Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי מכונית אמינה אך עשתה הרבה קילומטרז (120K) יחסית לזמן שלה על הכביש

בהנחה שהמכונית טופלה ועברה בדיקה בהצלחה

האם דבר זה אמור להפריע לי לפני קניה

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא אמרת שנתון ולכן הערך של הק"מ לא משמעותי.

אם זה רכב בן 10, זה ק"מ מעולה. אם זה רכב בן 5, זה ק"מ ממוצע לגמרי. אם זה רכב בן 3, הוא חרוש לגמרי ואם זה רכב בן שנה וחצי שנתיים אז יש מצב שהוא מונית.

פורסם

אם זה השנתון אז הק"מ הוא פי-2 מהממוצע (אם מחשבים לפי זה שהאוטו 3-4 שנים על הכביש עם 20 אלף ק"מ לשנה)

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

אני חושב שזה שיקול אבל לא על זה צריך "להפיל" קניה

גיסי קנה לא מזמן טויוטה קורולה שנת 2008 עם 120 אלף ק"מ אבל היא היתה במצב מדהים והוא עצמו לא נוסע הרבה כך שזה השתלם לו.

פורסם

בסופו של דבר הכול תלוי במחיר,אם ההנחה שהמוכר יתן לך ביחס למחירון תיהיה מצדיקה ביחס לק"מ הגבוה וכמובן בתנאי שהאוטו עבר את כול הבדיקות ויצא תקין אז יש טעם.

בכול מקרה ק"מ זה אחד הדברים הכי חשובים בעת קניית רכב!

גולף 99 ידנית 8)

פורסם

לדעתי הקילומטראז' פחות קריטי, במיוחד אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב לזמן ארוך ואתה נוסע מעט ובמיוחד אם המחיר אטרקטיבי. רכב שנוסע יותר קילומטרים בשלוש שנים הוא רכב שמטופל יותר באופן שוטף.

פורסם
לדעתי הקילומטראז' פחות קריטי, במיוחד אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב לזמן ארוך ואתה נוסע מעט ובמיוחד אם המחיר אטרקטיבי. רכב שנוסע יותר קילומטרים בשלוש שנים הוא רכב שמטופל יותר באופן שוטף.

איזו מין שטות זו? לפי ההיגיון שלך צריך להעדיף מונית כי היא הכי מטופלת...

טיפול כיום הוא כל שנה או 20-30K, לפי המלצות היצרן. ככה שלא משנה מה, אוטו בן 3 אמור להיות מטופל מינימום 3 פעמים.

ברור שאם הרכב עשה 120 אלף ק"מ ב-3 שנים הוא כבר עבר טיימינג, אבל מצד שני הוא גם עבר את רוב החלק האפקטיבי של חייו כרכב...בהנחה שאדם ממוצע עושה 20 אלף ק"מ בשנה - בתוך 4 שנים יש לו רכב בסוף חייו עם 200 אלף ק"מ - מספר קסמים שקשה מאוד למכור אח"כ - וזה עוד בלי לדבר על כמות התקלות שיכולה לצוץ לך פתאום, כמו שיפוץ גיר וכו'.

בכל מקרה, לא משנה מה - אני אעדיף רכב עם פחות ק"מ מאשר אחד עם יותר ק"מ.

פורסם

בוודאי שהוא אמור להשפיע, מדובר על עוד "שלוש שנים" נהיגה שהתכווצו לתוך שלוש השנים המקוריות, ובגסות ניתן לומר שהרכב קרוב יותר להיות משנת 2005 בנסיבות כאלה

פורסם
איזו מין שטות זו? לפי ההיגיון שלך צריך להעדיף מונית כי היא הכי מטופלת...

טיפול כיום הוא כל שנה או 20-30K, לפי המלצות היצרן. ככה שלא משנה מה, אוטו בן 3 אמור להיות מטופל מינימום 3 פעמים.

ברור שאם הרכב עשה 120 אלף ק"מ ב-3 שנים הוא כבר עבר טיימינג, אבל מצד שני הוא גם עבר את רוב החלק האפקטיבי של חייו כרכב...בהנחה שאדם ממוצע עושה 20 אלף ק"מ בשנה - בתוך 4 שנים יש לו רכב בסוף חייו עם 200 אלף ק"מ - מספר קסמים שקשה מאוד למכור אח"כ - וזה עוד בלי לדבר על כמות התקלות שיכולה לצוץ לך פתאום, כמו שיפוץ גיר וכו'.

רכב (תלוי כמובן איזה - לדוגמא קורולה) עם 120K אינו רכב שעבר את החלק האפיקטיבי בחייו ורכב עם נסועה של 200 K אינו רכב בסוף חייו!!

הכל תלוי במחיר הרכישה (כמובן שרכב עם נסועה גבוהה מחירו פחות מרכב זהה עם נסועה נמוכה או ממוצעת) ובכמות הנסועה המתבצעת ע"י הרוכש.

יש לקחת בחשבון שבהווה "שוק" המכוניות מצוי במצב "קשה" - הכוונה היא שקשה לקבל מחיר "מחירון" בעבור מרבית הדגמים ומכאן שאם לרכב נסועה יחסית גבוהה ומחירו זול משמעותית ממחיר המחירון - הייתי רוכשו, היות והוא נרכש בזול יש מרווח של "השקעה" מסויימת גם אם נגרמו אי אלו תקלות במהלך חייו.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

אני חושב השבלאי במנוע של רכב שנסע 120K בדרכים בינעירוניות הוא קטן יחסית לבלאי של רכב שנסע 30K בדרכים עירוניות.

מבחינת "שעות המנוע" הם פחות או יותר במצב דומה. לכן לא הייתי פוסל על הסף רכב כזה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה על תגובתכם

למרות שהדעות חלוקות אני חושב שארד מרכב זה ואחפש רכב אחר, (בעיקר מטעמי תקציב)

כרגע ראיתי רכב עם נתונים הפוכים, כלומר קילומטרז' נמוך מאד ואמינות נמוכה (ומחיר נמוך)

מדובר על קילומטרז של 70K שנתון 2006, רכב מסוג senic

מעניין מה יאמרו המגיבים הקודמים על כך...

פורסם
אני חושב השבלאי במנוע של רכב שנסע 120K בדרכים בינעירוניות הוא קטן יחסית לבלאי של רכב שנסע 30K בדרכים עירוניות.

.

אתה רוצה לומר שיש רכב שנסע 120K ומתוך זה אין אפילו 30K בדרך עירונית?

אין שום סיבה לרכוש רכב עם ק"מ כה גבוה יחסית לשנתון, אלא תמורת הנחה מאוד מפליגה במחיר.

גם אם נחליט שכל הק"מ היה בין עירוני (והוא לא) וגם אם נאמר שקורולה זה אוטו ש-120K לא משפיע עליו (גם לא נכון) -

עדיין אנחנו מגיעים למצב של 200K ק"מ על רכב בן 7, בתוך 4 שנים בלבד.

לך תמכור דבר כזה!

אם קיבלת לצורך העניין הנחה מאוד מפליגה, נגיד של מחירון מינוס 30% (שמשקף בערך 25K הנחה במחיר), אז בעוד 7 שנים יהיה אפשר למכור את הרכב במחיר זנות ולהיפטר ממנו במהירות. אם לא, אז ממש לא שווה לרכוש אותו.

(מצד שני, אחרי השרשור על יאריס מהמשטרה עם 250K ק"מ עליה, אני מוכן להאמין שלכל רכב יש פראייר שמחכה לו)

פורסם

לפי דעתי:

אם יש ספר טיפולים מסודר,קרי טיפול כל 10-15אלף,כלומר כל 4 חודשים-אני חותך...

והמבין יבין, רכב שמור מאוד.....

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

למה שלא יהיה ספר טיפולים, רכב שנת 2008 יכול להיות עדיין באחריות, או שהיא התסיימה לפני כמה חודשים.

רוב האנשים לפחות בתקופת האחריות מבצעים טיפולים כנדרש.

לפותח השירשור - מה דגם הרכב המדובר ?

מי הבעלים הקודמים?

באיזה מחיר הוא מוצע ?

אם הקילומטרז' שאתה הולך לעבור בשנה נמוך מאוד, הרכב במצב שמור ומטופל (והכל מתועד) ויש הנחה יפה במחיר - לא כדאי לפסול רכישה.

120 אלף קילומטר זה הרבה ביחס לשנתון, אבל יחסית לא הרבה אבסולוטית.

אם אתה הולך לנסוע הרבה - חפש רכב עם קילומטרז' נמוך יותר.

• תוכן חדש...