Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

בעיה (?) במקרר- לא מפשיר מזון.


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

יש לנו בבית 2 מקררים - אחד משמש בעיקר למזון ליום יום והשני לאחסון של בצקים לקירור או מוסים או סתם עודפים מהמקרר הראשי.

 

הבעיה בשניהם היא שהם פשוט "מסרבים" להפשיר מוצרים, אפשר להכניס בשר/עוף/בצק להפשרה כל הלילה (וכל היומיים) ולכל היותר הוא יהיה חצי קפוא והלך התכנון. להפשיר בחוץ זה כמובן לא רצוי ולא מתאים לי לשחק עם ההפשרה פעם בחוץ פעם בפנים.

 

למקררים אין שליטת טמפרטורה דיגיטלית אלא אנלוגית - אין לי מושג מה הטפמ' המתבקשת להפשרה איטית אבל גם על הקור הנמוך ביותר המצב חוזר על עצמו.

 

האם יש דרך מסתורית לכפר על הקירור הגבוה מדי? אולי לשים במגירה של הירקות, לכסות במשהו במשך הלילה...

Insane things comes from insanely people.

פורסם

נסה לשחק עם בורר הטמפ' של תא הקירור, פעם מקסימום ופעם מינימום ונסה לראות באיזה מצב הבורר מכניס הכי פחות קור לתא הקירור. אם קיים בורר גם לתא ההקפאה, שים אותו על מינימום קירור.

את הבצק להפשרה תשתדל לא לשים למטה כי קור יורד למטה ובד"כ שם הכי קר. נסה לשים את הבצק במדפים העליונים (לא מתחת לפתח יציאת הקור).

 

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אז תפשיר בחוץ, אין עם זה שום בעיה.

מקסימום אפשר להאט את קצב ההפשרה בחוץ אם אתה מוסיף לכלי קוביית קרח גדולה או משהו כזה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא מתאים. אם רוצים, נניח, לתת לבצק 8-12 שעות תפיחה ההתפחה צריכה להיות במקרר, לא בחוץ, שם חם יותר והטמפרטורה לא מבוקרת.

Insane things comes from insanely people.

פורסם
רגע, ההגיון אומר שעל מקסימום קור המקרר אמור להכניס הכי הרבה קור, ולהפך, לא?

 

ניתן לפרש זאת ב-2 דרכים, לכן אמרתי שתנסה.

 

כאשר הבורר על ה"מקסימום" (בתא הקירור למשל) זה יכול להתפרש כמקסימום קירור (טמפ' נמוכה מאוד - נניח 1 מעלות צלזסיוס) אבל יכול להתפרש ההפך - למשל כטמפ' של, סתם נניח, 6 מעלות צלזסיוס

 

ממליץ לך להצטייד ב-2 יח' של דבר כזה, אחד לתא ההקפאה ואחד לתא הקירור.

 

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אצלי בשני המקררים הסקאלה היא מ COLD לCOLDEST כשהCOLDEST הוא המקסימום. הבורר בשניהם נמצא על מתחת לאמצע.

אי אפשר כמובן להוריד את הבורר למצב החם ביותר של המקרר שכן שאר המוצרים לא יהיו בקירור נאות.

 

כנראה שאצטרך לשחק קצת עם המיקום, אולי זה יעזור קצת.

Insane things comes from insanely people.

פורסם

הדרך הכי פשוטה לדעתי היא לתת למוצר הקפוא לעמוד שעה שעתיים בחוץ להפשרה ראשונית, ואז להכניס למקרר ללילה.

כך אין סיכון של הרעלה, וגם המוצר מופשר בזמן.

  

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

 

פורסם

מהצהריים אני מנסה למצוא בדיחה, משפט שנון, משהו, ולא מצליח.

ממתי מפשירים מזון בתוך המקרר?!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הפשרה בתוך המקרר דווקא די ממולצת מטעמי בטיחות, כי היא מונעת מצבים בהם חלק מהמזון עומד בטמפרטורת החדר בעוד שהליבה עדיין קפואה.

  

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

 

פורסם

אז, אני רוצה לשאול:

מדוע אין (או שיש ואני לא מודע לכך) מקררים עם פונקצייה שכזו?...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כמה אנשים כבר מעדיפים שלא לקצר זמנים ולהפשיר בחוץ? ואני לא מדבר על אנשים שמתפיחים בצק - מאלה יש עוד פחות.

זה לא מצדיק הקרבה של מדף שלם במקרר לצורך העניין, לא ליצרנים (אני לא בטוח שהדבר ממש אפשרי בכלל) ולא לצרכנים.

Insane things comes from insanely people.

פורסם
...ממתי מפשירים מזון בתוך המקרר?!

מאז ומתמיד.

 

הטמפרטורה בתא המקרר היא גבוהה משמעותית (מעלות בודדות מעל האפס) מהטמפ' במקפיא (נמוכה משמעותית מאפס מעלות).

לכן, כל מוצר מזון שתעביר מהמקפיא למקרר {שהוא חם יותר יחסית מהיותו פחות קר} בעצם יפשיר עד שיגיע לטמפ' הסביבה בתא הקירור.

פורסם

אני יודע שיש בעיות כאלו עם מקררים של אמקור, במיוחד עם דגם ה XL.

תא הקירור נמצא שבריר מעל האפס ומקפיא אוכל כל הזמן.

×
×
  • תוכן חדש...