Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

לא מזמן אני חזרתי מחו"ל ובטיסה חזרה עלו לראשי כמה מחשבות, למשל איך זה יכול להיות שאנחנו טסים בגובה 15 קילומטר מהאדמה ואמצעי הבטיחות היחיד לשעת חרום שאנחנו מקבלים מיצרנית המטוס זה חגורת מותנים מסכנה?

איך זה יכול להיות שבמטוס נוסעים חסר את הדבר הבסיסי ביותר שיכול להיות המצנח?

למה מפתחי המטוסים לא מוסיפים שום אמצעי בטיחות לשעת חרום? הרי כול תקלה קטנה שגורמת לכשל טכני כמעט תמיד גורמת להתרסקות המטוס ולהרג של כול הנוסעים.

למה קיים פתרון למטוסי קרב ולמטוסי נוסעים לא?

אני גם די בטוח שקים פתרון לשעת חרום ב Air Force One , , ואף אחד לא ייתן לאובמה למות בגלל ציפור שנשאבה למנוע!

אתם יכולים לתאר לעצמכם מצב שאתם למשל קונים כרטיס להפלגה בספינת נוסעים ומגלים שבספינה אין סירות הצלה, אין חגורות הצלה והדבר היחיד שיש זה חגורות קשירה למיטה?

אני מוכן להתערב שתוך דקה ישללו מהספינה הזאת את כול הרישיונות הקיימים,

המצב במטוסים לא מפתיע כי התכנון שלהם לא השתנה ולא התפתח במשך קרוב ל50 שנה (זה שהוסיפו מחשבים לטייסים לא מספיק) !!!

תארו לעצמכם באיזה מכוניות הינו נוסעים היום אם המצב היה קיים גם בתחבורה היבשתית

אני די בטוח שאם היה לחץ מצד חברות התעופה, יצרניות המטוסים היו יכולות לפתח למשל מנגנונים לשעת חרום שיפלטו מהמטוס שורות מושבים בצורה אוטומטית , כול שלוש מושבים יהיו מחוברים למצנח נפרד.

• תגובות 200
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איך זה יכול להיות שבמטוס נוסעים חסר את הדבר הבסיסי ביותר שיכול להיות המצנח?

אני אנחש שבגלל ששימוש לא נכון במצנח מבטיח לך מוות, בעוד שאחוז התמותה בהתרסקויות של מטוסים מסחריים בארה"ב הוא 5%.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם
אני אנחש שבגלל ששימוש לא נכון במצנח מבטיח לך מוות, בעוד שאחוז התמותה בהתרסקויות של מטוסים מסחריים בארה"ב הוא 5%.

[/right]

תגיד לי באיזה סרט אתה חי? מה ניסגר איתך? 5% ?

תראה לי מטוס נוסעים אחד שהתרסק ומתו בו רק 5%.

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

דניאל, יש נקודה חזקה מאוד בפוסט הזה. חבל ששום דבר לא ישתנה כל עוד אנחנו, העדר, לא נעשה משהו עם זה.

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם
תגיד לי באיזה סרט אתה חי? מה ניסגר איתך? 5% ?

תראה לי מטוס נוסעים אחד שהתרסק ומתו בו רק 5%.

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

:roflmao: :roflmao: :roflmao:

הרגת אותי מצחוק!

אה... מה, אתה רציני? :shock:

כי אם אתה רציני אז מדובר באחוז מסך כל הנוסעים בתעופה אוירית (ואין לי מושג אם המספר הזה נכון למרות שהוא נשמע לי מאוד מאוד גבוהה).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

[/right]

תאמין לי שאם היתה בין ה5% אחוז האלה, לא היתה מתנגד למצנח...

פורסם

כי זה פשוט לא כלכלי ליצרניות ולחברות התעופה. הרווח הגולמי בדוחות הכספיים שלהן יותר חשוב להן מחיי אדם.

מדובר בהוצאה כספית ע-נ-ק-י-ת, שלא לדבר על כך שכדי לאפשר מצנח לכל אדם יש צורך בקונספט חדש ובפיתוח דור חדש של מטוסים - עלויות R&D של עשרות אם לא מאות מיליארדים! לאיזה יצרן טעופה יש רזרוות להכנס להרפתקה כזאת? בטוח לא לבואינג וללוקיד מרטין שנמצאות בחובות לא קטנים בעקבות המשבר הכלכלי האחרון.

מה גם שמצנח בידיים לא מיומנות הינו מלכודת מוות בטוחה. לא סתם קורס צניחה מקצועי מועבר כמה חודשים טובים.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

קיים מערכת אבטיפוס של מצנחים במטוסי נוסעים,אבל בגלל המשקל לא משתלם לחברות התעופה לרכוש אותו בגלל שהסיכויים להתרסקות הוא נמוך.

משקל=דלק=כסף

פורסם
כי זה פשוט לא כלכלי לחברות התעופה. הרווח הגולמי בדוחות הכספיים שלהן יותר חשוב להן מחיי אדם.

מדובר בהוצאה כספית ענקית, שלא לדבר על כך שכדי לאפשר מצנח לכל אדם יש צורך בפיתוח דור חדש של מטוסים - עלויות פיתוח של עשרות מיליארדים. שכן גם ככה רוב החברות נמצאות לפני פשיטת רגל בעקבות המשבר הכלכלי האחרון.

מה גם שמצנח ביידים לא מיומנות הינו מלכודת מוות בטוחה.

1) כאשר היה לחץ מצד הממשל להתקנת ABS יצרניות הרכב התקפלו די מהר, והן היו צריכות להשקיע סה"כ 10 דולר על כול מכונית.

2) תאמין לי שחברות התעופה מרויחות מספיק וגם אתה לא היתה מתנגד להוסיף עוד 50$ לכרטיס טיסה תמורת החיים שלך

3) המערכת צריכה להיות אוטומטית, הטייס יחליט מתי לפלוט אותך מהמטוס.

פורסם
דניאל, יש נקודה חזקה מאוד בפוסט הזה. חבל ששום דבר לא ישתנה כל עוד אנחנו, העדר, לא נעשה משהו עם זה.

כולכם צודקים. אני מציע להכניס את זה לתכנית המחאה של קיץ 2012, ולהתחיל כבר עכשיו לחשוב באיזה צבע יהיה האוהל שלנו.

פורסם

הכי פשוט זה להפליץ מספרים בלי לבדוק.

http://en.wikipedia.org/wiki/Air_safety#Accidents_and_incidents

נא לגשת לטבלה "statistics":

התשובה היא 0.000017 אחוז, או במילים אחרות, 117 הרוגים בכל מיליארד טיסות.

זה עוד נחשב לטור המחמיר ביותר, כי אם משווים את יחס הקילומטראז'-הרוגים,

הרי שטיסה היא האמצעי הבטוח ביותר.

בקיצור, יש יותר סיכוי שתמותו כתוצאה מרכיבה על אופניים.

(בטח בארץ הסיכוי גבוה עוד יותר...)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אין אפשרות ריאלית לבצע צניחה חופשית רגילה מגובה של 30-35 אלף רגל, קור שמקפיא מידית, דלילות אוויר שלא מאפשרת נשימה ועוד.

אם המטוס בצלילה לא תצליח "לזרוק" את כולם בחלון זמן שבין 12000 רגל ל 2000 רגל.

ואם תזרוק, וגם אם מצנח אוטומטי עדין יהיו אנשים שיתרסקו בנחיתה

"קפסולות הצלה" (בדומה נגיד לסירות הצלה בספינה) ל 400 נוסעים זה דבר שמשקלית לא הגיוני לסחוב כרגע.

אז משקיעים בבטיחות אקטיבית, הכשרת טייסים, בניית מטוסים טובים יותר ואמינים יותר וד"א מכל התעופה בחקירה שראיתי, היחיד שנכנס בלהקת ציפורים היה עם 0 קורבנות, זה היה הטייס שנחת חרום עם האירבס על ההאדסון, היה מרשים מאוד והוכיח כמה הנ"ל (הכשרה + מטוס שיודע לאזן את עצמו עד הרגע האחרון פרפקט) משתלם.

אני חושב שלקרוא למטוס מלכודת מוות זו הגזמה שנובעת מחרדה גדולה שאיננה נתמכת במציאות שסובבת אותנו

אין לי רצון לחפש סטטיסטיקה אבל אני חושב שב 10 שנים האחרונות זה כלי התחבורה הבטוח ביותר בעולם יחסית לכמות נוסעים*ק"מ / הרוגים

במחשבה שניה אולי אוניות היום באמת בטוחות יותר, אתה מוזמן לשוט לניו-יורק :-)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

http://www.calcalist.co.il/articles/0,7340,L-3392358,00.html

תוכל לקרוא פה ולהבין שתאונת מטוס זה דבר ש(כמעט ו)לא קורה(אומנם הנתונים מ2009 אבל תיהיה בטוח שאין שינוי דרסטי)

באחוזים:

90 תאונות(שרק 21% מהן קטלניות) על 35,000,000 טיסות- 0.00002571% תאונות מכלל הטיסות

685 הרוגים על 2 מיליארד נוסעים - 0.0000003425% הרוגים מכלל הנוסעים

פורסם
הכי פשוט זה להפליץ מספרים בלי לבדוק.

http://en.wikipedia.org/wiki/Air_safety#Accidents_and_incidents

נא לגשת לטבלה "statistics":

התשובה היא 0.000017 אחוז, או במילים אחרות, 117 הרוגים בכל מיליארד טיסות.

זה עוד נחשב לטור המחמיר ביותר, כי אם משווים את יחס הקילומטראז'-הרוגים,

הרי שטיסה היא האמצעי הבטוח ביותר.

בקיצור, יש יותר סיכוי שתמותו כתוצאה מרכיבה על אופניים.

(בטח בארץ הסיכוי גבוה עוד יותר...)

אתה חושב שבספינות נוסעים האחוזים יותר גבוהים?

לפי דעתי לא, ולמרות זאות בספינות לא חסר אמצעי בטיחות.

פורסם
לפי דעתי

לשרשור הזה אין סיכוי להתקדם לאיזה שהוא מקום

אם ככה תתייחס לסטטיסטיקה.

אין פה "לפי דעתי".

לפי דעתי חתול זה יצור עם קרניים וזנב מפוצל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אי אפשר לשפוט הכול לפי הסטטיסטיקה, טעויות אנוש היו ותמיד יהיו, הטבע אף פעם לא יהיה בשליטתנו.

ואת מרפי לא תצליח להכריח לציית לסטטיסטיקה.

הכול תלוי בלחץ שהמדינות ירצו להפעיל על בואינג ואיירבאס, הכול תלוי בכסף

• תוכן חדש...