלא אוהם).

אם העכבה של ארבעת הטוויטרים תהיה זהה לזו של ארבעת הסאבים אז העומס על המגבר יהיה זהה.

אם הוא עומד בעומס אז השאלה היא אם הוא עומד בזה בגישור (מונו) או כשהם כולם מחוברים לזוג בודד (סטריאו). כאשר בגישור העומס על המגבר הוא גדול יותר.

בכל מקרה בגלל שצריך הספק נמוך כדי לגרום לטוויטרים לזוז יכול להיות ואתה פשוט תגביל מאוד את ההספק של המגבר וכך יהיה נדמה לך שהוא יציב ב1 אוהם כשבעצם הוא לא (אם מגבר נותן למשל 300W ב2 אוהם ונחבר אליו רמקול 1 אוהם ונגביל את המגבר כך שיתן רק 10W, עדיין יש סיכוי טוב שהוא יוכל לעבוד כך אבל זה לא אומר שהוא יציב בהתנגדות הזו).

פורסם

אוקיי תודה רבה על כל ההסברים

עכשיו נעשה כמה מבחנים בפועל .. ונחזור אם יהיו תקלות

שבת שלום!

(דרך אגב הייתי ממליץ להוסיף את הטרד לFAQ מהסיבה שרוב הדברים שדוברו פה אינם מצויינים שמה.. אומנם אני לא יודע אם הנושא כל כך מהותי לאחרים . אבל אותי זה מאוד עיניין

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...