Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום שנתיים עם טויוטה יאריס TS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לגולשי הפורום.

עכשיו, אחרי שעברה לה תקופת התנסות משמעותית והתפנה לו גם מעט זמן, החלטתי לשתף אתכם בהתרשמות האישית שלי לאחר שנתיים של בעלות על טויוטה יאריס TS מודל 2004.

איתמר כבר עשה זאת בעבר, אני מוסיף את דעתי ומקווה שזה יהיה מעניין ומועיל לרוכשים עתידיים.

את היאריס רכשתי לפני שנתיים בדיוק, לאחר 5 שנים נפלאות עם ה-306 XT 1.8 ששירתה אותי נאמנה.

סיפור הרכישה מופיע כאן.

הרכב נרכש עם 126800 על השעון וכרגע הוא עומד על 147000 ק"מ לערך.

הקנייה הזאת הייתה יותר הגיונית וריאלית מאשר רציונלית ואמוציונלית, אני בכלל רציתי להשתדרג ל-GT רצינית או לעבור להנעה אחורית סטייל מיאטה או בימר משנים קודמות אבל היותי סטודנט בשנותיו הראשונות ללימודים, העדפתי לעבוד עם הראש..וזה עבד לי מצויין!

ה-TS היא לא רכב ספורט טהור, לא מתיימרת להיות STI, GTI או הוט האץ' קלאסית דוגמת הקליאו ספורט.

היא כן תוכננה להיות גרסה ספורטיבית בעלת יכולות ייחודיות תוך כדי שמירה של היצרן על האלמנטים שהפכו את היאריס הרגילה מהדור הקודם לסופר מיני המובילה בקבוצתה בשנים ההם.

נכון, 108 כ"ס על הנייר במנוע 1.5 ליטר הם לא נתונים מסעירים, אבל התשלובת מנוע-גיר המצויינת הזאת של טויוטה הוכנסה לתוך שלדה מצויינת, מהונדסת היטב ובנויה כראוי - היאריס TS מרגישה כאילו מהנדסי טויוטה רצו לייצר רכב עם ניחוח ספורטיבי עמוק ותחושת תקשורת מול הנהג של קארטינג תזזיתי ומהנה...הצליח להם !

מנוע-גיר:

כח רב מתקבל מהמנוע לגלגלים בתחילתה של תנועה כאשר המנוע בעומס מינימלי, יעידו על כך בעלי יאריס TS שלעיתים מסבסבים את הצמיגים הטובים והטריים שלהם מקדימה.

המנוע אוהב את הסל"דים הגבוהים ומרגיש בבית כשהמחוג מתקרב לטווח שבין 3500-4000 סל"ד, זוהי אגב גם מהירות המנוע בשיוט בהילוך 5 בנסיעה של קצת למעלה מ-100 קמ"ש!!

למנוע יש טווח עבודה גמיש מאוד וברוב ההילוכים (מלבד הילוך שיוט) ישנה תחושה שתמיד יש כח זמין לעקיפה מהירה או תאוצת ביניים רצויה.

הגיר ב-TS נותן 2 צדדים למטבע: בהילוכים הנמוכים, יחסי העברה קצרים ומדוייקים ומאפשרים תנועה חדה ומהירה של הרכב שבאה לידי ביטוי בהרבה מאוד "פאן" בתוך המסלול ומחוצה לו, בכבישים העירוניים הרחבים והעקלתיים יותר.

בצד השני עומדים להם ההילוכים הגבוהים ובינהם הילוך השיוט- נסיעה מהירה בשיוט ביאריס TS היא לא הדבר הנינוח והרגוע שאפשר לבקש.

יחסי העברה נשארו קצרים, המנוע מסתובב במהירות לא שקטה שעוברת את ה-3000 סל"ד והדבר היחיד שנשאר ל-TS זו השלדה התזזיתית קלת המשקל עם הרבה פחות כח זמין .. לא תענוג צרוף בנסיעת לילה ארוכה לאורכו של כביש החוף.

ביצועים:

נהיגה מנהלתית:

ההיגוי ביאריס מעולה, יש תקשורת מצויינת מול הנהג על המתרחש בגלגלים הקדמיים למטה.

בנסיעה שגרתית, המעטפת המלאה נותנת נסיעה מהנה מאוד, לא אפרורית ולא מעייפת כמו ברכבי המיני הסטנדרטיים.

גמישות המנוע מאפשרת מעברים מהירים מנסיעה מונוטונית לתנועה קצבית חדה ומהירה (באופן יחסי) כמעט בכל רגע מתבקש.

נהיגה במסלול:

לא יכלתי שלא להשוות תמיד את ה-TS ל-306 שהייתה ברשותי.

(לדגם הספציפי שהיה ברשותי, אין כאן השוואה לדגמי ה-GTI6 או ה-XSI).

עם כל הכבוד להיגוי ביאריס (ויש כבוד), את מקומה של ה-306 כמלכת ההנעה הקדמית כנראה שהיאריס כבר לא תוכל לקחת.

ההיגוי ב-306 הוא היגוי הרבה יותר נשלט ונדמה כאילו הרכב והנהג שרים יחד בהרמוניה תוך כדי הבנה מלאה בינהם על הצפוי להגיע במסלול.

ביאריס TS המצב מעט שונה- לרכב יש זוויות גלגול מצויינות והעברת המשקל בין הסרנים היא תענוג לבעלי ניסיון עם הרכב עם המסלול, אלא שההיגוי והשליטה ביאריס דורשים הרבה יותר מאמץ מהנהג.

על המסלול מתגלה באופן מלא השלדה ההיפראקטיבית כאשר בפניות חדות נדרש מהנהג להתרכז בהעברות המשקל בין הסרנים ושימוש רב בבלמים.

אפשר להגיד שהיאריס קצת סוררת, מרדנית יותר על המסלול ומחפשת קצת יותר פרובקציה בשביל הכיף בעוד שה-306 היא מעודנת, מדוייקת, נשלטת ונותנת לנהג להתרכז בהנאה שלו בזמן שהיא עושה את השאר.

הסוד להנאה במסלול אצל היאריס TS הם הבלמים- שימוש נכון בבלמים מאפשר לנהג שליטה מצויינת בהעברות המשקל, תזוזות השלדה הקופצנית והאחיזה המלאה באספלט.

נוחות:

בידוד הרעשים במרכב הרכב קיים באופן מינימלי.

רעשי הדרך נשמעים היטב בתא הנוסעים, גם המנוע שמרעיש לו באופן הגיוני בסל"ד גבוה.

המושבים נוחים, לא משהו שמזכיר מושבים ספורטיביים איכותיים מאוד אבל גם לא משהו שמזכיר מושב בדייהטסו סיריון.

מרווח הפנים והנדסת האנוש ראויים לשבח- שפע מקום ליושבים מאחור, גג גבוה הנותן תחושת פנים ענקית, מאוד נוח מאחורה בספסל ותצורת הדשבורד(קצת אפרורי) מלאה בתאי איחסון ובלוח מחוונים פונקציונאלי ונוח במרכז הדש עם נטייה לכיוון הנהג.

אמינות:

מימיה הגדולים של טויוטה- אמינות אבסולטית מוחלטת.

אמנם אני נסעתי רק 20K על הרכב, אבל ההיסטוריה המלאה שלו מימיו הראשונים על הכביש נמצאים גם הם אצלי.

מלבד מרים חלונות שהוחלף במסגרת האחריות ומנוע נעילה מרכזית של דלת הנוסע שהוחלף אצלי, הרכב הזה לא יודע מהם חלפים!

אחזקה:

צריכת דלק: 1:16-1:17 בנסיעה בין עירונית נינוחה (90 קמ"ש, הילוך 5), 1:12.5 באותה נסיעה אך הרבה יותר קצבית ומהנה (120 קמ"ש לפחות, האצות,עקיפות, מזגן וכו')

צריכת דלק בנסיעה עירונית לא נבדקה, אך לטעמי לא נופלת בנתונים מרשימים מאלה שלמעלה.

מחירי הטיפולים (כל 15K) סבירים , כ-600 ש"ח במומצע.

לרכב אין רצועת טיימינג אלא שרשרת.

ביטוח חובה+מקיף+ג' עם כל התופסות כ-4100 ש"ח (ל-2 נהגים רשומים).

היאריס מטופלת מיומה הראשון במוסך שאפט הראויים לשבח.

סיכום השנתיים:

אחת הקניות המוצלחות שעשיתי עד היום, התאים לי כמו כפפה מושלמת ליד בזמן היותי סטודנט.

קיבלתי רכב עם גישה ספורטיבית מרשימה בעלויות אחזקה מגוחכות ועם הרבה שקט נפשי.

הרכב מספק המון הנאה לנהג ונותן חבילה שכמעט ואיננה קיימת עוד (ההוט מיני'ס של היום כבר שונות לגמרי, גם במחיר וגם בחוסר הפשטות שאפיין את דור הקליאו/TS/HGT/306/106 וכו'.)

חסרונת הרכב באים לידיד ביטוי בשיוט, שם רעש בתא הנוסעים ומנוע בסל"ד גבוה (תאשימו את הגיר) יכולים לפגום מעט בהנאה מהנהיגה.

מי שמחפש לגזור את הרמזורים עם ה-TS לא ימצא בה את מבוקשו.

מי שמחפש הנאה מוטורית, התנהגות ספורטיבית למסלול ונסיעה קצבית, וכל זה במעטפת של רכב חסכוני ואמין להחריד, ימצא את היאריס כבת זוג מושלמת!

מקווה שנהנתם,

סעו בדרכים טובות!

2.jpg

3.jpg

פורסם

אחלה סיכום, סע בדרכים טובות.

שנית, לגבי מחירי הטיפולים-רשמת שטיפול שנתי עולה 600 ש"ח. לא אמור להיות גם טיפול גדול כל שנתיים בערך שקצת מייקר את העלות?

פורסם

טיפולי 15K וטיפולי 30K משתנים כמובן בהתאם לדרישת היצרן.

במקרה שלי, טיפול 30K יצא בסביבות ה-700 וטיפול 15K יצא קצת יותר מ-500, לכן נתתי מחיר ממוצע.

כמובן שזה מורכב מדברים נוספים כמו בלמים וכדומה, אבל ההתייחסות כאן היא לטיפול בסיסי לפי הנסועה.

פורסם

תמיד, כשאני רואה את ה-TS, הדבר הראשון שאני חושב עליו, הוא הסאנרוף (שאיננו, כמובן). לדעתי האישית, הוא ממש חסר.

אני חייב להודות שגם לי יצא לחפש אחת כזו, למרות שידני לא היה בראש מעייני, אבל משהו בה ממש עשה לי את זה. היא הרי כזו חמודה ועדיין לא ניתן להגיד עליה "מכונית של בנות(:))" וכנראה שפה הקסם שלה.

אני התייאשתי די מהר, אחרי שלא מצאתי מכונית עם נתונים טובים ( טובים אצלי זה לא פחות ממצויינים:() ומחירים, שבזמנו לפחות, היו הרבה יותר גבוהים מהמחירון ( הבדל של 15 אחוזים +).

אני שמח לקרוא שאתה נהנה איתה.

• תוכן חדש...