Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת מפדח אומנם אבל הזמן עשה את שלו ושכחתי את כל מה שלימדו אותי בבית הספר :oops: .

מדובר בבעיית תנועה שאני שובר עליה את הראש מאתמול בערב ולא מצליח לפתור (הצלחתי לפתור בקומבינה אבל הדרך שבה פתרתי לא מתקבלת :? ).

אז ככה:

המרחק בין A ל-B הוא 80 ק"מ. B נמצאת מזרחה מ-A.

שני כלי רכב יצאו בו זמנית, אחד מנק' A והשני מנק' B ונסעו מזרחה.

כלי הרכב שיצא מנק'-A השיג את כלי הרכב שיצא מנק'-B אחרי 4 שעות.

ידוע שהרכב שיצא מ-B עובר 60 ק"מ ב-15 דקות יותר מאשר הרכב שיצא מנקודה A עובר 60 ק"מ.

מה הן מהירויות הרכבים?

בגדול אמורות לצאת פה שתי משוואות עם שני נעלמים. משוואה אחת הרכבתי ואני בטוח שהיא נכונה ועם השניה הסתבכתי וכאן אתם נכנסים לתמונה.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

אוקי, אתה יודע שהרכב מ A השיג את הרכב מ B אחרי 4 שעות, זה אומר שהוא נוסע מהר יותר ב 20 קילומטר לשעה (ב 4 שעות הוא השיג את הפער של 80 הקילומטר)

זה אומר שהמהירות של B שווה X והמהירות של A שווה X +20

עכשיו נתייחס לנתון הנוסף של 15 הדקות.

הזמן שלוקח ל B לעבור 60 קילומטר זה 60 חלקי X (דרך חלקי מהירות), הזמן שלוקח ל A לעבור 60 קילומטר זה 60 חלקי X+20

המשוואה שאתה יוצר מזה היא

60 חלקי X שווה ל 60 חלקי X+20 פלוס 1 חלקי 4 (זה ה 15 דקות הנוספות)

זו משווה ריבועית שנותנת לך שתי פתרונות, החיובי הוא המהירות X ופתרת את השאלה.

צירפתי תמונה של המשוואה שיהיה ברור יותר.

Capture.JPG

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אה, בדיוק מסוג השאלות שברגע שהמורה היה שואל אותן, מיד הייתי מוציא מחברת ועושה שיעורי בית לשיעור הבא במערכת! :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תודה רבה. עכשיו הכל הסתדר לי :-D.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
  • תוכן חדש...