Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לאחר זמן רב שרציתי לעשות את הפרוייקט הקטן הנ"ל סוף סוף פיניתי קצת זמן והצלחתי לעשות מה שרציתי.

לפני שתיקפצו ותיצחקו רק תידאו שאין בכוונתי לקבל תוצאה של סאב אמיתי אלא רק סאונד נורמאלי בעות מינימלית

ויותר מכל קצת כיף מהתהליך של DIY! :lol:

לפני הכל קצת פרטים על הרכב והמערכת:

גרנדה פונטו 07 אקטיב

רמקולים:

6.5" + טווירים מקוריים מלפנים, חתוכים ע"י קבלים של 120 מיקרו-פראד למניעת באסים בדלת

מאחור הרמקולים מנותקים

HU: פיוניר 2250

הרמקולים לפרוייקט:

לוגיטצ' S220 בעלות של 140 שקל

בעל שלט לשליטת עוצמת השמע + כפתור כיבוי והדלקה

כ12W RMS לסאב 4 אינצ'

מידות הסאב: כ19*25*10 ס"מ

בחרתי ברמקולים האלה כי הם מאוד זולים לצורך הניסוי וכי הסאב מספיק קטן ודק להיכנס מתחת למושב.

מכיוון שחתכתי את הבאסים ברמקולים בדלתות הייתי חייב להביא סאב, אבל ביגלל חוסר מקום ומזומנים החלטתי לעשות את המודינג הבא שישלים לי את הבאסים החסרים.

חשוב להדגיש שלא היה בכוונתי לקבל אפקט של סאב אמיתי שמרעיד רכב ונותן תמורה בהתאם למחיר אלא רק להשלים את התדרים החסרים

ואני אקבל לפחות סאונד של מערכת סטריאו רגילה ללא סאב. אני שומע רק שירים רגילים ללא טראנסים ואינני אוהב באסים חזקים.

כעת לאחר ההתקנה אני מאוד מרוצה וסאב הפיצפון עושה עבודה נהדרת ושומעים ממש סבבה ולא חסרים לי התדרים המוכים יותר.!!

וכל זה בהשקעה של פחות מ150 שקל!!

קצת פירוט על התהליך:

בתמונות המצורפות תוכלו ליראות את הביפנוחו של הסאב, הוא כולל ספק כוח של 12V AC 1.6A (חוטים כחולים בתמונה)

כבל המתח מהקיר 220V שמיתחבר לספק הוא שחור ולבן בתמונה.

השלבים:

שיפצור הסאב למניעת זימזומים ע"י מריחת סיליקון בתושבת הרמקול וגם בפתח של ההגברה וייבוש של יום לפני ההרכבה.

מנתקים את הספק ומוציאים אותו מהתיבה(מוחזק ע"י 2 ברגיפ)

מלחימים את כבלים של המתח בימקום החוטים הכחולים (12V AC)

(אין חשיבות לפלוס מינוס כי הוא היה עובד בAC)

את כבל המתח אנו חותכים ומחברים לחיווט של מצת רכב שכולל בתוכו פיוז של 2AMP

כעת חותכים את חיבור כניסת האודיו בצורת האוזנית ומלחימים בימקומו חיבור RCA שיתחבר ליציאה של HU,

חותכים וזורקים את חיבור הMIC שיוצא מהשלט כי הוא מיותר -וזהו החיווט מוכן.

כאת רק נישאר להתקין את הסאב מתחת למושב ולהעביר את החיווט שלא יראו וזהו! להדליק ולכוון את הצלילים ולהנות!

מקווה שאהבתם את הרעיון! יום מוצלח ושנה טובה!

1.jpg

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

6.JPG

SP-LO-S220.jpg

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

שאלה - בדקת שהסאב אכן נדלק ועובד???

מעבר לכך - חולה על הסוגים האלה של הפרוייקטים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בוודאי! הסאב עובד ניפלא ואני חייב לציין שזו הרגשה אחרת לשבת ממש מעל הסאב - LOL@

מבחינת ההבדל זה כמו בין הרמקולים הטלוויזיה לבין רמקולים של מערכת סטריאו 2.0.

הבאס לא חזק מידי ומישתלב יפה למוזיקה

ולפי מה שקראתי אין בעיה להפעיל מוצרים שפועלים על AC בDC כל עוד הם לא מכילים רכיבים כמו מנועי AC וכו.

לדעתי הפרוייקט מומלץ לכל מי שיש מערכת בסיסית שבאה עם הרכב והרמקולים לא מפיקים באס.

מי שרוצה לנסות בישביל הכיף מדובר בהשקעה של רק 140 שקל לרמקולים וזה ממש כיף והתהליך הוא כמו בתמונות.

שנה טובה

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

פנטסטי - כיף לראות דברים כאלה.

הפסאודו סאבים האלה בהחלט מוציאים כמות יפה של באס ובתוך רכב זה בכלל יכול להיות מספק למי שמחפש את הקצת הנאה מכל העניין הזה.

כן ירבו :-P

אני מוכן להשבע שאני כבר יכול להריח איך איתמר רואה את השרשיר ונכנס לחפפה :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

פרוייקט מגניב!! אהבתי את הרעיון, למרות שלדעתי זוג וופרים 6.5 בדלתות יפיקו יותר באס מאשר, ואם אפשר לקרוא לזה, וופר 4" בתיבה פורטד. אבל בכל זאת אהבתי את הרעיון מאחורי זה :) תמישך עם הניסויים האלו, באותה הדרך הגעתי למה שאני עושה היום (אדי אתה מוזמן לפרט :)). אני זוכר בכיתה ח׳ בניתי לי מקרן ווידאו בקופסת קרטון, שהוציא לי אימג׳ של כ 70 אינצ׳. דיי נגנבתי מכמה שזה פשוט לביצוע

דיוויד

פורסם

יש לי רמקולים כאלה בבית.. בהחלט הולך לנסות את זה :)

כל הכבוד על היוזמה ותודה רבה על השיתוף

עריכה: אפשר לחתוך כבל של מצת מדבר אחר שאני לא משתמש בו? ומאיפה אני יודע אם יש לו בפנים פיוז ושל כמה?

פורסם

מצאתי כמה מטעני חשמל למצת הרכב של כל מיני מוצרים בבית

חלק מכילים מעגל חשמלי להקטנת המתח , פשוט צריך ליבדוק מה יש לך,

מה שאני השתמשתי היה ללא מעגל חשמלי בפנים אלא רק פיוז זכוכית בתוכו, הם מיתפרקים בהברגה.

על הפיוז אצלי היה רשום F2AL250V

והרמקולים מוצהרים כ12W כלומר כלומר בקושי הסאב לוקח כ1 אמפר.

לכן 2 אמפר מספיקים לי ל24W בשיא (פי 2 ממה שדרוש)

וניתן לימצוא כאן את חיבור המצת שכולל את הפיוז ביפנים בכמה שקלים

http://www.ebay.com/itm/Car-Cigarette-Lighter-Plug-Cigar-Power-Connector-Fused-/260812574566?pt=Laptop_Adapters_Chargers&hash=item3cb9a40f66#ht_2037wt_906

פורסם

אם אתה רוצה לקפוץ רמה למעלה (מבחינת הנוחות) תחליף את חיבור המצת לחיבור מתח קבוע, עם ריליי למערכת.

ככה מגבר הסאב ידלק ויכבה יחד עם ה HU (כמו מגבר רגיל).

מעבר לכך, יפה מאד, מעניין לשמוע.

מתחדשת*

מתחדשת*

פורסם

תודה, אבדוק את העניין(אשמח עם יש מדריך להמחשה)

השלב הבא זה להחליף את הטוויטרים המקוריים בדלתות- יש לי זוג חדש מהסט של TEAC שקניתי בעבר.

ואחר כך אחליף את ה6.5 בדלתות.

תודה על כל התגובות!!!

פורסם

למיטב הבנתי חתכתה את החוטים אחרי גשר הדיודות? אם כן תבדוק שלא ניתקתה את הקבלים שהולכים אחרי גשר הדיודות.

בדרך כלל זה הולך שנאי(טרמספורמטור) > גשר דיודות > 2 קבלים ואז מעגל המגבר.

בכללי אחלה פרויקט :)

תיקון קטן להודעה שלך , אפשר להפעיל מעגל AC בעזרת מתח DC כול עוד אין בדרך טרנספורמטור, טרנספורמטור שקיים בכול מכשיר חשמל ביתי.

אודי A4

דימה.

פורסם

צודק, אין שום בעיה לחבר מערכות כאלה ברכב.

בזמנו בגיל 17 אני בעצמי חיברתי סאב כזה שהיה לי של קריאייטיב אבל הוא היה 6". לפי דעתי גם קצת יותר חזק מזה.

אבל אני זוכר שזה הכניס לי המון רעשים, יללת אלטרנטור ורעשים סטטיים כל מיני. אז אחרי כמה זמן זנחתי את הרעיון וקניתי את המערכת הראשונה שלי, והתקנתי אותה גם. =)

התקדמנו הרבה מאז.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

• תוכן חדש...