Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שאלה שעלתה אצל חבר (נגיד) שגר בישראל ומחפש לפתח את עצמו.

הבחור מוכן להתחייב לפרק זמן של 9-10 חודשים, אך אינו מתעמל באופן קבוע ולא שומר על כושר (עניין של השקפה).

אני המלצתי על ירי מעשי, הפתרון הפרקטי לדעתי בהתחשב בלקוח. לאור בעייתיות הנשק החם בארץ, הבחור מעדיף

לבדוק את האופציות השונות בתחום אמנויות הלחימה. בגוגל יש הרבה מידע, אבל אני כמובן סומך יותר על הפורום,

לפחות בשביל לקבל מידע וכיוון ראשוני לגבי מה יכול להתאים לדרישות.

נושא המחיר פחות חשוב פה, ומדובר כאמור על לימוד "רגוע", לא בשביל לנצח בתחרויות. על מה תוכלו להמליץ?

כל עצה תתקבל בברכה.

בתודה מראש.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קרב מגע נחשבת לאומנות לחימה מאוד יעילה ופרקטית! (יש עוד פיתוח של הטכניקה שנקראת "קרב מגן")

בזמן קצר ניתן ללמוד וליישם את הטכניקה.

מומלץ.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

יש את דניס הישרדות מומלץ מאוד.זה שילוב של כמה אומנויות לחימה.או ללמוד קארטה שוטו קאן ביחד עם טקוונדו.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

לדעתי גבר אמיתי צריך לשפר את יכולת הריצה שלו

פותר כל בעית הגנה עצמית

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

קרב מגע אכן מומלץ כי בשיטה הזאת ריכזו את הדברים הטובים מכמה אומנויות לחימה וזה נועד להיות תכליתי בשטח ולא תחרותי או ראוותני. יש שם גם שיטות ותרגילים כנגד נשק חם ונשק קר ושימוש בכל אמצעי עזר שנמצא בסביבה.

קצת מידע כאן: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%A8%D7%91_%D7%9E%D7%92%D7%A2

שיטה זאת גם מופצת ונלמדת בעולם ע"י ישראלים לכוחות בטחון, צבאות, משטרה ויחידות מיוחדות.

בברכה - רפי לין

פורסם

יכול להמליץ על קרב מגע- משהו שבאמת יכול לעזור במצבים לא נעימים.

אם לבחור יש הרבה זמן, אישית הייתי מתחיל מאיגרוף קלאסי כמה חודשים שבהם בעיקר הייתי שם דגש על ספארינג- להתאמן על הקרבות עצמם כך שהוא יתרגל מהר לעניין הזה של להלחם, להגיב מהר, להתחמק, לתקוף, לנצל הזדמנויות.

ולאחר מכן לעבור לקרב מגע, כשיש בסיס כלשהו של אגרוף.

הוא ילמד המון טכניקות שהאיגרוף לא מלמד (באיגרוף קלאסי יש בקושי 10 מכות התקפה, כמו כן באיגרוף קלאסי אין שימוש ברגליים) ושימושיות מאוד לרחוב ולהגנה עצמית.

בנוסף שמעתי רק דברים טובים על כל מיני אומנויות לחימה רוסיות אך לא יצא לי להתאמן בהן ולכן אני לא יכול להגיד משהו מעבר לזה.

וכמובן, כמו שכבר מישהו פה אמר, הדבר הראשון שצריך ללמוד זה לרוץ מהר. :lol:

פורסם

גם אני ממליץ על קרב מגע. זוהי שיטת לחימה ולא אומנות לחימה. השיטה הזו מאוד יעילה(ברוב המקרים יותר מאומנויות לחימה כגון קראטה וכן הלאה) היות והיא פותחה על עיקרון של מקס' יעילות תוך כדי מינ' מאמץ ולשם כך השיטה משתמשת בהרבה תרגילים יעילים מאומנויות לחימה. כמו כן, היא גם מבססת תנועות מסויימות על תנועות יומיומיות שאנחנו עושים(כמו למשל עליה במדרגות=בעיטה באשכים).

הדבר לא ראוותני, אין חוקים(מה שאומר תשתמש בכל אמצעי שיש לך על מנת לחסל/לפגוע באוייב) וזה דבר שהרבה יותר הגיוני שאתה באמת תוכל להשתמש בו בReal life situation.

השיטה משתמשת בעיקר באנרגיה מתפרצת מה שאומר שגם מי שלא כלכך חזק יכול להשתמש בקרב מגע ביעילות ולצאת ממצבים מסוכנים גם כאשר מתעמת כנגד אנשים החזקים ממנו. כנל לגבי בנות. גם להן זה יכול מאוד לעזור(הרבה יותר מטיקוואנדו וכדו')

גילוי נאות - במסגרת תפקידי הקודם בצה"ל, הייתי גם מדריך קרב מגע(אמנם זה לא היה התפקיד העיקרי שלי).

פורסם

תודה לכולם. קרב מגע אכן נראה מרשים, כמה דברים שלא ברורים לי:

1. ברוב הסרטונים ביוטיוב אני רואה את המדריכים חוגרים חגורה שחורה.

האם זה בגלל שהם הגיעו מרקע קודם של אמנויות לחימה, או שגם בקרב מגע יש חגורות ודרגות למיניהן?

2. עד כמה קריטי הנושא של כושר גופני לקרב מגע? אני מניח שמהירות תגובה וזריזות הן די קריטיות פה.

מאידך, יצא לי לראות כל מיני חבר'ה רוסים מתאמנים במשהו שנקרא "

" ושם הם כולם שמנים וזקנים,

אבל משתמשים היטב במסה שלהם כדי לדרוס (אין לי מילה אחרת) את היריב. מישהו ניסה ויכול להעיד מנסיון?

פורסם

1. יש חגורות ודרגות בקרב מגע, אבל בחלק מהמקרים אכן החגורות השחורות הגיעו מהרקע הקודם של המאמן.

2. לא חובה כושר מטורף לקרב מגע. משהו בסיסי יספיק להתחלה, ולרוב הכושר ייבנה במהלך האימונים.

לדוגמה אצלנו החימום היה סוג של בניית כושר, היה אפשר למצוא המון טיפות זיעה על הרצפה כבר באמצע החימום.

רציתי ללמוד סיסטמה, אבל לא מצאתי איפה, לצערי.

חצי ממה שרואים בסרטונים נראה לי לא הגיוני ותמיד סיקרן אותי לראות את זה במציאות.

פורסם
רציתי ללמוד סיסטמה, אבל לא מצאתי איפה, לצערי.

אני מכיר בוודאות לפחות משתמש אחד בפורום פול גז שמתמחה בשיטה הזאת (עד לרמה שהוא כבר ריסק לעצמו אי אלו איברים בתחרויות ואימונים). אם אתה עדיין מעוניין, אשמח לקשר ביניכם.

פורסם

סיסטמה זה מגניבבב...

אני ממליץ דווקא על קראטה, כאמנות להגנה עצמית. אמנות עתיקה עם הרבה ערך מוסף, ולא רק ללמוד "לדפוק מכות" (או לחילופין, תלוי בעיני המתבונן, להימנע ולהתגונן מהם). מדובר מניסיון אישי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תלוי מה החבר מעדיף, אם הוא אוהב דברים קצת יותר הארד קור אזה שילך לכיוון הפול קונטקט, קרי, אגרופים חופשי ובעיטות לפנים. אם הוא רוצה משהו יותר רגוע שילך לכיוונים קצת יותר רגועים.

אני אישית מתאמן בג'ו ג'יטסו ונהנה מזה מאוד, זה פול קונטקט ואומנות הלחימה הזו משלבת הרבה אומנויות לחימה כגון קראטה, אייקידו, ג'ודו, איגרוף תאילנדי וכו'.

אני מתאמן אצל סנסאי מתי אליישיב, מורה מצוין ואימונים קשים, זה לינק לאתר:

http://www.matijj.com/

פורסם

מצטרף להמלצות על קרב מגע ועוד אחת על דניס בהרצליה. לא התאמנתי שם, אבל יש לו שם אגדי, האיש מריץ מכון למבוגרים וילדים מעל 25 שנים וכעת בניו ממשיכים.

אם האיש יכול להגיע לבית ספר לכושר גופני של צה"ל (וזה קרוב למקום המגורים...) זה המקום הכי יעיל ומהיר ללימוד, אבל שם משקיעים, ועוד איך, בכושר גופני, אפילו לפני ארוחת בוקר. וקורה שחוזרים הביתה עם עצמות כחולות.

אחרי, או יחד עם קרב מגע, אפשר ללמוד טאי צ'י. כאילו ללא מאמץ, אבל מביא לשליטה מצויינת בהפעלת הגוף, ועושה טוב.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אם כבר ממליצים על אומניות לחימה הזויות כמו סיצמה, נילך על הכי קיצוני וישראלי

t6hw9vQXXts דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ואם נחזור לרוסים, נסה את זה(במידה ואתה לא מבין ותרצה תירגום, רק תגיד :) )

eSRBjmccSi8 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ואם להיות טיפה יותר רציניים, הכי מומלץ ובלי כל מיני שטויות זה קרב מגע, במידה והוא רואה במכות קצת יותר מהגנה עצמית אז מומלץ ללכת לMMA. מאיפה הבחור אגב שנוכל להמליץ לו על מעדונים.

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

• תוכן חדש...