Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב ושלום לכולם.

יש ברשותי שברולט אופטרה 2006 5 דלתות. לאחרונה דיברתי פה על מכירה ו"שדרוג" למאזדה 3 או טויוטה קורולה או הונדה סיויק .מה שכן זה לא ננקרא הכי שדרוג.

חשבתי לעצמי אולי אני יכול לעשות עסקה כזאת

למכור את הרכב ולעשות מימון על סיאט איביזה חדשה.

הכוונה לשים 40 מזומן ולקחת 600 שקל לחודש ולפרוש אותם ל30-36 חודשים. (61,000)

ואז בעצם במקום לשלם את היתרה אני מחזיר את הרכב ומתחייב לרכב (עסקת בלון) חדש וכך הלאה. אני משחק פה על סכום שנשאר.

כך שאת היתרה אני אף פעם לא משלם ומשחק על זה.

מצד אחד סיאט איביזה רכב שמאוד מושך אותי מראה ספורטיבי ביותר ממש יפה, ותתאים לי בדיוק לצרכים מבחינת דלק והכל.

מצד שני אני לא באמת יודע אם אפשרית עסקה כזאת.

חבר שלי עשה עסקה דומה על יונדאי I10. שם 18 מזומן. 600 כפול 30 חודשים (36000) ועל היתרה של 38 אלף הוא משחק על זה ןלא באמת משלם אותה. לאחר התקופה הוא רוכש רכב חדש מהם (כך הוא מתחייב לחברה).

אין לי בעיה להתחייב לסיאט כי אני מאמין שאחרי האיביזה הזאת הם יוציאו מהדורות טובות יותר

אם למישהו יש הצעות או תיקונים לתת לי.

פורסם

מישהו משהו???

מאוד חשוב לי להתייעץ בקשר לזה .. כי אני לא הכי מבין

ויש לי עוד שני שאלות בנידון

1.האם הרכב נרשם כבעלות פרטית עליי או כליסינג או משהו.

2. אם אני עושה עסקת בלון בחברה האם הרכב נחשב כמשועבד ???

פורסם

חבר, לחשוב שבעסקת בלון (לא יודע מאיפה השם הזה) אתה "אף פעם לא משלם" זו בדיוק מחשבה ישראלית נאיבית שבגללה שיטת המימון העלובה הזו כ"כ פופולרית בימנו. מתישהו אתה תהיה חייב לשלם את הסכום הזה, ואז זה יכאב הרבה יותר מאשר לשלם אותו על רכב חדש, כי למעשה מדובר בחוב שאתה עשוי לגרור למשך שנים.

כמה בעיות תאורטיות: 1) החברה עשויה שלא לאפשר לך יום אחד קניית רכב חדש ותדרוש את הסכום 2) אתה כבול לחברה/יבואן ספציפי 3) ייתכן שתשלם ריביות על ההלוואה שיהיו גבוהות מדי

אם הרעיון נראה לך בעצם כמו "לא לשלם" חלק ממחיר האוטו, ושבזה בעצם אתה (אולי... רק קצת...) "דופק את המערכת", אז תחשוב שוב, ותזכר כמה כלכלנים ויועצים מעסיק היבואן או החברה שנותנת לך תנאים כאלו, ואז אולי תבין שבעסקאות כאלו אין סיכוי שאתה תרוויח יותר, ולכן תמיד יש קאצ'.

פורסם

טוב קצת סדר בבלאגן בתור אחד שמכיר את הפרטים מבפנים עסקת בלון מתחלקת ל-3 חלקים: 1. משלם מקדמה שהיא בדרך כלל המינימום הוא 30% משווי הרכב החדש, במקרים אחרים יש מימון של 100% ככה שאתה יכול לקחת מימון שהוא כל סכום הרכב אבל זה לא המקרה הזה. כשאתה נותן את המקדמה זה יכול להיות מזומן או טרייד אין על האוטו שיש ברשותך, כמה שהטרייד אין מחליט לתת לך עליו ועם הסכום הזה אתה נותן את המקדמה עד לפה סיימנו את החלק הראשון.

2. החברה במקרה זה סיאט פורשת לך את המימון ל-24 או 36 חודש ובכך אתה מתחייב להחזיר החזרים שהם עם ריבית, לא כול כך סגור על כמה ריבית בדרך כלל זה P-0.5% עד לכאן בנוגע להחזרים החודשיים.

3. פה מגיע ה"בלון" שדחית כביכול לשלם אותו זה עובד בצורה הזאת או שאתה משלם את היתרה שנשארה לך שזה כמה הרכב שווה במחירון, או שאתה מחליט לעשות טרייד אין ועם הכסף שאתה מקבל על הרכב עובר לעסקה הבאה וככה זה עובד הלאה.

אין דבר כזה שאתה לא משלם אף פעם, אף חברה לא פראיירית לחלק מתנות בחינם פשוט כמו שהסברתי לך או שאתה משלם את היתרה שנשארה כמה שהרכב שווה והרכב נשאר אצלך וסיימת עם העסקה או שמחליט לעשות טרייד אין, ועם כמה שתקבל תעבור לעסקה הבאה לכן זה נקרא בלון תבדוק עם זה משתלם לך כלכלית כי יש ריבית שהיא יחסית גבוהה לשיקולך.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם

כן זה אני כבר הבנתי שאני כבול ליצרן.

ותכלס מי נשאר עם רכב יותר מ3 שנים ולאחר מכן אני מחליף אותו לרכב חדש יותר...

השאלה היא האם אני נחשב כבעלות פרטית ברישיון ??

והאם הרכב משועבד מלכתכילה ?

פורסם

למסלול שאתה מחפש קוראים שיטת הליסינג הפרטי וזאת אכן שיטה נוחה מאוד לרכישה של רכב חדש כשיש צורך במימון.

מה שהסבירו לך כאן על המסלול נכון - אתה משלם מקדמה ראשונה, שוויה נע לרוב בין 15 ל-50 אחוזים משווי הרכב. בשלב השני אתה משלם תשלומים חודשיים קבועים למשך 30 עד 36 חודשים. בשלב השלישי אתה מבצע את מה שאתה קורה לו הבלון - משלם את היתרה ורוכש את הרכב, מבצע טרייד אין לרכב חדש או מסיים את העסקה ומזדכה על היתרה שעומדת לרשותך.

מה שלא הסבירו לך כאן זה שאת העסקה אינך חייב לבצע דרך יבואן הרכב ויש לך אפשרות לבצע רכישה דומה דרך אחת מחברות הליסינג. היתרון של שיטה זו הוא שאינך כבול לאחר שלוש שנים ליצרן ספציפי. גם אם לקחת עכשיו סיאט איביזה TSI, תוכל בעוד שלוש שנים להחזירה ולקחת במקומה הונדה סיוויק או מאזדה 5.

פורסם

לדעתי עדיף להיות כבול ליבואן ולא לחברת ליסינג משום שאצל היבואן הרכב רשום על שמך אבל משועבד לחברת המימון שאיתה עובד היבואן. בחברת ליסינג הרכב רשום על שמם מלבד בעיסקאות נדירות ויקרות יחסית ובד"כ גם מדובר בדגמים פשוטים וללא אפשרות להזמין אופציות איבזור מקוריות מהיבואן.

הונדה למשל מציעה ליסינג פרטי כשהרכב רשום על שם הלקוח ומנגד אלדן החלה להציע לאחרונה לחברי הסתדרות המורים וזכאים (קרובים מדרגה ראשונה) מסלולי ליסינג פרטי כשהרכב רשום על שם היבואן. בדוק לפרטי פרטים כל עיסקה והכי חשוב תוסיף לחישובים ריביות ופחת של רכב שהיה רשום לליסינג אם העיסקה היא כזאת ורק אז תדע את הכדאיות.

בהצלחה.

פורסם

שלום לכולם,

העסקה עצמה די דומה בכל החברות/יבואנים ותוארה כאן באופן נכון ע"י החברים, ישנן מס' נקודות חשובות שאני רוצה לציין שעונות על כמה דברים שהועלו בדיון:

בליסינג הפרטי באלדן בלבד הרכב רשום על שם הלקוח ולא על חברת הליסינג.

כמו כן, הרכב רשום ברישיון שלו כפרטי ולא כליסינג כמו בשאר החברות. רישום זה מעלה את ערך הרכב במעמד המכירה העתידי.

כפי שציין אופיר מאוטו סנטר, היתרון ברכישה מחברת ליסינג ביחס ליבואן, הוא שחברת ליסינג יכולה להציע לך מגוון רחב של כלי רכב בסיום העסקה ואצל יבואן אתה מוגבל ליצרנים ספציפיים.

בנוסף, יש התחייבות בלתי חוזרת שמתוארת בחוזה שחברת הליסינג חייבת לקחת בחזרה את הרכב ולזכות את הלקוח ביתרה שבין שווי הרכב לבלון שישמש אותו למקדמה לעסקה הבאה- כל זאת בתנאי שהלקוח עמד בתנאים שנקבעו מראש כגון אי פיגור בתשלומים בעסקה הקודמת וכו'.

מיטל מאלדן

פורסם
מה שלא הסבירו לך כאן זה שאת העסקה אינך חייב לבצע דרך יבואן הרכב ויש לך אפשרות לבצע רכישה דומה דרך אחת מחברות הליסינג. היתרון של שיטה זו הוא שאינך כבול לאחר שלוש שנים ליצרן ספציפי. גם אם לקחת עכשיו סיאט איביזה TSI, תוכל בעוד שלוש שנים להחזירה ולקחת במקומה הונדה סיוויק או מאזדה 5.

לא יהיה כבול לאותו יבואן - אבל כן יהיה כבול לחברת ליסינג מסויימת. זו נבלה וזו טריפה - הרי גם לחברת ליסינג יש מבחר מוגבל של דגמים.

בעיות נוספות הן עניין רישום הרכב על שם חברת הליסינג (בחלק מהעסקאות) מה שמוריד את ערך הרכב בעתיד, וכן חישוב ערך הרכב בעת ביצוע טרייד אין - אתה בעצם לא יודע בכמה יזכו אותך.

כן זה אני כבר הבנתי שאני כבול ליצרן.

ותכלס מי נשאר עם רכב יותר מ3 שנים ולאחר מכן אני מחליף אותו לרכב חדש יותר...

השאלה היא האם אני נחשב כבעלות פרטית ברישיון ??

והאם הרכב משועבד מלכתכילה ?

הרכב יכול להיות רשום על שם חברת הליסינג (ואז נוספת יד של ליסינג - בעיה במכירה עתידית) או להיות משועבד.

לגבי משך החזקה ברכב - תתפלא - אבל רוב האנשים מחזיקים ברכב יותר מ-3 שנים. בסופו של דבר מרבית המכוניות אמינות ועסקת טרייד אין כל 3 שנים היא עניין יקר, אם אתה לא קורע את הרכב בקילומטראז' גבוה או שנפל לידיך לימון תוכל לנסוע ברכב בשקט 5-8 שנים בלי יותר מדי הוצאות תיקון, ואז הותאות המימון בחלוק לזמן החזקת הרכב יוצאות יותר זולות. הדוגמא האישית שלי - את הרכב הקודם רכשתי בכוונה להחזיקו 3-4 שנים (מיד שניה) - בסופו של דבר החזקתי בו למעלה מ-9 שנים. למה? כיון שהוא מילא את תפקידו בנאמנות, ולא ראיתי צורך להחליפו.

אנירוצה להציע לך לבדוק כמה דברים:

1. חשוב שנית אם בכלל מוצדק מבחינתך להשתעבד לעלות של רכב חדש, כאשר הסכום לא נמצא בידך. אל תשכח שתשלם ריבית תמורת ההלואה, ובסוף תקופת הליסינג תצטרך או לשלם את שארית עלות הרכב או להוצא סכום גדול לרכישת רכב חדש. הייתי חושב על עסקה כזו רק אם הייתי צופה שחרור של סכום מתאים לקראת תום 3 השנים (נניח - פתיחת תוכנית חסכון) בלי שתראה צורך בכסף למטרה חשובה יותר.

2. בדוק אפשרות מימון בנקאי. יתכן שהבנק יאפשר לך לקיחת הלואה יותר גדולה עם פרישה לתקופה ארוכה (5 שנים זה די סטנדרטי). אמנם הרכב - או רכוש אחר - ישועבד לבנק, אבל לא תחיה בצל הצורך בתשלום סכום גדול בעוד 3 שנים, והרכב יהיה יד ראשונה על שמך. בנוסף - הבנק מכיר את מצבך הפיננסי ופקיד ההלואות יתן לך עצה טובה לגבי יכולת ההחזר שלך. גם הריבית שתוצע לך היא אינדיקציה - אם היא נמוכה (נניח P-0.5%) הבנק מתיחס אליך כלווה טוב. אם מציעים לך ריבית גבוהה הבנק חושש שלא תעמוד בהחזרים, ואז כדאי שגם אתה תהיה מודאג מכך.

3. בדוק מה צפי ההוצאות שלך בעתיד. אני מניח שאתה בחור צעיר שעתידו לפניו, ואת העתיד צריך לתכנן. 70,000 ש"ח אינם סכום של מה בכך, יתכן מאוד שבעתיד הלא רחוק תזדקק להם למטרות יותר חשובות. נסה לראות את המונה היותר רחבה ולא להסתנוור מרכב נוצץ. בסופו של דבר ההנאה מהחידוש היא קצרת ימים, לאחר שבועיים של בעלות על הרכב החדש (ואולי פחות) כבר לא תתרגש ממנו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...