Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אני משתחרר עוד 3 חודשים ויש לי כמה תכנונים.

מלבד המענק שאני מקבל בשיחרור, מגיע לי עוד פיקדון של 20+ אלף ש"ח.

הסיפור איתו שהוא נעול ל5 שנים, או שאני יכול לשחרר אותו במידה ואני רוצה לפתוח עסק, לרכוש דירה או להתחתן.

אממ לפתוח עסק לא נראה לי יהיה כלכך קרוב, חתונה - אני מקווה שלא למרות שהחברה כבר מתחילה לרמוז, ובטח ש20 אלף לא יעצרו אותי מלקנות דירה.

הבנתי שהרוב פשוט הולכים לעבוד תקופה בתחנות דלק או דברים כאלה, אבל זה לא הכיוון שלי, אם כבר אני יעבוד במשהו שאני לא רוצה אחרי הצבא, זה יהיה נהג סמי טריילר ( יש לי רישיון ).

אז איך באמת אפשר לפתוח אותו? אני יודע שישנם אופציות אבל אף פעם לא התעמקתי, מאחר ואני בקרוב משתחרר אין לי באמת עם מי להתייעץ משום שהחברים שלי עוד בשירות.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

אתה מבלבל בין שני מענקים שאין בינהם שום קשר (למעט העובדה שאת שניהם מקבלים חיילים משוחררים).

מענק אחד הוא מענק לעבודה מועדפת. אותו תקבל אם תשלים חצי שנה של עבודה רצופה באחד ממקומות העבודה שמוגדרים עבודה מועדפת. זה לא חייב להיות בתחנת דלק, זה יכול להיות גם בבית מלון, בחקלאות או במפעל תעשייה. את המענק הזה תקבל מהביטוח הלאומי לאחר שתציג אישורים מתאימים.

מענק אחר הוא פיקדון השחרור שלך. הפיקדון הזה יכול לשמש אותך לשימושים שתיארת (חתונה, לימודים, פתיחת עסק וכו'), אם לא השתמשת בו במשך חמש שנים אז יש לך אפשרות למשוך אותו במזומן. אם לא ניצלת אותו תוך שבע שנים הוא פשוט נעלם. אתה לא יכול לפתוח אותו, אתה יכול לקבל ממנו כסף אם תוכיח שאתה באמת מתכוון להשתמש בו לשימושים המותרים. נניח שאתה רוצה ללכת לעשות קורס פסיכומטרי ורוצה לשלם מכספי הפיקדון, כל מה שאתה צריך זה להציג קבלה ממכון לימודים מוכר ובתמורה תקבל צ'ק בנקאי לפקודת אותו מכון. נניח שאתה רוצה לשלם מהכסף הזה לאוניברסיטה, כל מה שאתה צריך לעשות זה להציג אישור לימודים ושובר תשלום מהאוניברסיטה וכסף מהפיקדון יעבור לאוניברסיטה.

אל תבזבז את הכסף הזה על מסטיקים, גולות וזונות. נסה להשתמש בו כדי לקדם את עתידך, גם אם זה נשמע לך זקן ומשעמם היום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לאחר צביקה, לא נשאר כל כך מה לומר.

הפיקדון הצבאי נעול למטרות של לימודים בין היתר ובעיקר לזה.

לדוגמא, כמו שרשם צביקה, התחלת קורס פסיכומטרי? יש שוברים, מגיעים לבנק ומוציאים צ'ק בנקאי לאחר שנשרשת לקורס ושלחו לך ניירת הביתה.

התחלת ללמוד במכללה? אוניברסיטה? גם עם הכסף הזה ניתן לשלם וזה סכום מאוד רציני לפסיכומטרי ולאחר מכן לעוד שנהו חצי של לימודים במוסד מסובסד כמובן.

מי שלא מממש אותו במשך 5 שנים, פשוט אין לי מילים, כנראה שלא מתכנן עתיד מזעיר לעצמו או שיש לו מספיק כסף מההורים או בחשבון שבשבילו ללכת לבנק זה קשה.

לא מזלזל חס וחלילה, אבל אם את יודע שתהיה נהג כל החיים, המון הצלחה ובתקווה שנתראה על הכבישים רק במקרים חיוביים וחיוכים, אבל אם אתה רוצה לימודים, אין שום סיבה שלא תנצל עד השקל האחרון.

פורסם

מה זה אומרת שאם מישהו לא מממש אותו 5 שנים אין לך מילים??

אני שנתיים וחצי מהשחרור ועדיין לא נגעתי בשקל אחד מכל מה שקיבלתי מהצבא.

את הלימודים אני מממן דרך העבודה, ואת הפקדון אני ימשוך אחרי תקופת ה5 שנים.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אמרולך כאן את הרוב אבל אוסיף כמה נק' משלי:

1.בשחרור מהצבא (ולפי הגובה של הפיקדון שלך נראה שהיית לוחם או שאני טועה אבל בכל זאת...) מקבלים משכורת אחרונה שכולל סכום גבוה +פיקדון שנכנס לבנק ,(אני למשל קיבלתי 8000 ומשהו ש"ח משכורת+ 23,000 ש"ח).

2. ב5 שנים הראשונות ניתן למשוך את כל הכסף או חלקו לטובת שימושים מסויימים( לדוג': אני השתמשתי ב5000 ש"ח לקורס פסיכומטרי). לאחר 5 שנים ולא יאוחר מ7 שנים מיום השחרור (משירות חובה, לא קבע) ניתן למשוך את הכסף בכל צורה ולכל מטרה (לדוג': הפקדה בחשבון העו"ש) ולאחר 7 שנים הוא בטל אטומטית.

3. המלצתי לך, היא שאם אין לך משהו קורקטי ,אל תשתמש בו ולאחר 5 שנים פשוט משוך אותו לחשבונך ועשה בו כרצונך (לדוג': לי היו 23,000 ש"ח. השתמשתי ב5000 ש"ח לטובת קורס פסיכומטרי ונשארו לי 18,000 ש"ח. במשיכה מהבנק זה עמד על 22.5K ש"ח). כלומר זה צובר ריבית נחמדה בזמן הפיקדון בבנק.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

תומכי לחימה מקבלים 23K , לוחמים בערך 27-8 לא זוכר בדיוק

וג'ובניקים משהו כמו 18-19 אם אני לא טועה. , אם כן תקנו אותי.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

אני נהג לוחם, מכאן גם שיש לי רישיון סמי טריילר שקיבלתי צ'ופר כי זכיתי מצטיין חטיבה.

אני רובאי 05 ולכן המענק שלי הוא זהה לשל לוחם חפ"ש.

בכל אופן, לא הבנתי כלום, אני יודע שאני אמור לקבל בשחרור בערך 8 אלף לעו"ש שאני יכול לעשות מה שאני רוצה איתו.

ובנוסף יש לי עוד 20 ומשהו אלף נעולים למטרות חתונה, דירה, עסק וכו'.

לאחר שיחה עם בנאדם משוחרר, הוא אמר לי שהוא הלך לעורך דין והוא "פתח" עסק ועשה פשיטת רגל ישר, מה שנתן לו אופצייה לשחרר את כל הכסף, אבל נועל אותו מבחינת פתיחת עסק חדש עד כשנה בערך.

האם זו אופציה טובה?

אגב אני אסביר פשוט, אבא שלי בנה עסק במשך 20 שנה, עסק יחסית מצליח והוא עצמאי, עובד לבד, והוא מעוניין להוריש לי הכל לאחר הצבא.

משמע אני אחרי הצבא מתחיל לעבוד איתו, עם משכורת התחלתית יחסית נמוכה אבל קבועה, שזה יהיה בערך 7 אלף בחודש. ולאחר שאני אכנס לתחום מקצועית יותר אני יקבל את הכל על עצמי והוא יפרוש לפנסייה.

בכל אופן זו לא עבודה מועדפת ולכן אני לא רואה טעם לעבודה בתחנת דלק עבור 5-6 אלף בחודש, בזמן שאני יכול להתחיל בעתיד החדש שלי ולקבל הרבה יותר, מה גם עבודה עם אבא זה הרבה יותר נוח.

אני רוצה בנוסף ללמוד ולהוציא תואר באותו המקצוע + עוד תואר שתורם לעסק, אבל אני לא יודע כמה מהר זה יגיע, למרות שאני חושב שעד 5 שנים אני אסיים את הסיפור.

אבל בתור חובב רכב ו"ילד" עם ניסיון דיי מרובה על הכביש אני מעוניין להשתמש בכסף + מכירת הרכב הנוכחי שלי + עוד איזה משכורת או שניים וביחד לרכוש רכב שאני חושק בו דיי הרבה זמן.

אגב מבחינת לימודים, יש לי קופה סגורה שאבא שלי סגר כדי שאני אוכל ללמוד ולכן אני לא רואה סיבה באופק שתמנע ממני ללמוד גם אם לא יהיה לי פיקדון בבנק

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

לאחר שיחה עם בנאדם משוחרר, הוא אמר לי שהוא הלך לעורך דין והוא "פתח" עסק ועשה פשיטת רגל ישר, מה שנתן לו אופצייה לשחרר את כל הכסף, אבל נועל אותו מבחינת פתיחת עסק חדש עד כשנה בערך.

האם זו אופציה טובה?

לא.

יש המון דרכים לקמבן את המערכת ולהוציא את הכסף שבפיקדון לטובת מטרות אחרות. העניין הוא שאני לא רואה שום סיבה הגיונית לעשות את זה. אם אתה נכנס עם אבא שלך לעסק תוכל להשתמש בכסף הזה לטובת שיפור העסק והגדלת מחזור המכירות, כסף שיחזור אליך בריבית דריבית. אם אתה מתכנן ללמוד תוכל להשתמש בכסף הזה לטובת השלמת בגרויות או פסיכומטרי שבטוח אין לך. כמו שכבר כתבתי לך, יש סיבה שמערימים עליך קשיים בבזבוז הכסף. אל תבזבז את עתידך על שטויות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אתה גורם להכל להשמע ורוד ויפה, אבל מהניסיון שלי לפחות, לא הכל צפוי ולא הכל קורה לפי התכנון.

אל תנסה לעשות קומבינות כדי לשחרר את הפיקדון, אם אין לך שימוש בו ב5 השנים הקרובות לאחד מהמטרות שאליהם הכסף מיועד, אז הייתי מציע לך להניח לו ולמשוך אותו בעוד 5 שנים. אם אתה מעוניין ללמוד לתואר, אז תתחיל לחסוך מהרגע הראשון שאתה משתחרר.

שנת לימודים היא הרבה מעבר לשכר לימוד שנתי.

אין לי כל עניין להגיד לך מה לעשות עם הכסף שלך, אבל אני לא חושב שכדאי לבזבז את הכסף הזה ישר על רכב, כי זה לא הכל בחיים. זאת דעתי לפחות.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

עם משכורת התחלתית יחסית נמוכה אבל קבועה, שזה יהיה בערך 7 אלף בחודש

משכורת של 7 בשביל חייל משוחרר זה יחסית גבוה

רוב המשק מרוויח היום בסביבות ה 4-5

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם

רעיון של מישהו להדביק לעצמו פשיטת רגל כדי להקדים שחרור של 20,000 ש"ח נראה לי הזוי לגמרי. זה מישהו שלא חושב על העתיד - אולי משפטית הוא יוכל לפתוח עסק בעוד שנה, אבל מי יודע מה יקרה כאשר ירצה לקחת משכנתא? מישהו ערב לכך שהבנק לא יחפור בהיסטורית האשראי שלו ויחליט לא לתת לו הלואה?

מבחינת פותח השרשור הדבר חמור שבעתיים - הוא רוצה לנהל עסק, איזה בנק ילוה לו כסף לצורך הרחבת העסק אם יש לו ברזומה פשיטת רגל?

לגבי המטרה שבגללה פותח השרשור רוצה לפתוח את החסרון - מישהו כתב שרכב זהל לא הכל בחיים. למעשה זה הרבה פחות מ"לא הכל" אלא דבר די שולי. ברור לי שבן 21 מסתכל על הדברים קצת אחרת, אבל בפרספקטיבה קצת יותר רחבה עדיף להתאפק.

ועניין אחרון - קופה קטנה של 20,000 ש"ח, וגם הרבה יותר מזה, היא דבר שכדאי מאוד שיהיה מונח בצד. מספיק שיהיה לך טיפול שיניים גדול או משהו דומה כדי הסכום יתאדה. חבל לזרוק אותו על משהו משני לחלוטין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

באמת? להכריז פשיטת רגל בשביל 20 אלף שקל?

קשה לחכות 5 שנים? אתה מקבל את הכסף בכל מקרה , ואם כבר אז תשקיע אותו בלימודים ולא ברכב. מה גם שעד 7K אתה פטור ממס שנתיים או שלוש.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
בן, היית לוחם? אם כן, כמה בערך ג'ובניק אמור לקבל(משכורת אחרונה + פקדון)?

את הכל ניתן לקרוא באינרנט והדברים משתנים מפעם לפעם, אני לא ממש זוכר.

אכן הייתי לוחם. היום אני יודע שהלוחמים מקבלים אפילו סכום גבוה יותר ולפיכך גם הסכום של תומכי הלחימה והג'ובניקים עלה.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
  • תוכן חדש...