Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר 5 שנים עם האיביזה הגיע הזמן להתקדם/שינוי ולמרות שאני חפץ באוטומט לאחר 5 שנים של פעילות אירובית לרגל שמאל , המחיר של הספארק, ה"לוק" הצעיר והחיסכוניות בדלק (19 בבין עירוני - רוב הנסיעות יהיו לאריאל מרעננה) עושות לי כיווצים בבטן שעליי למכור את האיביזה ולרכוש לעצמי את הספארק.

אבל מדוע יש כל כך הרבה ספארק חדשות ! 4000 קילומטר ביד 2 ? אנשים קונים את הרכב ואחרי כמה אלפי קילומטר מוכרים אותם למה זה קורה ?

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מפני שיש לרכב הזה בעיות מפה ועד להודעה חדשה.

ועל הלוק הצעיר, תרשה לי לחלוק עליך...אבל על טעם וריח אין מה להתווכח :)

Peugeot 206XS

פורסם

איזה בעיות יש?

לי ניראה שהרבה אנשים נדלקו ואז התאכזבו מבחינת חוסר כוח,או שחשבו שלא תהיה בעיה עם ידני,ובעצם זה לא נוח להם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בטח היית רואה גם כמות כזו של פיקנטו למכירה אם הן היו באספקה מיידית.

רק פה בפורום יש לך מאוכזב פיקנטו ואחד שכבר מכר אותה אחרי חודש וחצי - התלונות העיקריות הן חולשה של המנוע.

בתכל'ס אני בהחלט יכול להבין את זה - אני כל חיי נהגתי על עגלות. ליאונה 1300, קסארה דיזל בלי טורבו. פונטו 60 כ"ס זה מטוס בשבילי. אז אני מניח שאני יכול לנהוג בקלות על פיקנטו ידנית עם מנוע 1000.

אבל מה - אם אתה רגיל לקורולה 1600 ולרכב ששועט קדימה עם כל ליטוף של דוושת הגז, אז רכב כזה יהיה מעצבן מאוד עבורך.

פורסם

כניראה נפל על רכב לימון,מכול אלפי הספארקים שיש,אין טענות לא בפורום ולא במגזיני רכב על תופעה שרכב חדש עם הרבה בעיות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אנשים לוקחים את תוכן המודעות שמפורסמות באתר יד 2 כסוג של אמת מוחלטת שאין לה עוררין, למרות שצריך להיות ברור לכולם שתוכן המודעה הוא חרטה. נניח ואני סוחר רכב שמוכר ספארק יד ראשונה מהשכרה עם 17,000 קילומטרים אחרי תאונת קצה שלדה. מה מונע ממני לפרסם את הספארק שלי עם תמונות ולציין במודעה שהרכב "יד ראשונה פרטי, עם 4000 קילומטרים!!"? כלום, למען האמת. אנשים יתקשרו, יגיעו, אחרי שכבר נסעו מחולון לנתניה יגלו שהרכב בעצם מהשכרה אבל אז כבר יש סיכוי גדול יותר שיסכימו לעסקה למרות הכל.

הלאה למודעות האפס קילומטרים. רובן כמו שאני רואה את זה הם של סוכנות כלשהיא שמוכרת רכבי יד ראשונה אפס קילומטרים בליסינג פרטי. עכשיו, עסקאות ליסינג פרטי אפשר לפרסם בכל מיני אמצעי מדיה - טלוויזיה, פרסומות על אוטובוסים, פופ-אפים קופצים ומעצבנים בוואלה רכב וכו'. אפשר גם לקנות 20-30 מודעות במדור סוכנויות ביד 2 ולפרסם שם. נכון, פחות אנשים יראו את המודעות אבל מי שיראה אותן הוא בסבירות גבוהה קונה פוטנציאלי של שברולט ספארק. בניגוד לפרסומות בוואלה רכב, שסבירות גבוהה שמי שרואה אותן רק רצה לצפות בסרטון התעמולה השבועי של אור ירוק ולצקצק בלשונו.

אני מניח שבין כל המודעות יש גם מוכרים אמיתיים, אנשים שבאמת רוצים למכור ספארק יד ראשונה פרטית עם 4,000 קילומטרים. מאיפה הם מגיעים אתה שואל?

חלקם אנשים תמימים שבאמת חשבו שמיני חדשה יכולה להיות תחליף למשפחתית משומשת. אחרי נסיעה אחת להורים בצפון הם גילו שתא מטען בגודל של מיניבר לא מספיק למשפחה עם שני ילדים שעולה לסוף שבוע אצל ההורים בצפון. האישה שמה וטו - "פעם אחרונה שאני נוסעת ככה להורים שלך", אבל עכשיו חגים והסבתא לוחצת שהיא רוצה לראות את הנכדים שלה. בקיצור, קופסת הגפרורים שעונה לשם ספארק עפה וכולם מרוצים.

חלקם אנשים שפעם, בשנות השבעים שהם רק השתחררו מהצבא ועוד היו להם שערות על הראש ולא בתוך האוזניים, הייתה להם מכונית ידנית והיא הייתה ממש אחלה. עכשיו הם ספארק ידנית והם בטוחים שהם כבר יסתדרו עם הגיר ויהיה בסדר. רק שהם שכחו בשנות השבעים הם לא עמדו שעתיים וחצי כל יום בפקקים של נתיבי איילון, בדרך מהדירה שלהם בראשון לציון מערב לקיוביקל המעופש שלהם במשרד בהרצליה פיתוח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כמו שנאמר פה לדעתי העיניין בספארק הוא שאנשים מתאכזבים מהמחסור בכוח עם השילוב של ההילוכים הידניים

כבעלים של ספארק התחושה היא לפעמים מאוד מתסכלת ברמזורים אני בטוח שברכב כזה תיבה אוטומטית הייתה הרבה

יותר מתאימה, ההילוכים בספארק מאוד קצרים ובהילוך 1-3 גם בסל"ד גבוהה הרכב מרגיש לא מושך ויש צורך

לעבור הילוכים מהר מאוד כדי להוציא מהרכב הזה מהירות בלי לאבד כוח בדרך וזה מבאס . מה גם שהמנוע עושה רעשים של

"עזוב אותי באמשך" מעל סל"ד 3000 ככה שתענוג גדול זה לא .

הילוכים זה כייף ברכב חזק שמושך ומרגיש חיי ברכב כמו ספארק זה פשוט מרגיש מגושם ומתסכל לפעמים

לכן אני יכול להבין למה אנשים מתאכזבים ממנו , עם זאת אני חייב לציין שאני חורש על הרכב ונוסע מעל 100 קילומטר ביום כבר

חצי שנה ועד היום טפו טפו טפו , פרט לנעילת חלונות חשמל שהפסיקו לעבוד וגם זה בגלל התקנה מקומית רשלנית לא הייתה

אפילו חצי בעיה והכל דופק כמו שעון , ככה שלדעתי זו לא בעיית אמינות אלא יותר בעיית התאמה לשוק הישראלי

ולצפיות של אנשים .

לסיכום לפותח הדיון - מעבר מרכב אוטומטי עם מעל 100 כ"ס לרכב מיני חלש וידני יכול להיות בעייתי ממליץ לך בחום לנסות איזה נסיעת מבחן על הספארק לפני שאתה קונה אחת כדי שלא תתבאס , בקשר לצריכת דלק בדיקת מעבדה זה לא החיים האמתיים ובחיים האמתיים זה פחות מ 19 יותר לכיוון 17-16 שזה לא רע אבל עדיין כדאי שתדע .

פורסם

מחזק את דבריו של Magimix. אנשים כנראה ציפו למכונית "אמיתית" ב-60 אלף והתאכזבו. אני בהחלט יכול להבין אדם שירד ממשפחתית 2000/1600 ומשתגע מחולשת המנוע. הכל עניין של הרגל וציפיות.

פורסם

מאותה סיבה שיש הרבה אלטו, הרבה i10, הרבה פנדה.. הרבה מיני בקיצור.

לא כל מי שקונה רכב כזה יודע למה הוא נכנס.

והרבה יותר קל למכור רכב עם קצת קילומטרז' מאשר לחיות מתוסכל מהרכישה שעשית

לא בהכרח בגלל שהרכב לא טוב, פשוט הוא לא טוב בשבילו/ה/הם.

ככה שלכמות המודעות ביד2 אפשר להתייחס בערבון מוגבל.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מניסיון נהיגה לא ארוך על השברולט ספארק, סוזוקי אלטו ופיג'ו 107, אני חייב לציין שדווקא במכוניות צנועות ההספק ודלות המומנט הללו, יש חשיבות גדולה לצורת הנהיגה, ודווקא בהן צריך להחילף הילוכים בסל"ד מתאים ובמהירות.

ברגע שהמכוניות הללו מאבדות תנופה, די קשה להחזיר אותן לקצב הרצוי, וזה דורש ניסיון בנהיגה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

צריך למצוא את היופי בכל דבר. אני זוכר את התקופה שהייתי נוסע לים המלח כל יום עם טולדו SDI, בעליה של מצפה שלם יש זמן להנות מהנוף הנהדר וגם בחזרה בעליה ממישור אדומים למחסום, נסחב אחרי האוטובוס 444, יש זמן. (ובמחסום אתה פוגש את כולם, כל אלה שעקפו אותך ואת המשאיות הערביות מעמאן על הפס הלבן בעליה של מצפה יריחו).

פורסם

כבעל C1 שעולה מדי פעם את הכרמל אני מסכים שצריך להכיר את המכונית טוב מאוד כדי לא לאבד כוח לגמרי בעליות.

אני נהנה מהרכב, אני מרגיש את חוסר הכוח שלו בהשוואה למעט הרכבים האחרים שנהגתי עליהם בחיים, אך למדתי בחודשים שעברתי איתו מתי צריך למשוך ומתי אפשר להחליף מוקדם יותר.

עובדה שגם בעליות אני מצליח לשמור על קצב התנועה שמסביבי, פשוט שיש עליות ש3K סל"ד בהן היא לא מילה גסה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

גם אני מכרתי ספארק עם 2500 ק"מ. לא הייתה לי טענה או חצי לגבי הכח שלה.

להפך, הייתי מודע לזה שמטוס זה לא אבל זה לא כ"כ הטריד אותי כי אני בד"כ נוהג מאוד רגוע

כך שביצועים הם די נמוך בסולם העדיפויות שלי ומהמעט שנהגתי ברכב אני יכול לומר שמאוד נהנתי.

את הספארק שלי החלפתי בקטנוע והתוכנית היתה שתשמש כרכב שני. אמור להספיק?

אז לא. לצערי תא המטען קטן וכל הטענה של עגלה היא אתגר לא קטן עם כאב לב על הפלסטיקה הנמחצת אי שם מאחור.

שלא תבינו לא נכון, לספארק תא מטען גדול יותר בהשוואה לכמה מכוניות מיני אבל לי זה לא הספיק.

השירשור שהוזכר כאן, קחו אותו די בעירבון מוגבל. רכב זה עניין של מזל ואם אין לך מזל גם רכב במליון ש"ח לא יספיק.

אז כאמור, המון אנשים קנו רכב מסיגמנט חדש מסיבות של": מחיר נמוך, מחשבה שאולי זה אמור להספיק ועוד המון סיבות.

אני דווקא רואה בהיצע הגדול הזדמנות להתמקח על המחיר לקנות רכב חדש ולהמנע מאובדן הערך המאפיין רכב חדש.

האמינו לי, אין הבדל בין הרכב שמכרתי לרכב שקיבלתי בסוכנות.

• תוכן חדש...