Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אמי היקרה קנתה לי מתנת יום הולדת - מקדחת בוש חדשה.

המקדחה הישנה שלי, סינית שעלתה 29 ש"ח (!) במסגרת מבצע בשנת 1995 (!!!) עדיין מתפקדת אם כי היא בדמי ימיה.

המקדחה החדשה כאמור של בוש מהסדרה הירוקה ומדגם PSB 550 RA.

הנתונים היפים שרשומים על האריזה מספרים ש:

* היא בהספק של 550 וואט.

* 3,000 סל"ד.

* מומנט של 7.5 ניוטון\מטר.

* כושר קדיחה של 13 מ"מ בבטון, 10 מ"מ בברזל ו 20 מ"מ בעץ.

* בעלת שואב אבק אינטגרלי.

כאחד שחובב עבודות DIY ומאמין בכלים איכותיים אני תוהה האם לשדרג את המקדחה.

מצד אחד אין שום סיבה שהמקדחה הזו לא תספיק לי, היא בטח יותר טובה מהסינית.

מצד שני רוב העבודות שלי עד היום היו בקירות טרומיים, ואת כמות הזעה שפלטתי עד היום ניתן לספור בליטרים.

אני תוהה האם ניתן לקבל תמורה טובה יותר לאגרה? המקדחה עלתה 500 ש"ח בערך לפי זאפ, האם באותו המחיר או בתוספת סימלית ניתן לרכוש מקדחה מומלצת יותר? את בוש אני אוהב, אבל אין לי בעייה לפזול למקיטה למשל.

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא מקדחה , זה פטישון

והמקדחים בשבילו עולים יותר ממקדח רגיל (בגלל ה- SDS )

בשביל שימוש ביתי, הפטישון הזה הןא אוברקיל רציני

לפותח הת'רד , אתה משתמש בזה אך ורק לקידוחים ? או שמא גם להברגות ?

בכל מקרה, בשבילך אחרי שהצהרת שאתה "מאמין בכלים איכותיים " אבל קודח כבר 15 שנה

עם מקדחה סינית שעולה כמו קופסת סיגריות אני בטוח שהמברגה הנ"ל תהיה מעולה

פורסם

מכיר את המשפט if it ain't broken don't fix it?

במרוצת השנים כל כלי שהולך לי אני מחליף בכלי איכותי. יש לי פלאייר וקאטר של BETA, סט ראצ'ט של פרוקסן (שדווקא לא מרגיש איכותי כמו שעושים ממנו), מברגה בוש 12V מהסדרה הכחולה ועכשיו הגיע תור המקדחה.

המקדחה אצלי משמשת רק לקידוחים. פטישון אולי עושה את החיים לקלים בקירות טרומיים, אבל מדי פעם יוצא לי גם לקדוח בבלוקים או קרמיקה, ושם אני חושב שבהחלט עדיפה מקדחה רגילה, רצוי גם עם אפשרות ביטול רטט.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מה שלא תיקח- אם אתה לוקח את בוש- תיקח את הסדרה הכחולה. היא יותר יקרה, אבל עם אמינות, חוזק ואורך חיים גדול פי כמה מהסדרה הירוקה.

חוץ מבוש- מקיטה מומלצים בחום. יש סוגי כלים שמקיטה יותר מוצלחת בהם ויש כלים שבוש שולטים בהם יותר (מבחינת איכות וכו').

שאר החברות- לא מכיר ולא ממליץ.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

לשדרג בהחלט.

לקנות פטישון זה לא אוברקיל בכלל.

אז המקדח עולה 20 שקלים ולא 5-10. רגיל

אבל ההשקעה היא פחות מחצי. יש לי פטישון 6 שנים בערך.

קניתי מקדחים פעם אחת כל גודל. אולי מקדחים נפוצים כמו 7-8-10 קניתי פעמיים. ותאמין לי קדחתי כמות מסחרית של חורים.

אבל ההיכולות של הכלי הן עצומות.

לעשות חור בכל חומר. כולל קרמיקה. (לקנות דגם עם מבטל דפיקה.) ועדיף דגם עם ראש מתחלף.

המחיר הוא 800-900 שקל. וזה יחזיק שנים רבות.

קבלתי מחבר. פטישון מקיטנ ישן. מעוד ישן.

הוא הלך לתיקון במעבדה. עלה תיקון 100 שקלים. ויש עכשיו לאבא שלי גם פטישון של מקיטה.

קניתי לו בעוד 100 שקלים. סט מקדחים של בוש 8 מקדחים. ראש כפול.

הוא מספר שזה חיים אחרים.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
סט ראצ'ט של פרוקסן (שדווקא לא מרגיש איכותי כמו שעושים ממנו).

PROFEXEN?... איכותי?!

ידידי- זבאלה טייוואני במקרה הטוב.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בזמנו הוא היה הלהיט התורן בפורום, בגלל זה רכשתי אותו.

לזכותו ייאמר שעד עכשיו הוא לא אכזב (כלומר התפרק או שבוקסות נגזרו) אם כי מצד שני אני לא עובד איתו על בסיס יומי. משימות קשות הוא מתפעל בצורה מרשימה.

איתמר.

עריכה: ואדים בדקתי, יש לי פרופקסן.

פורסם

אנחנו רוצים תשובה.

איזה פטישון קנית?

הנפוצים מקיטה / בוש באותה רמה עם לא יותר גבוהה. מטבו ודיוולט.

אבל הרולס רויס זה הילטי. והמחיר זה בנטלי.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
מה שלא תיקח- אם אתה לוקח את בוש- תיקח את הסדרה הכחולה. היא יותר יקרה, אבל עם אמינות, חוזק ואורך חיים גדול פי כמה מהסדרה הירוקה.

אני לא כ"כ מסכים עם זה.

לי יש מקדחה מהסדרה הירוקה של בוש שנקנתה בתחילת שנות ה-80(!!!), לפני שנתיים בערך נשבר איזה מיסב בפנים, הלכתי לחבר שמתעסק בזה ותיקן לי את זה בחינם.(אם החלקים עולים כסף הוא היה אומר לי, אבל כנראה שהעלות הייתה מזערית)

המקדחה הזאת קדחה וקודחת הכל כולל הכל בלי בעיות.

לדעתי לשימוש ביתי הסדרה הירוקה היא מצויינת.

פורסם
בדקתי, יש לי פרופקסן.

זה בסדר, כולנו היינו שם... :-)

לגופו של עניין, הייתי נשאר עם המקדחה הקיימת (כי אמא יש רק אחת) וממצה אותה עד תום לפני שהייתי שוקל שדרוג.

מילא אם זה היה איזה מוצר סוג ב' שאיש מכירות ממולח מכר לה, אבל נראה שאמא שלך ידעה היטב על מה ללכת.

* מומלץ לעשות קורס קידוח מתקדם, שמעתי יש איזה אחד עם מיאטה שמרפא מחלות כאלה. ד"ר... משהו. :lol:

פורסם

אני לא מוצא סיבה לשדרוג, המקדחה הזאת בסדר גמור.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
מצד שני רוב העבודות שלי עד היום היו בקירות טרומיים, ואת כמות הזעה שפלטתי עד היום ניתן לספור בליטרים.

אני לא מוצא סיבה לשדרוג, המקדחה הזאת בסדר גמור.

אני מצאתי.

ההבדל בין מקדחה, טובה ככל שתהיה, לבין פטישון, הוא עצום.

:turn-l:

• תוכן חדש...