Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

חברים אני בבעיה רצינית וכואבת מאוד ללב,

יש לי אימפרזה בצבע כחול ככה ,האוטו שנת 2006 והצבע עדיין שמור וללא נזקים ונראה ממש טוב.

לפני כשבועיים ריססתי צבע לבן עם קומפרסור אוויר על גג הבית שהוא קומה שניה והרחקתי את האוטו לקצה החנייה שהיא מתחת לבית ולא יודע איך מצאתי שהגיע לאוטו מליוני נקודות צבע קטנות ממש קטנות שמרחוק לא רואים אותם אבל אם מתקרבית לאוטו כן רואים כאילו אבק לבן עשה שכבה על הצבע.

היום נסיתי לשטוף את האוטו עם סבון כלים ועם מכשיר שטיפה בלחץ של KARCHER אבל כלום לא עזר הצבע עדיין תפוס.

חשוב לציין שהצבע הוא של טמבור צבע עץ מתכת עם דילול בטרפנתין.

אז מה אפשר לעשות כדי להוריד את הצבע בלי לצבוע את האוטו מחדש?

ומה לגבי החלונות וכל הזכוכית איך אפשר גם להוריד מהם את הצבע?

תודה רבה וגמר חתימה טובה.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם

מהחלונות אין בעיה להסיר את הצבע בעזרת להב של סכין יפני, או כלי לגירוד צבע מהריצפה (סקריפר).

גם ברכב של אימי צבע כחול כהה דומה לשלך יש נקודות, עשיתי פוליש עם מכונה ועדיין נשאר בכמה מקומות צריך לעשות פוליש כמה פעמים עד שהכל ירד.

פורסם

כדי להשיג תוצאה טובה ביותר כדאי להעזר במכונה, אשר מפעילה יחש שווה על פח הרכב.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

הרבה לא מודעים, אבל עם מכונת שטיפה בלחץ מסוכן לשטוף את האוטו. בזווית הלא נכונה היא יכולה לקלף את הצבע מהרכב וגם להחדיר לכלוך עמוק יותר לתוך הלכה. תנסה פוליש עדין לצבע מטאלי. זה יוריד את שאריות הצבע בלי לפגוע בלכה. אם האוטו היה מוגן באוטם צבע ו/או וקס היה לך יותר קל להוריד את הצבע. אני משתמש בחומרים של KLASSE מאוד מומלץ. אחד פוליש AIO השני High Gloss Sealant.

אל תשתמש בפלסטלינה. לחלונות אפשר להשתמש בפוליש או בטרפנטין אבל להזהר לא לגעת איתו בצבע.

פורסם

אבל למה לא להשתמש בפלסטלינה?

לפי מה שהבנתי מומלץ לבצע קודם פלסטלינה כי היא לא מסירה שכבה מהלכה כמו הפוליש, ואם לא עוזר אז אפשר לעשות פוליש עדין.

ואיזה פוליש הכי מומלץ של איזה יצרן?

אא לגבי השטיפה בלחץ, יש לי מכשיר ביתי יחסית קטן שלא נותן באמת זרם קורע ואני עובד איתו כבר שנה וחצי על 4 רכבים ולא עשה כלום לצב.

פורסם

כי הצבע דבוק ללכה ועלול לעשות בה חורים כאשר הפלסטלינה תרים אותו. אתה בהחלט מוזמן לנסות על מקום נסתר ולעדכן אותנו. אישית, הייתי הולך על פוליש שיותר עדין במקרה זה. אפילו G27 יכול לעזור.

פורסם

אבל למה אומרים שהפלסטלינה יותר עדינה מהפוליש? ושמעתי הרבה ממליצים להשתמש בפוליש רק במצב שכל החומרים האחרים לא עוזרים אז כן לעשות פוליש?

ולגבי המכונה של הפוליש האם יש מכונה ביתית שאפשר להשיג?

או עדיף אצל בעל מקצוע טוב?

ואיזה פוליש הכי עדין? ושל איזה חברה?

ומה מומלץ אחרי הפוליש? רק ווקס מספיק להגנה?

ואיזה ווקס מומלץ של טרטל או יצרן אחר?

פורסם

אני רק מזהיר אותך, אל תנסה עכשיו להשתמש בווקס! כי אסור לעשות פוליש שיש על הצבע שכבת הגנה ווקס חדשה אחרת יהיו לך כתמים לבנים על הצבע שיהיה לך קשה מאוד להיפטר מהם, צריך לפני הפוליש לשטוף טוב טוב את הרכב עם מים וסבון לרכב, ולאחר שיתייבש לעשות פוליש עם מכונה, רק לאחר שכל הנקודות יצאו מהצבע רק אז לעשות ווקס להגנה על הצבע.

פורסם

חברים יקרים...

איפה הלכתם לאיבוד?

יוסי היקר, שלב שלב...אל תרוץ. אני פה בשבילך!

ראשית, אין שום בעיה עם קיטור! הדיטיילרים הכי גדולים משתמשים גם הם בקיטור!

כמובן שאם מתקרבים יותר מידי לצבע - עוצמת הקיטור יכולה לפגוע בו. אני יכול לשבור אריח חרסינה עם זרם קיטור, נו, אז???

בשימוש רגיל וסביר (ראו בתחנות רחיצה) מדובר בכלי עבודה מעולה מהיר ויעיל.

העוצמה מאפשרת ניקוי הרבה יותר יסודי ולא שורטת לכה! (מה שבהחלט ישרוט - זו כפפה או ספוג לא נקיים)

לעינייננו. אני ממליץ להתקדם שלב שלב - ושלב ראשון:

בהחלט -פלסטלינה!!! בשימוש נכון, מעט זיעה וקצת מזל - אני מעריך שפה אתה סוגר את הבעייה שלך!

רוב הסיכויים שהפלסטלינה מוציאה לך את הרסס מהלכה בקלות (כמובן לא ראיתי את הרכב אבל ברוב המקרים זה הפיתרון)

אל חשש לא תוציא יחד עם הלכלוך שום שכבת או חלק מהלכה של צבע הרכב ! :lol:

דרך אגב, דע לך, אין פחחות רכב שאין לה פלסטלינה, כאשר הפחח צובע חלק רכב, בדרך כלל עף רסס על חלק רכב בריא,ועל מנת להוציא את הרסס מהחלק הבריא הוא עובד עם פלסטלינה - הליך שגרתי שקורה לו כמעט כל יום!

כאשר אתה מסיים, אנא דווח - אשמח להמשיך איתך לשלב הבא .

פורסם

nuchy אהלן,

אני שמח שיש פה בחור מעודד ומבין עניין ברצינות,

אז אני הולך איתך אחד אחד:

בוא נתחיל מהפלסטלינה, איפה אני קונה?

כמה אני צריך ? האם זה סט אחד או צריך לקנות כמות? בקיצור אני אף פעם לא ראיתי אותה.

והכי חשוב איפה אני אמצא? וגם כמה עולה בערך?

והאם ללכת לבעל מקצוע או שהכי טוב זה בבית ועבוד על האוטו שדלי עם כל הלב?

ואיך עובדים עם פלסטלינה? האם צריך תמיד לרסס מים או חומר עם המריחה?

ואשמח לעוד פרטים תודה רבה.

פורסם
nuchy אהלן,

אני שמח שיש פה בחור מעודד ומבין עניין ברצינות,

אז אני הולך איתך אחד אחד:

בוא נתחיל מהפלסטלינה, איפה אני קונה?

כמה אני צריך ? האם זה סט אחד או צריך לקנות כמות? בקיצור אני אף פעם לא ראיתי אותה.

והכי חשוב איפה אני אמצא? וגם כמה עולה בערך?

והאם ללכת לבעל מקצוע או שהכי טוב זה בבית ועבוד על האוטו שדלי עם כל הלב?

ואיך עובדים עם פלסטלינה? האם צריך תמיד לרסס מים או חומר עם המריחה?

ואשמח לעוד פרטים תודה רבה.

ישנן שתי ברירות:

ללכת לבעל מקצוע או לעשות לבד. במקרה זה אפשר בקלות לעשות לבד לא מדובר ב"תורה מסיני" או בתואר ראשון.

פשוט שמור על הכללים לביצוע:

רכוש פלסטלינה איכותית ומקצועית! פלסטלינת חובבים תתן לך "להזיע" הרבה יותר ותהרוס לך את החוויה.

נוזל סיכוך למניעת חיכוך של הפלסטלינה - מומלץ מאוד, ומקל על העבודה! לחילופין, מגבת גדולה רטובה וספוגה בהמון מים.

שלב ראשון:

שטוף את הרכב ביסודיות עם סבון קצף לשטיפת רכב! נגב את הרכב עם מטלית מיקרופייבר (תהליך הניגוב מנקה אף הוא את מה שלא נשטף)!

שלב שני:

הכן את הפלסטלינה, את נוזל הסיכוך של הפלסטלינה או מגבת גדולה רטובה וספוגה בהמון מים.

אתה חייב להישתמש בזרם דק וקבוע של מים.

הרטב טוב טוב את אזור העבודה, הנח את הפלסטלינה על הרכב והזז אותה בתנועת שיפשוף ללא הפעלת לחץ מס' פעמים מימין לשמאל ולאחר מכן על אותו קטע עבור מס' פעמים- מלמעלה למטה. המקום חייב להיות מושקה תוך כדי עבודה בכמויות של נוזל/מים!

עבוד על מקטע של 50*50 ס"מ עד לסיומו - אל תתפזר!

טריק של שוטפי רכבים: קח מגבת נקייה גדולה ועבה ספוגה בטונות מים, הנח אותה על הרכב ליד האזור המיועד לעבודה!

וכל פעם תן לחיצה קטנה עליה לשיחרור הנוזל. כך לא תצטרך לעייף את הידיים בלחיצות על שפריצר של בקבוק.נגמרו המים במגבת?

טבול אותה במים והמשך לעבוד!

תוך כדי עבודה, תלמד להרגיש כיצד הפלסטלינה הולכת בהתחלה על קטע מזוהם וכיצד לאט לאט היא מחליקה ביתר קלות והמקום נקי.

במקרה שלך, תראה את התוצאות תוך העלמות הרסס. אבל פלסטלינה מומלצת לא רק למי שריכבו רוסס בטעות אלא גם להסרת זיהומי אטמוספרה, חול ואבק שנתקעו בלכה ועוד... את ההבדל מרגישים באמצעות שקית ניילון קטנה.

שים את ידך בתוך השקית (הניילון גורם להגברת חוש המישוש של קצות האצבעות) עבור על הצבע במקום בו סיימת לעבוד ואח"כ במקום בו עדיין לא עבדת - מבטיח לך, שמיים וארץ!

איפה היינו?

כן, לא לשכוח כל 2 מקטעים (בערך - כי אני מניח שיש לך הרבה רסס על הרכב) תוכל לראות את חלקיקי הלכלוך נדבקים לחלקה התחתון של הפלסטלינה. עצור והקדש זמן לקפל וללוש את הפלסטלינה על מנת שתוכל לעבוד עם משטח פלסטלינה נקי.

שלב שלישי:

סיימנו? שטוף שוב את הרכב ביסודיות. נגב במטלית מיקרופייבר ביסודיות.

שלב רביעי:

אם אינך מעוניין בפוליש, דלג . ווקס -חובה! ייקח לך כ- רבע שעה, והרכב יהיה מוגן ומבריק.

באמצעות ספוגית מרח שכבה דקה על הרכב חכה, כ-3 דקות להתייבשות חלקית . הברק בתנועות סיבוביות עם מטלית מיקרופייבר נקייה ויבשה!

מתי להתחיל לנגב? כאשר הווקס התייבש ונראים עננים , נעביר אצבע במשיכה קצרה על הוקס - אם הוא לא נמרח אלא נעלם - זה הזמן להבריק.

זהו.

זה הקיט שלי:

attachment.php?attachmentid=259092&thumb=1&d=1317822896

attachment.php?attachmentid=259093&thumb=1&d=1317822896

פלסטלינה ענקית של CHEMICAL GUYS משקל : כ- 200 גרם!!!

נוזל מדהים ורב שימושי (לכן האריזה היא לא בקבוקון) CHEMICAL GUYS - SPEED WIPE- QUICK DETAILER

משמש כ: חומר מונע חיכוך לעבודה עם פלסטלינה

שטיפת רכב ללא מים

ניגוב לרכבים שעברו טיפול ובסופו ווקס - (מאריך את חיי הווקס על הרכב)

מגביר ברק מהיר!

הקיט שלי עולה :

150 ש"ח - אבל הפלסטלינה הענקית. - 200 גרם

200 ש"ח - נוזל הברק המהיר. - גלון שלם.

ציוד מקצועי לחלוטין - והמחיר סביר בהחלט לדעתי ....לקנייה בארץ...

אני ממתין לדיווח על התוצאות. בהצלחה!:wink:

פורסם

יניב תודה רבה באמת, אני אקנה את החומר ואעדכן מה יקרה.

ולגבי המים, אני יכול להשתמש עם שפריצר גם ,נכון? כי אני מעדיף שפריצר שיתן לי כמות מים אחידה לכל העבודה וגם יותר נוח לי.

ועל איזה ווקס אתה ממליץ? של איזה יצרן?

וכזכור הרכב שלי צבע כחול ככה, לא מיטאלי אבל בשמש חזקה רואים קצת ברק, האם הפלסטלינה בטוח לא תפגע בצבע או תוריד מהאיכות שלו עם זמן?

והאם אחרי הטיפול הזה אני חייב כל חודשיים -3 לעשות ווקס כדי להגן על הלאקה?

ושאלתה אם יש לי הרבה רסס על האוטו? כן בטח כל האוטו כולל הגג, דלתות מכסה מנוע אפילו טמבונים ושמשות בכל חלק רואים את הנקודות הלבנות.

אני אעלה תמונות היום.

פורסם

nuchy, אם הוא ינסה בפינה נסתרת להוריד את הצבע עם טרפנטין או טינר, יש חשש לנזק לצבע ?

בעניין הנקודות הלבנות על הצבע - לא נראה לי שפלסטלינה תפגע בצבע ותרים את הלכה (לא מדובר גם ככה בצבע מטאלי) ונראה לי שזה הדבר הראשון שצריך לנסות.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...