Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כרגע סטודנט שמסיים שנה ד' בהנדסת אלקטרוניקה במכון האקדמי בחולון.

לפני שהתחלתי את התואר עשיתי במסגרת העתודה הטכנולוגית הנדסאי אלקטרוניקה, ושירתתי 3 שנים כטכנאי קשר, שבמהלכן צברתי ניסיון מעשי בRF לסוגיו, עם הרבה ניסיון בצב"ד ותיקון תקלות. במהלך שירותי הצבאי קיבלתי חייל מצטיין. את הקבע הצלחתי לא להפעיל ומייד לאחרי שחרורי הלכתי ללמוד תואר ראשון.

עכשיו אני נמצא בשלבי סיום התואר, וכבר כמה חודשים אני שולח קורות חיים לכל מיני מקומות עבודה.

נרשמתי לכל מיני אתרים לחיפוש עבודה (jobmaster, jobnet) ואפילו עשיתי מנוי לאתר גדול לחיפוש עבודה בתשלום שבדקו לי את קורות החיים ומבחינתם הכל בסדר, "אני רק צריך לשלוח יותר".

יצא לי עד עכשיו להגיע רק ל3 ראיונות עבודה שמהם לא יצא כלום, והתסכול שלי רק הולך וגדל.

אני בטוח שיש כאן עוד אנשים שעברו את הקטע הזה של חיפוש עבודה.. אז איך יוצאים מהלופ הזה? :cry:

פורסם

אין לי מושג מה מצב השוק בתחום שלך, אבל אני נמצא במצב של חיפוש עבודה בימים אלה (אם כי אני עובד תוך כדי).

בתור מתחיל יחסית בתחום הנדסת התוכנה, קיבלתי המלצה לפרסם קו"ח באתר runner.co.il (מתאים למי שרוצה להפיץ את עצמו לכל העולם ואחותו - כלומר מישהו בתחילת דרכו).

שים לב לפרסם שם בדיוק במאפיינים המבוקשים על ידיך, ובעיקר - דאג לקו"ח ברמה מאוד גבוהה (עדיף באנגלית) - תתייעץ עם אנשים לפני ותתייחס לקו"ח ברצינות, זה כרטיס הביקור שלך.

פרסם בראנר בשעות הערב בבית. למחרת החל מ-8:00 בבוקר תפנה חצי יום לשיחות טלפון מחברות השמה (אני לא מגזים בכלל. היו לי 15 שיחות על הבוקר, חלק מהן בממתינות מעצבנות - אנשים שם היסטריים).

תוך כמה ימים, לפחות אצלי, התחילו להגיע הצעות לראיונות. השוק עכשיו (עדיין) חם מאוד, אין סיבה שלא תקבל הצעות, לדעתי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מוזר מה שאתה מתאר. נסה לפנות לסוכנויות השמה קטנות ויעודיות כמו אסרמטק בראשל"צ ולחברות כמו JobHunt שתוקפות את הנושא מזווית קצת שונה.

אפשרות נוספת היא לחקור את השוק באופן עצמאי, למצוא חברות שמתעסקות בתחום שמעניין אותך, לגשת למשרדים שלהם ופשוט להשאיר קורות חיים.

בזמנו השיטה הזאת עבדה מצויין אצלי, למרות שבסוף הייתה זו דווקא חברת השמה שהובילה אותי לג'וב האופטימלי.

עצה כללית - אל תציין שהיית חייל מצטיין. זה לא באמת רלוונטי לכלום ומעיד על "צעירות", מה שנותן לגיטימציה גם להציע לך שכר נמוך יותר.

פורסם

אני נמצא במצב דומה לשלך: סיימתי מכללה (אפקה) במגמת חשמל ואלקטרוניקה.

ברוך הבא למציאות. ברשותך אני מצטט חלק ממסמך שכתבתי בנושא.

קיימת העדפה ברורה ומובנת בתעשיה לבוגרי אוניברסיטה במגמה הנ"ל. בפועל העדפה זו קיצונית עד כדי התעלמות מוחלטת ממועמדים בוגרי מכללה במגמה הנ"ל. על סמך נסיון אישי שלי, מידע שנצבר מעמיתי (סטודנטים ובוגרים), ואף מידע פנימי מהתעשיה עולה תמונה עגומה שבה מחלקות הגיוס מתעלמות כמעט לחלוטין מבוגרי מכללות במגמה זו, למרות המחסור החמור במהנדסים בתעשיה. סייג יחידי הינו קבלה של מהנדסים בוגרי מכללה לתפקידי יצור המיועדים גם להנדסאים. אוסיף ואומר כי תופעה זו חוזרת גם בחברות ההשמה הרבות לתחום ההיי-טק ובירידי תעסוקה שונים.

סוף ציטוט.

בפועל, כיום אני לא משתמש כמעט כלל בשירותי השמה, אתרי דרושים וכו' מהסיבה הפשוטה שקו"ח שלי מגיעים למשאבי אנוש של החברה ופשוט לא עוברים הלאה. אני אישית מצטיין בנטוורקינג וכיום מסתייע כמעט אך ורק בקשרים שלי ובקשרים חדשים שאני יוצר, רק כדי להיתקע שוב ושוב בחומה הבלתי ניתנת לפריצה של משאבי אנוש.

דוגמא עדכנית מהימים האחרונים: המנחה שלי לפרוייקט בתואר, איש מוכר ומנוסה מאוד בתעשיה שוחח עם עמיתה שלו בחב' הייטק מובילה, ששוחחה עם ראש הצוות שהסכים לקבל אותי לראיון, אך משאבי אנוש לא איפשרו זאת כלל משום ש"מדיניות החברה היא לקבל בוגרי טכניון ואוניברסיטה בלבד". זו תמצית הבעיה והדוגמה הזו מייצגת באופן מהימן את מה שקורה.

אני מבקש לציין שהבעיה הזו היא ספציפית לבוגרי חשמל במכללה.

באילו 3 ראיונות היית? באיזה תפקידים מדובר?

פורסם

אחרי ההודעה של סנטיאגו באמת יכול להיות שיש כאן בעיה אחרת. אני בוגר אוני' ת"א וחברות ההשמה אכן מייחסות חשיבות לעניין הזה בראיונות הטלפוניים המקדימים, כך שבאמת יכול להיות שלבוגרי מכללה יש התייחסות אחרת. ובכל זאת ההמלצה שלי נותרת בעינה - אם תפיץ את קורות החיים לכמה שיותר מקומות, יגדל הסיכוי שיותר מעסיקים יזמינו אותך לראיון.

לעשות את זה עצמאית - לגשת לכל חברת השמה באופן פרטי או אפילו לחברות ספציפיות - זה יקרע אותך ויגמור לך את הזמן והכוח. ראנר עושה את זה בשבילך בחמש דקות ומשם זה מתגלגל. רק צריך להתמיד ולקוות שזה גם יפגע במשהו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מניסיון עם ראנר זה לא הוביל לכלום, זה כמו לשבת ולחכות למשיח מבחינתי. אני גם במהלך תואר בהנדסת תוכנה ומצאתי משרה חלקית במקצוע. דודה שלי הכינה לי קורות חיים באנגלית ועברית ברמה די גבוהה ועם זה עברתי מכוח אדם לכוח אדם והייתי נכנס לחברות ובתי עסק לפעמים. עד שאחרי חודש וחצי מייגעים מצאתי משהו שמתאים לי ואפילו יכול להתאים אחרי התואר. הכל מתחיל ונגמר בהתמדה ובמצב השוק והביקוש של המקצוע.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

יש לי חבר שסיים מדעי המחשב באונ' הפתוחה ולאחר 5.5 שנים בממרם התקבל בקלות לhp.

אני יודע שהוא כל הזמן ממליץ לכל מיני חברות על חברים שלו ובמידה והחבר מתקבל הוא מקבל סכום כספי על ההמלצה או ארוחה במסעדה וכו'.

אם אתה חושב שזה רלוונטי לגבייך שלח לי את הפרטים המתאימים ואבקש ממנו להמליץ.

פורסם

בתפקידי, אני מנהל מחלקה בחברת הייטק בתחום החומרה, ועוסק בין היתר בגיוס.

מה שסנטיאגו כתב מדוייק לחלוטין.

השוק די מוצף בבוגרים טריים (וגם לא טריים, כאלו שסיימו את התואר לפני כמה זמן ועדיין לא מצאו עבודה) של פקולטות ההנדסה באוניברסיטאות השונות. במצב הזה, בוגרי המכללות נמצאים במצב בעייתי מאוד.

המעסיקים מגדירים לעצמם (או לחברות ההשמה שעובדים מולן) פרופיל בסיסי, והוא לרוב יכלול דרישה לתואר אקדמי. במקרה הזה אתה פשוט נופל בסינון טכני ראשוני.

מי שמעוניין בבוגרי מכללות, אכן מייעד אותם לתפקידים "פחותי רמה" ובשכר נמוך יותר.

צר לי שאני כותב לך את האמת והמציאות כפי שאני מכיר אותה. אם זה מעודד אותך, זה לא הקו"ח שלך ולא אתה, זה פשוט התואר שיש לך (ליתר דיוק, שאין לך).

לסנטיאגו: למעשה עם פרט אחד בדבריך אינני מסכים כלל - אין מחסור חמור במהנדסים בתעשייה. יש תחומים מסויימים שבהם יש ביקוש למהנדסים עם נסיון, אבל למהנדסים חסרי נסיון בוגרי אוניברסיטאות היצע רב. התעשייה גם הוכיחה בעבר את נכונותה "להתפשר" על בוגרי מכללות וקורסי הסבה בימי הבועה, כשהיה מחסור אמיתי. היום, כשעל כל משרה מתמודדים לפעמים עשרות מועמדים, גם החיים של בוגרי האוניברסיטה לא קלים, ורק הטובים ביותר מתקבלים. מי ש"מפמפם" את המחסור לכאורה במהנדסים הם גורמים אינטרסנטיים (נחשו) שמעוניינים בהגדלת הצע העובדים (למשל "יבוא" מהנדסים מהודו) והקטנת השכר בהתאמה.

:turn-l:
פורסם
מניסיון עם ראנר זה לא הוביל לכלום, זה כמו לשבת ולחכות למשיח מבחינתי. אני גם במהלך תואר בהנדסת תוכנה ומצאתי משרה חלקית במקצוע. דודה שלי הכינה לי קורות חיים באנגלית ועברית ברמה די גבוהה ועם זה עברתי מכוח אדם לכוח אדם והייתי נכנס לחברות ובתי עסק לפעמים. עד שאחרי חודש וחצי מייגעים מצאתי משהו שמתאים לי ואפילו יכול להתאים אחרי התואר. הכל מתחיל ונגמר בהתמדה ובמצב השוק והביקוש של המקצוע.

כנראה שזה באמת תלוי בהרבה גורמים. אולי אם אתה ניגש לחברות השמה בלי תואר אז ההתייחסות מאוד שונה. אצלי כאמור למחרת ההפצה בראנר התקשרו איזה 15 חברות השמה, ותוך שבוע כבר זומנתי לכעשרה ראיונות. אני מאמין שהשוק מאוד חם עכשיו מכיוון שאני לא מחשיב את עצמי כאחד עם קורות חיים מרשימים באופן יוצא דופן בתחום הזה - כולה שנה וחצי ניסיון ובלי הצטיינות או ידע יוצא דופן שיכול לבוא לידי ביטוי בקורות החיים. כמובן שזימון לראיון זה השלב הראשון בלבד ואני ממש לא מעריך שאצליח בכל הראיונות (או אפילו ברובם). אבל אדע בקרוב...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני, באיזה תחום יש לך נסיון?

מה שאופייני, הוא שיש בחברות "עוצר גיוסים" עד שאין ברירה וחייבים עוד כח אדם, ואז מעוניינים בעובדים שמהר מאוד יכולים לתת תפוקה, כלומר בעלי נסיון - אבל לא "יקרים" ולכן מעדיפים את בעלי הנסיון הנמוך - בינוני.

:turn-l:
פורסם

בתור אחד שעשה קורס במכללה,אני יכול להגיד בפה מלא,שהכל עניין של תיזמון ומזל.

מכיר אנשים שסיימו קורס במכללה והתקבלו לעבודה,ואני מכיר אנשים שסיימו קורס במכללה וחתמו אבטלה,עד שמצאו עבודה סתמית.

צריך סבלנות. אין ברירה.

ואם הזמן עובר ולא מוצאים,כנראה שצריך לשקול הסבת מקצוע.

למצוא עבודה זה קשה. מי כמוני יודע. :cry:

פורסם
רוני, באיזה תחום יש לך נסיון?

מה שאופייני, הוא שיש בחברות "עוצר גיוסים" עד שאין ברירה וחייבים עוד כח אדם, ואז מעוניינים בעובדים שמהר מאוד יכולים לתת תפוקה, כלומר בעלי נסיון - אבל לא "יקרים" ולכן מעדיפים את בעלי הנסיון הנמוך - בינוני.

פיתוח תוכנה. C, C++, קצת real-time ו-embedded. מובן לי לחלוטין שמחפשים לא מעט עובדים עם ניסיון נמוך (אפילו שתמיד כותבים "2-3 שנים ניסיון"). יש לזה יתרונות לא רק מבחינת עלות העובד, אלא גם מכך שלרוב ניתן לעצב אותו כרצונם. אישית אין לי בעיה עם זה במצבי הנוכחי - אני צריך ללמוד ולהתפתח כדי שגם אדע לאן אני מכוון. כרגע כל האפשרויות פתוחות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
בתפקידי, אני מנהל מחלקה בחברת הייטק בתחום החומרה, ועוסק בין היתר בגיוס.

מה שסנטיאגו כתב מדוייק לחלוטין.

אני חושב שזו בין הפעמים הבודדות שאני ממש לא רוצה להיות צודק. ועוד לקבל גושפנקא מברי סמכא בנושא...

לסנטיאגו: למעשה עם פרט אחד בדבריך אינני מסכים כלל - אין מחסור חמור במהנדסים בתעשייה. יש תחומים מסויימים שבהם יש ביקוש למהנדסים עם נסיון, אבל למהנדסים חסרי נסיון בוגרי אוניברסיטאות היצע רב. התעשייה גם הוכיחה בעבר את נכונותה "להתפשר" על בוגרי מכללות וקורסי הסבה בימי הבועה, כשהיה מחסור אמיתי. היום, כשעל כל משרה מתמודדים לפעמים עשרות מועמדים, גם החיים של בוגרי האוניברסיטה לא קלים, ורק הטובים ביותר מתקבלים. מי ש"מפמפם" את המחסור לכאורה במהנדסים הם גורמים אינטרסנטיים (נחשו) שמעוניינים בהגדלת הצע העובדים (למשל "יבוא" מהנדסים מהודו) והקטנת השכר בהתאמה.

אולי דרוש עידון בדברי לגבי "מחסור חמור" , סה"כ אני מוזן מהתקשורת וממה שאני רואה בלוחות הדרושים. הייתה כתבה בדה מארקר לפני זמן מה על כך שיש כ-4000 (לא זוכר במדויק, אל תתפוס אותי במילה) משרות פנויות למהנדסים מכל התחומים. כתבה זו כללה בין השאר גם ראיון עם סטף ורטהיימר. לנושא המכללות הוקדשה פסקה אחת שבה נאמר כי "עדיין קיימת העדפה לבוגרי אוניברסיטה", וחוזר חלילה לנושא שלנו.

אולי אתן לך לקרוא את המסמך שכתבתי, ותוכל לתת לי את דעתך עליו? תודה.

פורסם

במקצועות ההנדסה אכן המצב חמור, במדעי מחשב והנדסת מחשבים עם קצת ניסיון נמחק ההבדל. (וכמובן תלוי במכללה, אין דין מכללת שקר כלשהו כמו המוסד שאייל יתלונן אם אני אזכיר :))

רוני - ה״פרופיל״ שלך הוא בהחלט מהמבוקשים שיש כרגע בשוק, ממש לא המצב של הבחור.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...