Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנסיעות הקצרות בהן המנוע לא מספיק לפעול בטמפרטורת העבודה האופטימלית הן מכה שלא כתובה בתורת משה .

רוב המוסכים מטפלים בסוגיה הזו בקלות ראש ולא באופן יסודי , בדרך כלל הם יוצקים לאגן השמן חומר ממיס פיח ורפש (פלאשינג) , מרוקנים את הנוזל עם המשקעים מאגן השמן מחליפים מסנן שמן וממלאים שמן חדש למנוע ובא לציון גואל.

לאחר פרק זמן מסוים , נופל לחץ השמן ופתאום פעולת המנוע מלווה בנקישות !! , רק אז המוסכניק מקבל שכל משמים ומחליט לפרק אגן שמן ואז הוא מגלה כמה משקעים וטינופת דבוקים למסנן הרשת הגס (המשמרת) ורואה שעדיין יש שכבת בוץ באגן למרות הפלאשינג שביצע למנוע (הוא לא יודע שכל המשקעים שבאגן השמן נבעו מהפלאשינג שהמנוע עבר ופשוט הנקוז החוצה של הלכלוכים דרך הפקק של ריקון השמן לא הספיק להוציא החוצה את כל הזבל !).

לפעמים גם במקרה הזה של פירוק אגן השמן כאופציה שנייה ניתן עדיין להציל את המנוע , אך לרוב זה כבר מאוחר מדי .

חובה לפרק אגן שמן ולבצע שטיפה יסודית של בית הארכובה באופן יזום פעם בשנה לכלי רכב שנוסעים נסיעות אורבניות קצרות , טיפול יזום ישמור על חיי המנוע לשנים רבות.

שיטת הפלאשינג היא יעילה אם אחרי הפלאשינג מפרקים אגן שמן ושוטפים הייטב את בית הארכובה , ללא פירוק האגן תמיד נשארים רוב המשקעים והבוצה באגן השמן ועם פעולת המנוע הבוץ הנותר נשאב וסותם את מסנן הגס של המשאבה וההמשך ידוע.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לצורך העניין ראו דוגמה לכמות הבוצה שהצטברה במאזדה 6 2003 עם 131Kק"מ שאמי רכשה:

(לפי שלא צפה באשכול שלי)

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=397899

זה רק על המכסה שסתומים ובאגן שמן, אין לי תמונות של מה שהלך בראש מנוע לא ראו את הקאמשפטים מרוב בוצה.

בין כגל הארכובה היה נקיה המשקעים למטה הצטברו רק באגן עצמו.

הרכב טופל רק במורשה מאזדה, איך שהרכב נרכש גילתי את זה ומיד פירקתי וניקתי עם לחץ סולר עם קומפרסור הכל כמו חדש עכשיו.

03102011271.jpg

05102011273.jpg

05102011274.jpg

05102011275.jpg

פורסם

אתה תצטרך להחליף אטמים...

ניתן לבצע פלאשים יותר יעילים אבל זה יקח יותר זמן, ואין את המוצרים האלה בארץ.

פלאש טוב הוא פלאש עדין שנמשך לאורך 5000 עד 10000 קילומטר שבאמצע יש החלפות פילטר בלבד

ראה

Auto-RX ומוצרים דומים

אבל כמו כל דבר טוב, אין זה בארץ

כמובן שניקוי ידני פנימי שכולל רענון מערכת נשם(כי אם המערכת סתומה הבוצה תחזור שוב) ושימוש בשמן סינטטי מלא והחלפות סדירות זה הפתרון הכי יעיל ומהיר במקרה של בעיה רצינית

פורסם
הנסיעות הקצרות בהן המנוע לא מספיק לפעול בטמפרטורת העבודה האופטימלית הן מכה שלא כתובה בתורת משה .

רוב המוסכים מטפלים בסוגיה הזו בקלות ראש ולא באופן יסודי , בדרך כלל הם יוצקים לאגן השמן חומר ממיס פיח ורפש (פלאשינג) , מרוקנים את הנוזל עם המשקעים מאגן השמן מחליפים מסנן שמן וממלאים שמן חדש למנוע ובא לציון גואל.

לאחר פרק זמן מסוים , נופל לחץ השמן ופתאום פעולת המנוע מלווה בנקישות !! , רק אז המוסכניק מקבל שכל משמים ומחליט לפרק אגן שמן ואז הוא מגלה כמה משקעים וטינופת דבוקים למסנן הרשת הגס (המשמרת) ורואה שעדיין יש שכבת בוץ באגן למרות הפלאשינג שביצע למנוע (הוא לא יודע שכל המשקעים שבאגן השמן נבעו מהפלאשינג שהמנוע עבר ופשוט הנקוז החוצה של הלכלוכים דרך הפקק של ריקון השמן לא הספיק להוציא החוצה את כל הזבל !).

לפעמים גם במקרה הזה של פירוק אגן השמן כאופציה שנייה ניתן עדיין להציל את המנוע , אך לרוב זה כבר מאוחר מדי .

חובה לפרק אגן שמן ולבצע שטיפה יסודית של בית הארכובה באופן יזום פעם בשנה לכלי רכב שנוסעים נסיעות אורבניות קצרות , טיפול יזום ישמור על חיי המנוע לשנים רבות.

שיטת הפלאשינג היא יעילה אם אחרי הפלאשינג מפרקים אגן שמן ושוטפים הייטב את בית הארכובה , ללא פירוק האגן תמיד נשארים רוב המשקעים והבוצה באגן השמן ועם פעולת המנוע הבוץ הנותר נשאב וסותם את מסנן הגס של המשאבה וההמשך ידוע.

הגזמת לגמרי! פתיחת אגן שמן פעם בשנה? זוהי פעולת מנע יקרה ולגמרי מיותרת.

נסיעות קצרות גורמות לבעיות של פיח באיזורי שסתומים ותא שריפה ופחות לבעיות בוצה וכדומה ובמקרים כאלו מומלץ שימוש בתוספי דלק למניעת פיח במערכת היניקה ותא שריפה.

פעולת המנע המומלצות נגד היווצרות בוצה הם:

• החלפה יזומה של שמן אחת לשנה לפחות או 15,000 ק"מ. (או לפי הוראות היצרן אם הם קפדניות יותר).
  • שימוש בשמני מנוע פרימיום, סנתטיים מלאים לפי התקן הגבוה ביותר הקיים ובצמיגות המומלצת המתאימה לטמפ' הסביבית, אם קיים ליצרן הרכב תקני מנוע לשמן אז לרכוש רק שמן העומד בתקן.
  • להקפיד על ריקון שמן תיקני, הכוונה לרוקן כמה שיותר מהשמן הישן באופן הבא, לבצע החלפת שמן כאשר המנוע חם ולחכות עד שטפטוף השמן מפתח הריקון איטי מאוד.
  • לדאוג למצב תחזוקה תקין של הרכב ומפלס שמן תקין. להקפיד לבדוק נשם מנוע בטיפולים.
  • אם המנוע עבר התחממות, להחליף יזום שמן מנוע ומסנן לאחר התיקון.
  • אם היה ברכב תקלת הצתה, מרססים/מזרקים וכו', שגרמו לדילול השמן (למשל סליל הצתה תקול,) בסיום התיקון להחליף שמן מנוע ומסנן.

פורסם

מה הסיכוי להיווצרות בוצה כזו בפיאט פונטו ספייס 2006?

אני מטפל כמו פדנט בשמנים סופר איכותיים המומלצים ע"י היצרן, ומחליף כל 10 אלף ק"מ.

רוב הנסיעות שלי הן עירוניות.

פורסם

בזמנו עשיתי ביחד עם דוד שלי המכונאי פרוייקט ניקוי כזה בסובארו ליאונה.

אבל מה, זו הייתה מכונית בת 16, עם 200 אלף ק"מ, שבילתה 10 שנים אצל בעלים חאפר.

במשך שעה בערך ניקיתי את אגן השמן...

וכן - הצליח להפחיד אותי הבחור. אני מאוד פדנט בנוגע לרכב שלי, ובעוד 4500 ק"מ מגיע טיפול 150 אלף ואני רוצה לדעת האם כדאי לעשות את הטיפול הזה.

התכנון שלי הוא להחזיק את הרכב שלי עד סביבות 200 אלף ק"מ, ככה שמבחינתי זה כדאי.

פורסם

אם הרכב שלך מטופל טוב ואתה מקפיד על "כללי המסגרת" שדניאל רשם - לא רואה בעייה.

יש הרבה רכבים שלא יוצאים מהעיר וממשיכים לנסוע ולנסוע. הבעייה היא עם אותם חכמולוגים שחוסכים ומדלגים על טיפולים, משתמשים במסנני שמן ושמן מהזולים שבנמצא ומעגלים פינות (ולעיתים בשיתוף המוסכניק ששם לך "פלאג יפני" כי זה אוטו יפני וכל הפלאגים אותו דבר - מקרה אמיתי).

מי שמטפל ברכב שלו במוסך טוב או בצורה עצמאית ויודע מה הוא מחליף ואיזה נוזלים נכנסים לרכב מבטיח שמירה מקסימלית על ביצועי הרכב ואמינותו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
כמה אמור לעלות טיפול כזה במוסך ?

ועד כמה מסובך לעשות את זה לבד ?

על איזה רכב מדובר, כמה ק"מ, איך טופל עד היום? קצת נתונים...

Me-Golf GTI MK6 Premium+Passat 1.8T, my wife-Passat 2.0, my mom-Passat 2.0, my brother-Polo 16V & my sister Polo 1.4

פורסם

אם רוצים לעקוב אחר התפתחות בוצה במנוע ניתן לעשות זאת בכמה אופנים ורק אם נמצאים אחד מהתסמינים כדאי לבצע פתיחת אגן שמן וניקוי בהתאם להמלצותיו של דוד ברזילי.

• נמצאו סימני בוצה בפתח מילוי שמן או על פקק המילוי עצמו.
  • בזמן ריקון שמן, שמן מאוד צמיגי נוזל החוצה, עלול לקרות מידיית עם פתיחת בורג הריקון או בשלב האחרון של הריקון (רואים פתאום נזלת שחורה דולפת החוצה באיטיות).
  • נמצאו סימני בוצה בצינור הנשם.
  • כמות השמן שממלאים לאחר החלפה קטנה משמעותית מאשר כמות השמן הידועה הנכנסת למנוע בזמן טיפול.

פורסם

שלום

לדעתי זה קורה רק במצבים קיצוניים של הזנחה מטורפת.

לפני חצי שנה פתחתי את המכסה שסטומים באוטו של אישתי, להחליף סט גומיות, של המכסה ושל הפלגים.

הכל נקי ומבריק.

והאוטו רוב הזמן בנסיעה עירונית.

מיצובישי גאלאנט שנת 99 על 230 אלף ק"מ.

אם הרכב מטופל בזמן, עם שמנים ברמה סבירה, אל תחפשו בעיות.

במקרה שאני רואה פה בתמונה הוא לדעתי מקרה של אוטו מאוד מאוד מוזנח.

גם אם תנקה את המכסה ואת האגן, יש עוד כל כך הרבה מעברים של שמן במנוע, שאתה לא יכול להגיע אליהם.

שרוב הבעיות נוצרות שם (במעברים), ולא באגן השמן.

בהצלחה

פלג_

• תוכן חדש...