Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

60,000 אוטוטו מופיע על השעון והחלטתי לבצע את הטיפול התקופתי. המלצת היצרן אומרת 15,000 או שנה, אני החלטתי לקצר ולעשות טיפול כל 10,000 ק"מ ללא תלות בזמן. בגלל שאת הטיפולים אני עושה לבד ומאמין מאוד באחזקה מונעת אין לי בעייה להשקיע את העוד-כמה-מאות-שקלים בטיפול איכותי גם אם מיותר.

השרשור הנ"ל הוא שרשור אינפורמטיבי בלבד ואינו בא להמליץ על ביצוע טיפול באופן עצמאי, במיוחד אם אין לכם ידיים ימניות או מושג ירוק בתחום. כל מי שיבחר לאמץ משהו משרשור זה עושה זאת על אחריותו בלבד.

אז מה היום?

* החלפת רביעיית פלאגים.

* החלפת פילטר מזגן.

* החלפת שמן מנוע + פילטר.

* החלפת שמן גיר.

* ניקוי פילטר אוויר.

* בדיקת נזילות תחת הרכב, רפידות בלמים וצנרת.

תמונה מס' 1: רשימת המכולת:

1. חתול.
  2. רבעיית פלאגים מקורית.
  3. פילטר שמן מקורי.
  4. מפתח פילטר שמן ייעודי לטויוטה.
  5. פילטר תחליפי למזגן .
  6. זוג כפפות לטקס.
  7. מיכל איסוף שמן שטוח.
  8. משפך.
  9. נבחרת שמני Royal Purple (סינטטי מלא). 5W-30 למנוע, 75W-90 לגיר.
  10. ספריי קרבורטורים לניקוי בית המצערת.
  11. ארגז כלים מצוייד.
  12. שייבת אגן שמן ושייבות פתח מילוי וניקוז שמן גיר חדשות (בארגז).
  13. מגבונים לחים, נייר מגבת, חתיכת סמרטוט, בקבוק מים - לא רואים בתמונה ושימושיים מאוד בזמן העבודה.

IMG_0289.JPG

תמונה מס' 2: מנוע.

יש לפרק את ארבעת הברגים המסומנים (מפתח 10) ע"מ לפרק את החיפוי.

IMG_0287.JPG

תמונה מס' 3: פירוק סלילי ההצתה.

יש לפרק את ארבעת הברגים המסומנים (מפתח 10) ולשלוף את סלילי ההצתה מהפלאגים.

IMG_0298.JPG

תמונה מס' 4: פלאג ישן מול חדש.

הפלאגים עברו 26,295 ק"מ מההחלפה האחרונה. הם יצאו במצב מצויין (ואחיד) כמו שניתן לראות, מה שמעיד על פעולת מנוע תקינה.

IMG_0299.JPG

ההרכבה מבתצעת בסדר ההפוך.

תמונה מס' 5: הוצאת תא הכפפות.

פילטר האוויר של המזגן מסתתר מאחורי תא הכפפות. מעיכה קלה משני צדיו של תא הכפפות מחלצת את התא וחושפת את מגש הפילטר.

IMG_0293.JPG

תמונה מס' 6: מגש הפילטר.

לחיצה על שני הקליפסים והמגש נשלף החוצה.

IMG_0294.JPG

תמונה מס' 7: פילטר ישן.

IMG_0295.JPG

תמונה מס' 8: פילטר חדש.

IMG_0296.JPG

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תמונה מס' 9: מיקום בורג ריקון שמן מנוע (מפתח 14).

IMG_0290.JPG

תמונה מס' 10: מיקום בורג ריקון שמן גיר (מפתח 24).

IMG_0300.JPG

תמונה מס' 11: מיקום בורג מילוי שמן גיר (מפתח 24).

לאחר פירוק והוצאת המצבר מהרכב, צינור יניקת האוויר וצינור האוויר מהפילטר לבית המצערת.

IMG_0297.JPG

תמונה מס' 12: מילוי שמן גיר.

הכנסתי משפך סטנדרטי-אוטו-דיפו לפתח מילוי השמן ומזגתי לאט.

IMG_0302.JPG

תמונה מס' 13: מילוי שמן מנוע.

IMG_0303.JPG

את החלפת פילטר השמן, ניקוי פילטר האוויר (ניעור שלו) ובית המצערת (הרטבת סמרטוט בספריי קרבורטורים, ניקוי הפרפר ומעברי האוויר) עשיתי בין לבין, לא היה מה לצלם.

זהו.

לאחר שחיברתי הכל ווידאתי שלא שכחתי כלום בתא המנוע הנעתי את הרכב ונתתי לו להגיע לטמפ' עבודה. בדיקה שאין נזילות ואפשר להחתים את ספר הטיפולים האלקטרוני במחשב.

שאלות, הערות והארות יתקבלו בברכה!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שאפו על ההסברים והתמונות (ועל החתול-איפה טוי נכנס לתמונה? :wink: ).

כמה שאלות:

1. כל כמה זמן מחליפים פלאגים, פילטר אוויר ושמן גיר בטי-זבורט? ראיתי שהשתמשת ב5W30, מדוע לא ב10W30 או אפילו ב0W20 (במידה והיא רשומה אצלך בספר)?

2. ראיתי שהפלאגים יצאו במצב טוב, האם היה אפשרי לדלג על החלפת הפלאגים, ואם לא-מה העלות של כל פלאג?

3. האם צריך לאפס איזושהי נורית ביקורת במחשב הרכב אחרי טיפול שכזה, והאם צריך לבצע טיימינג כלשהו?

4. האם שמן הגיר הוחלף כבר או שזו ההחלפה הראשונה? איך בדקת שהוספת את הכמות המתאימה של שמן הגיר? האם יש לך מדיד או אינדיקציה כלשהי?

5. אחרון חביב-איפה בית המצערת ממוקם, וכל כמה זמן מבצעים ניקוי שלו? האם יש אינדיקציה לכך שהוא דורש ניקוי או שפשוט עושים זאת במרווחי זמן שרירותיים?

פורסם

היי איתמר,

לגבי שמן הגיר,

האם הוא מוגדר כALL LIFE כמו בבימירים או שצריכים להחליף כל X זמן?

פילטר שמן גיר, לא החלפת?

החתול,איפה הוא נכנס בכל העסק? הוא נמצא בתמונה הראשונה אבל אחר כך נעלם.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
שאפו על ההסברים והתמונות (ועל החתול-איפה טוי נכנס לתמונה? :wink: ).

כמה שאלות:

1. כל כמה זמן מחליפים פלאגים, פילטר אוויר ושמן גיר בטי-זבורט? ראיתי שהשתמשת ב5W30, מדוע לא ב10W30 או אפילו ב0W20 (במידה והיא רשומה אצלך בספר)?

2. ראיתי שהפלאגים יצאו במצב טוב, האם היה אפשרי לדלג על החלפת הפלאגים, ואם לא-מה העלות של כל פלאג?

3. האם צריך לאפס איזושהי נורית ביקורת במחשב הרכב אחרי טיפול שכזה, והאם צריך לבצע טיימינג כלשהו?

4. האם שמן הגיר הוחלף כבר או שזו ההחלפה הראשונה? איך בדקת שהוספת את הכמות המתאימה של שמן הגיר? האם יש לך מדיד או אינדיקציה כלשהי?

5. אחרון חביב-איפה בית המצערת ממוקם, וכל כמה זמן מבצעים ניקוי שלו? האם יש אינדיקציה לכך שהוא דורש ניקוי או שפשוט עושים זאת במרווחי זמן שרירותיים?

החתול מטייל, שומר על הרכבים בחניון. זה לא טוי, קוראים לו סאני, כמו הניסאן.

1.המלצת היבואן אומרת להחליף פלאגים ופילטר אוויר כל 45K. אין הנחייה להחלפת שמן גיר, מה גם שבריקון השמן יצא נקי, שקוף למחצה ובלי משקעים. מצד שני לרכב יש אצלי חיים קלים מאוד ואני מטפל בו באובר-קיל עצבני ביותר.

לגבי שמן המנוע, בהמשך למאמר מעורר המחלוקת שפרסמתי לפני שבועיים, החלטתי שאין סיבה שלא לרדת במדרג הצמיגות ל 0 או 5. יותר מזה, היאריס דור II (בארץ 2007-2011) מגיעה בארה"ב עם המנוע שלי, ושם מומלצת אך ורק צמיגות אחת: 5W-30. אני וחבר שלי העלנו השערה שעם התקדמות השמנים הסינטטיים וצניחת המחיר שלהם אין סיבה להשתמש בשמנים צמיגיים יותר בטמפרטורות נמוכות. שמן 5W-30 נפוץ היום בדיוק כמו שמן 10W-30 או 10W-40 וגם עלותו זהה (אם כי שוק הרכב הישראלי הוא ממש לא דוגמה לכך). כשזה המצב, למה בעצם לא להתשמש בשמן דליל יותר?

אפילו המנוע שלך שהוצג ב 2009 תוכנן לשימוש עם שמן דליל אף יותר, 0W-20 ולמיטב זכרוני גם ההונדה ג'אז זקוקה לשמן זהה. אין לי ספק שזה הכיוון אשר אליו הולך עולם הרכב, מעבר לשמנים דלילים יותר חוסכי אנרגיה.

2. בהמשך לסעיף 1, בהחלט היה ניתן למשוך על הפלאגים האלה עוד 10-20K ק"מ. החלטתי שכל 30,000 אחליף פלאגים, אז קצת הקדמתי, מה קרה? :wink: כל פלאג עלה לי 1.6$, סה"כ 6.4$. כן, זו לא טעות.

3. שום איפוס ושום כלום. טפל ושכח.

4. אני לא מאמין שהוחלף שמן גיר לפני, רכשתי את הרכב עם 30,000 ק"מ בלבד. פרוצדורת החלפת השמן היא בדיוק כמו המתוארת, ריקון השמן הישן ומילוי שמן חדש. מילאתי עד שנשפך מפתח המילוי, וזו בדיוק הנחיית היצרן (קצת פחות מ 2 ליטר).

5. בית המצערת ממוקם בסמוך לסעפת היניקה. אני לא מכיר הנחיית יצרן או יבואן לניקוי יזום כל X ק"מ, פשוט הגישה אליו נוחה וגם ככה הייתי צריך לפרק את הצינור יניקה. מטלית ספוגה בנוזל קרבורטורים וכמה שפשופים (בעדינות!) עושים את העבודה.

לגבי שמן הגיר,

האם הוא מוגדר כALL LIFE כמו בבימירים או שצריכים להחליף כל X זמן?

פילטר שמן גיר, לא החלפת?

כמו שאמרתי עד היום לא ראיתי שום המלצת יצרן או יבואן להחלפת שמן הגיר. עם זאת החלטתי להחליף שמן כל 5 שנים או 60K ק"מ. 200 ש"ח ב 5 שנים לא יגרמו לי לפשוט רגל ויבטיחו שמירה מקסימלית על טריות השמן ותקינות הגיר. אין פילטר שמן גיר, זו לא תיבה אוטומטית.

פורסם

אני תמיד נהנה לראות איך אנשים מטפלים ביתר דיוק במכונית שלהם, פשוט מתכון לחיקוי. אהבתי במיוחד את מיכל איסוף השמן שברשותך, האם תוכל לספר מהיכן השגת אותו? (אני עד היום חותך מיכלי שמן)

פורסם

קניתי אותו לפני מספר שנים באחת מחנויות האפסקה הטכנית ביצחק שדה בתל אביב. אני חושב שהוא עלה 140.

איתמר.

פורסם

כן, החלקים מקוריים. אני רוכש אותם מאתרי אינטרנט שמתמחים בטויוטה (שלמעשה מדובר במוסכים מורשים שמפעילים גם אתר מכירות). רוצה עוד דוגמאות? פילטר שמן נע בין 4 ל 6$, פילטר אוויר 11$, רצועות מנוע 12$ ו 22$, גומי מקורי למגב 2$. חלפים מקוריים למהדרין.

כמו שאמרתי לא פעם ולא פעמיים, היבואנים גוזרים עלינו קופון שמן מאוד. במדינת חזירים קפיטליסטית לאף אחד זה לא איכפת.

איתמר.

פורסם

מצטרף לבקשה ללינקים לאתרים

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם

אני אתן את שלי,

מומחים לBMW אבל גם לעוד כמה.

http://www.pelicanparts.com/BMW/index.htm

מהם אני תמיד מזמין.

אחלה מחירים!

רק החודש קניתי ברקסים של בוש,40$.

http://www.rmeuropean.com/bmw-parts.aspx#Group

^^^קניתי מהם כמה פעמים,שולחים גם לארץ.שירות טוב.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

www.1sttoyotaparts.com

הוא הגדול ובדרך כלל הזול מכולם. נמצא בארה"ב ולכן אין לו את מרבית חלקי החילוף לדגמים אירופאיים, אבל כן יש לו חלפים משותפים עם דגמים רבים שיש בארץ.

לא יודע אם עושה משלוחים לארץ, אני עושה הזמנות דרך ushops.

גם אי-ביי מלא במציאות.

איתמר.

• תוכן חדש...