Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

רציתי לשאול האם גם אתם נתקלתם במוסכים שבהצעת מחיר נותנים מחיר X, וכאשר אתה מסיים את הטיפול מתברר שיש גם מע"מ?

אני לא חברה, ואין לי שום עניין במחיר ללא מע"מ כי הרי אני אמור לשלם אותו.

אז למה לא לתת לי את המחיר עצמו מהתחלה?

פורסם

הבנתי...

כמו שישה רשם בהודעה ההיא:

"במוצרים המוצגים לציבור החוק מחייב הצגת מחיר כולל מע"מ.

בשאר המקרים דרך ההצגה היא לנוחות המוכר".

כנראה שאם זה כך זה מכסה הכל...

אבל עדין- לא לעניין. אני לא עסק שצריכה לעניין אותי ההתחשבנות של המוסך מול המדינה- מעניין אותי שכל הסכום הזה יוצא לי מהכיס! וכלקוח אני אשמח לדעת כמה אני אמור לשלם בסוף.

אני עושה סקרי שוק בין מוסכים (חובה על כל לקוח וצרכן בכל תחום שהוא). אם יש מוסך שמנסה להתחכם איתי עם עניין המע"מ הזה- אני מראש מסמן עליו איקס.

מקווה שאנשים יתחילו לעשות כמוני...

פורסם

מה שקרה לי .התקשרתי למוסך שחבר נתן לי .אמרו 450 שח אמת מחיר טוב יותר מהמחיר שאני משלם 980 שח .הגעתי טיפלו מגיעה לפקידה אומרת לי 900 עם הנחה .אמרתי לה לא הבנתי אין חגים. אז איך המחיר קפץ מ450 ל900? בטח לא אמרו לך שזה לא כולל מעמ ועבודה .ואני בטיפשות שלי נסעתי מכפר סבא לרמלה .הרגשתי הכי טיפש שעבדו עלי כך .מאז אני שואל מה זה כולל .ומטפל בכפר סבא

פורסם

במוסך שלי כבר יודעים שכשאני אומרת מה אני רוצה לעשות באוטו נותנים לי ישר מחיר סופי כולל מע"מ כולל עבודה.

תגיד לי כמה אני צריכה לשלם, מה אני צריכה להתחיל לחשב עכשיו מע"מ ושטויות אחרות

אני שונאת את השיטת עבודה הזו

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

תגיד לי כמה אני צריכה לשלם, מה אני צריכה להתחיל לחשב עכשיו מע"מ ושטויות אחרות

אני שונאת את השיטת עבודה הזו

:mm_yeah:

פורסם

תבוא בתלונות למדינה. לא לבעלי העסקים.

לעוסקים המורשים, המע"מ הוא רק עוד "תיק" שהם קיבלו מהמדינה לסחוב.

שיעורי המע"מ משתנים כל שני וחמישי (תעשה גוגל על "שינוי בשיעורי המע"מ, ותראה את הטבלאות- מ18 ל17 ל18 ל16 ל15.5 ל16.5 וחזרה ל16... וכל זה בפחות מעשר שנים.)

הם צריכים לחשב חודשית, או דו חודשית (לפי המחזור) את הסכום שהם גבו עבור המדינה ולהעביר להם אותו ללא איחור של דקה עד ה15 בחודש.

על טעות תמימה ברישום או על איחור של שעה בהעברת הכסף, נפתח נגדם מיד הליך פלילי. (להבדיל מעברות מס בסוגים אחרים של מיסים - מס הכנסה או ב"ל שם יש שהות להסביר, לברר, להתנצל (במקרה של טעות תמימה,לא של הלבנת הון במיליונים) ולצאת ללא פגע.)

קשה לך לעשות חשבון? גם לבוחן במוסך, שאתה מטלפן אליו כשהוא מחת לליפט , כדי לקבל הצעה.

מה שכן- חובה עליו לומר בפירוש ובברור שלמחיר יש להוסיף מע"מ כחוק.

אחרת זו סתם תרמית זולה.

גילוי נאות- הכותב הוא עוסק מורשה ומתוסכל.

:)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

בגלל כל השטיקים האלה אני מבצע פעולה פשוטה-אני מרים טלפון למוסך, ומבקש שישלחו לי בפקס הצעת מחיר כתובה. במוסכים שיצא לי לעבוד עמם (מוסכים מורשי יבואן עד עכשיו) שלחו לי הצעות מחיר כתובות עם תוקף ידוע מראש והייתי יכול להשוות ביניהן.

אם המוסך מתחיל לנסות לקרקס אותי עם "אנו לא שולחים הצעות מחיר כתובות בפקס" או "תבוא, נסתדר עם המחיר, יהיה בסדר" הוא מקבל "אוקיי, תודה" מנומס עם X גדול על השם אחרי ניתוק הטלפון.

כבר קרה לי במוסך מורשה יבואן אחד שהשתנה המחיר של שעתון היצרן. אני באתי עם הצעת מחיר כתובה-והם כיבדו אותה ללא שאלות.

פורסם

בד"כ מוסכים שאומרים מחיר+מע"מ זה איזה רמז שבתשלום במזומן.....

אין, מוסכים זה עסק של...

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זו מדינה חופשית לא? לכל אזרח צריכה להיות אפשרות בחירה האם לעבור על החוק או לא. :wink:

החיסרון הוא שבמידה ובעל העסק איש רע וחאפר גדול והתיקון הוא בעצם קילקול אין לך הרבה מה לעשות, חוץ מלהתעצבן על עצמך שלא לקחת קבלה...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עוסק שעובד גם עם צרכנים פרטיים וגם עם צרכנים עסקיים בד"כ נוקב במחיר החלק / השירות ללא מע"מ, ולבסוף מכניס את המע"מ

אז במקום לכעוס תדעו לשאול האם המחיר שניתן כולל או לא כולל

אני מבין שהפעולה היא קצת מאתגרת שכלית אבל לא משהו שבוגר כיתה ה' לא יוכל לבצע.

בסופר או בחנות הבגדים מקלים עליכם והמחיר הוא כולל מע"מ

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
זו מדינה חופשית לא? לכל אזרח צריכה להיות אפשרות בחירה האם לעבור על החוק או לא. :wink:

...

איך אמר פעם גשש חיוור זצ״ל? ״זה דמוקרטיה, זה אומר שהאזרח בוחר איך הוא מקבל את החוקן ...״

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

למיטב ידיעתי, התשובות שלכם לא נכונות. למוסך אסור לציין מחיר ללא מעמ. החוק קובע שעל עוסק להציג מחיר כולל מעמ. הצגת מחיר לא כולל מעמ היא עבירה פלילית. אני לא רואה שום סיבה שהעניין לא יהיה תקף על מוסכים: המוסך הוא עוסק, הלקוח הוא צרכן פרטי.

אני כותב את זה כי ניסו לעשות לי את התרגיל הזה לפני כמה חודשים במוסך מרכזי של יבואן גדול, אבל אני הכרתי את החוק, והתעקשתי שהחוק קובע שהעניין לא חוקי, ולהם לא נותרה ברירה אלא לחייב אותי בסכום המקורי שהם ציינו.

חיפוש קצר בגוגל מעלה את התוצאות הבאות, מתוך אתר המועצה הישראלית לצרכנות:

minus_button.gifהאם אפשר להציג את המחיר ללא מע"מ?כאשר מדובר בעסקה בין צרכן לבין עוסק, העוסק חייב להציג את המחיר הכולל: כולל מע"מ, אגרות וכל תשלומי חובה, וכן כל תשלום אחר הנלווה לרכישת אותו נכס או שירות, בלי שניתנת לצרכן אפשרות מעשית לוותר עליו במסגרת העסקה.

הפרת ההוראות הנ"ל היא עבירה פלילית.

רשת חנויות גדולה הורשעה לאחרונה בגין עבירה על חובת הסימון של המחיר הכולל, כאשר פרסמה מחיר של רהיטים, ובספרות אותיות הקטנות הוסיפה את מחיר ההובלה שאין לוותר עליה.הרשת חויבה לשלם קנס של 200,000 ₪.

פורסם

החוק קובע שעוסק שמפרסם את המחיר , על המוצר , אמור לציין את מחירו כולל מע"מ.

המוסך לא מציג את החלקים למכירה כפי שהם מוצגים בחנות .

את מחיר השעה הוא מפרסם ככולל מע"מ.

לכן בהצעת מחיר כתובה בה הוא נותן לך מחיר של כמה חלקים וכו' הוא מצרף אליה בסוף גם את המע"מ על העיסקה.

וכמובן שמבחינת הצרכן התוצאה זהה.

והדוגמה של המועצה , שהבאת האם אפשר להציג את המחיר ללא מע"מ? התשובה היא לא , אבל היא לא משקפת את המצב בעסק כמו במוסך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...